Inlägg

Inlägg som r0ad har skrivit i forumet
Av r0ad

Brukar vänta och se.

Om det nu inte är någon superspännande titel jag är intresserad utav.

Av r0ad

Går du från 2666 till 3200 t.ex. lär du inte märka någon skillnad tror jag. Så nej

Av r0ad
Skrivet av anon301768:

När jag var i din ålder tänkte jag lika dant men du är välkommen om 30 år och tycka till igen, du har garanterat en annan syn på saker och ting.

Det tror jag säkert!

Av r0ad
Skrivet av macbang:

Installera ett program kan han väl? Sen ta en bild med mobilen och skicka till dig ?

Annars tror jag moderkortet håller på att ge upp. Som tidigare personer ha skrivit angående lödningar s bli gamla

Fick en bild nu. Det var det moderkortet som jag trodde.
Dock såg jag att han hade 28 gig RAM. Frågade varför han hade just den mängd ram och inte 16, 32, 64 t.ex. Då svarade han att han fått några RAM av en kompis som satt in det i hans dator.

Då tänker jag, vad kan det vara för RAM? Är det det som strular kanske att dom har olika hastigheter och så vidare?

Skrivet av Marcsod:

Blev det samma w10 build på ominstallationen? I så fall prova med en tidigare build... eller kanske t.o.m. W7 ...?

Det var inte samma build. Han fick Windows 10 Pro nu istället för Windows 10 som uppgraderats från Windows 8.

Av r0ad
Skrivet av anon301768:

Alla kan nå dit, skulle jag börjat spara redan som ung och inte konsumerat ihjäl mig som dom flesta gör skulle jag kunnat sluta redan då jag var 50, just nu klarar jag mig gott på 10.000 Kr per månad, man behöver inte speciellt mycket pengar för att leva.

Säg att jag lägger undan 2000 Kr i månaden då jag började jobba i början av 80 talet då jag bodde hemma och hade noll utgifter, istället för att slösa bort allt på onödiga saker.

2000x12=24000 på ett år.

24000x35 år blir 840.000 kr och de skulle jag kunna klara mig på i ca 8 år vilket innebär att jag skulle kunnat sluta jobba då jag var 53 och de här kan vem som helst göra, och man kan säkert spara mera, 1 miljon är nog inga problem om man sparar från första jobbet, att sluta vid 55 som jag är nu är inga problem för någon, men som sagt de är lätt att säga nu så här i efter hand men oj vad mycket pengar man slösat på onödiga saker genom livet, hundratusentals kronor på helt onödiga saker.

Jag sparar mina pengar, tro mig. Men det går inte att bara lägga undan alla pengar och sluta leva för det. Jag själv trivs med att arbeta och tycker det är väldigt roligt. Om jag en dag skulle tröttna så hade jag nog kunnat sälja mina ägodelar och leva ett bra tag på mina sparade pengar. Om sisådär 30 år.

Att gå i pension i min ålder (25 år gammal) har väl aldrig kommit på tapeten och lär väl inte göra på ett tag heller. Har jobbat heltid sen jag var 19 år och köper inte onödiga prylar. Men sitter inte heller hemma, glor på tapeten och käkar snabbmakaroner heller, för det är inget liv jag vill leva.

Av r0ad
Skrivet av anon301768:

Jobb, jobb, jobb, finns vettigare saker här i livet man kan göra, bli ekonomisk oberoende är något som alla skulle ha som mål och så fort som möjligt sluta jobba, har själv jobbat i över 35 år och är döless på att jobba, har just nu inte jobbat heltid på drygt 3 år sedan jag gick in i väggen, sa upp mig från de jobbet och har nu varit arbetslös i drygt 1.5 år och jag har ingen lust att börja jobba igen, fick jag välja skulle jag aldrig jobba igen, pengar är inte de viktigaste i livet, fritid och egen tid är bra mycket viktigare för mig, nu blir det mest troligt ett kontors jobb för mig, kommer jobba några år men sedan blir de ledigt resten av livet, kommer sluta när jag är 61.

Låter skönt att kunna bli ekonomiskt oberoende bara sådär och välja om man vill jobba eller inte.

Fungerar inte riktigt så för oss alla, men skön dröm.

Av r0ad
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Testa göra en BIOS uppdatering för att utesluta att det inte är mjukvaran i moderkortet som strular, detta kommer återställa eventuell överklockning på RAM och CPU
Överklockat RAMminne kan ge väldigt ologiska fel.

Han hade aldrig varit inne i BIOS när jag visade honom vad det var. Så någon överklock tror jag inte han lyckats med haha. Kollade på Gigabytes hemsida när jag var hemma hos honom och felsökte och där fanns ingen BIOS uppdatering.

Skrivet av macbang:

Ladda ner programmet "speccy" så ser du exakt vad du ha i datorn .

Jo jag visade honom det.
Men han förstår inte datorer och jag har inte den till hands om vi säger så.

Av r0ad
Skrivet av GreyWilk:

Osäker på vilken sydbrygga som används men ljudkort, USB och ethernet är kopplat via sydbryggan (med störst sannolikhet baserat på infon). Kan vara så att sydbryggan blir för varm och därför är det intermittent någon av de komponenterna som slutar fungera.
Oftast sitter det någon form av kylfläns. Se om den sitter som den ska.

När du väl öppnar burken, kolla vad det är för moderkort (eller kolla via någon mjukvara när datorn är startad).

Grabben vet knappt vad som är bak och fram på datorn så går inte att fråga honom vad det är för moderkort. Önskar nu att jag skrev ner det.

Men jag tror att det är ett GA-970A-DS3P som sitter i. Osäker, men troligtvis den.

Av r0ad

Lättaste är att be om en fiberswitch som får placeras i källaren om ni bara har ett fiberpar som kommer in. Dvs 2 fiber i en fiberkabel. Då får man dra vars en ethernetkabel till lägenheterna från switchen.

Har ni 12 fiber i en fiberkabel in så kan man dra fiber upp till varje lägenheten och alla får tillgång till sin egen mediaomvandlare i respektive lägenhet.

Båda alternativ kräver att ni tar kontakt med nätägaren samt entreprenör som utför arbetet och att ni informerar om vad ni ska göra eller vill göra. Att dela på en uppkoppling går inte att utföra så som du tänkt tyvärr.

Av r0ad
Skrivet av pacc:

Spricka i komponent eller moderkort som ger glapp när datorn blivit varm?
Typ tennkula under bga kapsel...

Kan vara något glapp, det har du rätt i. Han har precis flyttat så den kanske fått sig en smäll i flytten...
Får öppna upp burken och kolla.

Av r0ad

Märkligt beteende i PC

Hej!

Skriver till en polare då jag själv inte får bukt på hans problem. Grabben har en dator som har 7 år på nacken och haft lite strul. Han kör med en skärm, mus, tangentbord, nätverkskabel till ethernet port och trådlöst headset. När han startar datorn går allt bra, allting fungerar som det ska tills han startar upp Discord och World of Warcraft. Där börjar lotteriet.

Antingen dör ethernetporten så han disconnectas. Eller så dör ljudenheten. Eller så dör mus/tangetbord.

Enkelt tänkte jag efter jag kollade lite i hans dator. Aldrig uppdaterat en driver, massa skit på hårddisken. En ominstallation av Windows 10 tänkte jag och sen var det fixat. Installerade om allt, laddade ner drivers för USB, Ethernet, Ljud, Grafik osv och trodde jag var HERO OF THE DAY. 10 min senare när allt var klart och WoW var installerat på nytt. Bam, samma problem.

Jag förstår inte vad det kan vara som gör att detta händer. När ljudenheten crashar så tar det otroligt lång tid att ladda upp Windows Ljudinställningar. Omstart av datorn fungerar inte då den bara stannar på den blå skärmen med texten "Startar om...". Så jag tvingas döda strömmen by force.

Läste lite att Corsair VOID och mjukvaran till det, CUE eller vad det heter har strulat för andra men jag har inte hittat någon lösning.

Specs i grabbens dator, typ:

-FX6300
-R9 280
-Gigabyte moderkort av något slag
-1 st SSD 250gb, 1 st 2TB HDD

All hjälp uppskattas!

Av r0ad

Skatten är som vanligt för hög på all möjlig skit.

Sänk skatten och låt mig vara.

Av r0ad
Skrivet av forcevision:

Okej, låter grymt bra. Hur är det med säkerheten då ? Kan man stänga av pay direkt efter du betalat ? Gissar att man kopplar sitt kontokort i pay appen ?

Skickades från m.sweclockers.com

Där finns en "snabb-ikon" för NFC på min telefon. Där man kan välja om de ska vara aktivt eller inte. Så varje gång jag handlat (oftast) så stänger jag bara av det för att eventuellt slippa bli skimmad

Se bild.

Av r0ad

Körde Samsung Pay på min S8. Fungerade alldeles utmärkt med skal på. Hade ett läderskal med lite magneter och annat trams. Iris scan eller fingeravtryck/PIN va man tvungen att ha för att få betala.

Google Pay är mycket smidigare i mitt tycke. Har det på min P20 Pro. Fungerar med skal med magnet till bilhållare. Kör fingeravtryck eller PIN för att få betala.

Av r0ad

Vill också gärna se en bild på hur detta papper ser ut. Sudda gärna ut känslig info

Av r0ad

Tony Hawk's Pro Skater - Spelade detta mycket med kompisar på Playstation 1 & 2, även PC på senare dagar.

Need for Speed Underground 2 - Många starka minnen med min far på detta spel. Moddade bilar, sjöng med i soundtracket och gjorde missions. Riktigt bra spel.

World of Warcraft (Vanilla t.om. WoTLK) - Har nog lagt alldeles för mycket tid på detta spelet. Klaraste minnet jag har är när jag för första gången fick vara med på raid. Karazhan i TBC med min guild. Fick berätta för både mor och far att de inte fick störa mig mellan 19:00 - 23:00 samt att inte lyfta på telefonen hemma i huset för då gick nätet. Mamma fick ta samtalen med sin mor via jobbmobil just den kvällen.

Cs 1.5 & 1.6 - Har nog också lagt alldeles för mycket timmar på detta. Spelarenan, Playzeek, ESL etc etc. med kompisar i mellanstadiet/högstadiet. Det pangades till och med i skolans datorsal när någon laddade in en lokal kopia av spelet på skolans nätverk.

Av r0ad

Tittade på "Bohemian Rhapsody" i helgen och hade låga förväntningar. Helt enkelt en bra film. Överdrevs en del med hans tänder, men men.
Slutade med att jag och frugan efter filmen satt och sjöng med till gamla konserter från stora artister på YouTube.

Det ska noteras att ett par glas vin slank ner vilket kan bidragit till mer glädje än förväntat.

8/10 vinglas.

Av r0ad

Helt klart värt enligt min åsikt att åtminstone komma tillbaka till Wow-Classic.

Jag har cirka 13 dagar played på min level 60 mage och jag har väldigt roligt. Kört MC+Onyxia några gånger och känner inte att jag behöver lägga så mycket tid som jag först trodde. Vi kör Onyxia och MC på onsdagar mellan 19-22 ungefär. Inte så värst svårt i dessa raids. Lätta taktiker, snabba fighter. Men det är bra med en mjukstart till vad som ska komma i phase 2,3,4 osv då de blir mer allvar.

BFA har väl mer "optimerad" raiding om det är PVE du är ute efter. Mythic är ju otroligt svårt och kräver bra koordination. Men jag skulle aldrig spela det, tycker det är dumded down som satan i övrigt.

PvP har jag ingen åsikt om då jag föredrar PvE.

Av r0ad

Jag hade rekommenderat att vänta till BlackFriday. Fick en 65" nyare Samsung-modell för 10 000:- förra året. Prissänkt från 19 995:-.

Följde Laxpuddings 2018 guide.

Av r0ad

Idag var vi hos veterinär för en kontroll av vår adopterade katt som är 8 år vars husse tyvärr gått bort. Vi har haft katten i snart två månader.

Det visade sig att katten hade stora problem med tänderna som kan vara relaterat till en njursjukdom som kan betyda att han måste avlivas. Mycket tråkiga nyheter en regnig dag. Detta gör mig ledsen...