Inlägg

Inlägg som NoSubstitute har skrivit i forumet
Av NoSubstitute

MerlinWRT inte påverkad av nämnd sårbarhet

RMerlin och john9527 fixade detta för länge sedan.

https://www.snbforums.com/threads/asus-rt-n66u-firmware-versi...

Av NoSubstitute

Kör fortfarande min N66U med MerlinWRT.
Aldrig strulat, oavsett hur många månader den stått orörd.
Används för närvarande bara som router, då jag satt en UniFi AP-AC-Lite (fw-update idag förresten) för att hantera wifi, då N är lite väl gammalt.

Framgår inte med ens i närheten av önskvärd tydlighet exakt vad som fixats i Asus nya fw.

Av NoSubstitute

@martinot: du har fortfarande inte förstått.
Jag pratar inte om "simpla hemmawebbsurfare".
När jag säger "Majoriteten av alla som sitter vid en dator utför, eller skulle kunna utföra, 99+% av sitt arbete med enbart en webbläsare." så menar jag alla som i sin yrkesroll sitter vid en dator, inklusive en stor del självutnämnda "power users".

Av NoSubstitute

Nej, det är inte en passande jämförelse.
Majoriteten av alla som sitter vid en dator utför, eller skulle kunna utföra, 99+% av sitt arbete med enbart en webbläsare. Det är exakt vad ChromeOS erbjuder, utan onödigt junk och risk. Samtidigt som det går alldeles utmärkt att koda verktyg för Chrome. Och all världens tjänster och program går alltmer mot molnlösningar. Jag kan inte på rak arm nämna någon kategori av program som inte går att köra i en webbläsare.

Om man då kan göra det med lite flärd så finns det väldigt många som skulle gilla det.

Av NoSubstitute

Och tre dagar senare börjar de publicera hur Google+ kommer bli allt bättre för företagskunder.
https://cloud.google.com/blog/products/g-suite/new-enterprise...

Vi som använder G+ varje dag är inte så lite besvikna, men då många av oss också har G Suite-konton så lär det inte bli så stor skillnad för oss på det professionella planet, men vi kommer tappa på det spontant sociala som inte har någon direkt koppling till jobbet.

Av NoSubstitute

Oj, så mycket gnäll. Samma fraser som används när Apple erbjuder iMac Pro för 120k, och MBP för 75k.
NI ÄR FEL MÅLGRUPP

De flesta människor köper inte en Koenigsegg eller en Tesla Roadster för att pendla till jobbet inne i stan heller. Det betyder inte att de ska sluta knuffa gränserna för vad som är möjligt.

Så vitt jag vet finns det inget säkrare OS än ChromeOS just nu.
Varför skulle man då inte vilja köra det med grym hårdvara?
Givetvis förutsätter det en rejäl plånbok.

Av NoSubstitute

KeePass är awesome. Sjukt lättjobbat, och gör exakt vad den ska. Skapar och lagrar långa lösenord, så man slipper komma ihåg dem själv, på ett säkert sätt. Kompatibelt med alla operativsystem, då det finns app till alla. Synk mellan systemen ordnar man själv på valfritt sätt.

Av NoSubstitute
Skrivet av filbunke:

Google är kända för att sälja data? Vad är det för data de har sålt?

I verkligheten så säljer Google riktad reklam, inte data.

Tack som fan!
Stör mig på folk som inte har någon som helst koll.
Varken Google eller Facebook säljer användardata och har aldrig gjort.

Av NoSubstitute
Skrivet av grovlimpa:

Jag tror få personer är rädda för det. Jag ogillar det starkt för att jag tycker att det låter fånigt och att vi har klarat oss bra utan det hittills. Varför skulle vi behöva ett nytt ord för det helt plötsligt?

Helt enkelt för att människor, i alla fall i sekulära någorlunda utvecklade länder, inte längre måste hålla hemligt hur de upplever sig själv i förhållande till sin omvärld. För att inte onödigtvis försätta människor i obekväma situationer med ett ordval som för majoriteten (av alla!) inte har någon som helst betydelse. Det kostar dig ingenting att använda hen istället för att chansartat välja han eller hon för att hänvisa till en person vars biologiska kön eller sexuella identitet du inte känner till.

Eftersom du, och vissa andra, tycker det låter fånigt, föreställ dig då om någon medvetet skulle kalla dig hon varje gång du nämndes. Helt enkelt för att de inte respekterade din önskan att bli kallad han för att du råkar ha en snopp. Hur långe tror du att du skulle acceptera det utan att bli det minsta upprörd? Än mer så om andra i din omgivning började göra likadant. Lilla flicka, så där kan du inte hålla på.

Exakt så känns det för en person var biologiska kön och sexuella identitet inte matchar.

Av NoSubstitute
Skrivet av Deathdancer:

Språk är något som ständigt utvecklas. Bara för att det finns ett halvbra substitut betyder väl inte det att språket fungerar bättre utan substitut?

"Testperson 1 visade nästan inga bieffekter. Hen mår bra, och är helt utan komplikationer."

"Testperson 1 visade nästan inga bieffekter. Den mår bra, och är helt utan komplikationer."

Tycker du att det låter bra att referera till människor som den?

Hen låter absolut en aning mindre opersonligt/omänskligt, även om det ofta är det man eftersträvar i en vetenskaplig text.

Skrivet av videopac:

Man skriver väl ändå:

"Testperson ett uppvisade nästan inga bieffekter. Denne mår bra och är helt utan komplikationer."

alternativt:

"Testperson ett uppvisade nästan inga bieffekter. Personen mår bra och är helt utan komplikationer."

Det låter verkligen inte bra att referera till människor som "hen".

Nej, det gör man inte alls. Om man väljer att använda den för att hänvisa till en person då skriver man denna. Denne är en arkaisk talspråklig kvarleva från när svenskan utbrett använde fler genus. Forskning visar dessutom att det var länge sedan trenden att sluta göra skillnad påbörjades. I dialekter hänger ofta arkaismer kvar mycket längre än i nationellt språkbruk. Därav använder jag, och många med mig, fortfarande just bytat, då det är det jag hört under min uppväxt i Skåne. Detta trots att jag är universitetsutbildad gymnasielärare i svenska och engelska. Skulle dock aldrig falla mig in att skriva det i en formell text. I ett SMS, kanske. Nej, jag skulle nog skriva det, men sedan redigera det innan jag skickade det. Dessutom, om du inte kunnat engelska då hade du inte reagerat på att ordet i det språket har en annan icke-mänsklig betydelse. Engelskan lider av att de inte alls har ett ord som betyder hon/han, vilket gör texter där man måste hänvisa till en person av okänt kön onödigt krångliga. Alternativet they skär sig i språkvetarnas öron, även om det är det närmaste de kommer, tills de uppfunnit ett nytt, eller accepterat they.

Skrivet av Deathdancer:

Då får vi bara acceptera att vi har olika åsikter. Tack och hej.

Nej, du behöver inte ge efter. Hen är ett vedertaget begrepp som idag används av både professionella textskrivare, och gemene man, alldeles oavsett vad kreti och pleti tycker. Definitivt av de flesta som också använder ordet chokladboll. Ordet, i sin nuvarande betydelse, har funnits längre än de flesta skribenter på SC har levt, och är numera inskrivet i SAOL. Finskan har länge (alltid?) bara haft ett ord för hänvisning till personer, oavsett kön, som dessutom låter som hen, nämligen hän.

Skrivet av Crockett:

Japp, aldrig reflekterat över att det skulle låta dåligt. Blir själv hellre kallad en den än hen. Helst att man kallar mig honom eller han eftersom det speglar verkligheten bäst.

Vems verklighet? Din, eller skribentens, som inte känner dig, din sexuella identitet, eller din inställning till ordet hen? Det är kanske inte du som ska läsa texten. Den kanske hänvisar till dig i negativ bemärkelse. Till exempel i ett underlag till en öppen diskussion om sexuellt ofredande på din arbetsplats. Skulle det inte då kännas bättre om du anonymiserades lite? Speciellt om urvalet människor skulle göra att med ordet han skulle du vara den enda möjliga som gjort sig skyldig.

(Observera att jag inte påstår att du skulle göra en sådan sak, så vi slipper onödigt och irrelevant skitsnack om det. Inte ett ord om det.)

Av NoSubstitute

@037180:

Helt enkelt så blev nätet instabilt för honom. Fullkomligt slumpmässiga packet drops eller annat så spelet frös och/eller laggade.
Oacceptabelt. Fanns ingen info någonstans som hjälpte mig att felsöka.

Inget fel på routern. Stenstabil för alla andra och för honom också nu (med Win8.1).
Dock har vi ju inte testat igen. Är ju en aningen seg uppdatering, och strular det måste den återställas igen. Så länge vill han inte vara utan.

Av NoSubstitute
Skrivet av plunn:

Jo men just därför måste man börja med en trådansluten dator!
...

Vi kör bara med tråd här!

Av NoSubstitute

Det kan definitivt vara din Windows 10, tyvärr.
Jag la in tian på grabbens dator och han fick nätverksproblem direkt. Det löstes inte under en hel vecka av uppdateringar och klödd, så vi fick gå tillbaka till 8.1 på hans dator. Jag har nästan samma hårdvara på min dator och Windows 10 funkar klockrent 24/7.

Av NoSubstitute

4 GB RAM (gärna mer, men 8 räcker), SSD-disk och Linux Mint med Chrome, sen kvittar det i princip vad resten av hårdvaran är. Stoppat in det i åtskillga gamla skorvar och skillnaden är som natt och dag. Laptop eller stationär är irrelevant. Går alldeles utmärkt att koppla stor extern skärm till gammal laptop också.

Folk använder max tre-fyra program (de flesta bara webbläsaren och KANSKE ett textprogram) och de lägger man genvägar till synligt. Spara bilder från mobil eller kamera är enkelt (har de pungat ut massa pengar på iPhone får man lära dem hur man gör, annars vet de säkert redan). Enklast är att installera en app i mobilen som synkar till valfritt moln, och sedan visa hur de kommer åt det i browsern.

Av NoSubstitute

Handlade en Xbox One igår. Den kommer stå i vardagsrummet, där det redan nu står en 360.
Om bakåtkompatibiliteten fungerar gott nog, med rätt spel, kommer 360:n att flyttas in på dotterns rum. Då kan fler spela samtidigt, och samma spel (eller inte) tillsammans (eller inte).

För mig var löftet om bakåtkompatibiliteten det som avgjorde om vi alls skulle skaffa en XB1. 360-spelen är bra nog, och vi har tillräckligt många, men ibland kan inte alla som vill spela.

Klart man kunde köpt en billig 360 till, istället. Alla gör vi val här i livet.

Av NoSubstitute
Skrivet av VexedRelic:

De måste väl göra nånting eftersom BBB tog över 350.000 kunder från Tele2. Går väl att titta på vad andra leverantörer erbjuder, Telia vill ha 400kr för 40GB så du får 10GB mer för samma pris hos Tele2.

Du menar "köpte", inte "tog", eller hur?
Det var ju bredbandskunder, så inte alls samma produktsegment.

Av NoSubstitute
Skrivet av DocStargazer:

Orsaken till bytet är att vår WD Tv live är trasig
...

Trasig på riktigt, eller bara att nyare fw inte längre gör vad de ska utan att bugga?
Har du försökt med custom firmware? WDLXTV har länge varit betydligt bättre än WDs egen skräpkod.

Några dev har dragit liv i kodningen på senare tid, för att få tillbaka gamla funktioner i nyare firmware.

Din WDTV Live måste vara en Plus, om du kan köra Netflix på den, eller hur?

Av NoSubstitute

RT-AC66U är en grmt bra router, vilket också kan läsas på SNBs site.
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/3184...

Det är mer och mer nya mobiler och laptops som kommer med inbyggt stöd för AC, så det blir framtidssäkert också.
Dessutom sparar du lite pengar. Spelar priset ingen roll, då kan du handla på dig allra nyaste tekniken och sen aldrig behöva byta, men då är även 87:an föråldrad.

En god idé är range extenders i form av PowerLine-enheter. Om det fungerar på ditt elnät kan du lätt sätta ut ett gäng sådana och få riktigt bra trådlöst nät överallt. De finns upp till 5-600 Mbit/s. Jag säger "om det fungerar" för att för många år sedan testade vi det i mina föräldrars hus och det fungerade inte alls. Vi gissade att det var för att huset var uppsäkrat på ett sätt som de gamla powerline inte gillade. Antar att tekniken utvecklats en del sedan dess.

Av NoSubstitute

Du länkar till en router med inbyggt modem.
En router och ett modem är två olika saker. Även om det modem du fått av Tele2 troligtvis har inbyggd router, eftersom du säger att ni kan använda flera datorer mot den samtidigt. Du nämner inte om alla datorerna är kopplade med kabel eller kör trådlöst. Trådlöst nätverk är i princip alltid sämre en kablat nät. Dessutom har det direkt stor betydelse hur bostaden ser ut och var de trådlösa enheterna befinner sig för både deras stabilitet och hastighet.

Dessutom säger du att din ADSL-lina är "8 MB/s hos tele2". Jag gissar att du egentligen menar 8 Megabit/s.
Det är den näst-långsammaste uppkoppling som Tele2 säljer.
http://www.tele2.se/handla/fast-bredband/adsl-bestall/

Jag skulle rekommendera att du skaffar dig ett snabbare bredband.
Inget annat du gör kommer ha någon särskilt stor inverkan på upplevelsen.

Av NoSubstitute

Den som sitter på ett Google Apps-konto på en skola har också fått obegränsat utrymme idag. Gratis.