Inlägg

Inlägg som Grytvante har skrivit i forumet
Av Grytvante

Öppnar med 3200 kr + frakt för ett 1070 TI.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grytvante

Tja, blev det affär för er? Har annars ett GTX 680 DCII liggandes om det är av intresse

Av Grytvante
Skrivet av mrqaffe:

Nikon är det märke som är mest kompatibelt över tiden när det gäller optiker, i princip allt tillverkat efter 1959 passar ihop men funktionerna bestäms ju av det som kan minst, att köra manuellt går alltid men ett hus med autofokusmotor öppnar upp till en hel del mer begagnat som ger automatik.
'Tex så kan man hitta äldre f2,8 eller bättre optiker som optiskt är i princip samma som idag fast de kostar 1/10 del av dagens nypriser.

Det låter intressant, hörde av en kollega tidigare idag att Nikon inte är värt att satsa på när det kommer till systemkameror för att de är relativt små som tillverkare och utbudet av begagnade objektiv är mycket begränsat. Detta är dock inget jag köpte rakt av, har själv uppfattat det som att Nikon är relativt stora och etablerade. I vilket fall är nog jakten efter bra begagnade objektiv något jag ger mig in på först efter att ha blivit lite mer erfaren.

Skrivet av Knashatt:

Alla Canon's EF objektiv passar dagens Canonkameror. Så du kan alltså ha objektiv från 1986 och uppåt.

Sedan kan du ändvända Nikons objektiv på Canon om du vill, fast då helt manuellt...
Du kan även ha en uppsjö gamla objektiv från andra märken på Canon i manuellt läge.

Men jag rekommenderar att du kör med någorlunda moderna objektiv med automatisk fokus etc. Du behöver lära dig grunderna först.

Och äldre objektiv än 80-tal är i regel rätt sunkiga med dålig skärpa i ytterområden, hög kromatisk aberration mm.
Nä, sattsa på ett begagnat hus och något hyffsat standardzoom (18-55) och lär dig hantera allt.
Nikon eller Canon är ren smaksak. Båda är i grund och botten likvärdiga i kvalitet. Jag som lärt mig Canon kommer aldrig gå över till Nikon och det är förmodligen likadant för Nikonägare.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av jookeer:

Nej, fel. Man kan inte rakt av påstå att "äldre objektiv än 80-tal är i regel rätt sunkiga". Somliga kan vara det men långt ifrån alla. Så nån regel är det absolut inte. Tvärtom är många optiskt mycket bra och har betydligt bättre mekanisk kvalitet än många moderna plastgluggar. Därtill snorbilliga.

Efter att ha läst era inlägg förstår jag att ni båda vet vad ni pratar om, men som nämnt ovan kommer jag att vänta med jakten på bra gammelgluggar tills jag har bättre koll på objektiv och fått lite erfarenhet av fotandet. Jag har kikat runt lite på begagnatmarknaden gällande kamera, och rent prismässigt ligger D90 och 50D ganska precis i det prisspann jag tänkt mig. Dock ser både 60D och D300/S trevliga ut också, även om de ligger lite över budget i dagsläget. Hur som helst, tackar för svaren, även om det fortfarande är lite överkurs har jag sannerligen lärt mig en hel del.

Av Grytvante
Skrivet av mrqaffe:

Det lär inte vara kamerahuset som sätter begränsnnigarna om du ska lära dig fotografera så äldre kamerahus fungerar bra, det viktiga är din kunskap och optiken, de flesta bra bilder är gjorda med kameror i manuellt läge och av duktiga fotografer, bra optik kan man ta med sig hela livet och det är i den pengarna investeras, efter ett tag står optikens kostnad för många gånger kamerahusens kostnad när man ser på en total utrustning, det man kan gå efter för att välja optik är generellt att ljusstarkare är bättre för då kan man få saker som inte är skarpa i bilden, tex bakgrunden, med ljussvag optik blir allt skarpt i bilden pga att de har långt skärpedjup, men de normalzoomar som brukar följa med kamerorna är en bra början som räcker långt tills du vet vad du saknar för "specialoptik"

Jag tolkar det du skriver som att min tanke att köpa ett lite äldre, begagnat kamerahus med säg ett 18-50 mm objektiv till en början inte är helt fel, för att sedan se var det bär iväg. Det jag sett när jag kikat på begagnatmarknaden ett par dagar är väl att det är Canon och Nikon som verkar vara de märken till vilka flest begagnade objektiv säljs, rätta mig gärna om jag har fel. Därför blir min tanke att något av dessa märken är att föredra om man i framtiden ska spana efter begagnade objektiv.

Skrivet av skog1s:

Själv tycker jag att detta här med "nybörjar-kameran-segmentet" är fel, och jag tycker även det är lite av att lura nybörjare.

Varför tycker jag det då?

Jo, om man är nybörjare, då är man nybörjare på att fota, inte på kamerahuset.
Om man som nybörjare aldrig fotat innan, och får mersmak av att fota.
Då vill man lära sig, man läser på om bländare, slutartid, ISO, vitbalans etc etc...

När man väl har greppat allt det, och kronan trillar ner.

Ja då sitter man där o tittar på sin djävla instegskamera, och så hör man en röst i skallen varje gång man tar den "varför köpte jag inte en begagnad semi-professionell istället" då det inte skiljer så mycket i pris.

D90, D300/S, D7000 är så mycket lättare för en "nybörjare" att lära sig fotografera rätt, det låter konstigt med det är faktiskt så.

En instegskamera är bra mycket omständligare, när Kr trillat ner och man har fattat alla termer och inställningar. Det är ren fakta.

En instegskamera är väldigt roligt den första tiden när man kör "gröna läget" men, när man kommer på att "gröna läget" är ren skit..... Det är då ångesten kryper på

Utan att ha någon vidare kunskap är det ungefär så jag resonerat, antagligen eftersom jag gjort det angående andra områden. Dock har jag antagligen projicerat mitt eget sätt att hantera teknikprylar på andra i mina funderingar kring vad som ska införskaffas, men det verkar som att det inte är helt fel och att många fotografer vårdar sin utrustning som om det vore deras egna barn. Tänker ungefär att en 4-5 år gammal kamera i det övre segmentet kan vara en bättre investering än dagens instegsmodell.

Kikade lite snabbt på D300/S och även D7000, rent spontant ligger de en bit över budget men då jag egentligen inte har bråttom att skaffa en kamera kanske det finns utrymme för dem när det är dags för köp.

Skrivet av dumbo:

Min fråga ang. att byta objektiv var ju även den lite på spåret att det blir lite att släpa på. Det blir lite att släpa på med flera objektiv och så. Man kan såklart, som jag gör, packa lätt i en mindre väska och ta med bara kameran med ett objektiv, men ibland vill man inte bära med sig något extra och då är det trevligt med en kamera i fickformat. Jag har en Canon S100 (mest för att RX100 var för dyr vid tillfället) som komplement till min systemkamera för det ändamålet.

Är du nyfiken på detdär med systemkamera för att utforska vad fotandet kan ta dig är det nog ett bra val eg. Köper du dessutom begagnat får du sannolikt tillbaka det mesta av pengarna om du skulle sälja av kameran igen, så du har ju inte så mycket att förlora eg.

D90 är ju en lite äldre kamera jämfört med D3200 så den har lite sämre bildkvalitet, främst på höga ISO-tal, men man kan såklart se skillnader i de flesta situationer om man tittar noga. D3200 är ju betydligt bättre om man tänker sig att filma ibland.
Som fotografiskt verktyg skulle jag säga att D90 är betydligt bättre med mer möjlighet att ställa in saker, fler reglage på utsidan för att slippa menyer, egen fokusmotor för kompatibilitet med äldre objektiv, bättre sökare osv osv.
50D och D90 är ganska jämförbara. D90 har aningen bättre bildkvalitet. Tittar man på andra faktorer än just bildkvaliteten så har båda för- och nackdelar, men på det stora hela skulle jag säga att de är hyfsat likvädiga.

Jag förstår var du är på väg, antar dock att hur mycket man orkar släpa med sig är relativt. Blir det en längre tur är det mer troligt att jag väljer att plocka med kameran och några objektiv, men blir det en kortare kanske man gör som du säger och packar lätt med ett enda objektiv som får räcka för det tillfället. Angående en kompaktkamera som komplement gillar jag idén men rent ekonomiskt är det inte möjligt för mig att införskaffa både och just i dagsläget.

Jag har resonerat som så att om jag köper ett begagnat kamerahus i fint skick med ett hyfsat objektiv kan jag se var det tar vägen. Skulle intresset utvecklas kan jag utöka antalet objektiv och det är bara att fortsätta bygga ut systemet. Om det istället svänger åt andra hållet eller om jag inser att jag inte orkar släpa med mig en systemkamera kan jag sälja av kameran och istället köpa en kompaktkamera. Så då har jag möjligheten att gå åt båda håll, men det kanske är samma sak om man börjar med en kompaktkamera istället?

Att filma ibland kan väl vara trevligt, men det är inte det fokus ligger på just för mig, jag är mer intresserad av att kunna ta bra bilder. Filmande kommer så att säga i andra hand. Med det sagt kanske det väger tyngre med exempelvis en D90/50D istället för en D3200?

Skrivet av dumbo:

Jag tycker kanske att du överdriver en smula även om jag i princip håller med. Att ha dubbla inmatningshjul är ju helt fantastiskt om man fotar i manuellt läge tex. Samtidigt så fotar de allra flesta (även väldigt rutinerade fotografer) oftast i bländar- eller slutartidsprioritet och då har man inte samma behov av två hjul (fast då kan man ju ha exponeringskompensationen på det andra hjulet iofs).
Jag skulle åxå vilja sticka ut hakan och påstå att väldigt många som sitter på semiproffshus och inbillar sig att de BEHÖVER dem eg skulle klara sig utmärkt med en "nybörjarkamera" som D3200.

Så även om jag personligen skulle valt en D90 framför en D3200 så behöver det inte vara så himla fel med en D3200 heller. Det går att ta himla fina bilder med en D3200.

Jag brukar själv kalla dem för instegskameror och inte nybörjarkameror dock. Det är eg en bättre term, tycker jag, för de är ett steg in i systemkameravärlden. Sedan kan man vara nybörjare eller proffs som behöver ett backuphus...

Skrivet av skog1s:

Jo visst överdriver jag lite dumbo.
Och jag själv kallar med "nybörjar-kameran-segmentet" för instegskameror i vanliga fall. (Där av " tecknet)

Och så klart går det att ta himla fina bilder med en D3200!

En D3100 vart ju t e x inkörsporten för mig att lära mig allt jag vet, fast jag har mycket att lära, så retar jag mig fortfarande att jag inte köpte en D7000 direkt, då det fattades väldigt mycket på min D3100, som jag inte visste om från början!

Det vart väldigt mycket gå in i menyn, och klicka på upp/sidan pilarna

Sen blev jag intresserad av att utlösa blixtar externt, köper en blixt, och kommer på att jag är rent dum i skallen som inte läst på att D3100 inte har CLS!!!!!! Nybörjare som man vart, köpte jag ju att alla hade det

På senare år har jag köpt stridsmaskinen D300s (älskar den) begagnat,, och även en D7000.

Direkt, jag menar verkligen direkt, så ekade i skallen, "detta skulle du gjort direkt"

Det är så sorgligt att foto är en så väldans dyr hobby, vill man ha det bästa, kostar det ju som en ny bil ju.
Men jag har lärt mig att fotografer (dom flesta) är väldigt rädda om sin utrustning, så köper man beggat, får man lite mer i ryggan.

Ursäkta mig för lite stavfel & fel meningsuppbyggnad..då jag druckit några beer (som tur è kan man redigera sen)

Intressanta och matnyttiga inlägg från er båda. Uppskattar att ni tar er tiden att svara, känner dock att jag ligger kraftigt i lä kunskapsmässigt

Av Grytvante
Skrivet av dumbo:

Det är möjligt, tror jag såg en D90 begagnad för 2000 kr, dock var den inte fullt fungerande.
Detta med byte av objektiv är lite marigt, då jag inte riktigt lärt mig vilka objektiv som är bra till vad än. Men jag tänker att om jag skaffar ett duktigt kamerahus med ett objektiv som funkar relativt bra i de flesta situationer kan jag se hur fotointresset utvecklar sig. Om det skulle svalna finns möjlighet att byta ner sig till en kompaktkamera som RX100, men om det istället skulle växa finns möjligheten att komplettera med fler objektiv allt eftersom intresse och plånbok tillåter.
Ärligt talat är jag inte helt säker, jag har stått och vägt länge på just den punkten och försökt svara på hur ofta den kommer att följa med ut. Jag skulle säga att det beror på, blir det en kort tur som ett par timmars volleyboll med polarna och sen bad för att därefter bege sig hem är det kanske inte så troligt. Däremot ser jag det som sannolikt att den följer med om det blir exempelvis en dag på sjön med båten, och garanterat att jag skulle plocka med den på långresor.

Skrivet av zosma:

Tack för förslaget, just att den är ny är inga fel men samtidigt inget jag värdesätter jättemycket. I mitt tycke kan en välskött begagnad kamera fungera nog så bra som första kamera för att känna på hur det är att ta bilder med en duglig kamera och då se hur intresset utvecklas.

Skrivet av Knashatt:

Denna låter intressant, jag får ta och läsa på lite om den för att se vad det är som gör den steget vassare än de tidigare nämnda modellerna. Hittade annonsen efter en snabb googling, den såg fin ut, även om den var en bit bort.

Skrivet av mrqaffe:

Detta låter som en bra anledning att inte vara dumsnål utan istället lägga några extra hundralappar. Jag antar att du främst tänker istället för D80? Hur står sig en D90 kontra tidigare nämnda D3200 och 50D?

Av Grytvante

Instegskamera för nybörjare

Hej!

Till att börja med kan jag tala om att jag har mycket begränsad kunskap när det kommer till foto. Jag går dock i tankarna att skaffa mig en kamera då jag har börjat få ett intresse för att ta bilder. Har dock tidigare legat i spiralen att jag tar bilder relativt sällan och därför är tveksam till att en ordentlig kamera är en nödvändig investering, men samtidigt tar jag sällan bilder för att jag inte har något vettigt att ta dem med. (kameran i Samsungs Galaxy Express 2 är inte mycket att hänga i granen i mitt tycke)

Så nu är jag ute efter en systemkamera, mer än så är dock svårt att säga. Vad jag kommer fota? Allt möjligt skulle jag tro, solnedgångar när man är ute om sommaren, tjejen, vänner, hunden, diverse objekt under resor och liknande, förmodligen blir det mycket sparsmakat med småsaker som insekter.

Jag har inte satt någon fast budget för kalaset men då det som sagt är en instegskamera för att ge utlopp för mitt begynnande intresse och se hur det utvecklas är jag inte villig att lägga en förmögenhet på kameran. Jag har i första hand tänkt begagnat och därför kikat runt lite på både blocket, tradera och fotosidan. Dock har jag inte riktigt kunskapen för att veta vad som är rimliga begagnatpriser. Så det jag egentligen vill ha lite tips på är vad man ska spana efter på begagnatmarknaden, säg upp till 3000 kr som preliminär gräns.

Hittade exempelvis en Nikon D80 med 18-55 mm objektiv för 1600 kr.

Tack på förhand

Av Grytvante
Skrivet av enoch85:

83 kvm, har fulla staplar i hela hemmet. Bor på 4de våningen och tvättstugan ligger i huset mittemot, där jag också har täckning.

Som sagt, köp en huvudrouter. Budget spricker "rejält" säger du.. Det handlar om cirka 500 kr mer. Se det som en investering. Samt så är ju ASUS routrarna fullt kompatibla

Låter som att den skulle räcka till min lägenhet i sådant fall också.

Sant, 500 kr är alltid 500 kr, är dessutom student och värdesätter annat än enbart teknik och datorer. En investering kan man utan tvekan se det som, dock en smått onödig sådan då jag redan har en router som jag i det stora hela är nöjd med. Och om det som krävs för att uppnå mina krav är en accesspunkt för 350 kr är det i mitt tycke en klart mer prisvärd investering.

Av Grytvante
Skrivet av madtop:

Routern (med wifi) vid fiberuttaget, kabel från routern till v-rum där en switch/AP kopplas in.
Switch/AP kan gärna vara en före detta router som gjorts om till just en AP med inbyggd switch, det är en prisvärd lösning.

Jag har mer eller mindre samma lösning själv. Har en TG799 som router och en dualband TP-link med openwrt som AP/Switch.
Kör med två olika SSID och manuellt val av accesspunkt, man får bättre koll på det viset.

Detta är den lösning jag lutar åt nu, som du säger låter det som den mest prisvärda lösningen med en router som körs som AP. Som grädde på moset kan jag dessutom använda både wifi- och kabelanslutningen i samma enhet, vilket känns trevligt då det tar lite mindre plats.

Okej, jag fick erbjudande på en begagnad RT-N66U via pm, i kombination med min nuvarande N56U borde det gå att sätta upp på liknande sätt som ditt nät. På så vis, då kanske två olika SSID kan vara att föredra framför någon typ av roaminglösning.

Av Grytvante
Skrivet av JamesBanana:

Ska tillägga att jag fick det inte att flyta att ha dem på samma SSID, utan har tre Wifi-nät med olika namn i huset

Okej, bra att veta. Kan vara lite bökigare än att ha zero handoff som nämndes ovan, men med kostnader med hänsyn till beräknade kostnader kan jag utan tvekan leva med det.

Av Grytvante
Skrivet av wRRM:

Rekomenderar två just för att zero handoff ska fungera så bra som möjligt, det kan absolut fungera bra med din router och en AP också.

Aha, då är jag med, hade helt missat zero handoff. Det låter smidigt, tror dock att det får bli ett framtida projekt då ekonomin inte tillåter ett sådant inköp just nu.

Skrivet av JamesBanana:

Det fungerar att göra så, jag har två som används så, en som används som vanligt, en som agerar switch och en vanlig switch. Ingenting av samma märke.

Okej, tackar för klargörandet!

Skrivet av Rugbyspelaren:

En extra ap som har switchportar inbyggt borde räcka, om du sätter den där du har routern och istället plockar in routern i sovrummet

Skrivet av AndersHu:

Du har en kabel från fiber/sovrum till router/vardagsrum, och då är nästan allt klart
Skaffa en ny access punkt med LAN-portar (n-standard eftersom du har en N56U) för vardagsrummet. Billig är t.ex ZyXEL WAP-3205v2.

Ställ din router i sovrum.
Kabel från router till en ny access punkt i vardagsrum.
Desktop ansluts till access punkt med kabel.
Server ansluts till router med kabel.

Jag vet inte hur jag lyckats, men på något vänster har jag missat att det finns accesspunkter som har LAN-portar och inte enbart wifianslutning, därav hela idén med en extra router. Det alternativ ni ger förslag på låter bra, håller med om att Zyxelmodellen är ett billigt alternativ, Någon av er som har personlig erfarenhet av produkten? Har egentligen inget emot att gå upp ett par hundra i pris om det innebär en märkbar skillnad i framförallt stabilitet, men även prestanda.

Av Grytvante
Skrivet av enoch85:

Nån utav de nyare ASUS routrarana? Kör själv med AC66U som mer än väl täcker mina behov, trots betongväggar och liknande.

Har en server bakom och den tuggar cirka 3TB per månad.

Det skulle kunna vara en idé, dock spricker budgeten rejält i sådant fall. Det var därför jag var inne på en billigare router som sedan kan köras som accesspunkt, är dock inte helt hundra på att även LAN-portarna kan användas i sådant fall. Men det kanske är värt det att byta router helt och hållet? Hur stor yta har du i hemmet förresten?

Skrivet av wRRM:

Jag skulle rekommendera två stycken Ubiquiti Unifi AP men jag såg att din budget låg runt 800kr.

Om du känner för att gå upp en snäpp är den här riktigt bra, jag har själv PRO versionen men den vanliga ska också vara bra.

https://www.dustinhome.se/product/5010586938/unifi-80211n-poe...

Får jag fråga varför jag behöver två stycken? Skulle det inte räcka med en och sen det wifi routern själv står för? Dock skulle en switch behövas i sådant fall som komplettering då jag behöver ha både kabelanslutning och wifi i båda rummen, och jag drar helst inte ytterligare en kabel genom hela lägenheten.

Av Grytvante

Bygga ut hemnätverk, råd önskas.

Hej Sweclockers!

Jag har ett par frågor till er, jag ska som rubriken säger bygga ut mitt hemnätverk för att få bättre wifitäckning men även för att jag kommer att behöva ha fler kabelanslutna enheter som täcks in i nätverket. Nedan finns en bild över planlösningen i lägenheten där jag hastigt markerat var de aktuella enheterna befinner sig, en kort beskrivning av färgkodningen:
Lila: Fiberuttaget.
Grön: Routerns position i dagsläget.
Röd: Enheter som behöver kabelansluten internetåtkomst. Min desktop i vardagsrummet och servern kommer att hamna i sovrummet.
Blå: Enheter som behöver wifianslutning. Chromecast och en laptop är utritade, det förekommer dock ytterligare en laptop, en ipad och två telefoner som flyttas runt.

http://i.imgur.com/LgXO4Yw.png?1

Så, till mina funderingar. I dagsläget är wifitäckningen under all kritik i princip så fort man kliver över tröskeln till sovrummet, detta beror förmodligen på att det för det mesta är betongväggar i lägenheten. Routern är ansluten med en kabel som nu går hela vägen från fiberuttaget.

En av mina tankar var att enbart skaffa en switch till sovrummet som förser servern och router med internetåtkomst, dock vill jag gärna ha förbättrad wifitäckning i sovrummet också. Är det därför vettigt att skaffa en accesspunkt också och då placera denna med switchen i vardagsrummet och routern i sovrummet?
Tänkbar lösning nummer två var att helt enkelt köpa ytterligare en router som används som accesspunkt, med DHCP och andra nödvändiga funktioner inaktiverade. Detta för att kunna få ytterligare wifitäckning samt kunna använda en av dess LAN-portar för den stationära datorn i vardagsrummet, förutsatt att detta är möjligt när den enbart används som accesspunkt och inte som router?

Vad tror ni? Routern jag använder nu är en Asus RT-N56U, den fungerar fint och jag är riktigt nöjd med den. Budget brukar vara en viktig aspekt, jag har inte tänkt ut en fast sådan, tänkte mer att den lösning av problemet som uppvisar bäst resultat. Dock kan en preliminär gräns sättas på runt 7-800 kr.
Tack på förhand för svar!

Med vänlig hälsning

Av Grytvante
Skrivet av XvenomzX:

hej nu är det så att jag letar efter ett nytt chassi till min dator för det jag har är för stort. Mina specs är
Intel i7 3770k
corsair CX 500W PSU
cooler master seidon 120mm cooler
MSI B75MA socket 1155
8gb crucial ddr3 ram
ASUS Geforce GTX660 ti 2gb
har en vanlig cd läsare som jag inte behöver
kingstone 120gb ssd
WD desktop blue 1TB

jag har runt 1500 spänn att spendera så pris är nog inget problem.

Tack i förväg

Tjena, sitter i en liknande sits med chassivalet. Byggde själv i ett 350D för några veckor sedan och det var riktigt trevligt att ha och göra med. Annars har jag fastnat för Evolv, men även Define mini och Arc mini verkar vara omtyckta, dock inga lådor jag själv har erfarenhet av. Hur går tankarna hos dig?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grytvante
Skrivet av maxun:

Det är ett väldigt bra kort! Men innnan du köper det kanske du ska ha i åtanke att ett GTX 970 låter mer och blir varmare än dem flesta kort. För att vara på den säkra sidan så bör du också uppgradera din PSU om du tänker köpa det kortet. Jag har ett nättagregat med effekten 750w som driver följande.

Gigabyte z77x-ud3h
Intel I5 3570k
Samsung SSD 256GB
Asus R9 270x OC
Creative Sound Blaster Z
5st mekaniska hårddiskar

Jag har aldrig haft ett något problem med att datorn plötsligt stänger av sig själv på grund av att PSUn inte kunde ge tillräckligt med ström

Är bara nyfiken, vad är det som gör att ett STRIX-kort låter mer än de flesta andra kort?

För att återgå till topic, CX500M är ett budgetagg men eftersom Maxwell är en energieffektiv krets kräver GTX970 i allmänhet mycket lite ström i förhållande till prestandan korten levererar, så det bör fungera. Hade länkat testet av GTX970 om jag inte suttit på telefonen. Bara att söka på GTX970 här på sidan och kika igenom testet så visas både ljudnivå och effektmätningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grytvante
Skrivet av undead003:

Jag ser att det billigaste XFX-nätagget som är modulärt kostar 899:-. Det verkar inte alls populärt. Minst 650 watt behöver jag inte.

Jag tänkte det här.

Missade kravet att det skulle vara modulärt, annars hade nog XFX agget varit ett okej alternativ. Dock skulle jag hålla mig borta från CX-serien, det jag själv hört från forumet här är att det är en budgetserie med budgetkomponenter, ska byta ut mitt eget nu mot årsskiftet. Kikat på FD Integra M? Finns också i 550W om jag inte minns fel.

Hör annars med Broken-Arrow, han verkar ha koll på nätagg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grytvante
Skrivet av undead003:

Argumentet om nätagget kan jag förstå, men jag kvarstår ifrån överklockning just nu.

Just angående nätagg så är XFX Core Edition populärt och har fått bra omdömen. Jag tror det är Seasonic som tillverkar dem, hade i ditt fall gått på 550W-modellen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grytvante
Skrivet av Cooling23:

Ikea bekant är bästa skrivbord jag haft. Finns i flera storlekar och färger man kan välja. Billigt med.

LÄNK

Jag sitter också med ett Bekant, dock utan elmotorn. Håller med dig helt och hållet, är kalasnöjd med det

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grytvante
Skrivet av onYYx:

Bara dom inte vill ha fullpris för din order sen Det kan ju dock ske.

Då finns det alltid ångerrätt

Av Grytvante

Hann beställa en Intel 730 på 480 GB, inte fel för 129 kr inklusive frakt

Av Grytvante
Skrivet av majje:

Det har blivit dags att bygga ihop en lite mindre maskin som faller flickvännen bättre i smaken att ha i sovrummet tillsammans med den vita inredningen. Med tanke på vart den står behöver den vara relativt tyst då det händer att den står på under natten eller när man glor en film!

Har sedan tidigare ett ASRock Z87E-ITX mITX ( http://www.inet.se/produkt/1902425/asrock-z87e-itx-mitx ) som jag har tänkt använda till bygget men utöver det så är det inte mycket spikat.

* Moderkort: (ASRock Z87E-ITX mITX)
Redan inhandlat

* CPU: (i5 4690K)
Känns som ett ganska självklart val. Ett ganska stort steg upp till i7 prismässigt?

* GPU: (EVGA - GTX970)
Tog detta på grund av tidigare erfarenheter med EVGA och bra garanti. Inte hört något om coilwhine eller dyl.

* PSU: (XFX 550W eller EVGA Supernova G2, 750W, Gold Modulär)
Behöver väll egentligen inte 750W och funderar därför på om inte XFX 550W är det bästa valet. Inget jag vill snåla in på dock och skulle vara skönt med ett så tyst som möjligt

* Chassi (Phantek Enthoo Evolv, Jonsbo U3, Node 304)
Delen jag har velat mest kring. Svårt att hitta jämförelser mellan dem vad gäller temperatur och ljudnivå då de är so olika chassin! Just nu står datorn bredvid bordet på golvet men jag funderar på att köpa ett mindre sidobord eller liknande. Jonsbo chassit är ju så litet så att det kan stå på bordet men känns som att storleken kanske kommer leda till en högre ljudnivå?

* Kylare (Be Quiet! shadow rock 2)
Verkar ha fått ganska bra rekommendationer. Kommer eventuellt överklocka lite men inget extremt i så fall och vill bara ha något som jag kan hålla nere ljudnivån på.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7344922/2014-11-11http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7344922-00.png

Tja, jag sitter på mini-itx nu och även med ett modulärt nätagg blir det rätt trångt och varmt och därför högljutt trots att Q08-B är ett relativt stort mini-itx-chassi. Det är mestadels därför jag själv planerar att inom mycket snar framtid ta steget upp till mATX och inhandla ett Evolv och en NH-U12S. Kylaren har jag inte jättemycket erfarenhet av men använde den i ett bygge åt en kompis där den fortfarande var mycket tyst vid överklockning av en g3258 till 4,2 GHz med VCore på 1.25 V.

Jonsbochassit kan jag inte uttala mig om men generellt hade jag själv gått på mATX och då är det som sagt Evolv som lockar mest. Obsidian 350D kan vara ett alternativ, det är trevligt att bygga i det också, men en aning större än Evolv om jag inte missminner mig. Dessutom saknar det Phanteks fläkthubb

Skickades från m.sweclockers.com