Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm
Skrivet av Maaxan:

Den ska få en liten uppfräschning och ett nytt fin-fint läderband. Glömmer att ta med den när jag far in mot stan bara. Men nu ligger den på köksbänken.

Är ingen skrytklocka precis. För mig är det baksidan som är värd något. ❤️

Av heatm

Morfars gamla guldklocka ifrån Sundsvalls kommun som gymnasielärare i teknik. Dock inte just nu för armbandet ska bytas ut... tack för påminnelsen!

Av heatm

Beror väl på avstånd, bildformat och upplösning. En 40+ tummare i ultrawideformat är ju lite mer anpassad för skrivbordet än en 40 tums 4:3:are.

Hur stor en skärm är på diagonalen spelar som inte så stor roll, det är höjden kontra avståndet som är bökigt.

Av heatm

Produkt: RØDE VideoMic NTG USB
Länk: https://www.inet.se/produkt/6608725/rode-videomic-ntg-usb
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5230451
Pris: 1899:-

Av heatm

Första gången på två år som jag sett RØDE VideoMic NTG USB nedsatt!

Kan användas till datorn, telefonen och kameran. En riktig allrounder.

https://www.inet.se/produkt/6608725/rode-videomic-ntg-usb

Av heatm

Jag diggar Intels E-cores faktiskt. Mycket prestanda per mm2 och låg energiförbrukning vid normalt bruk. Men någonstans går ju en gräns för vad som är vettigt. Men detsamma gäller stora prestandakärnor. Finns inte oändligt med uppgifter som kn paraliseras, och sysslar man med sånt så är ju ändå många E-cores eller t.o.m. ARM bättre per Watt och yta än stora X86-kärnor.

Jag blev helt chockad över hur sjukt stark en 5900X är. Drog igång en stream med mycket bättre kvalitet än innan och belastningen på CPUn märktes knappt med mjukvaruencoding. Så jag hade lätt bytt 4 starka kärnor mot 8 st snabbare och 4 E-cores.

Så detta tycker jag låter som fantastiska nyheter för mediaskapare och gamers på en budget. Räknar man in Intels mediamotor i iGPUn så kommer CPUerna vars otroligt allround.

Av heatm

Nu kör vi! Hoppas Alonso vinner!

Edit: Herre jisses vilket tight första varv. 🫣 Och Alonso SÅGAR Hamilton vid fotknölarna! F1-Twitter kommer gå berserk! 😂 "This guy only knows how to drive from the front". Shots fired! 😂

Av heatm
Skrivet av Mayhem SWE:

Möjligen då att han kan få en modest fast lön med en större bonus baserad på hur många poäng han plockar hem eller liknande.

Haha, Kimi style! För alla som kommer ihåg när han kom tillbaka, 2012, körde för Lotus och nästan drog ner dom i konkurs med alla bonusar för han körde för bra.

Av heatm

Bonnlackade delar av mitt räddningsprojekt utomhus i söndags. Fick peta bort en kuse med kniven bara... tack alla bönder för att ni tagit kol på alla insekter!

Inget permanent utan bara jag som hade två 2k-sprayburkar liggandes och lite att göra en söndags. Mest för att den ska se hyffsad ut med kikarn vänd åt fel håll, eller när det är mörkt. Den ser iaf bättre ut nu än när jag köpte den...

Ser bättre ut på bild än i verkligheten... Inget utställningsprojekt det här precis.

Hur den såg ut innan kan ni se i inlägget ovan.

Vill man se när gubben håller på finns en 2-minuters timelapse på instagram, men det är inte mycket att se... bara jag som kryper runt på backen tillsammans med en larv som kom på besök där ett tag. Timelaps av en bonnlackning

Av heatm
Skrivet av SVP:

Har just nu en Focus RS som åretrunt bil. Perfekt bil att köra som är lagomt rolig, ej optimerat den eller modifierat något. Går i tankar att göra steg 2 men det får bli tills nästa sommar isåfall, skönt att behålla en sån bil original. Vill jag åka snabbt kör jag någon av dom andra bilarna ändå ☺️

Här kommer en bild från April i år när jag precis köpte bilen. En ägare innan mig och ganska låga mil.

https://i.imgur.com/Cqp26V6.jpg

Behåll den original och byt olja överallt, hela tiden, så håller den.

Av heatm

På nån hopfällbar mojäng ifrån IKEA med ett tyg under för att ha tidningar i. Perfekt bredd och längd för ett MIDI-tower och i tygpåsen under kan man ha hörlurar, USB-donglar och allt annat skit man samlar på sig.

Framförallt kommer datorn upp ifrån golvet så man kommer åt att dammsuga och hamnar i hyffsad jämnhöjd med skrivbordet så man lätt kommer åt USB- & hörlursutgångarna i toppen av chassit. Funkar asbra.

Av heatm

När man kör 245 med B21A-motor så håller man sig undan ifrån motorvägar... kör man dessutom rollspel att året är 1976 och man har glömt kartboken hemma så hamnar man ibland på ställen som bara jordbruksmaskiner och A-traktorer använder för att ta sig mellan orterna. Men en 240 är rena rama terrängbilen jämfört mot dagens låga plastskit. Bara att trampa plattan i mattan och passa på att njuta av fartkänslan... när det går 40 km/h. För den känslan får man inte på E4:an precis.

Av heatm

Räddningsaktion 245; Del 2

Lite annorlunda inlägg det här misstänker jag, men jag kör! Lite byggdagbok på en gammal Volvo som jag beslutat mig fixa till för att ha som "åka långsamt-bil".

Den har fått sig lite kärlek över semestern och nu gått igenom besiktningen. WOOOOP! En besiktning kvar 2024, sen är det vart 50:e år efter det.

Reservhjulsbaljorna var ju helt slut. Och ekonomiplåt är inte riktigt min grej... Så det blev att lappa med lite tjockare gods denna gång. Nästa steg är att lyfta ur motorn och byta stöd- & vevlager, kolvringar och renovera toppen. Kanske en snäppet varvvilligare kam också... men det tar bort charmen en aning. Antingen bygger man turbo med en knapp som gör bilen galen, eller så har man en charmig original-container.

Här var skicket på vänster sida efter att allt tidningspapper och spackel var borta ifrån förra fusklagningen... som för övrigt gick igenom besiktningen 2019. Hur vette fan...

Det här är en bild ifrån höger sida för att visa lite hur vi gjorde... väldigt grovt jobb, men det tar ändå sjukt mycket tid att få det hyffsat så det ser ok ut när det är mörkt iaf.

Vänster sida när det är ditpunktat men ej nedslipat än. Ojämnheter tas bort med finspackel sen som slipas i olika steg, blandat med grundfärg. Inte slipat sista steget än, då blir det ett tunt, tunt lager ultrafint spackel och 800 grain våtslip som sista steg innan ny tvåkomponents solid lack. Höger sida blev bättre... brukar bli den första man gör som blir bäst när man ska göra allt i ett streck. Man är rätt trött efter 2x12 timmar av svetsångor, metalldamm och knäsittande... och då ska man börja om från början på andra sidan. Motivationen finns som inte där längre då.

Inne i baljan ser det mindre vackert ut.

Spackla, slipa, lacka, spackla, slipa, lacka...

Annat som är gjort över sommaren är oljebyte (igen), nya tändstift, check av kamrem (den såg som ny ut men ska bytas under vintern), komplettering av underredsbehandling, byte av hjullager fram, bytt kablarna till bakluckan som går igenom gångjärnen och alltid nöts av efter 5-35 år.

Sen tvättade jag den i helgen... det skulle jag aldrig ha gjort för nu syns ju lacken!

Av heatm

Hoppas det bara är mjukvaran som strular till det. Skiter i om gamla spel fungerar sådär, vill ha tre aktörer på marknaden!

Kom igen Intel, ni fixar det här!

Av heatm

Priserna stiger i takt med aktiekursen.

Av heatm
Skrivet av Adde_77:

Jag kommer ihåg när 3ghz clock gränsen var ett drömmål för oss clockare. Jag är äldre än jag tror.....

Jag kommer ihåg när min AMD Athlon 750 MHz Thunderbird-kärna vägrade att vara stabil i 1000 MHz, och hur det gnagde i mig att vara tvungen att ge mig vid 950 Mhz. Men det var som ett helgnöje att då och då testa om det inte gick att spräcka 1 GHz-gränsen nu då!

Men då visste man ju att 1 GHz redan var passerat och att det skulle fortsätta gå uppåt. Så nu när 6 GHz spräcks är det bra mycket större. Man undrar ju lite om PBO kommer kunna få upp 7959X i närheten korta stunder iaf. Det räcker ju om man får se "6000 MHz" under Max-spalten i HWMonitor.

Av heatm
Skrivet av benonikenobi:

Japp han har gjort ett bra jobb med tanke på att bilen inte är den bästa direkt 😬

Jag gillade hans twitterinlägg precis efter det blev annonserat 😄:

Piastri ripoff

Twitter har gått berserk på att driva med Alpine/Piastri-situationen. Det är underbart!

Av heatm
Skrivet av benonikenobi:

Alex Albon klar för Williams nästa år 😃

Breaking news

Det förtjänar han! Det kommer vara mycket ung (men också rutinerad) talang i fältet nästa år!

Edit: Jag läste Renault av någon anledning och trodde han skulle dit. Måste gå och hämta kaffe!

Av heatm

Haft fullt upp med att få detta nya projekt rostskyddad och besiktningsbar. Datorn har agerat videouppspelare för allt som är gamla 240 och 140.

Av heatm

Blir roliga memes och videos iaf...