Inlägg

Inlägg som buck har skrivit i forumet
Av buck

Tack för svaren allihop! Låter som att det borde vara lugnt att hänga grejer i balkarna. I förrådet som ligger bredvid ser man också tydligt hur balkarna fortsätter utåt mot fasaden och verkar vara del av takstolen.

Av buck

Takbjälkar, hänga saker?

Flyttade nyligen till en lägenhet med synliga takbjälkar i trä. Är lite sugen på att hänga en pullup-stång eller annat träningsverktyg i de då de ser väldigt stadiga ut, men känner mig lite osäker på om det är en dum idé.

Huset är från 30-talet och från vad jag kan se så är bjäklarna inte "kosmetiska", dvs de verkar vara lastbärande. Säkrast är nog att prata med vaktis som sköter om fastigheten, men är nyfiken på forumets synpunkter också.

Nån som gjort någon liknande eller gått i samma tankar?

Bild:

https://i.imgur.com/XJlwPjd.jpg

Av buck

http://i.imgur.com/MdARM.png

Rätt luftigt men mycket jobb efter skolans slut.

Tekniker för avancerade datorspel
Designmönster
Programutvecklingsmetodik

Fjärde året på civilingenjörsutbildning

Av buck
Av buck

Grymt bra spel på eran server! Fick dock CTD när senaste rundan tog slut, hoppar nog in igen senare ikväll. Som sagt, grymt lir

Av buck

Vill bara skriva det här som en motvikt till alla som har problem. Det har fungerat till 99% för mig sen release. Datorn frös helt vid ett tillfälle då jag glömde dra igång chassifläktarna och några enstaka gånger har jag inte kunnat ansluta till EA Online.

Annars fungerar det prima, otroligt skönt spel

Av buck
Av buck

Pfc Johan, adda gärna!

Av buck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MIFFo_BEast
på någon g funktion eller var du på roliga 312e?

Varken eller, jag var tross-svin. Av din avatar att döma gissa jag du var på 312e?

Av buck

Var också på FS16 förra året. Är fortfarande sugen på att göra mission nån gång mer, men inte på några år i så fall. Afrika vore ju najs att åka till

Nu blir det dock plugg i några år framöver.

Av buck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Hela Afghanistan är ett enda stort problemområde...

Allt är relativt. Just i den svenska styrkans område så finns det små fickor med byar några mil väster om Mazar-e-Sharif där majoriteten av invånarna är pashtuner och därmed mera taliban-vänliga. De senaste året har svenska och finska enheter skiftat fokus en aning och fokuserat just på dessa fickor vilket i sin tur självklart har resulterat i fler attack mot oss och mot regeringsstyrkor. Eftersom det dessa människor pysslar med är olagligt så gillar de såklart inte att de störs.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Lust att utveckla detta?

Det är inte vanliga bönder som gömmer knark, vapen och sprängämnen. Mig veterligen har en svensk aldrig skjutit först utan enbart besvarat eld först efter de blivit beskjutna/attackerade/sprängda. Så verkar även vara fallet denna gång. Tyvärr hade vi inte turen med oss idag. Inte oväntat att dödsfall skulle komma förr eller senare, men lika tråkigt för det.

/Buck

Av buck

Nu råkade det vara så att den svenska enheten som blev beskjuten idag patrullerade sida vid sida med den afghanska armén. Allt detta stolleri om "kriget mot Afghanistan" faller därmed på sin egen rimlighet. De svenska trupperna har som ett av huvuduppdragen att utbilda och följa med afghansk militär och polis ut på uppdrag för att tillsammans störa knarksmugglares, vapenhandlares, talibaner och övriga kriminella grupperingars vardag.

Området där dagens attacken ägde rum har länge varit ett problemområde och senast tidigare i veckan genomfördes av svenskarna, åter igen sida vid sida med den afghanska armén, en operation som ledde till fyra gripna och över 70kg narkotika beslagtogs tillsammans med en mängd sprängämnen. "Oskyldiga, försvarslösa civila som bara haft oturen att födas i det krigshärjade landet"? Pyttsan.

Den övergripande amerikanska operationen, Operation Enduring Freedom, och ISAF (som Sverige tillhör), är vitt skilda element med olika uppdrag, olika Rules of Engagement, skilda mandat osv osv. Men visst är det enkelt för den USA-hatande pöbeln att bara skrika "Imperialism! Ockupation!"...

Tankar går de avlidnas anhöriga och jag önskar de skadade ett snabbt tillfrisknande.

Till er som tvivlar på att militär närvaro från västländer behövs i Afghanistan, vågar ni spekulera i vad som skulle hända om all utländsk trupp skulle ta sitt pick och pack och hoppa på nästa flyg hem? Jag menar inget påhopp med frågan utan jag är uppriktigt nyfken!

/Buck

Av buck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amphiler
Då blir vi två från Sweclockers, åker mellan 24-31. Den årliga åreresan med gänget, alltid lika roligt.

Nice! Jag kommer åka bräda och bära färgglad plommonstopp och fluga i plast fastlimmad på hjälmen och runt kragen på jackan. Heja om du ser oss vettja

Av buck

Ska till Åre 22-29 januari! Var två år sen jag åkte sist och innan det var det tre år sen. Kommer bli sjukt kul

Av buck

Jag köpte en Mr. Snowballs enbart för att namnet var awesome! Den var inte värd 25:- dock.

Av buck

Bästa vore väl att ta dig till en affär där du kan klämma och känna på lite olika modeller. Gäller ju att den ligger bra i handen! Själv älskar jag min strata

Du kan ju prova titta i Den stora gitarrtråden, minns att just din fråga ställts där, finns lite info om skillnadet mellan olika mickar osv.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av buck

Jag anser att det behövs mer av allt. En kombination av militära medel och mera bistånd är en förutsättning för att vi någonsin ska kunna lämna över ansvaret på afghanska myndigheter och så småning om lämna landet.

Det är synd att det måste skadas en massa svenskar innan politiker och HKV här hemma inser att det inte är en "blå basker"-mission där vi åker runt utan hjälm och klappar små barn på huvudet. Givetvis är den delen mycket viktig för att vinna "hearts and minds" men vi måste ha möjligheten och valmöjligheten att sätta hårt mot hårt om så krävs.

Vi såg ju i våras hur det efter mycket tjat flögs ner Ptgb6 och Strf9040C och dessa har räddat otaliga svenska liv under de månader de brukats i landet. Givetvis stämmer det som någon skrev längre upp att fienden taktikanpassar och istället tillverkar större och större laddningar, men för mig är det inget argument för att åka oskyddat. Det blir fortfarande svårare för buset att döda oss när vi sitter i en bepansrad bil som är byggd för att stå emot mindre minor och splitter än om vi åker i en obepansrad Land Cruiser där man inte ens har möjlighet att besvara eld från bilen på ett vettigt sätt.

Det kokar väl ner till några punkter, vi kommer aldrig att vinna kriget i Afghanistan lika lite som polisen i Sverige kommer att vinna kriget mot brottsligheten, men det i sig är knappast ett argument för att dra sig ur. Det är på väg åt rätt håll med mera fokus på OMLT, de enheter som utbildar afghansk polis och militär så afghanerna själva kan sköta säkerheten efter att ISAF drar sig ur. Även om situationen i Afghanistan är hemsk på så många vis i nuläget måste man ändå tänka på vad som skulle hända imorgon om all utländsk trupp skulle dra sig ur. Huga!

Nu blev det mer text än jag tänkt, vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det här. Lite reflektioner från min sida en lördagsmorgon som denna

Väl mött!

/Buck

Av buck

Re: Frågor till er som är grymma på att bygga datorer!

1a. P182 b. Stilrent, diskret och bra förutsättningar för installation av hårdvaran och framför allt snygg kabeldragning inne i chassit.

2. Nu har jag inte så stor erfarenhet om hur marknaden ser ut just i detta nu, men att kunna justera de interna fläktarnas hastighet utan att behöva skruva upp chassit är något jag uppskattar väldigt mycket med P182.

3a. På golvet brevid skrivbordet. Fanns inte plats för den någon annanstans.

4. USB-uttag på framsidan av chassit. Resten av kablaget drar man en gång sen sitter det där det sitter.

5. Grafikkortet, samt ev. luftfilter till hårddiskfläktarna.

6. Ev. vid LAN, men väldigt väldigt sällan.

7. Inget annat datorrelaterat. Pysslar med foto och musik annars.

8. Jag är absolut inget för blinkande lampor, plexiglas eller neonrör. Diskret och stilrent är ledorden för mig.

9. Stilrent, tyst och att både höger och vänster sida på chassit är löstagbara för att möjliggöra snygg kabeldragning mellan all hårdvara.

10. Tänker inte på miljöaspekten överhuvudtaget.

Av buck

Stor undersökning? Vad jag kan se består den utav endast en fråga. En mycket komplex och svårbesvarad sådan dessutom.

Av buck

+10km

= 873,6 km!