Inlägg

Inlägg som Goliath69 har skrivit i forumet
Av Goliath69

Hai!

Av Goliath69

Tack för svar i alla fall. Men det löste sig av sig själv efter mycket letande på nätet. Jag kunde skaffa en annan launcher av programmen som gör att det funkar i OS X. Nu när problemen med OS'en är löst så kommer det annat. Min iMac dog igår så jag måste fixa den. En gammal G5 som inte får dö.

Av Goliath69

Mac OS problem - Hjälp

Först vill jag bara säga att flytta denna tråd om det finns bättre ställen för den.
Nu då, jag har köpt mig en iMac G5 (jo jag fick den billig). Den har OS 10.5.8. Det är problemet. Jag vill nedgradera mig till OS 10.4 för att kunna köra Classic läget. Jag har läst på nätet att 10.4 är det sista operativet som klarar det. Men jag har inga skivor. Kan jag köpa det begagnat någonstans? Finns det någon bra Mac-marknad?
Dessutom så måste jag ha OS 9.2.1 för Classic va?
Ska jag ha OS 10 och OS 9 och uppgradera mig till de versioner jag vill ha? Eller är 10.4 och 9.2.1 färdiga OS?
Vilket installerar jag först?
Tacksam för svar
/ Anders

Av Goliath69

* suck *

Fantastisk läsning. Helt bra skrivet. Du kan mycket. Jag kommer ihåg att jag i högstadiet, runt 81/82, programmerade på skolans ABC80. Det var ap-kul då. Något senare i samma skola så fick vi nya datorer, ESSELTE, som jag försökte mig på. Men de hade ju ingen Basic-tolk och jag begrep inte vad jag skulle göra med dem.
När mitt datorintresse senare började på allvar så blev det en Amiga 500 ett kort tag. Sedan böt jag bort den mot en Atari 520 STfm (för musikens skull). Jag körde 68k länge i mina maskiner. Det var faktiskt så sent som -05 jag började med "Wintel inside". Men sedan dess är det det som gäller (eller dess klon).

Av Goliath69

Jaa, det är ju faktiskt lite spel till min Dreamcast. Shenmue, RE Code Veronica, Sonic och Virtua Tennis 2. De senaste jag köpte var i en stor hög. Det var Silent Hill 5, Tomb Raider Underworld, Far Cry 2, Fallout 3,

Av Goliath69

retrospel till konsoller

Sega Saturn:
Athlete kings

N64:
Super Mario
Zelda: Ocarina of time

PSone:
Kula world
Devil Dice

Sega Dreamcast:
Shenmue I och II
Sonic Adventure I och II
Sega Rally II
Resident Evil Code: Veronica

Alla final fantasy till alla konsoller

Av Goliath69

Lemmings
Oh no, more lemmings
Beneath a steel sky
Simon the sorcerer
Cruise for a corpse

Av Goliath69
Skrivet av vaoen:

såg ett snes förut på blocket för 700 kr det är inte dyrt, samt att ett nes går på 5-600 är inte dyrt det heller men 64 är väl inte så jävla dyrt? finns väl för 1000? :S

Det var mest den butiken på nätet som jag reagerade på (Spelfyndet.se). Jo, det går att hitta fina maskiner på Blocket för rimliga pengar.

Av Goliath69

Nu har jag tittat lite mer. 12990 kr för ett Neo Geo spel. Tolv_Tusen_Nio_Hundra_Nittio. Dessutom begagnat. Jag jobbar i fel bransch. Helt klart.

*EDIT*
Jag kan toppa även det. 16990 kr.
Fan, kan det var business i det där? Köper verkligen folk detta? Det finns inte i min värld så jag tycker det är jättekonstigt.

Av Goliath69

Fånigt dyrt med retrospel.

Ha ha ha. 7000 kr för ett Nintendo 64. I och för sig så är det nytt i kartong, men ändå. 3000 pix för en Gamecube. Det känns som att det är någon som vill göra stora pengar. Butiken är Spelfyndet.se. 6500 kr för en ny Amiga 1200. Kika in där och förundras!

Av Goliath69
Skrivet av Sayn:

Man slutar spela, och börjar hoppa IRL.

Remember, there is no IRL, there's just AFK.
Kloka ord från chatten.

Av Goliath69

Haha. LOL, ännu en av livets små gåtor som uppdagas. Det är en underbar fundering! För mig började hoppandet i Zelda II på Nintendo 8-bit. Då skulle man hoppa mycket. Sedan dess har jag nog bara hoppat för att jag kan. Samt en del för att jag inte har något bättre för mig.

Av Goliath69

Det var då det

Egentligen är jag Atari-kille, men jag har haft några Amigor också. En 500, 600 samt 2-3 1200.. Spelade mest Lemmings, Cannon Fodder, Cruise for a corpse, den självgode grodan i Super Frog, måste ha varit ett av de allra tidigaste PGA-spelen samt Risk. Många timmar gick..... Men attan vad jag lärde mig saker som jag än idag har nytta av. Det är bara 2 år sedan jag sålde min Atari Falcon030 och fick otroliga 3000 kr för den. Men attan vad jag saknar den.
Edit: glömde helt bort Simon The Sorcerer, Beneath a steel sky och Monkey Island.

Av Goliath69

WoWande

Jag har spelat i 1.5 år i genomsnitt 6-7 timmar om dagen. Bara för någon vecka sedan nådde jag lvl 80 med min main. De andra char ligger på typ 48 o 65. Jag har spelat själv nästan hela spelet och det trivdes jag med. Grejen med spelet är att det är så fritt att du själv bestämmer helt hur mycket tid det ska ta, så till vida att du inte gör massa dungs och är beroende av gruppen. Det går alltså att spela 20 minuter om du inte har mer tid. Men man (jag) vill gärna sitta hela tiden med det. Det är ett Enormt spel. Har du tröttnat på det du gör finns det alltid annat att göra. Jag rekommenderar det varmt. Men se upp - det är beroendeframkallande.

Av Goliath69

Jättebra bygglog. Det ser ut som ett stort projekt. Att det "bara" är för gymnasium tycker jag låter otroligt. Men, bra jobbat.

Av Goliath69

Jag måste fråga: om kontakterna sitter på ovansidan av chassit, hur sätter du då i dem? Du har ju galler för... Dessutom så blir det väl en massa kablage rakt upp i luften, eller? Jag förstår inte.

Av Goliath69

Min bästa lur hittills

Jag har nyligen köpt en 3GS och tycker det är en fantastisk lur. Jag håller inte på att jailbreakar den eller något annat. Det är en helhetskänsla jag får av den luren. Det är subtilt. Visst, det finns lurar med bättre batteritid, eller bättre kamera. Men Apple ger känslan av lyx. Dock så när jag tittade på vad in-ear lurar kostar så undrar jag om jag gjorde rätt val. De kostar 800 kr. Det är mycket pengar tycker jag.

Av Goliath69

Tabbe

Jag skulle dammsuga datorn. Den var otroligt dammig. Det gick väl bra så långt till dess att jag skulle rengöra CPU-kylflänsen. Den var helt igendammad. Jag vet ju att den sitter lös på CPU:n så jag tänkte att jag skulle ta bort den och tvätta den. Men det gick inte så bra så jag använde mer våld (tänk på att jag egentligen aldrig hade varit inne i en dator då). Till slut fick jag då lös flänsen. Men det var något konstigt på undersidan av den (naturligtvis var det CPU). Jag hade ryckt loss hela härligheten. Utöver det så hade jag böjt två ben. Inget litet verktyg att böja tillbaka med, inget förstoringsglas att se med. Men jag fick tillbaka dem. Prövade att sätta tillbaka CPU. Går ej. Tittar på den igen och ser att två andra ben är böjda. Kallsvettig försöker jag (med en inre vetskap om att det är kört) att böja tillbaka de också. Som tur är så går det och CPU glider tillbaka på plats. Nu gör jag inte DET misstaget igen.

Av Goliath69

Chassi

Jo, jag köpte ett Antec P182 och är otroligt nöjd med det. Ett rejält bygge med dämpade sidor, dämpad dörr, dammfilter samt en konstruktion som lägger nätaggregatet längst ner i en särskiljd kammare och då kan man styra kylningen mycket bättre. Fläktarna är tre-stegade så man kan välja kylning/oljud. Dock så kostar det lite, men jag tycker varenda krona är värd.
MVH Anders.
*EDIT
Nu finns bara P183 i butik men det är nog lika bra. Jag vet inte.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=478131
*EDIT 2
Det är iofs svart, men mkt stilrent. Jag vet att de förut har funnits i silver också. Kabeldragningen blir en barnlek. Har du sedan modulärt agg så ett +.

Av Goliath69

TV problem

Tack för alla svar som jag har fått. Ni har verkligen hjälpt mig på vägen.