Inlägg

Inlägg som Rezzy har skrivit i forumet
Av Rezzy

Hej ComHemAB har en fråga till dig.

Jag har 100/10 från comhem och de har funkat bra tills för 3 dagar sedan, då började min uploade bli anorlunda och jag fick ut 5mb upp istället ibland under några minuter värkar den hoppa upp till normal hastighet igen. Men ringer man eran support så funkar allt bra enligt dom, och för att felanmäla måste det ligga under 5mb. Tycker detta är dåligt av er att lova 7-10 mb jag har haft 10-11 i TP test innan tills detta började strula och jag får ut runt 5mb och dom vill inget göra. Så vad har du att säga om det här?

Av Rezzy

Fråga om Asus P8P67 serien förutom Delux

Hej jag undar hur mycke detta gör skillnad på Asus P8P67 Serien förutom Delux som inte har så.

2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode)
1 x PCIe 2.0 x16 * [Black] (max. at x4 mode, compatible with PCIe x1 and x4 devices)
2 x PCIe 2.0 x1
2 x PCI
*The PCIe x16_3 slot shares bandwidth with PCIe x1_1 slot, PCIe x1_2 slot, USB3_34 and ESATA12. The PCIe x16_3 runs at x1 mode by default for system resource optimization.(PCIe x1_2 will be disabled.)

Jag undrar då hur de blir me hastigheter om man använder om man kommer märka av att dom delar bandwidth eller inte?

Av Rezzy
Skrivet av Nico.v:

fan hade inte lagt märke till att min bakgrund inte ändrats på ett BRAA TAAG :S tills ja börja läsa att folk inte kollar på den :S så jah fan, har nog de värsta skrivbordet som finns på detta forum...
har ungefär 25 st bilder som den skiftar mellan b.la den som ja visar i denna i olika färger (folk får nu inspiration, inte sett ngn färga om denna bakgrund förut )
men men och sedan, används nog inte ens hälften av skiten, bara de mesta av musiken
http://data.fuskbugg.se/skalman02/Stooeekig.jpg

Lite Tweak tack till airman_27 som det ser ut nu ska nog fixa mer sen när man har tid över

http://data.fuskbugg.se/skalman02/najsj.jpg

Hej vilket tema har du valt där ser nice ut?

Av Rezzy

Det är så på alla hårddiskar att då man gör en partion så tar den bort 7% av disken, jag har 2tb hdd får ut 1.81tb av den och av en 1.5tb får man ut 1.36tb på min ssd som är en 80gb får jag ut 74.4gb på.

Av Rezzy
Skrivet av Classe001:

Hej
Jag har precis samma fråga som ovan, måste en ny Samsung 2TB model HD204UI patchas trots att den är helt ny (2011.02)?
Skickade frågan till Samsung som sa att det bör jag göra, d.v.s inte samma svar som Rezzy fick!

Dear Customer,
Samsung have provided a patch tool to resolve the issue in data loss. We suggest to perform the patch tool for your data safety. even the new HDD still we recommend to do the patch tool.
This patch tool is not a firmware update.

Så, det blir väl till att fixa in patchen ändå....

Ja de är konstigt att dom svarar olika. Men varför skulle dom göra diskar från 2011 framåt me den gammla FW då dom vet att de är fel på den och felet kom upp runt novemer 2010 någont stanns så 2011 framåt borde vara ok.

Av Rezzy

Okej, men jag har bara sata2 just nu på min dator men de är att välja en disk med sata3 endå eller?

Av Rezzy

Vilken 120GB SSD är att satsa på?

Hej jag hade tänk att köpa mig en SSD disk på 120gb, så jag undrar vilken ni skulle rekommendera av alla dom som finns. Undrar me om de gör stor skillnad om de är sata2 eller sata3

Disken ska vara för OS och Spel.

Dom jag har typ kollat på denna Intel 510 Series 2.5" SSD 120GB

tack på förhand

Av Rezzy

320 serien är bara sata2 me det gör väl en skillnad mot dom andra nya som har sata3 så de kan väl de som gör en skillnad me?

Av Rezzy

Mailade Samsung idag och fick detta i svar så vet ni o ni behöver updatera eller inte.

If your drive is passed the manufactured date of 12/2010 then the drive has already been applied and does not need it. If your drive is manufactured before this date than you may get the patch to update the drive at this site provided below:

http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs...

Av Rezzy

Jag har för mig att då man gör en partition så kommer man bara kunna använda 93% av disken så den tar bort 7% har jag för mig.

Av Rezzy
Skrivet av mfm:

Det är inte så många som "klagar" (dvs att de har något att klaga på), särskilt inte de som faktiskt använder ett ASRock-kort, som att köpare är tveksamma pga av två felaktiga uppfattningar, dels att ASRock skulle vara en billighetsavdelning av ASUS (vilket de inte är längre, de är ett fristående företag nu och konkurrerar i mid/high-end med ASUS och andra) och att de skulle ha sämre kvalitet (också fel, de har samma japanska kondensatorer, samma kretsar och samma fabriker som ASUS dessutom, bara att man får betala 500 kr mer för att det står ASUS på lådan).

Sen är jag inte jävig mer än att jag använder ett ASRock P67-kort, jag hade gärna rekommenderat andra tillverkare om de hade varit prisvärda och inte strulat med UEFI osv, tyckte t.ex. MSI verkade väldigt lovande från början.

Sen kanske jag stör mig extra mycket på alla som automatiskt väljer ASUS trots att det i verkligheten är en massa strul med dessa kort, supporten är kass och knappast värda premium-priset som många betalar (jo jag har erfarenhet av ett flertal ASUS-kort sedan Athlon Thunderbird-tiden).

vill bara säga att de är inte bara ASUS märket man betalar 500kr mer för som du säger, man får 3 års Garanti från Asus och 1år från ASRock.

Av Rezzy

Råd och tips av modekort till socket 1155!

Hej jag ska bygga en ny burk hade jag tänkt och ska ha nya Intel Core i7 2600K (1155).

Jag skulle behöva lite tips på modekort som kanske ni här på sweclockers har testat redan eller hört ska vara bra.

vet inte riktigt vilka som är bra men Asus har jag bara ägt enu själv och vet inte hur Asrock ligger till eller Gigabyte men tar alla tips jag kan få.

Har kollat lite på dessa http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=789936,802645,803347,804...

Tack på förhand MVH Andreas

Av Rezzy
Skrivet av MasteraCe:

Welcome to Republic Of Gamers! - News

Läs lite där, står då att den har dubbla hårddiskplatser även den.. + att den även levereras med 8gb i vissa konfigurationer.

Sen enligt vad google säger så ska det vara 4 ram-slots varav 2st är upptagna så det bör bara vara att stoppa i 2st 2gb..

Men du kan ju kolla upp detta lite bättre, hittar ingen information på asus hemsida ang hur många slots.

Edit: står dock att det är "Dual HDD Support" på Asus hemsida så det är bekräftat iaf

DDR3 1333MHz up to 8GB (Intel® i7-720QM/i7-740QM/i7-820QM)

DDR3 1066MHz up to 4GB (Intel® Core™ i7-620M/i5/i3)

så står de och den menar upp till de ram beroende på vilken processor den har då antar jag.

så för att kunna ha 8gb så måste de va Intel® i7-720QM/i7-740QM/i7-820QM någon av dom 3.

och dom som jag hittar på prisjakt har i5 så då går de inte ha få 8gb på dom antar jag.

Av Rezzy

Hej!

Jag undrar om de finns plats för 2st HDD i G53? Som jag uppfatar de så finns det plats för 2st i G73 iallafall.

Sen undrar jag om de går att updatera från 4gb ram till 8 på G53?

Tack på förhand

MVH/Andreas

Av Rezzy
Skrivet av Phunky:

Hört att det är en ny mjukvara på G till netgear (v21) men om det löser detta vet jag inte. Var tydligen mindre förändringar denna gång. Eftersom jag vet att det fungerar MED NAT för folk jag känner på v20 kanske ditt modem har ballat ur? Testat factoryresetta?

jag har prövat resetat routern och jag kör me kabel. om jag fattat rätt skulle version 20 vara förbättring för trådlöst eller så misstar jag mig.

Av Rezzy

Hej har en fråga till Comhem.

Jag har erat modem "Netgear CG3100" och jag fick problem me att tappa nedladdnings hastigheten då software updateringen till modemet kom från V0019 till V0020, då laddar jag exempel i 1mb/s och från ingen stanns så droppar den ner till 10 kb/s eller lägre som b/s.
Jag ringde supporten och allt möjligt och dom prövade olika saker men inget funkade. Då kolla jag själv lite i modem/router inställningarna och testade lite, då jag till slut testade med att stänga av NAS då blev de stabilt och börja funka som de ska göra.
Då undrar jag om detta kommer att kunna fixas med en ny updatering eller annat då jag kör nätverk mellan mina datorer här hemma och de funkar inte då modemet/routern går som modem och inte router då NAS är avstängt? Eller hur löser jag detta på ett annat bra sett annars?

MVH Rezzy

Av Rezzy

jag kör inte raid jag har just nu 1.5 tb wd green av både 32mb o 64mb versionerna och några samsung på 1.5tb funderar på samsung disk men får se va de blir

Av Rezzy

Vilken av dessa 2TB är att rekommendera?

Hej jag undrar vilken av dessa 3 är att rekommendera?

sen undrar jag lite om platters för samsung och wd diskarna har 4 och hitachi 5 undrar då vad de gör för skillnad om de är mer eller mindre?

Samsung EcoGreen F3 HD203WI 32MB 2TB

Hitachi Deskstar 7K2000 HDS722020ALA330 32MB 2TB

Western Digital Caviar Green WD20EARS 64MB 2TB

vill ta me detta med som kommer ifrån en artikel här på sweclockers "Bygg din egen miniserver".

Både Western Digital (RE), Samsung (Spinpoint F RAID) och Seagate (Barracuda ES) erbjuder serverhårddiskar med SATA-gränssnitt.

då undrar jag är de då den samsung disken att rekommendera?

Av Rezzy

tack alla fick de nu att bli 7.6 då är jag nöjd

Av Rezzy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mini-ryttge
Anledningen till skillnaden i Windows Prestanda scoren är att kortet klockar ner sig själv för att spara ström när det inte används

har prövat och satt på max prestanda blir desamma.. ska pröva de där 3dmark som en användare skrev om en bit upp