Inlägg

Inlägg som iFraja har skrivit i forumet
Av iFraja

Du kan nog få betydligt mer än så, skulle i alla fall räkna med 8000kr, med lite tålamod kan du kanske få runt 9000kr eller så.

Av iFraja

Denna borde fungera: http://wp-quick-install.com/

Av iFraja

Eftersom det handlar om inscannade bilder från 60-talet så tror jag det är lite för mycket begärt att förvänta sig identiska färger, speciellt om de kommer från två säljare. Båda bilderna har säkerligen blivit retuscherade för att passa i tryckform vilket ytterligare förvränger färgerna.

Av iFraja

Håller med, Intel Nuc eller någon liknande barebone, ser ingen anledning att bygga en "egen" dator för detta ändamål. Annars skulle jag tagit mindre hårddisk och mer ram än i exemplet här över.

Av iFraja
Skrivet av Wicktarr:

Nu insåg jag en trolig förklaring till varför bakgrundsbild/dock skiljer sig från verkligheten i samband med SSD-kapaciteten. De måste helt enkelt bytt ut original 120 GB SSDn som hade OSX Yosemite och en städad dock mot en gammal 60 GB med gammalt os!?

Du har troligen denna:
http://www.everymac.com/systems/apple/macbook-air/specs/macbo...

Den kommer med 64GB och OS X Lion.

Kan även tycka att 1000kr avdrag är lite i överkant, tror det mest handlar om okunskap från säljaren än ett bedrägeriförsök (om den inte är stulen vill säga).

Av iFraja

Alldeles för lite RAM och alldeles för liten SSD.

Av iFraja

cfprefsd, kernel_task och launchd är en del av OS X, inte ovanligt att de skriver en hel del.
com.avast.proxy hör till Avast som av naturliga skäl skriver en del till disken.

cfprefsd brukar använda en hel del om man har en webbläsare men många plugins. Prova stäng ner dem och rensa cachen.

Av iFraja

Jobbar själv med Photoshop och Illustrator, när jag jobbar hemma använder jag en MacBook Pro 13" (i5 2.7GHz) med extern skärm. Fungerar klockrent! Varken Photoshop eller Illustrator är speciellt CPU eller GPU-krävande, tycker RAM och snabb hårddisk (SSD) ger större skillnad. Dock så får du dubbla din budget med en MacBook Pro och extern skärm.

Av iFraja
Skrivet av Sandra_Wyno:

Ja, jag förstår att det är brett.

Men jag fiskar mest efter om det är lönt för mig att börja eftersom jag har noll erfarenhet av den biten.

Man är ju rädd för att bli arbetslös och nu får jag tid av min arbetsgivare att studera något i 6 månader.
Dock så är jag bunden till att sitta på mitt kontor, så därför tänkte jag att programmering kan ju vara något.

Sandra

Om du har 6 månader på dig så tror jag blir tufft att få jobb med den korta erfarenheten och kunskapen, rent generellt, om du inte har kontakter eller väldig tur. Men tycker inte du ska ge upp programmering för det.

Av iFraja

Att säga att du vill jobba som programmerare är som att säga att du vill jobba som hantverkare, dvs väldigt brett och kraven på kunskap/erfarenhet skiljer sig väldigt mycket från olika områden. Enklast att börja med är troligen webb- och apputveckling, lätt att lära sig och ganska enkelt att få ihop referenser till ett CV. Kan man dock programmera i ett språk så är det inte svårt att gå över till ett annat.

Av iFraja

Ifrågasätt varför de skickar telefonen vidare. Om jag förstått det hela rätt så skall Misco endast konstatera att samma fel fortfarande finns och därefter häva köpa? De har ingen anledning att skicka telefonen till en verkstad då de utan problem kan undersöka och konstatera felet själva. Om du gjort allt rätt och enligt reglerna har rätt att häva så skulle jag gå till ARN om Misco inte löser det hela. Kontakta Misco och berätta om din avsikt att gå vidare med ärendet.

Av iFraja
Skrivet av SexMachine:

Jag gillar dom, kaffet får en lite kraftigare och vassare smak än i en maskin. Dock jobbig att rengöra och inte speciellt energivänlig, fungerar inte heller på induktionshäll då de nästa alltid är gjorda i alu.

Av iFraja

Det kan vara en hel del som skiljer:

- hur varmt kaffet blir
- hur snabbt den brygger
- hur lätt/svår den är att rengöra
- hur ofta man måste rengöra
- hur mycket/lite den låter
- hur lätt/svårt man fyller på vatten
- pumptryck
- storlek på vattentank
- storlek på bönbehållare
- typ av kvarn/malskivor
- malningsgrad
- antal program
- hur mycket/lite man kan ändra/justera programmen efter egen smak
- mjölkskummare
- rengöring för mjölkskummare
- cappuccino
- kan man brygga en eller två koppar
- byggkvalitet (!!!)

Många dyrare har även lite mer lyx-funktioner som separate mjölkbehållare, belysning, koppvärmare osv.

Det jag skulle kolla på är bryggtemperatur, volym på vattenbehållare eftersom ni är två, volym på bönhållare så man slipper fylla på hela tiden, vart vattentanken sitter så den är lätt att fylla på. Om ni dricker cappuccino så kolla om man kan brygga cappuccino på en gång eller om man måste skumma mjölken vid sidan om. Generellt så blir kaffet gott i de flesta maskiner, det är ofta underhållet och användningen av maskinen som skiljer.

Jag brukar ladda ner manualen till resp. maskin jag kikar på, då får du svar på många frågor.

Ofta maler han bönorna när man "gör" sitt kaffe. Vill du ha en snabb maskin är kappselmaskin oftast bättre.

Av iFraja

Jag har inte läst igenom all SSD-fakta, men om jag förstår dig rätt så är din idé i princip att minska kö/behandlingstiden för dig i butiken (eller snabba upp köpprocessen för kunden) genom att applicera mekanisk försäljningen istället för personlig försäljning. Jag misstänker att det är en mindre lyckad idé då majoritet av kunderna troligen besöker butiken för att få personlig service. Min feedback i all välmening.

Av iFraja

Detta kanske inte är vad du efterfrågade, men köp en NAS för media- och fildelningen, och sen hyr ni/han en spelserver. Både billigare och smidigare då din vän inte verkar insatt eller speciellt sugen på sätta sig in i det tekniska.

Av iFraja
Skrivet av MultiMan:

Det är ingen reklambanner utan den sida du möts av när du letat runt och hittat länken på förstasidan: "Sälj på Tradera". Alltså en sida du först hittar om du aktivt letar efter information om hur du säljer på Tradera. Det kan knappast likställas med en reklambanner.

Det är helt ok att ha reklam på sin egen sida oavsett om det är startsidan eller en undersida som är svår att hitta, så det kan absolut likställas med en reklambanner. Reklam är inte bara länkar från andra sidor som du måste klicka på. Grafik och text kan användas för att skapa uppmärksamhet eller påvisa ett sortiment eller utbud, dvs reklam, utan att klargöra de fullständiga villkoren. Så det är helt inom alla gränser att använda bilder/text där det står att det är gratis om det är tekniskt möjligt för en kund att få det gratis. Hade det varit omöjligt för en kund att få det gratis så är vi inne på vilseledande marknadsföring. Som jag skrev tidigare i tråden behöver företaget in trycka upp priset i ansiktet på en, så länge prisuppgifter finns tillgängliga så har det gjort vad som krävs. Sen att man måste klicka på X antal knappar för att hitta priserna är oväsentligt, det handlar då inte om vilseledande marknadsföring eller dylikt utan om dålig kundservice, så länge Tradera inte aktivt försöker dölja prisuppgifterna.

Av iFraja
Skrivet av MultiMan:

Varför kan du inte svara på frågan?

För det är oväsentligt vad jag tror det kostar när jag ser en reklambanner. Dessutom kan jag lägga upp 100 auktioner som inte blir sålda utan att jag betalar 1 krona, så står det att det kostar mig 0 kronor om min auktion inte blir såld så stämmer det som står, dvs. inget vilseledande med det.

Av iFraja
Skrivet av MultiMan:

Uppfattar du det som att det kostar något om varan förblir osåld?

Det man ser på bilden klassas som reklam och reklam behöver inte innehålla fullständiga villkor eller prisuppgifter vilket många verkar tror. Det står även tydligt innan man skapar auktionen att avgifter kan tillkomma, inget vilseledande med, om man inte själv väljer att ignorera vissa delar av det man ser. Ser man texten att "avgifter kan tillkomma" så har man två val, antingen fortsätter man och accepter att avgifter kan tillkomma eller så avbryter man och kollar upp det.

Av iFraja
Skrivet av Kevinkingeen:

Man ska inte behöva klicka sig runt i deras Kundtjänst för att hitta priser och när företag gömmer sina priser på det sättet så kan det anses som vilseledande marknadsföring.

Du har nog en ganska skev bild av vad som faller inom ramen för vilseledande marknadsföring. Order du tänker på är möjligen dålig kundservice, men vi är långt ifrån vilseledande marknadsföring.

Av iFraja

Står tydligt vad det kostar att använda Traderas tjänster:
http://info.tradera.com/faq/prislista-och-faktura/fakturafrag...

Som konsument har man ett ansvar att kontrollera vad man köper och/eller binder sig till. Ett företag behöver inte trycka upp priset i ansiktet på en för att göra rätt. Jag tycker steget till "vilseledande marknadsföring" är väldigt långt i detta fall. Man kan tycka vad man vill om Tradera, men informationen om deras priser och hur det fungerar finns tydligt utskrivna, även om man med lätthet skulle kunna göra det ännu tydligare. Så länge de har debiterat enligt den prislista de publicerat så ser jag inget fel i Traderas agerande.