Inlägg

Inlägg som Rolle2000 har skrivit i forumet
Av Rolle2000

I ditt läge hade jag själv valt att installera en virtuell Windows 10 i Hyper-V. Sedan montera vhxd till den virtuella Windows 10.

Av Rolle2000

Vilken version av Windows hade du på datorn som skapade diskklonen?
Vilken version av Windows har du på datorn som försöker montera diskklonen?
Hur gjorde du diskklonen?
Är det en vhdx eller vhd?
Har du testat att öppna din diskklon med 7-Zip?

Av Rolle2000

Fick du frågan att montera den som skrivskyddad?
Testa igen men välj inte skrivskyddad.

Edit: rättstavning

Av Rolle2000
Skrivet av anon260898:

Förresten vet du hur jag även ändrar avståndet före rubriken? Avståndet efter rubriken funkar men när jag väljer att öka avstånd före så händer inget på Rubrik 1.

Det gör du på samma sätt som jag beskrev för Rubrik 1 men då måste du göra förändringen i formatmallen som används i texten ovan.

Skrivet av anon260898:

EDIT: En till fråga: Vet du hur jag får punkter efter varje fotnotssiffra?

Har du inte punkt efter siffran på samma sätt som du kan se i den bilden på mitt tidigare svar? Bilden med röd ritad pil.

Av Rolle2000
Skrivet av anon260898:

Tack! Det underlättade iaf men det går inte att komma runt att behöva trycka tabb på varje första ord i varje fotnot?

Ctrl + a på all text i fotnot.
Dubbelklicka på linjalen så att fönstret för Tabbar öppnas.
Klicka på knappen Radera alla så att samtliga tabblägen i fotnot försvinner.
Skriv en siffra för önskat indrag av fotnot.
Klicka OK.
Boom, nu hamnar alla markerade fotnoter på det indraget.

Av Rolle2000
Skrivet av anon260898:

Får inte till det. Ställer markören på en rad i fotnoterna. Trycker sedan ctrl + a för att markera all text i fotnotsområdet, trycker sedan på tabbknappen. Får då bara ett fel meddelande om "Ogiltig åtgärd för fotnoter.".

Jo det förstår jag. Du ska inte börja med att trycka på Tab-tangenten efter att du markerat med Ctrl + a. Efter att du markerat all text i fotnoterna ska du placera ett nytt tabbläge i linjalen genom att enkelklicka i linjalen med musen med det indraget du önskar texten ska ha. När du fått dit ett tabbläge kan du sedan placera markören innan första ordet på första fotnoten och sedan trycka på knappen Tab. Då kommer texten att hamna där du skapade tabbläget/indraget.

Av Rolle2000
Skrivet av anon260898:

Förresten, vet du även hur man löser så det är ett större avstånd mellan Rubrik 1 och första stycket? Vill att det ska vara större avstånd däremellan med första rubriken då det stilistiskt ser rätt fint ut.

Placera markören i din text där du har Rubrik 1.
Tryck: Ctrl + Shift + S
Klicka på Ändra i det lilla fönstret som öppnas som heter "Använd format".
Klicka på knappen "Ändra....".
Nu öppnas fönstret "Ändra formatmall" och här kan du öka och minska avståndet via två olika knappar. Knapparna ser ut som två pilar mot/från varandra.

Av Rolle2000
Skrivet av anon260898:

Aha
så jag måste göra en tabb på varje fotnot?

Om du först markerar alla rader med fotnot och därefter skapar ett tabbläge så kommer du inte att behöva skapa tabbläge för varje rad.

Av Rolle2000

Det fungerar med tab-indrag även i sidfot. Var dock tvungen att välja att visa verktyget Linjal och sätta dit ett tabbläge på önskat indrag. Testade nyss i Word 2016. Se bilden.

Ser att det är fotnot du önskar göra. Det fungerar på exakt samma sätt. Skapa en tab på önskad plats så löser det sig.

Sidfot:

http://forumbilder.se/H5UKN/sidfot.jpg

Fotnot:

http://forumbilder.se/H5UKN/fotnot.jpg

Av Rolle2000
Skrivet av Mizzarrogh:

Synd det inte går att skriva spegelvänt också.

ʇɐɹǝɔᴉldɯoʞ ɹɐʞɹǝΛ

Av Rolle2000

@SweDragon: Sitter på stolen i stort sett varje dag. Det blir alltid någon stund när jag lutar mig bakåt för att lyfta blicken och få en micropaus vilket får stolen att vicka till upprätt läge. Man får väl se "ryggstödet" för vad det är. Stöd för rygg, ett enkelt sådant.

Det finns en annan stol som heter Variér Thatsit balans som har ett betydligt mer påkostad ryggstöd. Den stolen skulle jag vilja ha.

Du kan faktiskt köpa det enkla ryggstödet i efterhand till stolen. Kostar ca femtonhundra. Ryggstödet förutsätter dock att stolens bas är utrustad med rätt typ av bottenplatta så att ryggstödet kan monteras korrekt i den nedre delen. Men om din bottenplatta saknar springan går det kanske att köpa även en sådan ny.

Här kan du se hur ryggstödet måste in i botten.

https://www.ergopartner.se/media/catalog/product/cache/30/image/...

Av Rolle2000

@SweDragon: Coolt. Jag läste igenom alla sidor för att se om någon annan också hade en Variér Variable Balans. Du har!

Jag har den också fast i varianten med "ryggstöd" som på bilden.

https://www.ergopartner.se/media/catalog/product/cache/30/image/...

I övrigt kan man ju konstatera att det är Kinnarps, IKEA och då särskilt Markus som är vanligast. Ja, åsså då alla dessa olika "racer".

Av Rolle2000

@Krippa75: Går inte. Lyckas inte. Tror att den möjligheten kommer senare än vid tidpunkten för när servern loopar och bootar om.

@Bjrk: Nej, inte ett alternativ. Nix, har varken tillgång till installationsmedia eller vetskap hur klientprogramvaran ska konfigureras med beroende kringutrustning.

@Belzader: Fel av mig. I Windows Small Business Server 2003 R2 finns bara växlarna /P och /R i chkdsk. Precis som du skriver har det tillkommit fler växlar med åren så som i t.ex. Windows 10.

@krigelkorren: Den metod du beskriver kommer säkert att resultera i en bootbar installation. Dock kommer inget program gå att starta då den befintliga installationen skrivs över. Inte önskvärt.

Av Rolle2000
Skrivet av MrFranklin:

Precis, eller så tummar du lite på kvalitén och kör högnivå in i subban.

Subben har inte högnivå in så ditt föreslagna alternativ går inte.

Förstärkaren har LINE OUT.
Subben har LINE LEVEL IN.
Det verkar ju bra MEN jag är tveksam om förstärkaren volymreglerar LINE OUT. Om den inte volymreglerar line out kommer din sub att alltid spela på högsta volym oavsett vilken volym du har på dina högtalare.

Jag har skummat igenom manualen för förstärkaren med det framgår inte hur det ligger till med det jag skriver om volymreglering.

Av Rolle2000

Mac mini.

Av Rolle2000

@Belzader: /x och /f finns inte längre kvar i chkdsk. Jag har kört chkdsk c: /r och då fick jag meddelandet
CHKDSK found and fixed one or more errors on the volume.
Tyvärr åtgärdade det inte mitt problem så att jag kan starta servern.

@fredde89: På vilket sätt skulle det hjälpa mig att kunna starta upp den befintliga installationen av Windows SBS 2003 R2, som jag skriver i mitt första inlägg?

@b1ghen: Backup finns så ingen data har gått förlorad. Tror inte heller att skapa en VM skulle hjälpa mig. Jo jag meckar på en konad disk. Håller med dig om att SBS2003 borde varit ersatt för länge sedan. Den används för att kunna boka en lokal i en Brf så jag kan förstå att den inte är utbytt.

Det jag vill slippa är att beställa och betala för att en konsult kommer och nyinstallerar sin mjukvara. Det kommer säkert att kosta mer än 20000:- och tjänsten ska tydligen bytas ut till annan lösning om ca två månader så det känns väldigt dyrt och onödigt för så kort tid.

Har ni några fler tips?

Jag funderar själv på att installera SBS 2003 R2 på nytt och därefter kopiera in alla hela filer över nyinstallationen. I bästa fall kanske det fungerar. Någon som lyckats med det?

Av Rolle2000

Reparera icke-startbar Windows SBS 2003 R2

Behöver lite nya idéer på hur jag ska försöka få igång en server från Dell som levererades med Windows Small Business Server 2003 R2.

Den här servern råkade ut för ett strömavbrott i december 2017 och sedan dess har den inte startat. Det som händer är att servern passerar momenten i BIOS dvs kontoll av tillgängliga SATA-enheter, mängd RAM och så vidare. Problemet märks när uppstarten kommer till läget att börja ladda Windows Server.

Det går att att höra att det börjar läsas från hårddisken. Ganska omedelbart, kortare än efter en sekund, avbryts läsningen och servern startar om. Den är fast i denna loop. Dvs bios-läget, försöka ladda windows, bios-läget, försöka ladda windows. Gång på gång.

Har klonat den felande hårddisken* med Partition Magic till en annan hårddisk av exakt samma storlek. När jag försöker starta från klonkopian uppstår samma fel.

Har monterat den felande hårddisken* i annan PC med Windows 10. Denna Windows 10 identifierar då fel i filsystemet automatiskt och lagar dessa i någon grad. Tyvärr går det ändå inte att starta från den felande hårddisken efter att jag återmonterat den i Dellservern.

I samband med att jag hade hårddisken i PCn med Windows 10 passade jag på att kopiera samtliga filer till annan hårddisk. Kan konstatera att det är något galet med filerna eller filsystemet för Total Commander kan inte räkna ut och visa korrekt information gällande filstorlek. Se bild.

http://forumbilder.se/H5LC3/strul.jpg?width=150

Har ni några bra tips till mig på hur jag kan gå vidare med att försöka reparera felen så att Windows Server kan starta upp?

Tack för era tips.

*Inte felande hårddisk utan felet ligger i filerna på den hela disken.

Av Rolle2000

På tjänster så som outlook.com, gmail.com osv är det såklart svårt att få adress med sitt namn utan t.ex. siffror.
För några år sedan hade jag för avsikt att köpa domänen med mitt namn, alltså, www.efternamn.se men den hade någon köpt en vecka innan jag försökte göra det.
Blev dock väldigt nöjd med vad jag lyckades hitta på för alternativ domän. Ledig så klart. Det blev: (nedan endast som exempel)

fornamn.eftern@mn.se

Det där fungerar för många som har ett "a" i sitt namn och inte allt för nära slutet av namnet.

anders.b@cklund.se
anders.c@rlsson.se
anders.d@hlqvist.se
anders.p@ulsson.se

Varianter:
anders@lindb.org
anders@malmb.org
anders@ndersson.se

Av Rolle2000
Skrivet av oatp1b1:

De krav jag har är att den ska gå att köpa i butik och allra helst i Göteborgsområdet. Jag vill hellre ha en högtalare som gör att man lyssnar på musiken snarare än på de tekniska kvaliteterna.

  • PMC Twenty.22

  • ATC SCM19

Hej
Baserat på det du skriver, som jag sparat i citatet, så skulle jag sortera bort alla förutom ovan två som jag lämnat.
Då du även nämner butik och Göteborg tycker jag verkligen du ska titta in i butiken Tonläget. Säg att du är intresserad av att lyssna på passiva stativhögtalare och att du har fått tips (här och nu, av mig) om högtalarmodellen Akudorik. Butiksinnehavaren demar förhoppningsvis dessa för dig. Om du tar dig till butik ska det bli spännande att läsa här vad du tyckte. Dessa högtalare spelar verkligen musik.

Lycka till.

Av Rolle2000

@iben301:

Skrivet av iben301:

Inte så många rätt i din post!

Läs trådens regler och komplettera gärna.... Länk: #10909730