Inlägg

Inlägg som M0rditz har skrivit i forumet
Av M0rditz

Kommer ni att sälja Nvidia Shield Android TV eller är det för svagt intresse?

Av M0rditz
Skrivet av juniorjesper:

Har den stöd för simkort?

Nexus 9 har den i 32GB-modellen som kostar 5290kr hos Google Play

Av M0rditz
Skrivet av juniorjesper:

Såg att Nexus 9 har släppts men tycker priset är lite väl högt, skulle gärna vara lite billigare och vet ej hur Samsungplattor är då jag bara har dålig erfarenhet av deras telefoner..

Håller med. Funderar själv på om jag skall köpa en Nvidia Shield tablet som verkar ligga lite bättre prismässigt och har dessutom plats för SD-kort. Vet ej hur bra Nvidia är med firmware-uppdateringarna dock.

Skrivet av NoWin:

Nexus 9 är väl HTC.

Det stämmer.

Av M0rditz

Felmeddelandet kan också bero på en trasig profil till någon GPU-överklockningsverktyg typ MSI AfterBurner eller EVGA Precision, om du nu kör ett sådant. Har haft liknande problem tidigare med ett gammalt install av EVGA Precision trots att jag körde default clocks.

Av M0rditz

Visst det kanske stämmer att några inom West Games har varit inblandade i S.T.A.L.K.E.R-serien men det är för mycket annat som har varit skumt med deras agerande.

1) Från början gav dem sken av att de behövde bara de där $50 000 för att göra klart spelet. Men nu senast har de hävdat att de har aldrig sagt det och att de är i "Pre-Alpha". De har frågats om det där $50 000 kommer räcka för att göra färdigt spelet men svarar med en fråga om varför folk tror att de bara kommer att får $50 000 från Kickstarter. Konstigt då att de satte det beloppet som mål.

2) De påstår att Vostok och Misery har betalat media för att snacka skit om dem.

3) De länkade till en Facebook-sida för West Games från deras officiella sida (west-games.com). På Facebok-sidan hade dem några Photoshoppade bilder från några Unity asset packs. Senare så tog de bort länken till Facebook-sidan på deras officiella hemsida och påstått att deras enda Facebook-sida är den som handlar om Areal.

Det finns mycket annat, som det där konstiga "hacking"-anklagelse från "Official S.T.A.L.K.E.R" och det där med Leonid Kovtun, som kommer att få pengarna om deras Kickstarter når fram till målet.

Läs gärna Forbes intervju med Eugene Kim:
http://www.forbes.com/sites/erikkain/2014/07/03/interview-wes...

Här finns även artiklarna på Forbes och VG 24/7 som uppdateras ganska ofta:
http://www.forbes.com/sites/erikkain/2014/06/26/areal-kicksta...
http://www.vg247.com/2014/07/02/s-t-a-l-k-e-r-2-areal-vostock...

Av M0rditz

Hoppas att ingen här har lagt in mer än $1. Hela historien blir bara mer och mer bisarrt vid varje "update".

Av M0rditz
Skrivet av GaMeR2K5:

Utbudet är ju helt värdelöst... tycker jag.

Inga av de lite äldre filmerna som man vill se finns... nu är det ett par månader sedan jag senast provade Netflixen... men tror inte de har tillkommit ännu? Kan ju tyvärr inte kolla då man måste vara inloggad för att se utbudet.

T.ex. Dumb & Dumber, Shawshank Redemption, Rambo-serien, Die Hard-serien, The Godfather, Schindler's List, The Green Mile... för att bara nämna ett par.

The Godfather och The Green Mile finns med. Rambo-serien så är det bara Rambo (2008) som finns med just nu. Schindler's List och The Shawshank Redemption fanns med för ett par månader sedan men är ej tillgängliga längre.

Av M0rditz
Skrivet av epox:

Ser att canon, hp och ibm har.

Någon som vet mera?

Exakt vad menar du med "någon form av huvudkontor"? Hewlett-Packard Sverige AB:s huvudkontor ligger i Solna. IBM Svenska AB:s huvudkontor ligger i Stockholm. Canon Svenska AB:s huvudkontor ligger i Solna.

Letar du bara efter om de har någon större kontor i Skåne?

Av M0rditz

Om jag skall fylla i uppgifter i någon blankett här i Sverige så brukar jag skriva det som 070X-YYY YYY. Jag sparar dock alltid telefonnummer i mobilen i formatet +XX YY ZZZZ ZZZZ dock där +XX är landskoden, YY är riktnumret eller operatörn och ZZZZ är resten av telefonnumret. Det underlättar för mig när jag är ute och reser.

Av M0rditz
Skrivet av Klumpeduns:

Att det inte kostar något är ju direkt felaktigt då de flesta behöver ta ett CSN-lån för att studera, visserligen till en mycket attraktiv ränta, men det är inte gratis. Och ju mer du tjänar desto högre skattesats åker du på så visst får du betala tillbaka på mer än ett sätt.

Du betalar knappt någonting för själva undervisningen. Studiestöd täcker skolmaterial, kåravgiften och dina egna kostnader. Tar du ingen lån får du alltså 2800kr i månaden "gratis". Jämför det med USA där du får betala mellan 9.000 och 22.000 dollar per år om du skall studera på ett statligt universitet. Det är alltså mellan 57.000 och 140.000 kronor per år som skall betalas till skolan just för att du skall kunna plugga där. Skolböcker, kåravgift och boendekostnad får du lägga till på den summan.

Av M0rditz
Skrivet av Sebastian R:

Suck

2013: Licens för Dator och andra kommunikations enheter istället för en vanlig TV-Licens.

2014: Ja vad händer för negativt i år?

2015: Dyrare att handla digitalt.

2016: Jag är en piratkopierare 4EVER.

Hoppas att man har allt man behöver till nästa år då, slippa köpa när priserna kommer att höjas (Förmodligen).

Vilka digitala varor specifikt är du rädd för att det skall gå upp i pris? Från vilken butik brukar du inhandla dessa varor? Jag kan säga som andra har sagt, detta kommer troligen inte att påverka butiker som Steam och Origin som tar redan svensk moms.

Skrivet av dumbaZ:

Detta är kanske lite off-topic men ni som redan sitter på VPN vilken VPN i så fall sitter ni på och varför?
Spelar det någon roll vilken jag väljer mellan d.v.s. anonine, ipredator och mullvad?

Jag skulle själv inte knappa in mina bank- eller kreditkortsuppgifter via en VPN-tjänst...

Av M0rditz
Skrivet av nME:

Så helt enkelt ett symptom på det sjuka i att boxade kopior i affär oftast är billigare än download..

Plus att man kan inte underskatta de regionala prisskillnaderna. G2Play köper många av sina spel från butiker och distributörer i asien och östeuropa. En Borderlands 2 nyckel kostar just nu 223,80 kr hos dem medans det kostar ungefär 190kr (USD 29,99) hos Amazon.com. Billigaste priset för den fysiska produkten i svenska butiker ligger på 259kr enligt Prisjakt.

Steams Euro Region 1-priser är bland de högsta men vi har fortfarande tur om man jämför med priserna som Australienare får betala.

Av M0rditz
Skrivet av Hagge:

Ja, men greenmangaming är ju inte heller itne alltså?
Har steam någon länk där de accepterat vissa butiker? Hittar inte de i deras hemsida

Det är inte Valve/Steam som avgör om CD-nyckeln är "acceptabel" eller ej det är spelutgivarna. GreenManGaming, Amazon, ImpulseDriven/Gamestop, Gamefly (f.d. Direct2Drive), Gamersgate, GetGamesGo osv har avtal med spelutgivarna som Electronic Arts, Ubisoft, Bethesda, 2K, Paradox, SEGA osv. Sidor som G2Play har inga avtal med spelutgivarna. Istället köper de boxkopior av spel från en distributör eller butik och sedan skannar in CD-nycklar.

Av M0rditz
Skrivet av tcmannen:

jag vill köra med en 360 kontroll , funkar det bra ?

Det fungerar bra ja. Jag kör med en trådlös 360 kontroller så att jag kan sitta lite längre bort. Blir lite åksjuk annnars (pga FOV?) men YMMV.

Av M0rditz

Förslag:

Kräv inloggning till SVT:s, UR:s och SR:s innehåll på nätet. Vi som betalar har redan konton hos radiotjanst.se. Vill man ha tillgång till dessa tjänster men inte har någon TV-mottagare hemma, så får man betala en summa på kanske 300kr per år (jämför med HBO eller Netflix som kostar 948kr per år var).

Att kräva studenter och andra ensamma 2076kr per år låter inte riktigt logiskt speciellt om de ändå inte kommer att använda dessa tjänster.

* Vore sweet om de gjorde en officiell XBMC plug-in eller slutade blocka den befintliga.

Av M0rditz

Same here. Dustinhome kan jag inte logga in på men kunde komma in på Dustin.se med företagskonto:t. Kanske något fel med databasservrarna som deras sida för privatpersoner använder.

Av M0rditz

Ni som har kört både VK 3002 DB och VK 3601H, tycker ni att det är roligare att köra en uppgraderad VK 3002 (DB) med 8,8 cm KwK 36/L56? Har nämligen runt 20000 XP på min VK 3601H och funderar på om jag skall låsa upp VK 3002 (DB) och sedan flytta min 3601H besättning till denna stridsvagn och sedan behålla den för att grinda till både Tiger I och Panther I.

Av M0rditz
Skrivet av MountainDew:

Virtural Clonedrive, God luck.

Skickades från m.sweclockers.com

Han behöver även väl CloneCD för att skapa en image som Virtual CloneDrive skall läsa?

@Waowt, jag kunde inte hitta något i patch notes om de hade tagit bort CD-Check men här är de officiella patcharna iaf.

Om du har flera gamla spel som du vill spela som använder en CD-Check kan du kolla på Game Jackal Pro. Den kostar mellan €23 och €45 beroende på hur länge du vill få uppdateringar men det är jättesmidigt när du har en massa spel som kräver att du skall stoppa i någon CD-skiva. Enda du behöver göra är att typ högerklicka på någon shortcut till ditt spel och sedan trycka på "Convert to GameJackal Profile" och sedan så skapar den en profil medans du spelar. Nästa gång du startar spelet behöver du ingen CD-skiva längre.

Ett annat alternativ är att köpa dina spel igen på typ Steam eller någon annan digital tjänst. Jag hade för mig att Ghost Recon, Island Thunder, Advanced Warfighter och Advanced Warfighter 2 såldes i en bundle för €7.50.

Av M0rditz

tips: Ground Branch - en tactical shooter som liknar gamla Ghost Recon

Ground Branch är en tactical shooter som påminner mycket om gamla Ghost Recon, Rainbow Six och Rainbow Six: Rogue Spear. Huvudmannen bakom denna projekt är John Sonedecker som var med i Red Storm Entertainments original team. Spelet har utvecklats på deltid sedan 2007 så de har kommit ganska långt om man jämför med många andra liknande projekt på Kickstarter.

Spelet kommer att lanseras först med Multi-Player. Single-Player och en Co-op campaign är planerat men finansieringen av den beror antingen på om de når upp till deras stretch goals på Kickstarter eller så tar dem den från försäljning av spelet efter lansering.

Några intressanta finesser från spelet:

  • Du får tillgång till alla vapen i spelet från början - Inga kill-streaks, DLC eller leveling

  • Spränghandgranater kommer att producera granatsplitter istället för att förlita sig på en circkulär "kill radius". Alltså du borde inte dö från en handgranat om du sitter bakom cover.

  • Du kommer att kunna välja vapentillbehör, hur mycket och vilken sorts ammunition du vill ta med, och nivån på din kroppsskydd. Notera att vikten på all din utrustning kommer att spela roll.

  • Inga klassbegränsningar. Du bestämmer själv vad du behöver för att utföra din uppdrag.

  • Prone, Peek, och du kan fortfarande hoppa

  • Det kommer att spela roll vart du träffas av en kula.

  • Storleken på din vapen kommer att spela roll. En sniper rifle blir inte det bästa i CQB.

Här är en liten video om spelet: http://www.kickstarter.com/projects/670743543/ground-branch/p...

Lite mer om spelet från utvecklarna:

Citat:

THE GAME
Ground Branch is an online multiplayer shooter (LAN play included), cut from the same cloth as the original Ghost Recon. It is being developed by former Red Storm Entertainment and Valve Software employees, in conjunction with United States Special Operations Veterans, determined to offer a unique and immersive experience to disenfranchised gamers that have been marketed to under the promise of “authenticity”, only to find themselves stuck with so many similar arena shooters.

In Ground Branch, players will take on the role of CIA Paramilitary Operators of the Special Activities Division. The Special Activities Division carries out deniable covert operations on foreign soil and often goes into a situation before anyone else, before Army Special Forces, before the SEALs.

Players will learn to respect the lethality and versatility of firearms as death can come quick and health does not regenerate. You are then encouraged to join a team, in order to test your strategies and abilities against other groups or clans. Map design is non-linear, featuring randomized objectives and spawns, so that no two rounds feel identical.

As an Operator, your actions and animations – such as reloading or weapon switching – will be just as smooth and deliberate as it is in real-life. To succeed in battle, you will be required to learn the strengths and weaknesses of the available weapon platforms, and to be able to adapt to unforeseen circumstances. Weapons behave as they should and are not artificially balanced. Once players have perfected their loadouts, they can save and name their customized settings for later use. Ground Branch is about player choices and realistic consequences. Your skill and ingenuity will be what allows you to succeed.

WHAT MAKES GROUND BRANCH DIFFERENT

  • REVIVING A GENRE: We are not creating an arcade game; nor are we competing with titles that model "War", like Armed Assault. The closest two working examples of what we are trying to accomplish are the Unreal Tournament modification, Infiltration (INF), and the early Ghost Recon titles (think of our game as sort of the marriage of those two, if that explains it in a sentence). We are creating a tactical shooter that focuses on the realistic aspects of player combat and movement. Those mechanics mean more to us than pure scale (ArmA).

  • IMMEDIATE ACCESS TO ALL CONTENT (NO KILLSTREAKS, UNLOCKS OR LEVELING): You will have access to all of the weapons and gear, right off the bat. No DLC / Content restrictions, ever. The reward for playing our game, is a genuine sense of accomplishment.

  • DEVELOPERS THAT ACTUALLY CARE: Every penny will go towards finishing the title; we are not using this money to setup offices. The game is designed with consideration in regards to just about everything we've seen (and dislike) in other games, and we always take the time the listen to the concerns of our community.

  • FUNCTIONAL REALISTIC DETAILS: Weapons and ballistics (including feet per second, bullet drop and simulated wind) are accurately represented. Certain rounds are capable of penetrating various materials, and fragmentation grenades actually produce physical shrapnel, rather than relying upon a generic "kill radius" circular deadzone that most titles use. These dynamic elements add a level of strategy to the game, not found in other titles.

  • GEAR AND WEAPON CUSTOMIZATION: This is not merely cosmetic -- your choices have a direct effect in game. Some examples include: Varying Levels of Body Armor (provides protection, but has more weight and bulk); Weapon Suppressors (provide reduced shot noise but make weapons more unwieldy in close quarters, and reduce the speed and penetrative capabilities of the projectile). These different effects are all based on real-life properties without any artificial balancing. Players also get to completely customize the look and function of their characters, right down to the number (and type) of pouches and the amount of ammunition they want to carry. The only "limitation" is that teams will be assigned a camo pattern by the server admin, on a per-map basis.

  • TACTICAL REALISM (A DEPENDABLE SET OF RULES): We have a group of actual combat operators assisting us with nailing the design. No bunny-hopping tactics, dolphin-diving headshots or dual-wielding arcade gameplay. There is no "Hip Fire", and you can cancel a reload cycle at any time to switch to your secondary weapon. Movement is restricted by real-world limitations and things like gear weight and fatigue are taken into consideration.

  • METHODICAL GAMEPLAY: Players must work and train together, learn to identify friendlies from tangos, communicate over VoIP, and adapt to unexpected scenarios (grenade physics are a blessing and a curse), and learn to respect their opponents. Training maps and exercises will be provided to address many of the scenarios players will face in the combat maps.

  • NO ARTIFICIAL BALANCING: Weapons and gear are implemented, indiscriminately, and their respected real-world pros and cons will be modeled (see our NORG section). For example: while a M249 LMG provides an "unfair" advantage to a M4 in terms of amount of ammunition and pure firepower, it is extremely heavy and unwieldy, making it unfavorable to use in CQB, and inaccurate while standing and moving. We have a saying "Bring the right tool for the job": we are focused on the effects of the weapons platforms on the player (Is their view restricted? Is it difficult to carry?).

  • NO SERVER-SIDE "CLASS" RESTRICTIONS": Players won't be fighting over the "Sniper Slot", and teamkilling / griefing someone over a weapon. Clans are encouraged to create their own squads, with the correct roles for the right situation. We are not imposing limits in respects to gear.

  • NON-LINEAR GAME DESIGN: No scripted "monster closets" or on-rails shooting. Maps have open designs and include plenty of explorable terrain, as well as structures/buildings with multiple entry points and routes. We are even working on game types that will randomly block or allow access to certain routes, so that no two back-to-back rounds are identical. The matches will be as dynamic as your strategies allow.

  • REALISTIC HEALTH SYSTEM: No regenerating health here. Our system allows a player to bandage a non-life-threatening wound. However, you will not be able to regain health at any time in a match -- only stop it from getting worse. Respawns will depend on the game mode and server settings.

  • WOUNDING SYSTEM: Not everyone comes out clean. Depending on what kind of projectile hits you, the speed of it, your body armor coverage, or the location of impact in your body (vitals, non-vital areas), your player will be effected. Wounds modify in-game abilities by various degrees. Adverse effects like stumbling if shot while running, staggering and limping when wounded, directly effect your combat effectiveness in game.

  • MORE THAN DEATHMATCH: Not everyone cares for basic deathmatch, and needs a bit of strategy to have fun. Good News: Our main gametype is a variation of "Assault", where one team defends and protects a series of objectives, while the other attacks and attempts to gain ground. This gametype is included to provide a challenge to players, by forcing them to come up with dynamic strategies against a dynamic opponent.

  • SERVER TOOLS: Players will be able to host servers however and wherever they want. Admins will have control over camo patterns, gear availability, allowed weaponry, and basically every other setting we can think of or support. We miss this amount of player customization, and we support it. Period.

  • MOD SUPPORT: As far as we're concerned: modding is the lifeblood of PC gaming. Full modding support will be available very soon after launch. We are committed to supporting the mod community to the best of our abilities, for the lifetime of the product, and look forward to the content our community will create. We will not only support it in the sense that the engine is capable of it, but we will go out of our way to provide various asset libraries, and we will showcase quality mods on our website.

  • THE TECHNOLOGY BEHIND THE GAME: We are a FULL licensee of EPIC Games Unreal Engine 3 and utilize the the most up-to-date builds. We have also licensed Speedtree from IDV,Inc. and a licensed AI solution is planned.

Dold text

Projektet har inte varit så bra på att marknadsföra sig så de har bara fått in $46 202 av målet på $425 000.

Av M0rditz

Det spelar väl bara roll om du kör deras Full Disk Encryption (FDE) med ett BIOS-lösenord? Har inte hittat någon info om det här påverkar någon som kör typ TrueCrypt eller LUKS för att kryptera sin disk.