Inlägg

Inlägg som yakideo har skrivit i forumet
Av yakideo
Skrivet av Mordekai:

skulle helt klart satsa på kronekopplingar istället för verktygsfria. Cat5e är betydligt smidigare att installera och har ingen nackdel jmfrt med Cat 6, man behöver Cat6a (augmented) för att kunna köra 10Gb/s. Switch skulle jag köra billigast möjliga (typ D-Link/HP).

Stämmer inte riktigt. CAT 6 fungerar upp till 55 meter med 10GBASE-T (10Gb/s). Skulle aldrig rekommendera att köra CAT5e i nya installationer.

Av yakideo
Skrivet av Jacke89:

Okej, hur hittar jag en sån? Har du nått förslag?

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?o=produkt_pris_inkmoms&l=...

Av yakideo

Ska väl vara rent tekniskt möjligt med rätt transceiver. Men skulle aldrig låt något kopplas direkt till en switch utan att passera en brandvägg först. Det är allt för lätt att konfigurera fel och öppna ett stort håll eller om switchen resetas.

Av yakideo

Tycker rent av att det är konstigt att man inte de kör portarna med port isolation (private vlan). Att utrustning anslutet till kundportar kan prata direkt med varandra med ARP-spoofing, OPs problem mm som följd måste ju vara rent av slarv av den som konfigurerat switchen.

Av yakideo
Skrivet av Wixerone:

Jag gillar denna tråd men den har varit död ett tag så jag
skickar ett nytt bidrag.

Fotade inte denna gång så för lite skoj så körde jag kretsen
i skannern. Någon som vet vad den är?

http://iloapp.skitsnack.net/data/_gallery/public/2/144302902864360400_resized.jpg

Ett 56k modem från Conexant tidigare Rockwell. Ser ut som att det är mini-PCI anslutning för laptops på den.

Av yakideo

Nästa artikel i serien heter "Vände stickproppen och blev friskare!".

Av yakideo
Av yakideo
Skrivet av Jink:

Ah, känner att jag har väldigt begränsade kunskaper i ämnet. Så om jag skyddar min uppkoppling med VPN kommer jag alltså att kunna ladda ner material, men inte ladda upp?

Det stämmer. Inkommande torrent klienter kommer inte kunna ansluta till din maskin. Torrent protokollet är rätt så beroende på att folk laddar upp, så din hastighet kommer att dippa rejält och din ratio kommer att förbli 0.

Skrivet av Jink:

EDIT:
Läste någonstans att det ska gå att ladda upp genom VPN så länge tjänsten stödjer port-forwarding, hur låter det?

Om tjänsten stödjer port-forwarding kommer det att fungera. Tvivlar dock på att bahnhofs tjänster stödjer det.

Av yakideo

Enligt bahnhof FAQ (https://www.bahnhof.se/kundservice/privat#integrityFAQ) så får man ingen public IP från VPN tjänsterna. Antar att man då sitter på en CGN och att använda tjänsten för torrent ändamål blir svårt, om man då inte bara vill leecha...

Av yakideo
Skrivet av Skogsmard:

Ok, tack. Har quad core modell (i7 2670QM), så då är det 120W varianten som gäller?

Det är väll bara att kolla på watt talet på den gamla laddarn. Annars kan det också vara som så att det står på etiketten på undersidan av datorn. Står det i ampere gör det enkelt om med watt = amp × volt

Av yakideo

Gjorde precis lite mätningar utan någon last (förutom multimeter) på ST30SF. Både +5V och +12V höll sig på rätt plats. Om det skulle vara så jobbigt för PSUn så borde ju rimligtvis volten på de olika railsen vara ostabil. Är faktiskt lite skeptisk till det här med att nätaggregatet skulle paja korten.

Av yakideo
Skrivet av EvilCrackMonkey:

Jag bytte mitt st30sf mot ett st45sf-g efter andra rma'n..

Läs hela tråden svaret finns där ibland handlar om ström förbrukningen

Anledningen till att jag valde ST30SF var att det är halv-passivt. En 80mm fläkt i ett nätaggregat låter en hel del. ST30SF ska ju vara godkänd för C6/C7 sates, så man tycker ju att det borde fungera, vilket det också gjorde helt felfritt i ett par dagar.

Om nu det är så att kortet har en förmåga att gå sönder om nätaggregatet inte klarar 0A på alla linjer så tycker jag att man åtminstone kunde nämna det i manualen. ST30SF har ju "Over voltage protection" så nätaggregat stängs väl av innan kortet tar skada, det som kan bli är att kortet blir instabilt.

En annan ska är att IPMI:t inte spelade in något felmeddelande om över eller under spänning. Kom åt IPMI så att jag kunde granska loggarna.

Edit: Beroende på vad för PWM controller Silverstone, eller ja FSP som är OEM i detta fallet, har använd kan det vara som så att OVP är inställt på att stänga av nätaggregatet vid 15,6V som är max. enligt ATX specification. 15,6V lär antagligen vara alldeles för högt för moderkortet.

Av yakideo

Låter som nått slags jordning problem...

Av yakideo
Skrivet av Kyroz:

ASRock har något som kallas "Crashless BIOS" - prova att tanka hem senaste BIOSen till ditt moderkort, packa upp och lägg filen på en FAT32-sticka. Stoppa in i servern och starta. Är det något vajs med BIOS borde den starta en recovery och fixa skiten.

Samma sak hände nämligen mig när jag uppgraderade BIOS och tog ut stickan innan första rebooten, ändlösa reboot-loopar och en svart skärm.

Tycker inte den borde paja BIOS bara sådär rakt upp och ner, specielt när man inte ens hade någon BIOS flashning på gång när kortet pajade. Provade ändå att göra en BIOS recovery, blev inte bättre för det. Blir att skicka in till butiken och hoppas på att nästa kort man får inte brakar ihop likadant.

Av yakideo

Fick hem Asrock C2550D4I i fredags som jag byggde i ett Silverstone DS380. Kortet har fungerat bra fram till idag. Nu vill det inte starta, fläktarna startar, led dioderna lyser, som om den skulle starta men efter ett tag så dör allt och proceduren börjar om igen. Verkar ha fastnat i något sorts reboot loop. Frågan är om det är kortet som slår av eller nätaggregaten? Har provat 2 stycken olika, varav en var en picoPSU liknande med 12V adapter.

Har kört med Silverstone SST-ST30SF, kan det ha på något sätt skadat kortet? Innan kortet fuckade upp sig så fick jag Lower Non Recoverable på både +3VSB och +5VSB, drog ur kontakten till nätaggregatet och nu vill inte fanskapet starta.

Av yakideo
Skrivet av Hardware guy:

I Gigabytes bios för 780G finns en inställning för integrerade grafiken kallad för surround view som måste aktiveras för att integrerad grafik ska stanna påslagen när annat grafikkort finns i datorn. Nuförtiden är surround view förknippat med något helt annat så det kan vara lätt att missa att aktivera det. Jag gissar att DFI har en liknande inställning.

790GX är samma som 780G men lite högre klock för grafiken och officiellt stöd för crossfire.

Stämmer bra det. Finns beskrivet på sidan 65 i TS manual. TS vill nog också kanse prova det först innan han labbar med CrossFire ifall det inte behövs. Knepigt namn och dålig manual från tillverkaren som inte beskriver vad de olika bios options gör för något, utan bara rabblar upp en lista med val man kan välja.

Av yakideo
Skrivet av muhihihaha:

Haloj folks!

Har ett litet bekymmer som jag inte tycks lösa på egen hand. Jag vill koppla tvn till datorn via hdmi men får det ej att fungera. Datorn det rör sig om är den som står i min sign. Jag har alltså inte hdmi i grafikkortet, men inbyggt i moderkortet. Har inget krav på att allt ska fungera samtidigt, men vill att hdmin ska fungera när jag väl kopplar in den för att smidigare kunna kolla på film med ljud i tvn.

Det rör sig alltså om ett integrerat radeon hd 3300. Det jag har kollat är så att jumpern på moderkortet är inställd på hdmi, vilket den är. Hdmi utgången är aktiverad i bios. Jag vet inte riktigt vad mer som krävs? Jag har provat att ta bort nuvarande grafikkortsdrivrutiner och ladda ner drivisar till hd 3300 från ATIs hemsida men får det fasiken inte att fungera ändå.

Tips på hur jag får skiten att fungera och/eller vad som är fel? Blir vansinnig..

Normalt sätt så inaktiveras det inbyggda grafikkortet när man sätter ditt ett diskret. Ditt moderkort har stöd för Hybrid CrossFireX, det borde låta dig använda båda. Se sidan 132 i din manual för moderkortet.

Av yakideo
Skrivet av helvete:

Är det någon som vet vilket VLAN canal digital kör på?
Har bredband via ownit och canal digital, har testat med vid 845 och 243 utan framgång.
Någon som vet hur man luskar ut vilket vlan som gäller annars?

Du får sniffa på WAN med tex. wireshark. (http://wiki.wireshark.org/CaptureSetup/VLAN)

Av yakideo
Skrivet av EvilCrackMonkey:

menar kolla på Asus modellen med 2st 8portars SAS kontrollers.. dom e tydligen oxå marvell, undrar om dom e lika kul att ha med o göra som dom här marvell... isf är det ännu mer no-no för 4200kr för en c2550 med 16st SAS/SATA...
ballare diskkontroller verkar dra iväg priserna rätt fort..

Det ska tydligen var någon form av Marvell "Enterprise" kontroller på Asus korten. Sedan är ju frågan hur bra deras "enterprise" produkter är med tanke på hur deras konsument varjanter fungerar.

Av yakideo
Skrivet av EvilCrackMonkey:

problemet är att om ja hänger i ett HBA kort, så beroende på storlek på kortet måste ja ta bort en plats i hotswapburen..

men det är iaf backup lösningen.. förutsatt att det finns någon m1015 som är tillräckligt liten så man inte tar bort en hotswap plats..

Enligt manualen för DS380 så är max längden 6" innan den tar i hårddiskburen, ett IBM M1015 är 6.61" långt