Inlägg

Inlägg som in2it har skrivit i forumet
Av in2it

Kort kan man väl säga att ingen seriös datornisse använder trådlöst... TP-kabel ftw (jag vet... lite av en bakåtsträvare)

Av in2it

Om din dvd-spelare har stöd för mp4 så kan du ju bara bränna mp4 filen till en DVD som data skiva... Men jag kan gissa att det inte är alltför många dvd:er som har det stödet ännu.

Av in2it

Jag får väl säga som dom andra... är det inte för att spela utan för att jobba i autocad så hade jag nog funderat på i7 istället för i5. Tycker du däremot 800:- är en hel del pengar så kanske du kan vänta 3 sekunder extra istället när du renderar skiten Sen hade jag nog också kollat upp det här med Ivy bridge, du verkar ju inte vara i akut nöd av ny dator. Kikade inte på ditt paket med datorprylar... men du ska DEFINITIVT ha en SSD disk, kika på sweclockers nya test av diskar så får du dig en uppfattning av vad du ska köpa. http://www.sweclockers.com/nyhetsbrev/88/folj/?l=/artikel/152...

Av in2it

Vid installationen av win7 kan du välja att inte skapa den där 100mb partitionen... men du måste aktivt själv åstadkomma detta annars gör win det åt dig... (windows är så snällt så )

http://www.mydigitallife.info/hack-to-remove-100-mb-system-re...

Paste:ar in skiten nedan så kan du läsa direkt på forumet... det är dock inte jag själv som skrivit den här guiden utan den är rippat från ovanstående länk efter ett sök på Google.

Hack to Remove 100 MB System Reserved Partition When Installing Windows 7

Method 2: Partition the HDD Before Installing Windows 7

It’s “almost impossible” to stop or cancel the 100MB system reserved partition from been created in Windows 7 Setup (unless you uses hack 3 below). So for people you prefer to delete off all existing partitions, or want to install Windows 7 to an empty hard disk, it’s recommended to partition the hard disk before starting Windows 7 setup, through several ways.

One way is to boot up the computer with a Windows XP or Windows Vista installation CD or DVD, or any other bootable disc with disk partitioning utility, and then perform the re-partitioning. Quit the setup after finished partitioning, and start up the computer with Windows 7 DVD to install Windows 7.

For user with only Windows 7 DVD, follow these steps, as provided by UkonCornelias:

1. Once Windows 7 Setup is loaded, press Shirt + F10 keys at the first setup screen (which allows selection of language, keyboard and locale). A Command Prompt window will be opened.

2. Run Diskpart, the built-in disk partitioning tool of Windows 7 with the following command:
diskpart

3. Type in the following command one by one, follow by Enter key to create a partition (text in brackets are comments only):
list disk (to show the ID number of the hard disk to partition, normally is Disk 0)

select disk 0 (change 0 to another number if applicable)

clean

create partition primary size=80000 (create a partition with 80 GB space; to use entire disk as one partition, omit the “size=value” parameter switch; use similar command to create more partition if needed or create in Windows 7 after installation)

select partition 1

active

format fs=ntfs quick

exit

Får man inte rippa sådär kan väl ngn moderator editera lite i mitt inlägg. Jag har ju pekat på vart infon är ifrån så jag hoppas det är ok.

Av in2it
Skrivet av ozo64:

Ja men om de så säljer ps3 i 10 år till så kommer de aldrig gå med vinst på ps3an. De har lagt ner så vansinnigt mycket pengar i Cell, bluray samt sålt 50+ miljoner konsoller med förlust.

http://i54.tinypic.com/nx8dqh.png

Nu jämför du äpplen och päron.

Sony är jätte mega... dom tillverkar ju i princip allt möjligt och lite till. Du kan ju inte hänföra kostnaden för Bluray till PS3. Sony har ju massor massor med bolag varav ett bolag utvecklar vissa saker och så får t ex det bolag som utvecklade bluray licensavgifter av andra bolag, även andra Sony bolag för deras användande av bluray. Det fungerar inte riktigt så.

Av in2it
Skrivet av JonteP0nte:

Angående de kilometerlånga graferna kanske ni skulle kunna, likt toms hardware, införa databaser där man kan slå upp de kort man är intresserad av och då få fram prestandan i olika tester. Sedan kan ni välja de kort ur databasen som ni tycker är relevanta för en viss recension och ha med i graferna.

Kanske blir väldigt mycket jobb att testa alla korten i alla prestandatester, men jag tycker ändå att man kan få det bästa ur båda världar med denna metod.

Menar du något sånt här:

http://www.anandtech.com/bench/GPU12/372

Av in2it

Jag är inte så inne på spelkonsoler... men det här lät ju lite roligt

http://www.sweclockers.com/nyhet/15140-rykte-valve-arbetar-pa...

Av in2it
Skrivet av neX:

"HAHAHAHA jag E så jävla glad att jag slutat med detta skit spel, fatta vad alla är n00bs som spelar fortfarande, hahahaha, lols
själv va man aldrig n00b asså, pr0 från början!!1111" - Ungefär hälften av alla inlägg i denna tråd och de klagar på att WoW endast är fullt med 14 åriga noobs.

Minns att jag lvlade som enhancement shaman med mana gear och det snabbaste vapnet + sköld jag kunde hitta.. Inte undra på att det tog typ 17 dagar till lvl 60 på vanilla tiden. Annars kan jag nog inte direkt komma och tänka på något noobigt man gjort, jag var ju en sådan som faktiskt läste tutorial och quests. Dock gjorde jag ett av de vanligaste misstagen, köpte vit gear från vendorn då den hade högre armor..

Njaa... det är väl du som är noob:en antar jag... annars hade du vetat att man får mer exp idag från lvl 1-60 än man fick då...

Av in2it

Jag vet att diskussionen inte riktigt handlar om det här men jag tänkte iaf nämna det.... Ergonomi är super viktigt när du sitter vid datorn oavsett om du spelar eller arbetar eller vad du nu än gör.

Skärmen ska t ex vara placerad så att du tittar lite neråt när du kikar på den. Har du den rätt framför dig måste du hålla upp huvudet/nacken och det tar på nacken. Sen gäller det ju att ha bra stol/stolshöjd, bra mus och tangentbord osv. Jag tror det är rätt lätt att spelare missar den här biten.

Personligen kan jag i princip sitta hur länge som helst framför datorn och har aldrig haft några problem som du beskriver. Men alla är vi ju olika och det finns ju ingen regel som är applicerbar på alla. Förutom den klassiskt svenska... "Lagom är bäst"... men eftersom lagom är olika för alla....

Av in2it
Skrivet av Nivity:

Det får jag också via mailen, dock är alla dom scammail som länkar en till kopior på battle.net sidan.

Jag har varit inaktiv i 6 månader, jag kan inte aktivera igen gratis på något sätt.

Och scrolls är avstängda.

Ahh, ok... jag har aldrig kollat det eftersom om jag ska aktivera ngt så loggar jag in på mitt konto och ser om erbjudandet finns där.

Av in2it
Skrivet av Flomer:

Jasså, hur länge har du varit inaktiv?

Alltså dom kontona är ju massa olika.... jag får t ex lillebrors mejl och han har varit inaktiv 1 år... andra kontona är lite olika... men jag tror sen Midsummer festival i somras på nåt.... mer på andra. Jag brukar kicka igång ett konto när jag behöver kunna summa mig själv.... jag spelar 2 konton på "heltid" Ett till och voila... magic summons Så lite då och då startar jag upp ett till

Av in2it

Jag fått titt som tätt erbjudanden om att testa 7 dgr på mina konton, senast bara ngn dag sedan

Av in2it

Jag kan inte säga att jag har mega massor erfarenhet av Tarren Mill eftersom alla mina mains än så länge är på Earthen Ring (RP server). Men jag har iaf börjat 2 gubbar på Tarren Mill (2 st lvl 37) och det är rätt mycket folk och personligen har jag aldrig sett kötider för att logga in. Men det är iaf massor med olika aktiviteter och raider och shit på gång hela tiden. Jämnfört med ER så är det bra mycket mer folk på TM. Trade chatten snurrar på som sjutton

Du kan ju också kika på vilka servrar som hör ihop i Battlegroups, dvs de servrar som joinas ihop när man kör t ex PvP. På Earthen Ring är det ju inte bara Earthen Ring spelare man träffar utan alla servrar som hör ihop med Earthen Rings Battlegroup.

Av in2it
Skrivet av mille666:

Köpte en copper rod (kostar typ 3 silver högst) i ogrimmar, gick till någon annan stad och sålde den på auktion, fick sålt den för 25 guld! Kanske inte noobigt men kul!

noobigaste i det hela lät mer som att du inte visste att alla städer har samma AH, om man inte går till ett "neutral AH" förstås

Av in2it

Age of Mythology, Age of Empires II & III, Settlers 2 (10 year anniversary), Heroes of might and magic 2 och 3, spelar 6an nu och det är helt ok (men nytt), Colonization

COMMANDO... här snackar vi old school Commodore 64

Av in2it
Skrivet av Alex_eken:

Mjaa visst gillar jag det.. Men har många gånger lödat saker på små kretskort men är inget jättestort fan av det =/

Jag föreslår att du gör något så avancerat som att vända dig till en studievägledare Du berättar vad du tycker om att göra så får dom föreslå något vettigt, det är deras jobb. Sen kan du givetvis gå till Arbetsförmedlingen, dem ska kunna ge dig tips också. Allt det här är gratis och kräver bara din energi och det är det värt för att få en bra framtid.

De brukar dessutom ha typ "Tekniska basår" eller liknande på universitet/högskolor. Går man ett sånt brukar man normalt kunna ha förtur till programmen man söker. På det här sättet får du känna av skolan och får veta lite mer om hur det hela fungerar.

Sen kan du enkelt surfa in på antagningen.se och söka kurser... du kommer kunna sitta och bläddra i hundra år, det finns många. Men läser du vidare i informationen på olika kurser/program så kommer de stå vad syftet är med programmet och kursen och då vet du lite mer vad dom pysslar med. Sen kan man ringa skolorna och berätta lite vad man är intresserad av och fråga om det finns någon utbildning dom tror kan passa.... och glöm inte... om dom inte har någon, ställ den enkla frågan "Vet du någon som har?". Fråga fråga fråga... du förlorar ingenting på det

Av in2it
Skrivet av Nivity:

JME i Staffanstorp och Multidirect (det var dom 2 som fanns typ här i skåne ;>
Åkte ofta till JME när vi åkte till helsingborg osv, var alltid en dröm att gå där inne

http://www.jmedata.se/

Vet inte direkt vad som är ändrat...

Av in2it

Du får automatiskt allt som slängs i papperskorgen, i papperskorgen Eller t ex SWAP filen, temporära filer mm på C-kolon. INC Slayer har helt rätt i att det går åt mer utrymme än man tror.... mitt jäkla wow tar 30gb och jag har 2 Men visst kan man hushålla om man verkligen vill. Även återställningsplaster för Windows tar upp space men den går givetvis slå av/dra ner på.

Av in2it
Skrivet av Alex_eken:

Asså jag känner att jag kan det mesta.. Men det är mer att jag vill ha ett papper på att jag har en utbildning inom området.. För ska man söka ett sådant jobb så tror jag att de lite större företagen vill se att man har någon sorts utbildning och inte helt självlärd. om du förstår vad jag menar.

Faktum är att inom datorområdet är det inte helt ovanligt med oss nördar som inte har allt på pappret.

Personligen håller jag med om att du inte behöver någon speciell utbildning för att bygga datorer. Om du däremot ska börja utveckla produkter för att förbättra prestanda och liknande så börjar du komma in på helt andra, mer avancerade, grejer. Aerodynamic, elektronik, material kunskap mm... Men då pratar vi inte längre "bygga datorer".

Att skriva "Jag har själv byggt mina egna datorer, vänners och vänners vänners datorer under 10 år" säger en hel del faktiskt även om du kan tycka att det inte göra det. Personligen hade jag lagt din ansökan betydligt högre om jag höll på i den branschen än om Kalle skriver att han läst ingenjör i 4 år på universitetet. Oddsen är rätt höga att Kalle vill ha betalt för att ha gått på högskolan/universitet och dessutom känner att hans kunskaper inte utnyttjas.

Så det är bra att du tycker om att bygga datorer och sånt men tänk gärna steget längre innan du väljer att gå igenom en hel utbildning på flera år för att "bygga datorer". Tyvärr är betalningen i "bygga datorer" inte jätte hög såtillvida du inte får bygga åt kändisar i Hollywood

Hade jag varit dig hade jag ringt Komplett eller inet eller någon liknande och frågat vad de anser du behöver för att få jobb hos dem. Det är helt ok OCH helt rätt att göra en sån sak även om många "Svensson" inte tror det är OK. Vem vet, du kanske rent av hamnar på intervju.

www.kyutbildningar.se (Kvalificerad yrkesutbildning (KY))

Av in2it

Har du en TV kopplad till datorn, även om den är avslagen, kan den synas som desktop på din laptop... kändes kanske lite långsökt men tänkte iaf nämna det.