Inlägg

Inlägg som Qn1f3 har skrivit i forumet
Av Qn1f3

Lian Li PC-Q33B

Hej,

Jag söker ett Lian Li PC-Q33B enligt länkar:

Lian Li - PC - Q33B

Inet - Lian Li PC - Q33B

Skickas eller hämtas, erbjuder 300SEK (+frakt).

Har köpt från ett antal medlemmar på SweC, men aldrig själv efterlyst något.

Med vänliga hälsningar,
Henry

Läs hela annonsen här

Av Qn1f3
Skrivet av Aphex:

För den nätta summan 15,2 håningsburkar säljer ansatta Huawei av svenska 5G-nätet till kinesiska staten samt inhemska företag.

Oops, gick jag händelserna i förväg nu? Inte lätt att va cynisk ¯\_(ツ)_/¯

Tillåt mig rätta dig.

Av Qn1f3

Vem hade en tankevurpa när ni designade Fractal Design Era? Kommer ni släppa en rev.2 eller släppa ett modulärt modkit som löser dess problem?

Har ni för avsikt att ge er på fler mITX-modeller? En genomtänkt Define i mITX, hade varit gyllene!

För egen del söker jag mITX dimensioner i tornmodell som inrymmer en 180mm fläkt i front eller botten, sitter idag med en Lian Li PC-Q04. Alla envisas med att inrymma fullängdskort, men jag tillhör med största sannolikhet en försvinnande liten skara som uppskattar denna form på mITX-chassin.

Av Qn1f3

+1 för Solus med Budgie.

Medhåll till @backspace avseende begärande-processen, då den inte är helt trivial.

Gemenskapen är bra där både forum och reddit har svar, eller genererar svar ganska omgående. Om lösningen inte redan finns presenterad och frågeställaren i fråga är för lat för att söka.

Av Qn1f3

Sparkar igång med 200SEK.

Av Qn1f3
Skrivet av reverend benny:

Härligt en Switch U
Det ska bli intressant och se om Nintendo lyckas göra samma tavla som med Wii U med sin nästa konsol.
Ser hellre att Nintendo gör små uppdateringar, kanske på storlek, batteritid, 4G/5G stöd, vassare skärm osv än att börja trycka in ny hårdvara osv

Jag tror det blir en Switch Mii istället.

Wii U är för övrigt en gravt underskattad konsol av massan, men det beror troligen till stor del på den marknadsföringsmiss Nintendo gjorde enligt ovan.

Av Qn1f3

Win+R: hh h

Denna lilla goding fungerar fortfarande, men det lär stryka på foten när IE försvinner.

https://imgur.com/a/7xCufWL

EDIT: Bah, blir inte klok på hur jag får den att visa bilden i inlägget. xD

Av Qn1f3

Gnagare som genomgått ägarbyte

Användare: @Dashio
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt/Swish
Produkt: Logitech G Pro Wireless

Positivt:

  • Omsorgsfull paketering

  • Snabb och tydlig kommunikation

  • Mycket trevlig

Negativt:

  • Zero, zip, zilch, nada

Slutbetyg: 11/5

Av Qn1f3

Om gnagaren finns kvar till försäljning, så erbjudes härmed: 700 SEK + frakt

Av Qn1f3

De som bara bryr sig om att spela Rocket League oavsett vilken plattform, kommer bara få fördelar med denna förflyttning.

Jag ser också vissa fördelar i och med att det numer blir "Cross-Progression", något jag har efterlyst och så trodde skulle ske redan då "Cross-Platform" introducerades.

Däremot att inskränka stödet för andra plattformar som funnits sedan start och sedan helt rycka det från Steam som plattform, det är lite väl abrupt och rentav fel. Nästa steg blir väl att stänga åtkomst för funktionalitet för de som spelar via Steam, men då hoppas jag att Valve engagerar sig i frågan.

Det bästa som kan ske är att någon annan utvecklare skapar en konkurrent till Rocket League som bor på Steam i min mening, vilket inte är ett litet åtagande. Rocket League är välslipat, har en dedikerad eSport-scen och ett starkt community.

Bevisar Epic Games att F2P-modellen fungerar för Rocket League, kanske någon annan försöker slå mynt på det.

Min andra långsökta förhoppning är att de omfamnar Linux likt Valve har gjort.

Själv äger jag Rocket League på tre plattformar och spelade även föregångaren sedan start, med det tungvrickande namnet "Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars" eller "SARPBC" en inte så kort förkortning.

Vi får se vad framtiden har vilandes i sitt sköte, men jag är övertygad om att det kommer vara en liten del av populationen som faktiskt bryr sig om ting av ideologisk natur. Dessa är inte heller de som spenderar mest pengar vilket i sin tur genererar beslut liknande dessa till följd.

Money makes..

Av Qn1f3

Denna skulle kunna vara ett utmärkt alternativ för resande spelentusiaster. Att rymma hela sitt kitt i en ryggsäck och ändå ha utrymme över för annat är inte illa.

Priset skulle kunna vara något lägre, men det kan det alltid. Det är en galet högspecad skärm för formatet, de har inte ens sparat på krutet när det kommer till inbyggd DAC.

tom's recension

Har klippt ut en mockup i wellpapp, för att få en feel för hur storleken kontrasterar gentemot min 27". ROG Tripod som ingår i den dyrare bundlingen verkar vara för klen och då är det nog bättre att sikta på en rejäl tripod med 1/4"-gänga som @anon5930 nämner här ovan.

Spännande tider!

Av Qn1f3

mITX-drömmar, en resa med mindre volym med ett avlägset hopp om tystnad

Måste medge att det verkar vara en galet gedigen produkt, om än något stor.

Jag skulle vilja se en hybrid av denna och Jonsbo V8 som det var en nyhet om för ett tag sedan här på SweC (Jonsbo V8 @ SweC).

För egen del saknar jag också de lite mer stilrena "kub-ish" chassin funnits, då jag gästat ett Lian Li PC-Q04 B (Lian Li PC-Q04 B @ DuckDuckGo-bildsök) en period och varit mycket nöjd med det. Med restriktionen att det är grafikkort ur ITX-format som får nyttjas och lite andra begränsningar. Fick till slut bra temperaturer genom att byta till SFX-L PSU, Scythe Big Shuriken 3 och undervolta CPU:n för att få en behaglig ljudbild, då ljudnivå från dator är A och O för mig. Men den börjar ändå väsnas när full F@h körs, så det chassiet ligger under kniven för närvarande i förhoppning om att kunna få ned temperaturer.

Bor för närvarande i ett Silverstone Temjin "TJ08-E", hade länge föregångaren, som jag fick tag via @PaE (tack för övrigt!). Vilket är ett fantastiskt chassi i merparten av alla avseenden för min del, med en stor baksida. Första iterationen Air Penetrator (AP181) på 180mm väsnas något galet och har enbart två fasta lägen och jag var också på väg att get upp denna i jakten på annat. Men så snubblade jag över AP183 som också har PWM-styrning och omedelbar kärlek infinner sig. Detta chassiet är något stort (30.2 liter-ish), men jag hoppas Silverstone gör en ny tolkning för SFF-marknaden där AP183 nyttjas i en modell som befinner sig mellan FT03-MINI och TJ08-E.

I vanlig ordning blir det en mindre novell när jag är på det humöret, men äntligen börjar det komma genomtänkta, gedigna och framförallt prisvärda chassin för SFF-marknaden.

Av Qn1f3

Några få steg kvar innan jag även installerar Solus på den stationära, har utvärderat på bärbar en period för att säkerställa att mina behov kan tillgodoses.

Windows har i min mening blivit för intrusivt i och med en successiv förflyttning av det som användaren själv kan påverka. Nu senast förflyttades "Mina dokument" helt plötsligt upp i OneDrive, vilket inte är något jag är det minsta intresserad av. Det är säkert också något jag godkänt någonstans på vagt formulerat vis eller i klartext i mitten av ett dokument som ingen orkar ta sig an.

Mer kontroll till användarna och mindre data på vift.

Det får räcka med att jag nyttjar Windows i arbetet, ni som använder Linux i arbetet. I vilken utsträckning, vilka områden och eventuellt annat arbetar ni med Linux som operativsystem?

Av Qn1f3
Skrivet av jawik:

Som redan sagts så är steget mellan 240 och 360 inte lika stort som 60 till 144. En dubblering är ju bäst jämförelsevis. Dvs 60>120>240>480>960 osv.

Själv väntar jag på en recension av Acer XV272ux som är en 27" 1440P 240hz IPS. Ska bli spännande att se om de lyckats få till den.

https://pcmonitors.info/acer/acer-xv272u-x-240hz-wqhd-ips-mod...

Kände meh, sen såg jag USB-C 65W PD. Specsen är grymt trevliga, men utan den för mig hade det haft begränsat värde. Idag måste jag se mig om efter skärmar som både erbjuder goda möjligheter till arbete och nöje, vilket marknaden äntligen börjar leverera. Särskilt Acer släpper många attraktiva skärmar för min del.

Snubblar du över mer info och känner att du vill dela med dig, tar jag gärna del av denna.

Skrivet av Neon:

Har tyvärr bara dålig erfarenhet av Acer prylar och dess suport, visst kan det sitta kände komponenter i dem men deras egna mjukvara samt skalen har alltid varit undermåliga i de produkter jag testat. Nu sist köpte jag en Acer x34 och man kan väll säga att den och deras support satte spiken i kistan, för mig blir det inte mer Acer.

Jag har svårt att tro att de utvecklar någon panel själv, troligen kommer den återfinnas även under andra fabrikat.

Jag befinner mig i precis andra änden av spektrumet och är mycket nöjd med både kvalité på produkter och att deras support har funnits där när jag behövt den.

Tråkigt med dina erfarenheter av dem.

Av Qn1f3
Skrivet av Nima2001:

Livet har blivit så mycket bättre sen man bytte till linux. Går aldrig tillbaka igen.

Skrivet av Blacksheep:

Jag hade på riktigt önskat att jag kunde sagt samma sak o delat din glädje. Jag har själv provat 3 gånger totalt att gå över, den senaste bara förra året, (mint, ubuntu)
Alltså jag vill så gärna att allt skall fungera, men det slutar alltid med att jag sitter där med något enkelt litet problem som helt plötsligt blir nästan omöjligt att lösa utan att bli irriterad.

Och jag går tillbaks till Windows, även om jag egentligen vill att det inte skulle blivit så.

Dock kan jag medge att jag tror / hoppas jag att Linux kommer bli bättre och enklare för oss vanligt dödliga att använda/byta till i snabbare takt nu, så så fort jag känner att nu är det dags att byta igen så kommer det att ske.
Jag har på inget sett, helt gett upp, på att det en dag skall bli även mitt OS,

och jag är glad att det fungerar för dig i alla fall

Jag är så nära min förflyttning nu, jag har tillåtit det att ta tid då jag inte velat stressa. Kört en gammal bärbar med Solus parallelt för att successivt hitta mjukvara som fungerar för mina ändamål och sedan installera Solus på huvuddatorn.

Visst det är ett annat tänk och det kräver en och annan vändning innan målet nås. Samtidigt som det är så med alla former av förändringar, de tar tid och det måste få ta tid. Annars är motståndet för stort inom en för att tillåta förändringen att förbli varaktig.

Några av de större hinder jag har haft, har varit vissa speltitlar. Men det får vara, eller så inväntar jag tiden då utvecklare blir successivt mer plattformsagnostiska. Vi har en stor mängd spel idag som finns på merparten av de tillgängliga plattformarna och några som dessutom har stöd för spel mellan plattformarna.

Låt det ta tid, se över behov, flytta successivt, lär känna din nya OS-kamrat.

Microsofts approach på sistone har blivit alltmer intrusiv och tar mindre hänsyn till användaren, mycket som är nödvändigt eftersom så mycket i deras portfölj ska nästlas in i varandra.

Min riktning är satt, nu ska jag bara följa stigen en bit innan jag är hemma.

Av Qn1f3

Är av samma uppfattning som @Pulchi och @Skippy, kör själv med en NanoHD på i 1,5 plans fördelat på 154m², placerat centralt på övre plan.

Inte optimal täckning när de yttre utrymmena gästas, så latensberoende tillämpningar fungerar mindre bra. Däremot fungerar surf och streaming galant. Jag är övertygad om att två räcker och eventuellt en beroende på material i väggar och antal enheter som ska köras.

Tydlig enkel skiss!

Av Qn1f3

Netgear har denna ifall 4G-anslutningen är primär och erbjuder även Offloading för att ta in via wifi/ethernet, men då verkar den inte kunna köra alla sina funktioner.

https://www.netgear.com/landings/nighthawk-mr1100-mobile-rout...

Väldigt mycket beror på nyttjandegrad av de olika anslutningarna i min mening. Men jag hade också siktat på en integrerad SIM-kortslösning för att eliminera en felkälla.

EDIT: Marknaden erbjuder kanske det du söker: https://www.sweclockers.com/marknad/184034-rut950-lte-router-...

Av Qn1f3

Skulle bara vilja passa på att slå ett slag för Solus:

https://getsol.us/home/

Har kört det antal distributioner genom åren och Solus är den som faller mig bäst i smaken.

För att förbereda en USB-sticka med ISO, är Rufus kompetent:

https://rufus.ie/

/Qn

Av Qn1f3

Lenovo Preferred Pro USB Keyboard, förmodar att det är gummi kupoler i denna. Måste medge att jag tycker om dem. Samt har ett Logitech K750 som har alldeles för wobbliga saxbrytare av okänd kvalivört..

Villhöver ett Filco Convertible 2, men har inte riktigt kommit till skott där. För att underlätta växlingen mellan flertalet enheter och ha ett sobert designat standardtangenbord med genomgående byggkvalité.

Av Qn1f3
Skrivet av Zargoz:

Hej! @Locos:
Jag har exakt denna kort i mina två datorer (på rea nu)
https://www.inet.se/produkt/5404561/asus-pce-ac68-ac1900

och de är fenomenala. Jag har en hall och en betongvägg mellan datorer och routern och jag får ut 90+ mbit trådlöst av mina 100mbit lina. 30ms i spel. Funkar KANON!!

Skrivet av Locos:

Tack för råden. Nu gör du mig mer konfunderad🙂. Men det kortet du har valt känns ju väl prövat. Jag har mer kollat på lillebror till ditt kort, det som har 2 antenner. Svårt detta hur jag ska göra.

Vill bara flika in att jag tidigare använt just det kortet och det är otroligt bra.

Kör numer mITX, så det finns ett inbyggt i moderkortet som fungerar alldeles utmärkt för mig.

Däremot om du har tillgängliga teleuttag, kan jag rekommendera att nyttja dessa för att dra kabel. Förutsatt att dessa inte nyttjas längre(eller jag gjorde det ändå, men..). En dragfjäder och lämpligt nätverkskablage. Det man får tänka på är att den gamla koppartråden kopplas lite annorlunda, medans nätverk gärna ska termineras på ett och samma ställe. Ett tips bara, själv är jag supernöjd.

Men trådlöst fungerar alldeles strålande det med.