Inlägg

Inlägg som CrazyDriver har skrivit i forumet
Av CrazyDriver

Gissar att detta enbart handlar om att sänka tillverkningskostnaderna och att "touch"-knappar gör telefonen mindre fuktkänslig och att det är färre delar som kan gå sönder.

Undrar ju mest hur det där fungerar om man har skal på och man ens har tänkt på oss i kalla norden där vi kör vantar större delen av året.

Min jobbtelefon är en iPhone 11 och för mig är volyminställningen helt obegriplig. Kör med två olika bluetooth headsets och alltid på väldigt låg volym. Ändå händer det ganska ofta att iPhone helt utan förvarning får för sig att sätta volymen till max så att man håller på att skita på sig. Samtidigt har iPhone en inbyggd funktion som varnar om man lyssnar på för hög volym, men det verkar ju fungera dåligt.

Av CrazyDriver

När jag tänker på Philips så tänker jag inte minst på deras TTL kretsar, protokoll som I2C och I2S, att de utvecklade CDn tillsammans med Sony, för att inte tala om alla avancerade instrument inom vården. Tragiskt att se hur det gick sedan. Själv sitter jag med en 27" 4K skärm från Philips, en skärm som fick grava inbränningar efter bara några månader.

Av CrazyDriver

Förstår inte riktigt meningen med denna produkt. För det första så är den utformad som en leksak vilket innebär att det tar mindre än 2 sekunder innan barnen har stängt av musiken, bytat låt eller skruvat ner ljudet. Dessutom så krävs det att en förälder först parar sin telefon med högtalaren och letar fram något att spela. Med andra ord så måste den stå på en hylla så att odjuret inte kan pilla, men då kan man ju lika gärna ha vilken annan högtalare som helst. Dessutom måste ju den som streamar ljudet befinna sig i närheten och kan varken ringa eller ta emot samtal.

Själv kör jag en Google nest mini högtalare. Det är lagom mycket ljud för dom små, plus att det är lite roligt när barnen själv lärt sig köra igång musiken. Nackdelen är väl att de bli "hjärntvättade" av att säga "OK Google" och att man snabbt blir trött på låtar som "Nu kommer det bajs".

Av CrazyDriver

Om det visar sig att det inte går att åtgärda felet med ny fw eller drivrutin så borde man antingen få reklamera sitt moderkort eller så borde Intel skicka ut ett instickskort som ersättning.

Undrar om realtek har liknande problem. Funderar att sätta ett RT 2,5Gbps i min server, men ser att många klagar på att det är instabilt, men man kan väl gissa att anledningen är att det sitter ett Intel närverkskort i andra änden.

Av CrazyDriver

Med dagens priser på grafikkort så är det nästan lite märkligt att knappast någon annan tillverkare vågar utmana Nvidia. Efterfrågan på kraftfulla och rimligt prisatta kort måste vara enorm. Min gissning är att Nvidia sitter på så många grundläggande patent att det krävs enormt mycket pengar för att uveckla något helt nytt och ta sig runt patenten. Lite tråkigt bara att Nvidia tycks vara nöjda med att kränga färre kort till skyhöga priser än att satsa på volym. På sikt kommer det nog att straffa sig.

Av CrazyDriver
Skrivet av Nooro:

Varför så bitter? Då är det väl bara att vänta in en vanlig rea, de dyker ju också upp med jämna mellanrum under året.

Jag förstår att jag kanske låter bitter, men jag byggde en ny maxad dator precis innan inflations och dollar helvetet bröt ut, så jag suktar inte efter något på denna Bonanza. Däremot vet jag hur sjukt stressad man kan bli när man sitter i valet och kvalet. Tycker bara att det är ett osunt och utstuderat sätt att kränga grejer på och inte något som ökar mitt förtroende för Komplett som företag.

Gillade Dustin Homes weekend rush bättre, när det begav sig. Där kunde man också bli aningen stressad, men lagersaldot gick att lita på. Men som sagt, det var innan Dustin gick ner sig helt.

Av CrazyDriver

Förstår fortfarande inte vad som är meningen med den här Bonanzan. För det första så känns det ju aningen dumt att inte på förhand visa hur många enheter som finns till det aktuella priset, allt för att folk jag känna sig stressade och dra iväg en beställning utan kanske helt ha tänkt igenom köpet. För det andra så är det väl bara skolkande fjortisar som kan sitta och refesha Kompletts hemsida på dagtid när vi andra har ett jobb att sköta. Så vad är menigen, är det för att Komplett är snälla och säljer några få saker till ett reducerat pris mot exponering på Sweclockers. Nu är jag tack o lov inte i behov av några komponenter just nu, men jag gillar ändå inte sättet man försöker trigga folks köpbegär. Vore ärligare att ha en mer sansad rea och sälja till lagret är slut. Om det nu går, för "i lager" kan ju betyda precis vad som helst.

Av CrazyDriver

Jag har några HP servrar som mest står och dammar. De fungerar fortfarande utmärkt och iLO4 är så otroligt smidigt att jag har lite svårt att tänka mig ett liv utan dem. Är ändå lite nyfiken på om det fortfarande finns någon efterfrågan på dessa och vad de skulle kunna vara värda.

HP Microserver Gen 8 (Celeron G1610T, 4GB ECC RAM)
HP Microserver Gen 8 (Celeron G1610R, 8GB ECC RAM)
HP Proliant ML310e Gen 8 (Xeon E3-1220 V2 @ 3.10GHz, 16GB ECC RAM)

Vad tror ni?

Av CrazyDriver
Skrivet av Karaff:

Ett tydligt bevis på hur mycket bättre gaming va förr är att vi spelade i timmar utan internetuppkoppling, sittandes på pinnstolar stirrandes in i gamla avdankade TV-apparater på ett sånt avstånd att man kände den statiska elektriciteten i ögongloberna och kände lukten av fenoler och flamskyddsmedel stiga ur datorerna och ändå stod ut med att det tog lång tid att ladda och att när det var game over fick man börja från början.

Betänk nu dessutom det enorma intresse som finns att uppleva detta igen och alla som betalar dyra pengar för gamla commodore, Amiga, atari etc 😉

Nu kan folk inte ens spela ms-röj utan antistatiska gejmingkalsonger.

Hjälp, du får mig att känna mig så gammal.

Jag ska inte säga att allt var bättre förr, men det var på något vis roligare. Istället för att spela online så träffades man och spelade tillsammans. Spelen var på sin höjd mediokra, men man fick använda sin fantasi och så länge man kunde vicka och trycka snabbare än kompisarna på joysticken så kändes allt bra. Det har väl heller aldrig varit särskilt billigt att vara gamer, men när man ser den här typen av lite onödiga produkter så undrar man vart det ska sluta.

Själv mins jag hur man satt med fötterna på C64ans transformator som gav sådär lagom med värme.

Av CrazyDriver

Det måste vara riktig nyhetstorka på Sweclockers när nästan hälften av innehållet på förstasidan handlar om allt annat än datorrelaterade nyheter. Tråkig utveckling för jag gillar verkligen Sweclockers, men vill man läsa om datorhårdvara så får man numera leta någon annanstans.

Av CrazyDriver

Lite tråkigt att Mediamarkt försvinner även om jag själv inte handlade där särskilt ofta. Däremot kan man undra hur butiker som ELON kan överleva. De har flera butiker här omkring och varje gång jag har varit där så är det helt tomt på folk t.o.m. på Black Friday.

Av CrazyDriver

Märkligast av allt är hur Elgiganten har kunnat bli så dominerande på den svenska marknaden och nu lär de bli ännu större. Deras butiker är verkligen sämst. Det är som att komma in på en bensinmack där TV apparater blandas med grillar och elskotrar. Gissningsvis är det att Elgiganten har ganska enkelnavigerad hemsida och att det ibland har riktigt bra priser för att vara i butik.

Av CrazyDriver

Varför inte bara bygga in en vettig kamera direkt i datorn. Köpte nyligen en ny Apple Macbook och kan inte begripa hur en så dyr dator kan ha en så värdelös inbyggd kamera. Att man då skulle hänga sin snordyra telefon på en ranglig skärm känns närmast som ett skämt.

Av CrazyDriver

Funderar fortfarande på vad som hände med tekniken för att lagra data i plastminne. Redan för 20 år sedan så påstod man att tekniken skulle innebära närmast obegränsad lagring och snabb access. Tror t.o.m. att Intel investerade i företaget, men sedan hörde man inget mer. Kan det rent av ha varit så att Intel, som tillverkade en hel del flash-minne på den tiden, blev rädda och aktivt dödade projektet. Hur som helst så begriper jag inte att det investeras så mycket pengar i hårddiskteknik som känns stendöd.

Av CrazyDriver

Ungefär samma tänk kan användas för deep fake. Jag menar, tänk om man spelar in en film och i efterhand byter ut ansikten mot kända skådespelare via deep fake. Tror inte någon av dessa skådespelare skulle tycka att det var okej om de inte fick någon kompensation. I detta fallet anväder man ju någon annans verk för att skapa ett nytt snarlikt verk, ett verk som sannolikt aldrig hade kunnat genererats om nätverket inte först hade tränats med riktiga verk. Måste kännas ganska hopplöst som konstnär eller illustratör när vem som helst kan generera bilder på några sekunder som normalt tar dagar och veckor att skapa. Tycker absolut att AI borde regleras här.

Av CrazyDriver

Kör fortfarande på min runt 10 år gamla Panasonic Plasma. Under årets Black Friday började jag kolla runt på ny teve, men ärligt talat så blir jag mest besviken på att utvecklingen inte alltid går åt rätt håll. Hade hört och läst en hel del bra om LGs OLED C2 modell, men väl i butik så blev jag allt annat än köpsugen. Menysystemet på LG var så otroligt långsamt att min gamla Panasonic känns snabb. Testade att köra YouTube och det kändes som att hela teven måste boota om sig när den startar en ny app. Även bilden var inte alls som jag hade tänkt mig. Gissar att affärerna kör apparaterna i ett särskilt säljläge för allt var på max, färg ljus allt. Ändå var bilden dålig. Förinspelade videos var så kompimerat och fullt med artifakter att det var helt omöjligt att avgöra tevens verkliga bildkvalité. Så det blev ingen ny teve.

Av CrazyDriver

Undrar om det var en tillfällighet att jag fick spam på Whatsapp idag för första gången någonsin.

Av CrazyDriver

Spontant känns det som att branchen själva inte vill att eGPU ska slå igenom. De tjänar förmodligen mer pengar på folk som bygger ihop sina egna datorer med dyra komponenter än folk som vill använda pappas jobbdator för spel. Finns ingen annan rimlig förklaring, för rent tekniskt borde det inte vara några svårigheter att fram ett välfungerande system.

Av CrazyDriver

Om trådfri har funnits i 8 år så undrar man varför IKEA har så bråttom att släppa den nya om man redan vet att en större uppdatering av mjukvaran är runt höret. Det är ju inte förrän nu som deras gamla gateway känns stabil. Tidigare fick jag starta om den med jämna mellanrum.

Önskar att de hade något slags utbytesprogram så att man fick lite rabatt på den nya om man samtidigt lämnar in sin gamla som man ändå inte lär ha någon användning för.

Avslutningsvis så hade jag önskat att IKEA kunde släppa en trådlös temperatursensor och styrenhet för inbyggnad. Lägre standby-ström och möjlighet att dimma lampor ännu lägre står också högt på önskelistan.

Av CrazyDriver

När det kommer till smara hem så är det lätt att underskatta hur mycket tid som krävs för underhåll/administrering. Visst, när allt funkar som det ska så krävs inte mycket, men så fort något börjar bråka så kan man bli sittande en hel kväll eller helg. Själv skulle jag nyligen lägga om mitt nätverk och sätta upp nya SSIDn, men har lagt det på is eftersom det kommer ta en hel helg att springa runt och nollställa alla enheter.

Sedan är många smarta prylar inte alls så smarta som man skulle önska. IKEAs trådfri är ett bra exempel. Jag har lampor som tänds automatiskt när det blir mörkt eller rättare sagt när solen går ner baserat på beräkning av position, tid och datum. Däremot finns ingen ljussensor så om det är dåligt väder så kommer lamporna inte anpassa sig. Det går heller inte att ange en offset så att lampor tänds t.ex. en timme innan solen går ner, så man måste snällt vänta tills det blir riktigt mörkt innan lamporna tänds. Vet inte hur smart det är.