Inlägg

Inlägg som Cebius har skrivit i forumet
Av Cebius
Skrivet av ElvisP:

DH: "Denna produkt har utgått och kan ej beställas".

-> Avvaktar.

Köpte precis en LG CX 65 OLED från Elgiganten Kungens Kurva men finns på webbutiken också. 19,990 SEK + gratis frakt.

Av Cebius
Skrivet av Novdid:

Alla skärmar är inte skapta lika även om det är samma modell. Ca 20(+/-5) gäller för dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag testar i det spannet och känner efter under dagen/kvällen.

Skrivet av Nima2001:

Just den modellen bytte jag ut 3 ggr innan jag gav upp..alla 3 skärmar såg ut som din. Vi hade en tråd här på forumet där det var flera som delade samma dåliga erfarenheter med den skärmen.. den är verkligen skräp imo.. trodde de skrotat den vid det här laget då det var ca 3 år sedan

Som tur är har jag inga defekta pixlar, åtminstone.

Skrivet av sKRUVARN:

Du ska inte behöva gå så lågt. 200 cd/m2 tycker jag ändå räknas in i vad man borde anse vara hyfsat normalt.

Mest relevanta är väl som någon tidigare frågade, tycker du bilden du länka är representativ för hur mycket backlight bleed/ips glow du ser när du sitter vid skärmen? Är det i närheten av bilden hade jag reklamerat direkt. Men en sådan skräckbild går att framkalla med i princip alla IPS skärmar så svårt att säga.

I ärlighetens namn ser bilden något värre ut än i verkligheten. Sen är det så att man ju sällar stirrar på en helsvart skärm men när jag hade brightness på ca 47 var det fortfarande märkbart i spel som Destiny 2. Jag sitter i ett rätt mörkt rum så ska testa skruva ner brightness till runt 23 och känna efter.

Ni som har returnerat, utan att ha köpt online, har ni behövt lämna in skärmen över "lagning" som tagit några veckor eller fått den utbytt direkt?

Av Cebius
Skrivet av twit:

Inställningarna TH listar är för att nå viss ljusstyrka. Med övriga inställningar som de listar når de 200 cd/m2 (nits) vid brightness 47, 120 cd/m vid brightness 20 och 100 nits vid brightness 14.
Du kör nu med 200 nits vilket är alldeles för högt om du inte sitter med direkt solljus rakt på skärmen mitt i sommaren. 100-120 brukar vara en riktlinje vid hemmabruk för att undvika trötta ögon och huvudvärk om du har lite belysning bakom/bredvid. I ett i övrigt mörkt rum skall du lägre än så.

Tack för input! Förstår jag det rätt att om 47 ger 200 cd/m2 så ska jag alltså ner till ca 23 brightness för att nå 100cd/m2?

Av Cebius
Skrivet av macmann1:

Vad har du ljusstyrkan ställt på? Ser ut att vara hög

Jag gick efter inställningarna på Tom's Hardware här:
https://www.tomshardware.com/reviews/asus-pg279q-rog-swift-27...

Brightness är alltså 47 av totalt 100.

Av Cebius
Skrivet av adzer:

Jag hade inte accepterat det iaf och jag har personligen skickat tillbaka flertalet skärmar pga blb. Hur till vida det stör dig kan ingen annan än du avgöra.

Har du köpt skärmen via nätet så kan du inom 14 dagar åberopa distansavtalslagen och helt enkelt skicka tillbaka skärmen och få pengarna tillbaka för att sedan beställa en ny.

Den är tyvärr köpt i butik då det var rea och jag bokade "hämta i butik". Dagen jag skulle köpa den så var priset höjt och jag kunde inte ändra till att få den hemskickad.

Skrivet av twit:

Bilden visar inte backlight bleed utan IPS glow.

Betyder det att jag ska leva med detta eller är detta en extradålig variant av IPS glow?

Av Cebius

Är det OK med denna backlight bleeding på ROG PG279Q?

Hej Asus!

Köpte en ny PG279Q igår från Webhallen trots att jag visste att ni haft problem med backlight bleeding men valde att chansa då Webhallen förklarade att problemen blivit mycket mer sällsynta på sistone. Så här ser det ut med svart bakgrund:
https://ibb.co/jkx5SKD

Tycker ni detta är acceptabelt? Givetvis stirrar jag inte på svarta skärmar hela dagen men däremot tittar jag en del på film och spelare spel av mörkare slag och även där är detta kännbart. Jag hade föregångaren till denna skärm och nästan på dagen när reklamationstiden gått ut (efter 3 år) dog skärmen framför ögonen på mig, varje pixel blev vit. Jag valde ändå att satsa på denna och så blir det så här direkt.

Vad är lösningen, går det att få denna utbytt eller måste den in på någon långsam process? Värt att nämna är att jag i dagsläget inte har en ersättningsskärm.

Tacksam för er input här och om ni rekommenderar att man inte satsar på denna skärm pga bristande tillverkningsprocess.

Av Cebius

Edit: nvm

Av Cebius

Min går på 2250RPM och det fanns inget sätt för mig att justera om det, kunde dock välja "Silent, Manual" osv... men det påverkade inte RPM.

Någon som har koll på hur man installerar firmware? Ska se om det löser problemet.

Av Cebius
Skrivet av Bideberg92:

Jag hade samma problem med min pump på min H60, Jag löste det med att köra den i hastigheten 80% då det skrap/ knaster ljudet försvinner.

Du kan antingen köpa en fläktkontroller och sätta den på 80% där igenom, eller om du har ett moderkort med inbyggt fancontroller som ASUS har på många modeller så kan man sätta den så den går i 80% där med

Så kan pump problemet lösas

Har ett Gigabyte G1 Sniper 3 moderkort så det bör ha integrerad fläktkontroller. Du menar alltså att jag ska gå in i bios och ställa in hastigheten på min "CPU Fan" till något lägre? För det är där jag har kopplat kontakten från min pump.

Skrivet av Jutman:

Se den här tråden:
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...
Min pump lät som ett tröskverk men med den nya firmwaren blev det grym skillnad! Prova!
/Fredrik

Laddade ner filen men den har filnamnet .s19 och jag lyckas inte öppna den. Ska det installeras på ett speciellt sätt?

Av Cebius

H100i pumpen för oväsen, går det att lösa?

Som produkt i originalutförande måste jag säga att jag är extremt missnöjd med mitt Corsair H100i.

Det första klagomålet var att de medföljande fläktarna lät på tok för mycket, så jag köpte ett par Corsair SP120 Quiet Performance som även dessa visade sig låta en hel del OCH inte heller gick att styra genom deras egna Link-mjukvara.

Så jag köpte ytterligare två fläktar som jag vet är tysta, Noctua NF-P12. Dessa visade sig vara extremt tysta med ULNA-adaptern (830 RPM) men hade ett lågfrekvent vågigt ljud som kom hela tiden. Kopplade bort dessa från pumpens Y-kontakt och direkt till min PSU, tog bort ULNA-adaptern och hade ett 7V-motstånd emellan, perfekt. Inget ljud alls. Tillsammans med mina 3st Be Quiet 140mm Silent Wings 2 fläktar som jag har i mitt Design Define R4 chassi är fläktarna i princip HELT tysta vilket jag är extremt nöjd med.

MEN denna jävla pump ska föra ett något fruktansvärt irriterande högfrekvent ljud. Ljudnivån på det är medelhögt, men det är tillräckligt högt för att jag konstant ska känna av det (kör med högtalare och inte hörlurar som stänger ute allt ljud). Har testat koppla bort strömmen för att verkligen försäkra mig om att det är pumpen och då försvinner ljudet.

Så är det någon annan med samma problem och som har lyckats lösa det utan att behöva lämna in den och få den utbytt eller blir jag illa tvungen?

Av Cebius
Skrivet av stormense:

Noctua NF-P12 PWM ska inte gå att styra med Link men NF-P12 går utmärkt och är riktigt bra till i alla fall H80i.

Toppen, endast icke PWM som fanns i lager så blir att köpa dem två. Fästs dem med bifogade gummiskruvar eller de jag skruvade fast mina SP120 med?

Av Cebius

Har också en H100i och satte direkt dit två st Sp120 Quiet Performance men fan vad jag tycker de låter, 1250 rpm konstant. Tydligen är det samma fläktar som de man får med förutom att man man byta färg på ringarna, lurad man känner sig och går inte att styra i Link.

Så nu ska jag köpa Noctua NF-P12 PWM. Går de att kontrollera med Link?

Av Cebius

Hej igen! Tänkte återkoppla gällande problemen jag hade med att installera Windows och komma in i BIOS då Inet hört av sig efter en felsökning och åtgärdat problemet.
Komponenterna jag använde:
i7-3770k
Gigabyte G1 Sniper 3
Corsair Dominator Platinum 2400Mhz 2x8gb
Asus GTX 680 Direct CU II 4gb

Felet jag upplevde var alltså att jag aldrig kom in till BIOS. Boot-skärmen med döskallen var kvar i kanske en minut, sen blev det bara svart. Orsaken till detta visade sig vara kompatibilitetsproblem mellan ert moderkort och Asus GTX 680 vilket var det sista jag förväntade mig. Detta löste man genom att uppgradera BIOS från version F2 till F7 (hur man går tillväga vet jag ännu inte, kanske ni kan svara på?. Därefter fungerade alla grafikkort felfritt, inklusive det jag hade. Kommer denna BIOS version att kvarstå även om jag ominstallerar Windows eller gör en återställning av BIOS efter en överklockning låt säga?

Slutligen, hur kunde jag ha en sådan gammal BIOS version? Är detta ett problem ni länge varit medvetna om?

1000kr fattigare men nu ska allt fungera!

Av Cebius
Skrivet av Gigabyte_Matti:

Hejsan Cebius.

Hoppas du får en lösning på problemet. Felet att du inte får bild i BIOS kan bero på flera faktorer (Minne, Processor, Grafikkort, Moderkort). Posta gärna resultatet här i forumet när du får svar från Inet.

MVH,
Matti

Jag kommer absolut posta svaren!

En sista fråga, moderkortet ska inte ha några problem med Corsair Dominator
Platinum 2400mhz 2x8gb?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Cebius
Skrivet av Gigabyte_Matti:

Hejsan Cebius,

Trevligt att det löste sig med kabinetten.
Du kan inte installera Windows 7 från en USB3 enhet. Råkade ut för samma sak hemma. Boot från USB 3.0 fungerar dock, men då med Windows 8, utan problem. Testa att köra en USB 2.0 sticka i en av dessa portarna (om du ska installera Windows 7) så bör du kunna skapa system partitionen utan problem.
När sedan första omstarten sker med installation med USB, ryck ut stickan och koppla in datormusen istället.

När det kommer till dina USB portar baktill maskinen, då du enbart har USB 3.0 portar bakpå maskinen så har du 2 portar som är dedikerade till tangentbord och mus. Testa att koppla in dem under USB portarna vid PS/2 porten allternativt par nummer 2 uppifrån.

Får du inte igång dem, koppa in en PS/2 till USB adapter, gå in i BIOS och se till att Legacy USB Support är aktivt.

Tack för uförligt svar!

Nu har jag redan lämnat in den till Inet för att låta dem försöka sig på att installera detta. Problemet är att jag ibland kom in i Windows 7 installationen och kunde se min SSD-disk när jag skulle välja vilken partition jag ville installera operativsystemet på. Men det var då den klagade på att det inte gick att skapa en systempartition på den hårddisken. Testade formatera, radera osv, men det gick fortfarande inte. Fick uppgifter om att jag var tvungen att aktivera AHCI-mode i BIOS för att jag skulle kunna installera på SSDn men så fort jag försökte komma in i BIOS så blev min skärm helt svart.

När jag läste av debug-koden så stod det att jag var i BIOS setup men skärmen var alltså "död".

Får hoppas att Inet lyckas.

Av Cebius
Skrivet av Gigabyte_Matti:

Hejsan Cebius,

G1.Sniper 3 är E-ATX moderkort. Passar i samtliga chassin som supporterar just denna formfaktor.
Chassit du nämner i inlägget stödjer inte E-ATX utan enbart ATX. När du införskaffar chassi, se till att stöd för just E-ATX finns specifierat så kommer det att passa. Som du kanske redan vet, men formfaktorer från största till minsta: E-ATX, ATX, m-ATX och m-ITX.

Moderkortet fick plats i chassit även om det täckte kabeldragningshålen lite.

Däremot har jag inte lyckats installera Windows 7 Ultimate med min bootable USB. Stödjer moderkortet boot från USB 3.0? Och har ni haft problem med att man inte kan komma in i BIOS. För vid uppstart svarar inte moderkortet alls på F12, DEL eller END. Tangentbordet fungerar, num lock dioden reagerar i alla fall när jag stänger av och på den. Varför jag vill in i BIOS är för att jag inte lyckas skapa en systempartition på min SSD.

Av Cebius

Kan nämna att jag lyckats komma till Windows 7 och när jag ska välja att operativsystemet skall installeras på SSDn så står det att en systempartition gick att installera och hänvisar mig till installationsloggarna.

Lyckas inte heller ta mig till BIOS då POST inte svarar på F12, DEL, END eller något annat...

Av Cebius

Nybyggd dator vill inte passera POST

Hej,
jag har precis spenderat några timmar med att bygga ihop min nya dator och när jag ska starta upp den fastnar den på Gigabyte Sniper-loggan (moderkortets) logga med information om vilka knappar som tar mig till BIOS, Boot Menu etc.
Så här ser min setup ut:

Operativsystem: Microsoft Windows 7 Ultimate skall installeras men har alltså inte kommit så långt.
Processor: Intel Core i7 3770K
Processorkylare: Corsair H100i
Moderkort: Gigabyte G1 Sniper 3
Minne: 2x 8 GB Corsair Dominator Platinum 2 400 MHz
Grafikkort: Asus GTX 680 DCII 4gb
Hårddisk: Samsung 840 Pro 512gb
Nätaggregat: Seasonic Platinum 1000w
Övrig kylning: 2x 140mm inblås, 1x 140mm utblås.

Jag har ingen optisk enhet utan skapade en bootable USB enligt Sweclockers guide. Har även en extern DVD-läsare med Windows 7 Ultimate skiva i men ingenting händer.

Har redan kollat så att alla sladdar och komponenter sitter i. Det här är bland det värsta jag vet, efter man har slitit i timmar med att få ihop datorn och sen vill den inte funka ordentligt. All hjälp tas emot tacksamt!

Edit: Kan tillägga att jag vid ett tillfälle kom vidare till en svart skärm där det stod ett "M" längst till vänster" och till höger blinkade ett understreck snabbt. Vilken knapp jag än tryckte på skapades helt enkelt en ny identisk rad med ett "M" och ett blinkande understreck.

Av Cebius
Skrivet av Torach:

Leta upp måtten på båda moderkorten. Är dom samma så vet du ju att det kommer fungera eller hur?

Korrektion: Jag har sett folk få plats med Asus Maximus V Formula (som inte är lika bred som Extreme). Jämför man Sniper 3 med Maximus Formula så är Sniper 3 en centimeter bredare. Hittade dock en bild som en annan person la upp på nätet och det ser ut att kunna funka:

http://cdn.overclock.net/a/ab/350x700px-LL-ab3edcd3_new.jpeg

Av Cebius

Hej Gigabyte!

Jag har nyligen införskaffat mig ett Gigabyte G1 Sniper 3 moderkort men har ännu inte köpt ett chassi. Har ni testat en del midtower chassin för att se om de passar, exempelvis Fractal Design Define R4? Jag avstår gärna från att köpa ett fulltower chassi och är det så att den inte passar i ett miditower så överväger jag att lämna tillbaka moderkortet på öppet köp och köpa ett Asus Maximus V Formula som ska passa.