Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm

Blir roliga memes och videos iaf...

Av heatm
Skrivet av MegaMuztek:

Om hårdvarufelet bara påverkar spel så kan kortet fortfarande vara intressant, bryr mig inte om spel på datorn som behöver ny gpu, påverkar det produktivitet så är det värre.

Grejen är ju att isf kommer de säljas som professionella GPU's och därmed kosta därefter. Tror inte dom vill ha en GPU med ett fatalt hårdvarufel som kommer leda till enorm backlash, en press som sågar dom vid fotknölarna och en storm av supportärenden i spelrelaterade frågor, även om hobby-filmskapare är nöjda.

Ser mer och mer ut som att de flesta av dessa kort kommer skickas på återvinning eller säljas bakvägar till OEM's med lovord om att de kommer bli kompenserade för besväret. Hur in i helsike ska de kunna konkurrera med de nya serierna ifrån Nvidia och AMD och prissätta produkterna så t.o.m. pressen anser att stutters är OK och att problemet försvinner om man sätter FPS-target på 80 FPS eller något dyligt?

Mina förhoppningar på Intel som en tredje aktör i konsument-GPU-segmentet är rätt låga nu. Om den går som en anka, simmar som en anka och kvackar som en anka, så är det nog nog inte en påfågel!

Edit: Men förhoppningsvis så lyckas dom rädda situationen. Bättre sent än aldrig.

Av heatm
Skrivet av Fenrisulvfan:

Logiskt att Nvidia inte fokuserar på att förbättra prestanda/Watt då prestanda/Watt var tillräckligt bra för att användas i kryptofarmar senast.
Använder man samma måttstock, så borde ju ett 4050 prestera som ett 3070 som presterar som ett 2080Ti.
Kul med en nästan 50% bump i prestanda, den stora frågan är väl då prestanda/pris. Om inte kärlekssnöret blir bättre än turandet eller AM-Pelle så blir det ändå inget köp.

Det är ju mindre lönsamt att gräva fantasivaluta idag så dom måste ju upp i prestanda / watt för att få sälja igen och boosta kvartalsrapporterna!

Av heatm
Skrivet av GooGeL:

Det enda frågetecknet runt Alonso jag själv känner, är hur han är i garaget mot sina kollegor? Som individ är han enorm. Det utstrålar konstant ett enormt självförtroende från honom. Välförtjänt helt klart. Han är ju rolig annars på sitt sätt utanför och på banan. Vettel i jämförelse är ju urskön men varm som solen mot andra människor. På banan dyker den hornade tävlingsmänniskan upp, men det är ju hans jobb.

Kikade genom Alonsos kamera vid start av GP:t igår. Men missade mer eller mindre förloppet till varför Alonso klippte in en brutal kommentar om hans kollega, några kurvor senare. Klippet nedanför ger goda skäl till varför Hamilton och RB:s kunde resa sig snabbt genom fältet i alla fall, då Ocon endast var intresserad av att blockera sin teamkamrat.

Klipp: https://streamable.com/jz9u0v

Jao, Ocon har nog glömt vilken kompis som stod för förra årets blockad. Så han kunde nypa åt sig P1, på just denna banan. Alonso är nog inte helt oskyldig heller men, just den här manövern förlorade ju Alpine massvis som ett lag.

Det är en bra poäng, förhoppningsvis är Alonso en bra, men ärlig och tydlig kompis till alla i teamet, även om han såklart är en helt annan personlighet än Vettel. Tror Alonso mer är en renodlad racer medan Vettel är en mix av en ingenjör och förare. Men har ingen aning. Tror Vettel hade passat bättre i Mercedes än han gjorde i Ferrari dock, medan Alonso mest hade passat som en sarkastisk bandido i en spagetti-västern. 😂

Av heatm

...och kosta som ett 3080...

Edit: Lutar åt att det blir ett AMD-kort i burken. Spelar ju inte längre ens så jag vet inte ens varför jag skulle köpa en GPU, men burken måste balanseras för eventuella framtida RPG's, typ Fallout och Divinity: Original Sin.

Edit 2: Jag borde köpa det kortet som har bäst pris/prestanda/idle-W

Lär bli sista GPU'n i mitt liv hur som.

Av heatm
Skrivet av GooGeL:

Så de satsade på ett helsäkert kort. Stroll Jr. kommer få det tufft och Stroll Sr. lär få det hett. Var det inte meningen att Alonso skulle köra för Alpine i WEC?

r/Formuladank årets bästa meme: https://www.reddit.com/r/formuladank/comments/wcrhsf/uncensor...

Fan vad lycklig jag blev nu att han är kvar i flera år till! Tror Aston Martin har framtiden för sig också, och som du hintar om så kanske en räv som Alonso lyckas göra sig hörd jämtemot ledningen/ägarna av teamet. Smart av Aston att plocka upp honom! Stroll Jr. får fasen lära sig av de bästa iaf...

Av heatm
Skrivet av Jesper.P:

Fel. Leclerc hade absolut ett podium inom räckhåll. Han var snabbast av alla på medium och kunde ha kört tio varv till på sitt andra set däck för att gå på soft sista 20. På soft fick han graining på slutet som gjorde att Verstappen och eventuellt Hamilton skulle kunna tagit sig förbi med tanke på Hamiltons race pace med soft.

Testa att plocka bort tiden för ett pit stop på Leclercs tid så ser ni att han skulle varit 3 sekunder före Verstappen.

Hoppas att vi ser ett helt nytt strategiteam efter sommaren. Fortfarande oklart hur stor skuld Binotto har till den dåliga strategin men han erkänner aldrig att de gjort misstag där så jag börjar misstänka att han kanske är den felande länken så länge han inte är tvungen att skydda strategiteamet av någon skum anledning.

Håller med 100 %. Ferrari säger att dom hade dålig pace, men det är mest en bortförklaring för att dom tabbade strategin totalt i mina ögon och att Sainz inte hade samma tempo som Leclerc, plus att Sainz förlorade 6-8 sekunder i två dåliga pitstops. Leclerc sa själv att han inte vet vad som låg bakom beslutet att ta in honom och byta till hårda däck när hans medium-sulor fortfarande var OK. Mercedes klarade av att starta på Mediums med Ham och komma tvåa med en bil som antagligen inte hade samma varvtider i sig. I.a.f. inte under första halvan av loppet. Andra halvan av loppet så hade Ferrari redan supit bort Leclercs lopp så det är svårt att jämföra. Och man kan inte jämföra Sainz med Leclerc då dom inte kör likadant.

Var rätt coolt att se skillnaden på hur Ham och Norris framförde sina bilar i början av loppet. Hamilton smyger in i kurvorna och har mest rattutslag när det går som långsammast medan Norris mer kör den optimala linjen för ett lopp där däcken har oändligt med grepp. Norris har totalt ett mindre maximalt rattutslag, men har har mer just när det går som fortast. Stack ut rätt så rejält där innan Ham kom om.

Att relativt små misstag gör sån stor skillnad i placeringar är dock positivt! Det betyder att det är rätt så jämnt där uppe!

Av heatm

LOL, Ferrari!

Vilket race av Verstappen och RB. Perez fick offra sig idag. Och Merc går som en klocka.

Men Ferrari måste ändra något. Vad det är som gör att dom fattar fel beslut hela tiden vet jag inte, men något är knepigt.

Vilken racing det är dock! <3

Av heatm

Inets priser på GPUer säger mycket om dagens GPU-marknad. Vilket av korten ska man ta?

Av heatm

Ferrari är så förvirrade... förvirrande... jag är förvirrad...

Om Per och Rus kolliderar hamnar Alonso på pallen. Kom igen, lets do it! edit: Ok, glömde Seinz...

Edit 2: Sergio Perez somnar vid ratten! Han har inte varit imponerande denna helgen.... sällan han är nuförtiden. Russel är grym dock och Ham var on den här helgen!

Av heatm

Nasa saknar ljudtekniker...

Av heatm
Skrivet av FlytPojken:

Det var ingen som kommenterade att Hamilton hade utsidan på Schumacher men blev stängd...

Var han före? Om inte verkar det som att man måste ge företräde om man ligger på yttern... iaf om jag fattat det rätt.

Av heatm

Gravitationslens-bonanza!

Av heatm
Skrivet av era909:

Varför är hela tråden full med MAGA förolämpningar?

Lol, man behöver inte vara Trumpetare för att skämta om Joe på hans bekostnad.

Av heatm

Snart så... https://twitter.com/NASA/status/1546616894421188608

Av heatm
Skrivet av medbor:

Vad håller de på med? 45 minuter sena?

Ja, lite info vore lägligt kan man tycka...

Av heatm

Video som förklarar nya reglerna kring omkörningar.

Även här (med tidstämpel).

Inte helt klart alltså. :/

Av heatm

Jag tror det när jag ser det... och när jag ser tecken på att AMD ens bryr sig på riktigt. Känns som att dom haft detta projekt som någon sorts frivilligt göra under kafferaster hittils.

Nu stramar jag inte längre men när det begav sig och mitt 980 brann upp och ersattes med ett billigt RX580 så följde jag utvecklingen/rykterna kring detta... Hoppet försvann när RDNA släpptes utan förbättringar.

Men någonstans måste dom ju börja antar jag. Jag skulle aldrig chansa på AMD om jag streamade dock. Man vet aldrig när stöd försvinner i o.s.v. Men det är min personliga åsikt.

Nöjd med RX580 för de 1700 kr jag betalade för det... Gör bara lite filmer numer och då våldtar jag mig igenom med CPU-kraft tills dess att det kommer en vettig GPU för rimliga pengar som jag kan leva med i många år framöver... 4k-gaming för framtiden är ett måste, men inte i native... ska bli spännande att se de kommande GPUerna... Snart kanske man kan få ett begagnat 3090 för rimliga pengar när paniken över nya generationen slår in... ser inte ut att bli Intel dock. 😂

Av heatm

Gött race var det! Lite tankar som ligger kvar en dag senare:

1. Onödig risk av Perez så tidigt i loppet kan jag tycka, när RB är så pass mycket snabbare än Mer i år... men jag uppskattar att han vågar och antagligen har huvudet inställt på vinst!
2. Fernando med en hand på ratten och ett finger i vädret, efter att ha kört på gräs och närmar sig en kurva var nog det bästa jag sett i år! Vilket "pappa-move"! 😂
3. Ferrari var fantastiska...
4... med undantag för att dom skruvat upp motorn till 110 %, antagligen för att senare kunna motivera ändringar som reabilitetsförbättringar. Smart!
5. Leclerc vann äntligen men synd för Sainz och kanske synd för constructors att inte Ferrari tog en dubbel. Men det vet man inte förrän i slutet av mästerskapet så... 🤷
6. En fight med fem bilar genom flera kurvor var fantastiskt! Absolut fantastiskt! När sommaruppehållet närmar sig kan vi nog konstatera att vi fått mycket bättre racing med de nya GE-bilarna.
7. Ska bli skönt med en paus... Två helger i rad, framförallt när ett lopp är en sprint, blir fan lite mycket för en annan som vill se allt... samtidigt som man bygger en timmerstuga... 😂

Av heatm
Skrivet av FlytPojken:

Så jävla gött att man får rätt nu 1 år senare.

Var en tuff diskussion mot alla "Hamilton körde ihjäl honom".

Blev så jävla glad när jag såg Hamilton lämnade space på utsidan Leclerc även fast han kunnat tvinga Leclerc wide. Samtidigt som TV bilderna visar hur Verstappen stänger för Mick och Mick behöver bromsa. Blir inte tydligare än så... Verstappen är fullt medveten vad han gjorde förra gången.

Jävlar vad den här diskussionen kommit upp igen... min video om förra incidenten har iaf fått ytterligare en 7000 (edit: 8200 på en vecka nu) visningar sedan Silverstone 2022. Jag håller mig utanför diskussionen där, men kan väl säga att jag inte håller med om att Verstappen inte lämnade rum 2021.

Fun fact: Jag försökte köra en jämn framrate men min 2600K hängde inte med, därav lite längre pauser ibland. 😂

Men den där grisen är död sedan länge... (100 % Hamilton som understyrde, och var trött på att få spö dock 😜)

Edit: Angående dagens sprint så är jag mest förbannad över Alpines fortsatta övergrepp på Alonso. Jäkla fransoser! Dom får fasen styra upp skeppet nu!