Inlägg

Inlägg som in2it har skrivit i forumet
Av in2it
Skrivet av Jonsey85:

Det kom aldrig upp någon scroll på battle.net :/
Om nån orkar skicka en ny vore de najs!
jonnyhansen85@hotmail.com

skicka precis... det tar ju ett tag innan dom går iväg eftersom dom skickas i grupp batchar

Av in2it
Skrivet av ntiselle:

Skulle hemskt gärna också villja få en Scroll! Skicka till selander.mattias@gmail.com i såfall

skickad

Av in2it

Man kallar första WoW (när man bara kunde bli lvl 60) för vanilla

Av in2it

Skicka mig ett PM med ditt battlenet konto samt ditt riktiga namn så kan jag skicka ut invites

Av in2it

DU måste skicka mig till battlenetkontos namn samt ditt namn

Av in2it
Skrivet av Straff:

I vanilla hade jag spirit gear på min warrior då jag trodde att healthregen gick snabbare samt hade protspecc. (var inget vidare att leva med då)

Minade massor med copper etc som jag sålde av till vendors för att ha råd med mount.

Någon förklarade för mig att AH var som ebay så jag vågade inte handla/sälja för pengarna skulle dras på mitt konto.

Försökte mig på länge att köra rfc solo.

Fick en warrior q i STV. Sprang hela vägen från Silverpine ned. Lär ha dött en 1000ggr på vägen.

Shit... du kan fan inte ha haft det lätt.... vendor pris på copper.... jäkla va du ska ha mine:at

Av in2it

MikeyDN. Bra att det löste sig.. såg inte posten förrän nu... men en sak kan du iaf utgå ifrån.... Det du skriver här:

"Nätagget fungerar när vi tjuvkopplar det och jag tror inte (rätta mig!) att cpu, minnen eller grafikkort kan orsaka detta problem, "

Du kan få ALLA problem med den mest idiotiska sak på en dator. Så utgå från att du inte kan utgå ifrån någonting

Bra iaf att du fick till det

Av in2it

Det blev en beställning på http://cdon.se/hemelektronik/asus_asus_eee_pc_1225b-18523775?... idag

Tack för hjälpen folk

Av in2it

Hittade en recension på idg.se

http://www.idg.se/2.1085/1.443926/asus-eee-pc-1225b-prisvart-...

9/10 lät ju bra

Av in2it

När, hur,var vet man om cdon har ngr sweclockers erbjudanden? Jag vet att jag läst om det lite här och där på forumet men jag tycker alltid det verkar oklart om vad det finns rabatt på och inte. Finns det ngn generell rabatt, typ 5% eller är det bara olika specifika varor varje månad?

Tack för hjälpen ni som svarat. Det är alltid drygt när man själv inte köper den typ av produkt man "ska" rekommendera.

EDIT: Nu ska syster får läsa era svar ska vi se om hon blir nå klokare

Av in2it

Syster behöver hjälp med mini bärbar

UPDATE!!! Syster köpte den rekommenderade datorn längre ner i tråden, från cdon.com http://cdon.se/hemelektronik/asus_asus_eee_pc_1225b-18523775?...

.... och jag behöver er hjälp. Jag tycker hon ska köpa större men hon vill prompt ha en liten en.

Hennes krav, typ 11-12 tum, liten ska den vara. Hon SKA ha tangentbord, USB och trådlöst (personligen skulle jag väl bli förvånad om ngn strippat USB och trådlöst men man ska ju inte vara för kaxig, muppigare saker har ju hänt).

Jag är personligen ingen fan av "plattor" men förklara konceptet för henne men hon vill ha med tangentbord.

11-12 tum för max 3000, skulle tro hennes förra var 11 tum.

Det skiljer ju så mycket på kvalitén även inom ett enda märke så jag tänkte höra med er om ni har någon uppfattning om någon som fyller sin funktion och som tangentbord osv ändå funkar helt ok.

Hon surfar, MSN... ni fattar... prestanda är inget krav. Liten och smidig är det hon ber om. "Den var ju så bra när jag bara kunde ta den i en hand och springa runt med den" var hennes kommentar när jag föreslog en större.

Av in2it

Svarade du på om du hade uppdaterat Vista eller om du gjort en nyinstallation av Windows 7?

Av in2it

Du kan aldrig lite på att allt är borta. INGET antivirusprogram hittar alla virus/trojaner mm. Mitt tips är alltid, hittar du en enda grej i burken är det dags att fundera på formatering/ominstallation. Här kommer inte alla hålla med mig. Men ska man då dra det lite längre så kan man iaf tänka så här... har du hittat ett enda virus och datorn fortfarande beter sig lite skumt jämfört med vad man är van vid, t ex går lite långsammare, så är det definitivt dags att formatera.

Jag accepterar om min dator hittar ett virus medan jag t ex öppnar en ny fil jag nyss laddat ner, men inte om jag behöver göra en "Complete scan" för att hitta skiten. Å andra sidan är jag väldigt försiktig med vad jag tankar ner så det där händer mig inte så ofta i vilket fall som helst.

Jag kan starkt rekommendera att gå in i AV-programmet och ändra inställningen på scan så den söker djupare/noggrannare. Visst det tar lite extra systemresurser men jag föredrar det mot att installera om hela datorn.

Av in2it

Jag rekommenderar att du gör alla inställningar "Port Forward" eller "Triggers" i din Router. Det kan underlätta. Jag vet också att jag upplevt något liknande men har för mig att det löste sig lite när jag gick från Win XP till Win 7.

Den här sidan kanske kan hjälpa dig att ställa in dina inställningar http://portforward.com/

Av in2it

Seriöst folk... jag har ett uttryck som förklarar VARFÖR vi ska ha en massa grejer även om det kanske inte är direkt nödvändigt

"Because I can!

Av in2it

Jag vet inte hur duktig du är på datorer men du verkar inte vara en avancerat användare. Jag vet att många är "rädd" för att starta burken utan att skruva tillbaka allting först, men det är alltså helt ok att starta datorn även fast du tagit bort sidan på datorn (så burken är öppen). Precis som föregående talare, Tempel, skriver... snurrar alls fläkten?

Av in2it

Jag tror det kommer mer Thunderbolt i framtiden. Priset på tekniken (all teknik följer den utvecklingen) blir billigare på sikt. Det kan röra sig om sänkta kostnader för "råvaran" men också att dom sänker licenskostnaden för TB eller ändrar i produktionen så priset går ner.

När det gäller USB 3 så är det bakåt kompatibelt.

När vi "vanliga konsumenter" ser en produkt så har den redan existerat ett bra tag. När Bluetooth kom så hade den redan varit under utveckling under lång tid utan att vi konsumenter sett något. Så fungerar det med allt. I standardiseringen av nya produkter kan det vara enormt många företag som är med och bestämmer och det börjar mest med skriva en biljon papper till höger och vänster. Så redan där börjar tiden ticka för nya produkter och produktutvecklingen kan ta lång tid.

Vi får säkert se USB4 i någon form men eftersom behovet inte finns just nu så behöver ingen stressa

Vad många glömmer är att USB-kabeln bara skickar data från en enhet till t ex datorn. Det är ju inte USB kabeln som bestämmer hur snabb hårddisken är i kabinetten du kopplar ihop med den USB kablen, utan hårddisken har sin standard för hur snabb den är och USB kabeln sin. Vilken som blir flaskhalsen är ju egentligen rätt bra att veta. SATA kabeln t ex finns ju i 3 versioner. 1.5gbit, 3gbit och nya SATA 3 klarar 6 gbit. 6 gbit är ungefär 600MB/s och kallas på vissa webbshopper för SATA600 (vilket är fel men lite beskrivande av produkten). Dagens SSD ligger kring 550MB/s så där börjar det ju redan vara en flaskhals. USB 2 klarar 480Mbit (OBS ej MB, lilla b gör att det är 1/10 så snabbt), så det blir ungefär 48MB/s. En gammal vanlig hårddisk tror jag ligger kring 75MB/s... här kan jag ha lite fel.... har för mig min raptor klarade 134MB (i snitt). Så med andra ord skulle en USB2-kabeln vara flaskhals på båda alternativen av hårddiskar.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus

Nya USB3 klarar ända upp till 5gbit (ca 500MB/s).

Om vi då jämför med ett "normalt USB minne" så överför dom ofta 10MB/s... då pratar jag om de USB-minnen som folk köper mest, de som är riktigt billiga. Jag köpte ett Corsair någonting som är ett snabbare, det överför ca 28MB/s. Så det är inte konstigt att folk inte blir super imponerad av USB3, för många fyller det ingen extra funktion. Men att USB 3 också ska klara leverera mer ström till den enhet man kopplar ihop är ju förstås något som kan nyttjas och det kan vara skönt att slippa koppla in extra strömadapter.

I vanlig ordning har det lite att göra med att "vanligt folk", a.k.a. inte IT nördar, inte riktigt vet vad som finns och hur stor skillnad olika saker/tekniker ger för deras brukande. I slutänden är vi som skriver här mer kunniga men vi utgör bara en liten del av konsumenterna så vi driver inte på utvecklingen lika mycket som massorna ur ekonomisk synvinkel. Men det där är en jätte generalisering Grafikkortsmarknaden driver vi ju på massor

Så summering... utvecklingen går framåt, vi måste bara få massorna att efterfråga fler/bättre produkter

Av in2it

Skicka PM om du behöver SoR, jag har 2 konton jag kan skicka från (2 om dagen)

Av in2it
Skrivet av ytrewqc:

Nope har ingen platt TV. Mina föräldrar vägrar byta. Om man vill ha en sladd som går att koppla till vår tv får man nog gå till en antikaffär:). De flesta platt TVar har väll usb port så man kan väll bara använda ett usb fullt med film?(om jag nu skulle skaffa platt tv)

Skickades från m.sweclockers.com

HDMI är väl det man använder idag på TVs

Men S-video kablar hade jag på min förra tjock TV. Bilden blir ju inte lika bra men den är nog bra för att det ska vara helt ok att se på tycker jag personligen. Så har du S-video eller HDMI utgång på din tjockare TV så rekommenderar jag dig att testa det.

Av in2it
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Angående det här att det skulle vara förbjudet att använda IP-telefoni etc så kan väll ändå inte operatörerna se någon skillnad på IP-telefoni trafik och "vanlig" trafik?

Jag är inte super bra på det här med IP sniffning. Men i princip så kan operatörerna se ALLT du gör. Man kommer nog snarare ner till frågan "Är det värt att implementera teknik för att förhindra vissa saker?".

När det gäller VoIP (voice over IP) så diskuteras det både på EU nivå samt av PTS (Post och Telestyrelsen). PTS har faktiskt gjort en del "bra" grejer för oss konsumenter. Diskussioner huruvida (jag vill stava det hurvida, men inte mitt rättningsprogram, någon som kan bekräfta stavning?) det är OK att göra si och så för olika saker diskuteras bland annat och om det är OK att stoppa tjänster.

Givetvis förs diskussioner flitigt om det är OK att begränsa VoIP. Personligen anser jag att det är rent vansinne att ISP:erna ska kunna välja vad jag gör med min uppkoppling. Låt operatörerna utveckla sina tjänster för att motsvara verkligheten och inte ta ut fantasipriser som dem gör idag.

Att dem fortfarande kan ta 59-99 öre för "uppkopplingen" av ett samtal är helt crazy i min värld. Eller att dem kan ta typ 99 öre för ett sms om du inte har några mängdavtal. Ett sms är 160 tecken.... den mängden data är så försvinnande liten så det är helt patetiskt, men det tar dem betalt för så dem håller på falla baklänges. Ja kan tro att när dem bestämde prissättningen, i början av SMS eran, i konferensrummet höll dem på skratta ihjäl sig Bäst av allt var väl att vi betalade