Inlägg

Inlägg som CrazyDriver har skrivit i forumet
Av CrazyDriver

Gissar att många av dessa billiga minipc dator som säljs via Amazon och Aliexpress inte bara har skadlig kod installerad, tillverkarna lär dessutom knappast ha betalat licensavgift för vare sig Windows eller BIOS och byggda med chip som är kopierade (t.ex. Intels nätverkskretsar). Sedan har vi hela certifieringsgrejen där Kinesiska tillverkare struntar blankt i att testa sina producter så att de uppfyller EMC krav och elsäkerhet. Istället trycker man dit alla märkningar man kan tänka sig, men som i praktiken inte betyder någonting. För att inte tala om medföljande strömadapters som i vissa fall är direkt livsfarliga. Köpte själv en 2.5Gbps Switch för ett tag sedan. Fungerar bra, men den medföljande strömadapter var en potentiell dödsfälla där ett barn lätt kunde nå delar med 230V.

Förstår att Amazon inte kan ha koll på alla produkter som säljs, men i många fall är det så uppenbart att säljarna borde portas innan deras produkter har börjat säljas.

Av CrazyDriver

Det är snart billigare att skicka sina brev som paket. Frågan är bara vad PostNord ska ägna sig åt om de inte längre vill hantera våra brev och paket.

Av CrazyDriver

Tyckte att Microsoft bidrog med en hel del nytänkande när de började använda Chromium i Edge, men ganska snart så växte Edge till ett monster. Det är tydligt att Microsoft inte nöjer sig mig att göra ett operativsystem som folk vill använda, man vill har total kontroll över sina användare och samla på sig så mycket data som över huvud taget är möjligt. Fortsätter utvecklingen såhär så blir man snart tvungen att köra Linux.

Av CrazyDriver

Själv är jag mer rädd för HPs egna mjukvara och drivrutiner än att någon skulle göra sig besväret att hacka min skrivare via bläckpatronerna. Känns lite löjligt att skrämma upp vanligt folk för en sådan sak.

Av CrazyDriver

Borde ställa högre krav på företag som t.ex. Microsoft som å ena sidan försöker att trycka in AI överallt i sina produkter, men har samtidigt världens överlägset sämsta spamfilter i gratisversionen av Outlook. Helt plötsligt kan den få för sig att blockera mail från adresser som jag använder ofta samtidigt som den släpper igenom helt uppenbara phishingförsök.

Av CrazyDriver

Betalar för premium och med tanke på hur mycket tid jag tillbringar på YouTube så är det nog en av de mest mest prisvärda strömningstjänster jag kan tänka mig. Tyvärr tycker jag att Google är på väg att förstöra YouTube genom att styra hårt vad användarna ska se. Nyligen upptäckte jag även att Google har börjat översätta titlar till svenska för videor som är på engelska. Sedan blir det inte bättre av att barnen av misstag använder min profil och söker på rubiks kub en gång, sedan fylls hela flödet av kubvideos.

Av CrazyDriver

Skulle nog plocka ur CPUn och kolla så att den ser okej ut och att det inte är några böjda stift i sockeln. Det är ju inte helt ovanligt att folk klantar sig och förstör sockeln och sedan skickar tillbaka moderkortet som sedan säljs som nytt.

Koppla även bort reset sw från moderkortet så att det inte är något knas med knappen. I så fall kan den ha fastnat i en resetloop.

Sedan byta 12V kabel till moderkortet. Både kabel och uttag på PSU.

Av CrazyDriver

Det märkligt är att när man verkligen vill ha de senaste uppdateringarna så har Microsoft bestämt att det ska rullas ut lååååångsamt. Den senaste 23H2 uppdateringen är ju ett bra exempel. På min hyffsat nya dator så har jag fortfarande inte fått möjligheten att installera den. Däremot fick jag uppdateringen direkt i Win11 som jag kör i en Hyper-V på samma dator.

Av CrazyDriver

Lär ju bara vara en tidsfråga innan Apple sätter stopp för denna app. Att någon har listat ut Apples protokoll är väl en sak, men jag antar att Apple använder någon form av kryptering, device ids, user ids och authentisering med tokens som genereras från certifikat eller liknande. Om någon trots detta lyckas prata med Apples servrar så måste Apple ha ganska dålig säkerhet.

Av CrazyDriver
Skrivet av blunden:

13900K/KS eller 14900K plus ett RTX 4090 så kan man ju komma obekvämt högt i strömförbrukningen även utan överklockning i vissa laster. Eftersom det är 80 Plus Gold så bör ju agget också vara effektivt även vid låg last, och bör rimligen kunna köra fläktlöst läge i princip hela tiden om man har en mindre effektkrävande dator.

Det finns annars ett 750W nätagg från ASUS i dagens lucka i Inets egen julkalender. Det kostar dock en hundring mer än Seasonic-agget, så valet är ganska givet mellan de två.

https://www.inet.se/produkt/6906153/asus-rog-strix-aura-750w-...

Kör redan med ett mindre semi-passivt seasonic aggregat. Ser dock jag ingen större mening med att kyla passivt vi låg last då datorn i övrigt ändå behöver kylning. Har hellre en mer konstant låg ljudnivå än att fläktar går av och på. Vill jag ha helt tyst så tar jag bara fram min mac och remotar in från soffan.

Av CrazyDriver

Blir lite nyfiken på vad folk har för system som kräver ett nätaggregat på 1300W. Möjligen om man har ett överklockat 4090 med överklockad i9 processor. Skulle hellre sett ett erbjudande med lite mer normala PSU:er, då hade det blivit ett köp direkt.

Av CrazyDriver
Skrivet av firstofmay:

Fet trailer, synd att det är så långt till release och att Rockstar jobbat så mycket på att förstöra sina tidigare titlar sedan GTA V släpptes (Social Club, Definitive edition osv....)

Du ser korrelation där det inte finns någon.

Så du menar att människor inte påverkas av spel och film? Gissar att du inte har barn i grundskoleålder. Just GTA är egentligen den värsta typen av spel då det försöker vara så realistiskt som möjligt och utspelar sig i en miljö som människor kan relatera till. Detta till skillnad från CS GO och krigsspel där fokus ligger på taktik och strategi.

Av CrazyDriver

Väl medveten om att jag låter som en Siwert Öholm på 80-talet, men i ett Sverige där människor daglien avrättas på öppen gata så undrar man lite hur framtiden kommer se ut när man vet att 10 åringar kommer sitta och spela detta spel.

Av CrazyDriver

Jag har själv blivit av med filer på Google Drive, men det var flera år sedan. Dock var det mp3 filer som köpt från Bandcamp, men jag gissar att Google markerar alla mp3 filer som illegala och raderar dem utan förvarning. Just därför tar jag numera alltid backup av alla mina moln konto till min lokala TrueNAS server.

Av CrazyDriver

Kör en 27" 4K skärm. Ett misstag skulle jag vilja säga då allt blir för litet om man inte kör 120% skalning. Nästa skärm blir minst 32" 4K.

Av CrazyDriver

Ett smart sätt att göra sig av med kisel blandat med metaller och kemikalier. Klart man vill ha det närmst huden. Taiwan ligger ju sedan decenier i framkanten när det kommer till att använda tungmetaller i leksaker.

Av CrazyDriver

Det här året har det varit svårare än på länge att hitta bra deals.

Förra året tänkte jag köpa en Google Pixel 6a för 2990kr. I år säljs samma telefon för 3490kr. Visst, dollarn är dyrare än på länge, men priset man kan ta ut borde väl rimligtvis vara längre på en telefon som hunnit bli ett år äldre, förlorat ett års support och dessutom är ersatt av en ny model?!

Handla mjukvara är inte lättare. Här blir man automatiskt straffad när man tvingas betala med Euro då många säljare fortfarande tycker att Dollar och Euro är typ samma och bara ändrar tecknet framför priset.

Av CrazyDriver

Har inte fått 23H2 uppdateringen på min dator än, däremot fick jag ner uppdateringen direkt till Windows 11 som jag kör i Hyper-V på samma dator. 🙄

Av CrazyDriver

Jag betalar för Youtube premium så slipper reklamen. Däremot är jag inte lika förtjust i förändringarna Google har gjort nyligen där de är mycket mer aggresiva när det gäller att lägga in förslag på vad jag borde titta på. För mig är det Youtube som är desperata.

Av CrazyDriver
Skrivet av Acidphiber:

Wsl och onedrive fungerar super i Windows 11. Har inte behov av nas och virtuella maskiner längre och nu med copilot integrerat i Windows 11 blir det bara bättre och bättre. Dessutom kan man köra ms github copilot i det bästa utvecklar verktyget som finns även detta från Microsoft. Apple och Google har verkligen inget att imponera med längre

Frågan är vad man ska göra med all sin lediga tid när AI gör allt åt oss: Svarar på inkommande telefonsamtal, övervakar mina solpaneler och optimerar laddningen till bilen, hanterar mitt fondsparande. När jag kommer till jobbet så är AIn redan färdig med allt, så jag tar en kopp kaffe på det tomma kontoret och åker hem igen. Sedan kör bilen själv och hämtar barnen på dagis, medan jag står och beundrar robotgräsklipparen som nu kan klippa mönster från GIF-bilder. Framtiden är ljus.