Inlägg

Inlägg som HDG har skrivit i forumet
Av HDG
Skrivet av segafreaks:

2.1 hemmabio-paket till mina föräldrar! Vad ska man köpa?

Tacksam för hjälp!

Pris: 2-3k

Att få något som är OK i den prisklassen är svårt om du inte avser handla begagnat. Men för 4000kr så går det rätt bra så här kommer mitt förslag.

http://www.dustinhome.se/product/5010622811/onkyo-tx-nr414-5-...
https://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/dali...

Jag har det som system i sovrummet och det låter bra och har bra möjligheter att byggas ut samt att de kan spela spotify via receivern.

Av HDG

2 bredband 1 nätverk?

Jag har ett fast nät hemma som kommer med bostaden som jag inte måste betala extra för men det är dessvärre väldigt långsamt stora delar av dagen då andra använder det. (Det gick bra när många var bortresta runt jul). Nu funderar jag på att skaffa mig mobilt bredband för att höja min hastighet så att spotify inte laggar när jag har högre bitrate och så jag kan titta på svtplay.

Dock så vill jag använda det andra nätet för att till exempel komma åt jobbets filer som kan vara tunga att ladda ner. Hur löser jag detta så att alla datorer kommer åt varandra? Jag har 3 datorer hemma, 2 surfplattor samt 1 receiver som ska kunna jobba med nätverket.

Tacksam för tips.

Av HDG

Väldigt mycket för pengarna här.

http://cdon.se/hemelektronik/h%C3%B6rlurar/audio-technica/ med 20% efter rabattkoden. Audio Technica ATH-M50 är ett förslag.

http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B001F6M5DI/sr=/qid=/...

Jag har de och är väldigt nöjd. Bra ljud som är neutralt och tillräckligt små att ta med enkelt. De kan dock vara så att du får ont av de på öronen om du har fallenhet för det, dock inget jag har märkt.

Glömde säga att de har en storebror som heter AKG 451 som har inbyggd mic.
http://www.whathifi.com/review/akg-k451 test av dem.

Av HDG

Check.

Av HDG
Skrivet av XPerion:

Gratis frakt gäller endast om man bor i UK och är ALDRIG gratis till Sverige. Står tydligt om det: "Price: £53.45 & this item Delivered FREE in the UK with Super Saver Delivery."
Har beställt en hel del saker från Amazon UK och Amazon DE. En del tar har billigt frakt, medan andra lägger hutlöst dyr frakt för ta igen på det "låga" priset på produkten och då gäller det att testa sig fram. Vem som har billigast frakt på samma produkt.
Den produkten kostar 600 + 65:- i frakt. Man ser alltid total priset vid sista steget, innan betalningen och bara lägg den på varukorgen. Klicka fram tills det är dags att betala.

Jag köper en hel del saker från amazon UK och de har den senaste tiden haft ett erbjudande att om du handlar saker som har fri frakt inom Storbrittanien för över 25£ så är det fri frakt även till Sverige. Det kan vara värt att titta på vem som är säljaren för den sak som du vill köpa (amazon själva eller tredje part) då det kan skilja väldigt mycket i frakt. Ska beställa nya högtalare och förstärkare snart och det kommer att vara fraktfritt.

Av HDG
Skrivet av Telecaster:

Man läser in en drivrutin under installationsprocessen. Drivrutinen heter Intel(R) Rapid Storage Technology och den fungerar säkert inte som jag tror men den löste i alla fall mitt problem.

Skrivet av Thureson:

Hur uppdaterar man styrenheten?

Jag kapar tråden lite för att fråga om ni är nöjda med era datorer? Jag funderar på att köpa en så jag skulle vilja veta.

Av HDG

Om du går till Media Markt eller Elgiganten så kommer du se skillnad på bilderna på deras apparater som inte beror på källmaterialet. Detta beror på att alla tv-apparater inte är lika bra på att tolka signalen som kommer in. Jag har själv en OK Sony tv som är 40 tum och där märker jag skillnad mer på hur bra källan är än på om den är HD, full-HD eller SD. Däremot på min projektor som är i övre mellanklassen och ger 77tums bild på 3,3m avstånd så är allt annat än HD värdelöst och full-HD är riktigt trevligt.

Sen bör även det tas i beaktande att det är skillnad på vad olika personer är vana vid och accepterar. Jag har nu vant mig vid full-HD projektor och 77 tum så jag ser fler fel än de som bara kommer över någon gång och är ovana vid bilden projektorn kan ge.

Av HDG

Vara: Pris: Antal: Summa:
Monitor Audio Silver RX1 - Natural Oak 5390 kr par 5390 kr
Yamaha RX-V771 - Svart 3990 kr st 3990 kr
Supra Classic Mini 1.6 mm2 - Vit 20 kr meter 200 kr
Paketprisrabatt -770 kr 1 -770 kr
Fri frakt (cirka 29 kg) 0 kr 1 0 kr
Eventuell köp-kod:
(Tryck på uppdatera kundvagnen när du skrivit in koden) Totalt: 8810 kr inkl. moms & frakt

Detta får du på ljudfokus.se för under 9000kr med frakt och allt. Både högtalare och förstärkare har fått bra kritik och det finns goda möjligheter att bygga ut senare om du vill.

Dock vill jag säga att du bör provlyssna på systemet om det går då bara du vet vad du tycker låter bra. Jag själv gillar Monitor audio då jag tycker att de låter neutralt men för andra så blir det kallt. Beror mycket på vad du lyssnar på och vad du gillar.

Av HDG

Av/På knapp för eget chassi

Jag byggde ett eget chassi och stoppade ihop det med en IKEA-hylla för ett par år sedan. Då använda jag en startknapp som jag slaktat från ett gammalt chassi men nu har den knappen gått sönder och kablarna sitter inte längre fast vid knappen. Jag skulle behöva hjälpa att hitta vilken knapp jag behöver och vilka verktyg för att sätta ihop allt igen.

Till den nuvarande knappen går det 2 kablar från nätagget (molex) och 2 kablar till moderkortet.

Tacksam för all hjälp.

Av HDG
Skrivet av Chunba:

Den där var riktigt snyggt måste jag säga!

Dock överstiger det min budget samt så har mina två alternativ i första inlägget båda lika bra specifikationer och är billigare till priset av designen kan man väl säga. Eller missar jag något?

Min nuvarande har 2 gb .... borde i så fall räcka att köpa en med 4 gb och sedan köpa en till 4 gb och sätta in det om det inte är allt för besvärligt?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1207823#rparams=ss=NP530...

Sådär!

Den har lite mindre SSD till hybriden men annars är den lika. Den passar in i budget.

Av HDG
Skrivet av Chunba:

Den där var riktigt snyggt måste jag säga!

Dock överstiger det min budget samt så har mina två alternativ i första inlägget båda lika bra specifikationer och är billigare till priset av designen kan man väl säga. Eller missar jag något?

Min nuvarande har 2 gb .... borde i så fall räcka att köpa en med 4 gb och sedan köpa en till 4 gb och sätta in det om det inte är allt för besvärligt?

Det som du missar är hybrid-disken som kommer göra att datorn upplevs som mycket snabbare speciellt vid uppstart. Dessutom så är vikten nästan hälften mot vissa av de tidigare förslagen.

Ultrabooks har vissa krav på vad som de måste innehålla därav så finns det inte många som kommer ner mot 7000kr och nästan inga under det. Dock skulle jag säga att det är det bästa valet med god marginal då datorn ska flyttas omkring en del.

Av HDG

http://www.inet.se/produkt/1970324/samsung-np530-13-3

Den här är lite över din budget men har allt du vill och du kan uppgradera minnet till 8Gb när du får råd.

Av HDG

Om du kan lägga 500kr till och lägga 7000kr så kan du få en bra ultrabook vilket är väldigt trevligt när det kommer till att ta med sig datorn vilket jag gissar att du kommer att göra som student.

Tänk på att beroende på vad du pluggar och var du pluggar spelar roll på vad du behöver och vill ha. Om du ska skriva PM med andra så kommer datorn åka fram och tillbaka och alltid vara i din väska och då märks varje hekto i vikt rätt snabbt. Dessutom kan det vara trevligt att ha datorn på föreläsningar och då är den med varje dag.

Av HDG

http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm

En bra sida för att se hur du måste placera projektorn och hur det fungerar med kastlängden.

Av HDG
Skrivet av WigaBiga:

Jaha för jag mer av en kvälls människa blir inte särskilt mycket film/fotbolls tittande på dagen. Vilken duk rekomenderar du då? Kan du länka till någon. Spelar inte så stor roll om det är motoriserad eller manuell bara duken är bra.

Jag kan inte säga vilken duk då jag inte har så mycket erfarenhet av dem men välj helst en motordriven då de håller längre. Ramspända är bäst om du kan ta en hel vägg i anspråk.

Tänk till på en helhetslösning när det gäller duk/projektor/ljud och sätt budget för helheten. Bra ljud lyfter helhetsupplevelsen. Efter jag skaffade projektor med bra ljud så kan jag se öppningsscenen i Rädda menige Ryan massor av gånger bara för den upplevelse som det ger.

Gå in på ljudforumet här och få lite tips men lite på dina öron då det är stor skillnad och om du köper ett fullt 5.1 system så kan du rätt lätt få ner priset med 15-20% om du ber om en offert från flera hifi-butiker.

Av HDG
Skrivet av WigaBiga:

Låter bra får titta in på Hi-Fi klubben och testa mig fram.

Är denna (http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/projektor-och-duk/proj...) något man ska slå till på? Med tanke på att man får med 3d glassögon samt en motordriven duk och då kostar det bara 1 000kr mer än den som säljes i webhallen.

Jag har inte sett den duken själv men tänk framförallt på om 40 cm blackdrop som den duken har räcker. Tänk också på att den duken har en gain på 1.1 och att projektorn är rätt ljusstark. Om du ska titta på t ex fotboll på ljusa eftermiddagar är det bra men det kan bli sämre om du ska ha filmvisning i ett helt svart rum.

Av HDG
Skrivet av WigaBiga:

Denna såg också bra ut, är denna eller den HDG rekommenderade mest prestanda/kr?

Tyckte själv att den du länka till för 11000kr såg mycket bättre. Kommer förmodligen att gå för den.

Den Epson som Epic länkade till är en generation innan den jag länkade till men var när vid lansering i samma prisklass.

När det gäller duk så har jag själv en motordriven Kingpin som jag är väldigt nöjd med även om det finns bättre för mer pengar så klart.

Gällande ljud så är det väldigt individuellt och beror på din budget. Jag personligen skulle satsa på 5.1 eller 5.0 så att du får riktigt bra frontar som du funkar bra även när det "bara" ska spelas musik och inte tittas på film. Hi-Fi klubben har rätt att du oftast inte får bra ljud där de säljer brödrostar samt att de inte förstår att hjälpa dig att lyssna på rätt sätt. Ta med en CD som du tycker om när du ska provlyssna och om du kommer att lyssna på t ex spotify se till att de kan spela upp det eller att du har det i mobilen för förstärkarna är väldigt olika bra på att hantera komprimerat ljud.

Av HDG

Du borde titta på att köpa en tv och projektor med duk istället för 70 tums tv då du får mer för pengarna. Nackdelen med projektor är att det blir sämre bild om rummet är ljust men du får väldigt mycket bättre bild om du bara skaffar ett par bra rullgardiner.

http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-3010/index....
http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw6000w_Projector_revi...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=967218

Det är en projector som har fått bra recensioner på många ställen och klarar en del ljus.

Tänk också på att lägga en bra budget för ljud då det spelar stor roll för den totala upplevelsen när det gäller film. Det behöver inte vara ett jättedyrt system men bra ljud ger mersmak speciellt när det är actionfilmer som visas.

Av HDG

Jag har de i hallen så att när jag kommer hem så sätter den automatiskt igång wi-fi och loggar in på mitt nätverk. Det startar även programmet som kontrollerar min mediadator. Den andra taggen har jag ställt in så att den stänger av allt som jag itne måste ha när jag inte är hemma som t ex wi-fi

Av HDG
Skrivet av ohoy:

Säker på att den nya datorn kan köra 64bit?

Skrivet av ggustavsson:

Vad är det för skiva då? finns bara 32bit, bara 64bit, tex OEM skivor är antigen eller, men inte båda.
om du har en 64bits skiva, men en CPU som inte kan hantera detta säger den till och kommer inte kunna installeras heller

Sett vissa skivor som kan innehålla både och men i så fall är det första man får välja om man vill installera 32 eller 64bit

Clona windows som varit till en annan dator funkar oftast inte bra.

EDIT: bra om du skriver vad du har för hårdvara också, trådar självdör ganska fort annars när massa relevant info saknas....

Det är en Ivy bridge 3570 med asus maximus V gene moderkort, gtx 680 windforce, dominator minnen, a-data 510 ssd och Hale90 nätagg så jag tycker den borde klara 64-bit.

Skivan har jag skapat då jag fick licens genom MSDNAA och det gick väldigt bra förra gången men det strular som satan denna.