Inlägg

Inlägg som nanne har skrivit i forumet
Av nanne

Det är inget svårt val om man följer Kinagranskaren på twitter.

Xiaomi är kinesiskt och därmed har kinesiska staten tillgång till all din data i telefonen.

exempel A
https://twitter.com/kinagranskaren/status/1375131883495952392

Av nanne

Jag förstår faktiskt inte kritiken. Sedan många år har polisen haft tillgång till telefonsamtal och SMS i realtid efter domstolsbeslut.
Det polisen nu vill kunna göra är att få samma tillgång till datatrafik.
Jag ser inte skillnaden.

Av nanne

Ska du ha videosamtal så är det i stort sett ett måste att ha ett headset med mikrofon för att det ska bli bra.
Har du högtalare så blir det rundgång när andra pratar. Ännu värre blir det om du har en blue-toothlösning då hackar allt upp sig. Iaf på mitt jobb.

Så mitt råd är att köpa ett trådat headset med mikrofon. Vilket gaming headset som helst fungerar bra.

Av nanne

Nytt från Fractal Design idag

Fractal Design ska avtäcka nåt nytt idag. Vad tror ni att det blir?

https://fb.watch/3RKh88_hJN/

Personligen gissar jag på en meshify nano. Något jag grundar helt på att Inet har har slutat sälja define nano och att mönstret i filmen ser ut som meshify.

Av nanne

Instämmer i kören om att artikeln kunde varit bättre formulerad. Det här är en professionell nyhetssida och inte en blogg.

Av nanne
Skrivet av favouredhawk:

Jag hade ett Fractal Design Define för några år sen och var inte överförtjust i det pga dåligt luftflöde, om man inte plockade bort framsidan och hade ett chassi som såg trasigt ut. Valde Focus G just pga den öppna framsidan med gott luftflöde. Men tack ändå.

Om du inte vill byta chassie kan du köpa ljudisoleringsmatta på biltema. De har tunna såna som man klistrar på. Vet inte hurvida det har någon stor effekt på ljudet.

Av nanne

Jag skulle råda TS att förutom byta till en tystare fläkt också byta till ett ljudisolerat chassi som t.ex. fractal design define (utan fönstersida).

Av nanne

Är ute efter en liknande lösning. Men gärna att man kan få in fler datorer då jag har två tjänstedatorer och en privat.
Har sökt lite på inet men de listar inte funktionen KVM eller bild-i-bild så man får gå in manuellt på varje skärm. (tips till inet att lägga in den funktionen och köra en sån drive nu i hemarbetartider).

Det verkar också som att det bara är de gigantiska och lite mer dyra skärmarna som har funktionen. Har man som jag begränsat utrymme och budget blir det ledsamt.

Av nanne

Min jobbdator hade en uptime på 26 dygn idag innan jg startade om den pga uppdatering. Är ungefär så jag brukar ha det. Hemma däremot har den bara på när jag använder den. Upptäckte för många år sen att det kostar ca 100kr/mån att ha igång alla min datorer dygnet runt. Så ofta är jag inte online.

Av nanne

Jag kan tycka att det är en smula uppseendeväckande att artikelförfattaren och sweclockers köper bahnhofs siffror rakt av. Det är en enkel sak att begära ut siffrorna från patent och registreringsverket då det är en offentlig handling. Man kunde också gjort en ansats att ringa upp de nämnda advokatfirmorna för en kommentar.

Av nanne
Av nanne

Tempen gick ner 10 grader när jag stängde av epic launcher.
Från 79 till 69 grader enligt GPU-Z (byte av låda och kylare känns ändå motiverat)

Sjukt .

Av nanne

https://bandcamp.com/ är en bra start för att hitta små artister. När du köper därifrån går det direkt till artisten utan att passera giriga skivbolag.

Av nanne

En bugg jag får är att datorn hänger sig när man ska in i BIOS och trycker på DEL vid start. Lösningen hittade jag på reddit.

https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/dfz41w/aorus_elite...

Annars ett riktigt bra kort. Funkar super på min setup

Av nanne

Som jag misstänkte så nämner de illegal IPTV i rapporten. Det är motsvarigheten till illegala kabeltv-korten man hade förr. Fast nu är det kriminella gäng som driver illegal streaming. I de rapporter jag läst från europol har de identifierat är kriminella gäng (läs maffia) som har detta som en sidoverksamhet från narkotika, illgal märkeshandel, vapen, prostitution etc.

Det rapporten gjort måste ha varit en fuling och räknat dessa nätverks streamingar. Men eftersom de ofta befinner sig utomlands (läs östeuropa) så streamar dom överallt.

SÅ det är inte illegal fildelning det egentligen handlar om utan illegal streaming och där är sverige störst i norden.

Av nanne

Kinas ambition är att ersätta USA som världsledare. Fundera en stund på vad det innebär att ha en kommunistisk diktatur som världspolis.

Av nanne

ja ja... men kan det köra Crysis?

Av nanne
Av nanne

När man jämför LotR med The Hobbit ska man ha i åtanke att The hobbit är en barn/ungdomsbok och LotR är ämnad för vuxen publik.

Det har ganska stor effekt på filmerna. Jacksson försökte göra en vuxenversion av the hobbit och det gick väl sådär. Absolut sevärda filmer men inte direkt ett epos som LotR. Man undrar hur amazons version blir nu när de ska göra en tv-serie av det.

Något jag har väntat på är att man ska förbättra animationerna på LotR. Man får hoppas att det sker nu. De håller visserligen fortfarande men det borde putsas på nu när man ska höja upplösningen.

Minns ni premiären av de olika filmerna? För de som inte gjorde det eller är för unga. Man kunde inte köpa biljetter online utan man fick stå i kö i vinterkylan. Mängder med personer tältade flera dagar utanför biograferna i vinterkylan och var utklädda till sina favoritkaraktärer. Det var en riktig folkfest. Något man riktigt kan sakna idag när allt är online.

Av nanne

Dum fråga men är dina filmer sparade lokalt eller på nätverket? Har du senaste VLC när du spelar upp?

Om du kör via nätverket. Funkar det lika kasst i wifi som med kabel?
Jag hade ett liknande problem för några år sen och då var det att KODI hade fel codec. Allt gick bra att spela upp i VLC.
Har också haft problem med uppspelning via wifi.