Inlägg

Inlägg som miksmaks har skrivit i forumet
Av miksmaks

@Veni: Du är riktigt cool OCH sansad i dina inlägg! Är du ledamot av Högsta Domstolen?

Av miksmaks

@Adam West: Man tackar så mkt för tipsen! Är en gammal (bokstavligen) fan av Lara Crofts äventyr!
Alltid på PC...

Av miksmaks
Skrivet av instaswe:

Linux är gratis, opensource, enkel, säker, snabb och tusen ggr mer användarvänlig än Windows.
När fler i Sverige använder linux så kommer företag och staten också att erbjuda program till linux eller eventuellt helt byta till linux.
Dvs skolor, staten och den offentliga sektorn kommer inte att köpa licenser till Office, Windows osv vilket i sin tur betyder mindre kostnader för staten och du som skattebetalare.

Jag vet, det är en stor begynnelsekostnad men långsiktigt är det värt det både ekonomiskt men även för att man inte är låst till Microsoft.

Win 8 kostade mig 279 spänn (faktiskt första gången jag betalade för ett OS sen 1995!).
Enkel, nej. Säker & snabb, ja. Användarvänlig, knappast; kan du inget om linux så blir det svårt, men funkar bra i superdatorer!
Har provat många distar, men nej, det funkar inte för mig iaf. Varför tror du att mindre än 2% i världen använder linux?
Hare!

Av miksmaks
Skrivet av Eberhart:

Fast nu är ju ett av de starkaste argumenten att välja Jolla/Sailfish, just att slippa Google/Apple/Microsoft. Tycker man att man ändå måste använda sig av Android-appar, vilket i vissa fall är oundvikligt i väntan på Sailfish-appar, så finns det en uppsjö med andra sajter för Android-appar. Det går dessutom att ladda ner exklusiva GooglePlay-appar via APK Downloader

Även APK Downloader är för mkt för mig! Dessutom funkar den inte på min enhet,
får inte fram nån "GSF Android-ID" ens...

Men det spelar ingen roll längre för jag sålde den häromdan till en Linux-entusiast och han visste iaf vad han köpte!
(se min signatur)

Av miksmaks
Av miksmaks

Pust!

Har haft min Jolla i ca 3 månader nu och första veckan höll jag på att bli galen på den tills jag insåg att det var
en betaversion...Men ff så är det mkt som inte fungerar "per automatik", utan det måste trixas & fixas.

Visst, du kan mixtra hur du vill med telefonen (utvecklarläge och öppen kod), men Linux kommandon är inte min
starka sida. Har haft alla möjliga varianter av telefoner och OS, men känner att jag inte har lust eller ork längre.

Udda är den iaf; folk har i allmänhet aldrig hört talas om den ens.
Börjar väl bli gammal; blir nog en Nexus 5:a.

(Apropå specsen så räcker dom till mer än väl för alla funktioner med detta OS)

Av miksmaks
Skrivet av gabriel15:

En blandning mellan en surfplatta och en telefon man inte kan ringa med

Den går alldeles utmärkt att ringa med...

Av miksmaks

Jag har kört Win 8 (prov-versionerna) i över ett år nu, och köpte för första gången i mitt liv en legal Win OS för endast 279kr online!
Jag bara undrar, vad är problemet? Gör som jag, köp en touch-skärm (ja, till desktopen!), så har du det bästa från båda världar!
Har kört Win sen 1998 (hoppade över Vista-skräpet) , och detta är det bästa Microsoft nånsin har gjort!

Av miksmaks
Skrivet av AlexanderGson:

Jag förstår verkligen inte varför folk har sådant extremt hat mot Windows 8. Jag köpte mig en SSD(älskar den) för ungefär en vecka sedan och installerade Windows 8 RTM på den, jag är en techie och vill hellre testa på något nytt när jag har tillfälle.

Jag installerade Start8 av Stardock för att få tillbaka startmenyn för det är det enda extremt dumma Microsoft gjorde med Windows 8. Start8 ger en startmeny samt gör att man inte loggar in i Metro UI't vid uppstart utan skrivbordet.

Jag tycker verkligen om Windows8. Jag saknar verkligen inte Aero gränssnittet för oftast så fick jag faktist problem med att Windows 7 behövde stänga av det vid tufft arbete, så som att spela BF3 eller använda mycket multitasking och program så som Photoshop. Jag har ett GTX460 grafikkort.
Windows8 gränssnittet är som en blandning av de båda och är mycket bra gjort. Att göra utforskaren som Microsoft Office med menyer på toppen ser bra ut i min mening och gör alternativ relativt enkelt att hitta, skräpkorgen saknar dock "Töm papperskorgen" knappen och gör att man behöver trycka en gång mer än innan för att komma åt den.

Aktivitetshanteraren är fan GULD nu, så mycket mer värdefull information. Samma när man kopierar över objekt, man ser mer vad som händer, vilken hastighet det händer i och man får ETA till filerna är färdiga är inte 1 tim när det egentligen är 7 min. Att se en graf över hastigheten från start till slut är också riktigt snyggt.
Hastigheten i Win8 är också märkbart bättre. OS:et är helt enkelt snabbare och snyggare än Win7. Många kommer skippa Win8 pga små uppgraderingar, men jag gillar det väldigt mycket.

Dock kan jag verkligen förstå att Microsoft har tabbat sig med systemet. En casual användare kommer ha svårt att vänja om sig vid systemet. För mig var det mycket enkelt att få reda om hur jag fick tillbaka startmenyn med Start8 redan innan jag installerade OS:et. En vanlig användare hade troligtvis inte ens försökt få tillbaka den med ett tredjepartsprogram utan bara blivit irriterad över att inte få upp startmenyn. Att behöva dra muspeklaren till valfritt hörn utan någon indikator att det är där man hittar inställningar hittade jag efter ungefär 2 minuter för att jag visste om det samt var nyfiken.
Att "Tabba ut" ur program eller appar som det nu ibland heter genom att dra muspekaren upp till det vänstra hörnet hittade jag inte direkt och blev lite sur över, men vänjde mig snabbt vid(Att trycka esc fungerar ej).

Summerat så kommer Windows8 vara så här http://www.youtube.com/watch?v=v4boTbv9_nU för en casual användare. Och jag tror att till Windows9 kommer de största ändringarna vara användarvänlighet och Windows8 Service Pack 1 kommer troligtvis att ta tillbaka startmenyn och kanske göra det möjligt att skippa Metro vid uppstart så som Start8 gör pga ilsken feedback från användarna.

Min egna summering är att jag älskar, eller nej, tycker om, windows8 väldigt mycket. Jag tycker det är en uppgradering från Windows7. Men jag förstår också väldigt väl att det inte är för alla på grund av användarvänlighet. Dock förstår jag inte allt hat det för, särskilt inte hur allt detta hat är från folk som inte är "casual" användare som mig själv som lätt funderar ut nya perks och så vidare.

Som en side note ska jag också säga att jag kanske har varit inne i själva metro gränssnittet, eller windows8 gränssnittet som Microsoft kallar det, i mer än kanske 2 timmar denna veckan. Det är verkligen skräddarsytt för tablets och telefoner. Det är ungefär så som Microsoft Media Center var i Ultimate versionerna av Vista och Win7. Det är inte särskilt snyggt eller användarvänligt och många skippar det, för andra alternativ så som XBMC eller bara Media Player Classic till exempel. Det folk hatar för är på grund av att man inte kan stänga av det. Jag märker knappt av det efter installation av Start8, därav varför jag tror att Service Pack 1 kommer ge tillbaka startmenyn och alternativ att stänga av Metro vid tillfällen, så som vid uppstart.

Kort och bra summering, om man undantar Metro.

Håller helt med föregående; har använt Win 8 i snart ett år och köpte en touch skärm för en månad sedan och upplevelsen har blivit ännu bättre och snabbare! Men många tycker nog att det är "jobbigt" att lära sig något nytt och ändra sitt beteende. Äntligen har Windows fattat! (Tror jag ��).

Av miksmaks

Och du har provat?

Skrivet av MuffinManxD:

Undrar vem som använder touch på vanliga datorskärmar när det finns mus och tangentbord som både är lättare och snabbare att använda.

Har använt Win 8 i ett år och köpte för en månad sen en 23" touch-skärm (Acer) för att förbättra upplevelsen. Självklart är det mkt snabbare att använda skärmen än att klicka runt för att scrolla eller förstora texten. Touch keyboarden är suverän att använda; går blixtsnabbt att skriva kortare inlägg. Klart, ska du författa en bok så e' de' ju inte så praktiskt. Men vissa är väl som min 81-åriga mamma: Jag har gjort det här i 50 år och det har inte skadat mig än! Häng me' i utvecklingen istället för att klanka på allt.

Av miksmaks

Hå,håå-...eller hi,hii...

Win 8 är det bästa so far! Har använt dator i dryga 15 år, främst Windows, och jag tycker dom äntligen har fattat lite. T ex att ge ut prelease versioner.
Och alla som gnäller får väl ändra sitt tänk lite och uppgradera sig själva! Somliga låter som min 81-åriga mamma: Jag har gjort det här i 50 år och det har inte skadat mig. Haare!

P.S. Har givetvis införskaffat touch-skärm till min desktop.

Av miksmaks

Webläsare

Kör Firefox Aurora och IE 10 på Win 8, vilka alla funkar perfekt!

Körde Chrome innan, men har fått nog nu. Google vet ju ALLT om dej!

Behöver en pekskärm till min desktop men hittar ingen, nån som vet var?

Av miksmaks

Webläsare...

Kört Chrome i 2 år nu, men i helgen fick jag nog, dom lägger sig i föör mkt! Snabb eren, men dat's all.
Nu gäller IE10 på win8 som funkar perfect! Win8 som jag kört sen i höstas är kanon, inga problem. Behöver bara en touch-skärm men hittar ingen!
Sen kör jag Safari hör och häpna på en pc! Kunde ju funka bättre, men jag gillar stylen...
Opera är upp och ner för mig; bra ibland och mindre bra andra ggr.
FF är för tungrodd numera tycker jag.
Resten, ja dom uppfyller ju inte riktigt dom grundläggande behoven sas, typ bankärenden osv...
Dat's my opinion...

Edit: Safarin åkte ut! Kör Firefox Aurora, som funkar mkt bra.

Av miksmaks
Skrivet av aaabbbccc:

NEEEEJ installera aldrig det! Min dator har krachat så jag kan inte starta den göra en system recovery eller något annat.

Installera på separat disk eller dator så ere inga problem (förutom lite buggar då)!

Skrivet av Itchy Trojan:

Den första varianten av Windows 7 RC som jag körde stabilt ett tag tillbaka dog runt mars efter officiall release tror jag och då så kom det upp varnings meddelanden samt att datorn dog efter 2 timmars användande.

EDIT: yep, korrekt, RC'n dog ca ett halvår efter att fullversionen släpptes. http://sv.wikipedia.org/wiki/Windows_7

Troligtvis så dör nog WIn 8 några månader efter release också.

Slängde in Win 7 RC för en månad sen i en gammal Dell burk och de funkar! Poppar upp lite varningsskyltar om 'not genuine'
och det går inte att uppdatera, men so what!?

Av miksmaks
Av miksmaks

Ja, mkt snabb och sparar inget. Men funkar inte alltid bra på TV-sajter osv. Flash pajar ibland.

Av miksmaks
Av miksmaks

Edit...

Provar på Waterfox nu; rätt sjysst, men inte 100!

Av miksmaks

Hmmm...

Har läst alla era kommentarer om webbläsare och det ser ut som att många har problem med
dator/uppkoppling/buggar/integritet/policy/tabbar osv, mer än själva läsaren. Har provat så
gott som alla läsare, men nästan aldrig upplevt era problem. Har win7 ultimate och det är mest en
användar-upplevelse vilket som är bäst. Ingen läsare är optimal för alla sajter som finns
därute tycker jag. Därför använder jag flera läsare, varav chrome är favvon! Cheerio!

Av miksmaks

Hade samma problem med Comhem i många år, även när vi fick fiber i somras, kom aldrig upp i fart. Bytte till Bahnhof 1/9; inga problem, har alltid mer än 10/10:

Mätresultat 6 januari 2010, 09:14
SKICKA 19,2 Mbit/sek
TA EMOT 11,7 Mbit/sek (ibland dubbla!)
SVARSTID 0

Bra provtider, dessutom 100 spänn billigare/månad!

Edit: strul m. Bahnhof oxå, nu Bredband 2, inga problem alls!