Inlägg

Inlägg som cykelfarfar har skrivit i forumet
Av cykelfarfar

1. Kan inte säga att HD3D funkar perfekt, det är lite meck för att få det att funka. 3D Blu Ray har inte varit något problem för mig, har inte heller orkat fixa så mycket men spel verkar inte vara så himla lätt att få att funka.
2. Ja.
3. Ja. Det funkar även med nvidia tror jag, men endast om man kör "Side by side" 3D vilket inte alls funkar lika bra.

Angående skärmen så är jag riktigt nöjd med den, kan dock inte säga om det är den bästa skärmen för priset. Men det är ju vad jag vet den enda skärmen som funkar bra med HD3D och även en utav de enda 27" 120Hz skärmar.

Av cykelfarfar
Skrivet av ts85:

Jag har alldeles nyligen köpt en S23A750D dock har jag inte fått den levererad ännu, får den imorgon.

Det är så att jag har ett gfx kort som heter XFX HD Radeon 6950 2 gb etc, och på mitt grafikkort
sitter det 2 st dvi portar och 2 st minidisplay portar samt 1 hdmi.

Fråga lyder nu, hur i helvete kan dom vara så dum att dom placerar 2 st minidisplay portar på ett sådant bra kort? Vad jag minns är det väl bara apple som kör med minidisplay eller? För om jag nu köper en minidisplay - Displayports adapter så kommer jag väl säkert få massa förluster? Som man alltid brukar få via adapters.

Och på skärmen som jag har köpt vet jag att det endast finns ett hdmi och en displaysports anslutning.
Fråga 2: Hur ska jag göra för att få ut det mesta av min skärm/grafik kort tillsammans? KAn jag köra hdmi och ändå få ut 120 hz?
Eller ska jag köpa minidisplay adapter? Eller ska jag använda en hdmi--> dvi kabel?

Kommer även koppla min ps3 men vad jag vet så skall jag då endast koppla den via hdmi, är det samma med dator?

Tacksam för svar

/ts85

Har själv skärmen, och det finns DVI anslutning! Tänk bara på att du måste ha dual DVI för att kunna få 120hz.
Har ingen konsoll själv, men det borde funka bra att köra datorn genom DVI och ps3an genom hdmi. är inte säker på hur man ska få ut 120hz till ps3 dock, kanske funkar med hdmi men är inte säker...
!!!!!!!
EDIT: insåg precis att det var 750d och inte 950d du snackade om... den kan jag inte säga något om! så strunta i det jag sa...
!!!!!!!

Av cykelfarfar

Likadant för mig, men det tar ca 10-20min innan det händer, har bara lyckats spela klart 2 matcher tack vare det :/.

Av cykelfarfar
Skrivet av dwittenx:

Har riktigt kul so far, nickar Dayvx, om det är nån av er jag dödar så hojjta till! =p

haha, är ganska säker på att du dödade mig 2-3 ggr en omgång lite tidigare idag ^^!

Av cykelfarfar
Skrivet av €ric:

Hur tar du bort plugginet?

Jag testade att ominstallera den ( gick in i den här datorn och körde uninstall filen ) men det hjälpte ingenting för min del :/.

Av cykelfarfar
Skrivet av K4L:

Installerat det där browser pluginet?
http://piclair.com/data/hwlsv.jpg

japp, men får oftast "A generic game error was reported, please try again. ( code: 1 )" eller code: 2. Om det inte sker så står den bara och laddar och inget händer. Har låtit den stå o ladda i typ 20min 2ggr men det verkar inte händå nåt.

Av cykelfarfar

Har inte ens lyckats starta spelet... Fattar inte hur jag ska få det att funka, har haft på "quick match" hur länge som helst, jag har testat att joina nästan varena server separat, men ingen funkar. Har även nu testat med senaste amd drivers men är exakt likadant, någon som har något tips att testa?

Av cykelfarfar

Hur lång tid tar det för er att joina games? Har inte kommit in i något än, bara varit på "matchmaking" ett bra tag nu... testade även att joina nästan tomma servrar i browsern men det funkade inte för mig :S.

Av cykelfarfar
Skrivet av jocke92:

Det är lungt, livstidsgaranti hos corsair. Bara att skapa ett rma-ärende och skicka in när du får order om det. Har gjort det med ett par sådana minnen du pratar om

Oj, det låter ju väldigt bra. Men tror du dock att man måste skicka in båda minnena samtidigt? Har gått sönder innan men då hade jag garanti till inet så jag skickade in dit. Men var tvungen att ge dom båda samtidigt för att istället få 2st nya eftersom jag köpt dem i paket. Skulle vara jobbigt att inte kunna använda datorn, kan tänka mig att det kan ta ganska lång tid att få något nytt när man skickar in sådär :/.

Av cykelfarfar

Minne trasigt, nytt av annan sort?

Ett utav två minnen i en dator här hemma gick nyss sönder, ett Corsair XMS2 800Mhz. Men dessa har slutat säljas i butiker och det närmsta jag kan hitta är det här: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=295596 ( det jag har ser ut såhär http://www.revolutionpc.net/store/images/P/C13-6084-main01-op..., men specifikationerna är helt identiska förutom en sak, de på prisjakt är 1.9V medans det jag har är 1.8V )

Funkar det bra att köra på ett till sånt eller måste man köpa 2st nya? Tackar för svar!

Av cykelfarfar

Har ett par 6950s i mitt r3 och det får plats med någon centimeter över! ( 6950 och 6970 är identiska i längd, iallafall referens modellerna )

Av cykelfarfar

Istället för att bry sig om enstaka procent skillnad så säger jag istället, sålänge du inte mäter din prestanda kommer du aldrig märka någon skillnad mellan prestandan av korten. Så om kör istället på korten med bäst pris/garanti/temps/ljudnivå. Att drivers är bättre eller sämre mellan nvidia/amd kan jag däremot inte säga. Har aldrig haft några som helst problem med varken amd/nvidia och ja tror risken att få dem är inprincip lika små hos båda parter.

Av cykelfarfar
Skrivet av King D:

Hur skickar man en invite? Trodde att endast DICE skickade invites till Alphan. I så fall kan jag skicka ett par invites idag om det går för alphan slutar ju på måndag (1 aug) så varför inte göra ett par andra SweC-medlemmar glada?

Om du har någon över skulle jag bli väldigt glad av att få den ;), om jag har fattat det rätt kan man bara skicka alpha koden ( som ser ut som en cd-key ungefär ) och så kan personen som får den bara skriva in koden genom origin och sen ha tillgång till alphan.

Av cykelfarfar

speedfan är problemet, testa att mäta temp med ett annan program, t.ex. coretemp, hwmonitor

Av cykelfarfar

Om du vill ha ett helt färdigt paket kan du köra på detta, http://www.inet.se/artikel/1517097/taurus-extreme-gamer-gtx56... mycket mer prestanda för pengarna än den du länkade. Men du kan nog få ännu mer för pengarna om du sätter ihop komponenter själv samt OS och byggnation

Av cykelfarfar
Skrivet av Isty:

Du har rätt. Är riktigt, riktigt sugen på denna skärmen som även den finns på inet men kommer v.32:
http://www.inet.se/artikel/2203172/samsung-tft-27-s27a750d-le...

http://www.inet.se/artikel/2203173/samsung-tft-27-s27a950d-le... den du länkade var en annan skärm, den här finns redan i lager enligt inet

Av cykelfarfar
Skrivet av Emilcore:

Som det är nu får jag 0~5 fps förbättring i cf-redo bench med båda korten jämfört med bara ett. Tror som sagt att det har att göra med pci-en på x4. Är du säker på detta?

Skillnade mellan x16 och x4 ska vara minimal, http://www.hardocp.com/article/2010/08/25/gtx_480_sli_pcie_ba... är även med 480s så skillnaden är säkert ännu mindre för dig. Om du säger att du bara får sådan liten skillnad så testa att installera om drivrutiner etc.

Av cykelfarfar

Om du vill ha datorn tyst så rekommenderar jag att byta ut stock kylaren till processorn! De låter otroligt mycket!

Av cykelfarfar
Skrivet av Snabbdullah:

Jo, att HD598 och HD650 har fått bra kritik är väldigt svårt att undgå. Jag funderar dock mycket på dessa Q40:orna. Det skiljer ju trots allt 900 kronor mellan dessa och HD598, 900 kronor jag istället kan spendera på att köpa ett ljudkort för kanske 700 kronor istället. Skulle vilja få reda på om det är några större skillnader, främst mellan Q40 och HD598, som gör att det lönar sig att spendera dessa extra 900 kronor. Får nog ta och åka in till Musikbörsen eller liknande affär och prova hörlurarna.

Är nog bäst om du testar dem, har ju som sagt inte testat Q40 så de kanske är minst lika bra. Tror dock det inte är värt med HD650 då de är alldeles för dyra.

edit: Om du nu skulle tycka att 598 är ganska mycket bättre än Q40 så tror jag nog du får ut mer av att köpa 598 istället för Q40 + ljudkort. För jag köpte ett ljudkort ( asus xonar dx ) tillsammans med mina hörlurar och jag märkte faktiskt knappt någon skillnad, om ens någon med eller utan ljudkortet.

Av cykelfarfar

Har själv ett par 598or och är otroligt nöjd med köpet! Nu vet jag inte hur de står sig mot de andra lurarna i prisvärdhet men det kommer iallafall att inte vara ett dåligt köp du gör! Använder dem dagligen till musik/spel/film och det funkar lika bra till allt. Är även väldigt bekväma att ha på sig en längre tid.

Rekommenderar dock att åka till någon butik och testa dem om du har möjlighet, för det är nog ganska så personligt vad som är bekvämt samt vad som låter bra!