Inlägg

Inlägg som sirnicke har skrivit i forumet
Av sirnicke

MacBook Pro 13" Retina, 256GB SSD, 2.7GHz i5

Säljer en MacBook Pro 13, Early 2015, som jag inte längre använder:

256GB SSD-lagring
2.7GHz i5
8GB RAM
Intel Iris Graphics 6100, 1536 MB
Battericykler: 1084

Originalladdare medföljer. I gott skick men mindre slitage (se bild) och saknar gummifötter på undersidan.

Företrädesvis hämtning i centrala Stockholm men kan även skicka mot förskottsbetalning och på köparens risk; säljes i befintligt skick.

Läs hela annonsen här

Av sirnicke

Kan det tänkas att den bärbara datorns LAN-port är konfigurerad för manuellt inställd IP, och att den därför inte fungerar smärtfritt med resten av nätverket?

Av sirnicke

OS: Windos 7 64bit
CPU: i5 2500k oklockad
GPU(Skriv gärna drivrutiner): Asus GTX 680 DC2 Top (331.40 Beta)

BATTLEFIELD 4 SETTINGS:

Overall: Medium
Upplösning: 2560x1440
AA: OFF
FOV: 95

Resultat:

FPS resultat:

Max: 84
Min: 21
Medel: 50

Känns väldigt konstigt att få sådana drops till och med i medium. Använt minne slår aldrig i taket, så kan det vara processorn som är flaskhalsen?

Av sirnicke

BF4 återstår!

Av sirnicke

Piratpartiet blir helt plötsligt en het kandidat till priset för årets tramsparti!

Av sirnicke
Av sirnicke
Skrivet av zzcool:

synd att det inte kan vara både 1920 upplösning och 4k för spel som datorn inte klarar i 4k

Har du råd med en 4k-skärm för spel har du med all sannolikhet råd med en dator som klarar att driva spel i den upplösningen

Allt som allt är ju 4k egentligen inte så värst mycket mer svårdrivet än exempelvis eyefinity med 3x1080p.

Av sirnicke
Skrivet av Divil:

Oavsett vad deras pixelgaranti eller policy säger så har du rätt att nyttja reklamationsrätten om skärmen har ett fel. Lagstiftning går först så kolla med din konsumentombudsman för rådgivning. http://www.konsumentverket.se/lagar--regler/lagar/konsumentko...

Med tanke på att branschstandard tillåter ett antal defekta pixlar har jag tyvärr svårt att tro att en defekt pixel kan anses som fel på varan enligt tillämpligt lagrum (16 § 3 st. KKL).

Av sirnicke
Skrivet av Mayth:

Fast man kan ju undvika telia smart osv.

Man kan totalt skita i den och plugga in valfri router i convertern om man kör enbart bredband.

Vill man ha ip-telefoni och ip-tv så behöver man bråka lite mer, men det går att undvika. http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-natverk/845719-telia-fiberlan-vlan-id-olika-tjanster/index3.html

Mvh
Mattias

Ja, nu är det bara att be dem skicka en intenoswitch istället, så löser det sig. Men när mitt inlägg skrevs var deras policy en helt annan..

Av sirnicke

Inför en public service-avgift för alla medborgare över 18 år. Då slipper vi allt tjafs om licenser, vi slipper alla som fuskar med licenserna, och vi sparar ett hundratal miljoner när radiotjänst kan läggas ner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Vägra betala och hänvisa till 25 § konsumentköplagen:

Citat:

25 § Köparen får hålla inne så mycket av betalningen som fordras för att ge honom säkerhet för hans krav på grund av att varan är felaktig.

Av sirnicke

Kan för övrigt flika in en snabb kommentar om hur man skiljer ambulanser från brandbilar:

Ambulansen har en högtalare med ett digitalt sirénljud, och låter varken högt märkvärdigt. Brandbilen å andra sidan har ordentliga tutor i lastbilsmanér. Dessa låter metalliskt och HÖGT, du får garanterat ont i öronen när en brandbil susar förbi.

Av sirnicke

Nämen, har Emil gift sig och bytt efternamn på köpet? Grattis!

Av sirnicke
Skrivet av Klappa:

Vilket inte kommer hända. Inte ens med Skylake. Men generationen efter kanske.

Vill du utveckla dina spekulationer lite?

Av sirnicke

Bara att hoppas att Broadwell kommer som 6-kärning variant!

Av sirnicke
Skrivet av skruvis:

Det killen tänker sig är att använda sig av ventilationsröret för avloppet som visas på högra bilden om man nu borrar sig in i den strax över skithusstolen samt drar ut kabeln på övervåningen så långt kan det fungera sen om det är lagligt/funktions eller försäkringskorrekt rätt för anläggningen är en annan sak, däremot som någon/några påståt att det kan börja läcka ut avloppsvatten genom hålen är bara barockt då det kommer att pissa ut genom avlopp/vask/skithusstol innan!

Mao. om avloppsvattnet står upp över en meter i ventilationsröret så har man andra problem än en sketen nätverkskabel uppkörd i röret!

http://www.avloppscenter.se/shop/11994/art94/h1769/11071769-o...

Om du har en toalett på övervåningen, men vill ha igenom kabeln på bottenvåningen? Då har du problem!

Av sirnicke
Skrivet av Puttefnasket:

Att 299:-/månad skulle vara ett förhållandevis normalt pris för 100/100 stämmer ju inte, det är faktiskt ingen av leverantörerna på Bredbandswebben som levererar 100/100 till det priset i Kalmar...

Men vi kanske kan enas om att 299:-/månad inte är ett uppseendeväckande lågt pris?

Av sirnicke
Skrivet av scienta:

Tjänsten går ju självklart att avbryta. Telia har gjort fel, men du har knappast rätt till att fortsätta få 100/100 till 299:- i månaden om priset egentligen är 399:-. På sin höjd lär du kunna få första månaden till reducerat pris och sedan möjlighet att välja om du vill fortsätta till den förhöjda avgiften, eller avsluta tjänsten.

Varför skulle något annat ens komma på frågan? Telia må ha gjort fel, men förstår inte varför du skulle ha rätt till att utnyttja detta fel.

Om Telia nu har gjort fel så får det anses vara deras sak - och inte trådskaparens. Då TS och Telia har ingått avtal, där priset är bestämt till 299:-/månad ska detta avtal i huvudsak gälla. Att det skulle vara frågan om ett förklaringsmisstag (32 § AvtL.) som befriar Telia från sina förpliktelser går knappast att hävda, eftersom 299:-/månad är ett förhållandevis normalt pris för 100/100. Att det ska vara fråga om ett förklaringsmisstag gäller alltså bara då TS "insåg eller bort inse misstaget."

https://lagen.nu/1915:218

Av sirnicke
Skrivet av Electrix:

Se ovan!

Edit: Har jag tolkat det korrekt då? Även om de skrivs på ett sätt kan man alltid uppfatta det olika.

Med tanke på hur avtalet ser ut verkar det tveklöst som att Telia är skyldiga att leverera dig bredbandet för 299:-/månad under bindningstiden. Efter bindningstidens utgång är det däremot fritt fram att ändra (läs: höja) priset.

Av sirnicke

Har du avinstallerat och installerat dina drivrutiner?