Permalänk
Medlem

Nybyggd dator vill inte passera POST

Hej,
jag har precis spenderat några timmar med att bygga ihop min nya dator och när jag ska starta upp den fastnar den på Gigabyte Sniper-loggan (moderkortets) logga med information om vilka knappar som tar mig till BIOS, Boot Menu etc.
Så här ser min setup ut:

Operativsystem: Microsoft Windows 7 Ultimate skall installeras men har alltså inte kommit så långt.
Processor: Intel Core i7 3770K
Processorkylare: Corsair H100i
Moderkort: Gigabyte G1 Sniper 3
Minne: 2x 8 GB Corsair Dominator Platinum 2 400 MHz
Grafikkort: Asus GTX 680 DCII 4gb
Hårddisk: Samsung 840 Pro 512gb
Nätaggregat: Seasonic Platinum 1000w
Övrig kylning: 2x 140mm inblås, 1x 140mm utblås.

Jag har ingen optisk enhet utan skapade en bootable USB enligt Sweclockers guide. Har även en extern DVD-läsare med Windows 7 Ultimate skiva i men ingenting händer.

Har redan kollat så att alla sladdar och komponenter sitter i. Det här är bland det värsta jag vet, efter man har slitit i timmar med att få ihop datorn och sen vill den inte funka ordentligt. All hjälp tas emot tacksamt!

Edit: Kan tillägga att jag vid ett tillfälle kom vidare till en svart skärm där det stod ett "M" längst till vänster" och till höger blinkade ett understreck snabbt. Vilken knapp jag än tryckte på skapades helt enkelt en ny identisk rad med ett "M" och ett blinkande understreck.

Permalänk
Medlem

Kan nämna att jag lyckats komma till Windows 7 och när jag ska välja att operativsystemet skall installeras på SSDn så står det att en systempartition gick att installera och hänvisar mig till installationsloggarna.

Lyckas inte heller ta mig till BIOS då POST inte svarar på F12, DEL, END eller något annat...

Permalänk
Medlem

Fixa först så att du kommer in i bios med tangentbordet. Ta därför bort mus, kringutrustning, alla hårddiskar, SATA/USB kablar mm som inte behövs. Det mesta kan blockera starten vid moderkortets logga eller orsaka det blinkade sträcket. Även tangentbordet och andra struntsaker så först måste du ta reda på vad som orsakar det.

Är tangentbordet USB eller PS/2 (rund kontakt)?

Installations problemet fixar du sen. Blanda du in det nu så blir du bara förvirrad.

Du ska bara ha 1 HDD (eller SSD) och 1 DVD (eller USB minne) medan Windows installeras. De andra diskarna kopplas in efteråt. Samtidigt bör du passa på att ta bort och skapa ny partition på disken som du installerar Windows på för att lösa problem där det inte räcker att bara formatera och installera om.