Inlägg

Inlägg som thadriem har skrivit i forumet
Av thadriem
Skrivet av LeVvE:

när man inte orkar hålla in ctrl och scrolla.

När är det jobbigare än att byta till zoom-verktyg och klicka?

Sen är feedbacken att zoomen har för många steg relevant, tyckte bara det var en rolig kommentar.

Av thadriem
Skrivet av landmarks:

Ja, man undrar ju hur länge de haft den här idén på lager. Hö hö.

Göööööööööteborg... men ändå inte.

Paint är ju ett givet "slänga upp och fixa en grej lite snabbt" verktyg för att slippa dra igång GIMP eller motsv. Skönt med lite mer kraft i det.

Av thadriem

Detta är fan det bästa sen skivat smör!

Av thadriem

Användare: @theinfallible
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning swish, kod via pm
Produkt: Starfield spelkod

Positivt:
Snabb respons, skickade kod och instruktioner direkt efter betalning.

Negativt:
Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av thadriem

450 kr, har också redan en x3d propp.

Av thadriem

Annonsen är avslutad

Av thadriem

Användare: @Prophet^
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: X670E Taichi

Positivt:

  • Bra kommunikation

  • Bra packad vara

  • Snabb hantering

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av thadriem
Skrivet av thu:

Om internet är fyllt av trådar med folk som undviker TUF och Strix för att det låter satan så fort korten används, borde det inte ligga i deras intresse att släppa nåt kort PR-babbel om att "vissa har upplevt ett visst missljud på enstaka exemplar av våra kort vid specifika laster, så vi har nu gjort en mindre modifikation för att tillfredsställa även våra mest kritiska konsumenter och för att säkerställa vår position som marknadsledande producent av grafikkort"?
Det vore knappt ett erkännande av felet, och det blir lätt att hänvisa till i alla trådar så folk börjar ge dem en chans igen?

Jag håller med dig till hundra procent. Nu verkar det ju inte vara ASUS "MO" direkt att göra så, se bara på kaoset kring AM5.

Av thadriem

Samstämmer, om budget är 5000 är nog 6700xt bästa valet - om du inte kan hitta ett bra klipp begagnat.

Av thadriem
Skrivet av njanja:

Hejsan,

tack för din respons. Du menar att jag ska lämna ASUS moderkort och byta ut mot annat märke.
Kanske köpa MSI, ASRock eller Gigabyte. Jag har inte öppnat/använt moderkort än.

//Njanja

Jag har oftast kört ASUS innan, men haft väldigt bra erfarenheter av Asrock på slutet. Tips.

Av thadriem
Skrivet av dagas:

Betalar för Premium. Finns så,otroligt mycket på youtube. Alla i familjen använder youtube så lätt värt familjeabonnemanget. Använder youtube betydligt mer öm alla andra som Netflix mm tillsammans. Allt ifrån stora kameler med miljontals subs till extremt niche grejer med under 100 subs. Datorer, spel, historia,politik, nyheter, filosofi, ekonomi mm och det är bara vad jag ser på.

Jag, frugan och barnen kollar så pass mycket youtube att vi valt att betala för premium med familjevarianten också. Säga vad man vill om bolaget, men jag har inget emot att betala för tjänsten.

Ett företag som från grunden byggts på att sälja annonser försöker hindra folk från att undvika dem för att säkra sina intäkter, varför är det ens nyheter? Med det sagt tycker jag att de borde ta mycket större ansvar för vilken typ av reklam de förmedlar, särskilt i "vanliga" reklambanners på sidor.

Av thadriem
Skrivet av General Nord:

Hej, jag hittar inte inställningen Memory Context Restore x 2 (ska leta lite till). Jag har provat allt (känns det som) och till sist hittat en setup som verkar fungera lite bättre:
- Expo I
- Secure Boot Windows UEFI mode
- Secure Boot Mode Standard
- Fast Boot Disabled

Jag vet inte exakt vad dessa inställningar innebär, men nu POST datorn i alla fall.

Snyggt!

Secure boot behöver vara på för att köra Win11 iaf.

Fast Boot (precis som Snabb Start inne i Windows) kan man lika gärna slå av. Tjänar nån sekund på att ha de på, men KAN leda till konstiga problem.

// Henrik

Av thadriem

4600+frakt

Av thadriem

Random inlägg i debatten, men måste lovprisa en produkt lite.

Jag älskar prylar och har haft många förstärkare/DACs och lurar genom åren, men mitt bästa köp hittills är nog JDS Labs Element II dac/amp:en. Köpte den i slutet på april 2020, så tre år sedan, och har faktiskt inte känt någon som helst lust att varken köpa eller söka på nåt annat...

Av thadriem
Skrivet av Tauri85:

Det är en väldigt intressant tanke! Skulle göra spel med mycket npc'er väldigt intressanta som t.ex MMORPGs och GTA om ''folk'' förde random konversationer eller får diverse infall.
Svartsjukedrama i Orgimmar mellan ett par grunts, filosofiska diskussioner i GTA från några flanerare på stranden etc etc
Oändliga möjligheter

Tror vi kommer behöva uppfinna snabbare servrar, nät och lagringsmedia innan det blir en realitet i en spelmiljö. Men kul tanke.

Av thadriem
Skrivet av Mocka:

Kan vara så att nya revisioner görs utan att det kommer ut publikt?

De tillverkas ju i batches. Om ASUS märker att jättemånga tidiga TUF-kort t.ex. får kritik för coilwhine så vore det konstigt om de inte - såklart utan att säga något, för det skulle resultera i långt många fler RMAs - väljer att försöka åtgärda det till kommande, ej ännu produktionssatta, batches.

Av thadriem
Skrivet av Pyth0nym:

Japp senaste där brinnande cpu felet är fixat... Latest. Men nu testa jag även sätta minnesfrekvens från auto till 6000 mhz. Och fick ner boottiden till 23 sekunder. VIlket måste vara helt okej. Min jobbdator bootar på 30 sekunder... Återstår att se om jag lider av blåskärmar med memory context on eller inte. Får utvärdera någon vecka.

Men vänta. Om du slog på EXPO borde väl inte Minnesfrekvensen stå på Auto? Sen är 6000 ett bra värde för Ryzen ändå pga Infinity Fabric frekvensen.

Sen boot-tid är väl ingen superviktig delfunktion i datorn, sålänge den inte är absurt lång.

Av thadriem
Skrivet av Pyth0nym:

Testade slå på msi memory context restore till on. Fick ner tiden från 1:10 till 40 sekunder. Fortfarande segt tyvärr.

Och du är på senaste BIOS-versionen för ditt moderkort?

Av thadriem

"Mer mänsklig än människor" är väl inte så konstigt när det är i ett datorspel - förlåt, "samhällssimulator". Svårt att tro att många bryr sig om att agera på samma sätt framför en dator som de gör i verkliga livet. Monitorera folk ute i samhället och jämför med GPTns föreslagna simulerade handling i olika tillfällen så är nog människor "mer mänskliga".

Sen är det som tidigare påpekats människobaserad machine learning som efterapar vad den sett tidigare, så beteenden bör ju likna det datasetet innehåller - konstigt vore det annars.

Av thadriem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Beror väll på, jag gör min dator alltid strömlös så den inte ligger och små suger ur elnätet.
Memory training hade jsg aldrig hört förut. Måste vara en vidae utvecklig av det här testet äldre datorer gjorde?

Det är vad jag vet samma som datorer gjort sålänge DDR funnits iaf (read/write training), men verkar långsammare eller mer komplicerat med DDR5