Inlägg

Inlägg som Meatwipe har skrivit i forumet
Av Meatwipe
Skrivet av gujukal:

Bara jag som tycker det ser grymt fult ut när det är sådär vänt?

Verkligen inte det ser både fel, ogenomtänkt och ''grymt fult'' ut.
Själva byggaren fick visste inte ihop det med 90 graders vridningen och att lådan bygger på principen; luft kommer in nerifrån och går upp, så som varm luft gör.
Snälla, sätt inte en stor saftblandare i mitten av det hela.

Av Meatwipe

borde man inte ta till lite kritik till statistiken? hur ofta byter folk ut/ köper en hel ny dator till skillnad mot hur ofta man byter mobiltelefon? då dessa handhållna enheter även tagit över endel av mp3/ipods, mobiltelefoner och även inkluderar saker som ipads vilket enligt mig är en skum laptop så blir ju försäljnigen hög såklart.
Med detta i åtanke så får statistiken ett nytt ansikte enligt mig.

Av Meatwipe
Skrivet av snyggino:

är det på dom orange eller dom vita man sätter korten?

översta blåa och den orangea därefter

Av Meatwipe

varför har så många emot några extra hundra watt när man köper nätagg? man lägger ju till lite komponenter över tiden, iaf så gör jag det.
Och då är det ju bara skitbra att ah dedär watten i bagaget.
Jag köpte mitt 850 watts agg från corsair när jag bytte upp till ett gtx 285 för ett och ett halvt år sedan, nu har jag ett fyrtal diskar till, ännu ett 285 dubbla minnet och en ny processor/moderkort som är klockat fin fint, och då känns 850w helt narturligt.
Ett framtida byte av grafikkort sen med mera och nätagget stånkar nog på även då, dessutom så belastas det ju inte till bristningsgränsen och kommer inte att göra, därav går det kallar och effektivare. vilket i sig resulterar i billigare elräkning om man vill se det så, för ett par 200w kostar inte säsrklit mycket mer.

kör 850w och sov gott om nätterna ha framtidsmöjligheter, tystare och effektivare dator och hare fint.

Kör på 850watt du, det är mitt tips.

Av Meatwipe
Skrivet av sockfan:

Har man ett kort från BFG får man väl hoppas att de inte pajar ^^ Btw, vilket va de senaste/mest kraftfulla kort dom släppte?

Antar detta: BFG Tech - BFG NVIDIA GeForce GTX 480 1.5GB GDDR5 PCIe 2.0 om de någonsin han producera några.

Och förresten så vart det en jävla synd för de gjorde alltid så häftiga fabriksöverklockade och vattenkylda kort och hade fräna klistermärken på sina

Av Meatwipe

Lägga datorerna åt sidan, pris för att sälja grabben?

Tjenare, jag tänkte att ni på sweclockers kanske skulle kunna hjälpa mig att göra en bra och (opartiskt ) bedömning på vad som är ett rimligt och bra pris att sälja mitt bygge för.

Specs på riggen just nu:

Kringutrustning:
Skärm x2: 1. Samsung syncMaster 2494hs 23.6'' 2. Belinea 1975 S1 19''

Mus och tangentbord; Razer Lachesis (blå) Razer Reclusa (blå)

Ljud: Ett lite modifierat Logitech X-530

Dator:
Chassi; Antec 300 med svart insida och stort! plexiglas fönster med ''digital''-döskalle gravyr som även kan vara belyst med blåa LEDs eller inte, om man vill det (allt noggrant gjort för hand av mig).
Alla fläktplatser är ockuperade av blå led fläktar och de som redan fanns installerade är omgjorda till blå led fläktar.

Moderkort: Evga P55 FTW (dess Ecp v2 har jag moddat in i chassiet så man ser Cpu tempen på chassiets framsida).

Grafikkort: 2ST. Gtx 285 satta i Sli, ett är ett Msi gtx 285 oc (680/1476/1250), men standard kylaren och byggd efter pcb referens v1. Det andra är ett väldigt nytt Gtx 285 från Evga som är helt standard och är av pcb referens v2. (vunnet i en Bad company 2 turnering förresten ).
De har båda varit överklockade en hel del förståss och just nu funkar de 100% stabilt i 720/1552/1332 med tempsen 55/45 i idle och de går sällan över 80 vid 100% stresstest i flera timmar.

Processor: Intel i5 750 2.66ghz 8mb intel smart cache. Den körs för tillfället i 4.1ghz med 1.36v

Kylare: Den kyls av ASUS triton 88 som jag har moddat för att passa socket 1156. temps idle = 35 och spelande 48.

Mínnerna: är av G.skill de är från deras Eco linje, och de är specade för 1600mhz 7-8-7-24 2N med 1.35V (körs lite snabbare för tillfället pga klockningen men inga förändringar på minnerna krävdes).

Hårddiskar: Alla är av märket Western digital: En 1.5tb green. en 1tb balck. en 640gb black och en 500gb blue.

Nätaggregatet: är av Corsair det är deras TX850watt modell.

Cd/dvd brännare/läsare: av samsung och är sprillans nytt, relativt tyst och snabbt.

Fläktkontroller: Zalman ZM-MFC1 Plus (svart) med 6 platser.

Det va väll det, allt detta hade jag tänkt sälja förutom musen och förmodligen inte hårddiskarna heller, men resten!
Och operativsystemet kommer nog med på köpet och det är ett win7 64bit som är äkta, så räkna med det i priset typ.

ps. garantier och lådor finns på allt skulle jag tro, som är värt att ha garanti på iaf.

Pris?

Av Meatwipe

varför ett oöppnat win7 ståendes där brevid skärmen ?

Av Meatwipe

jag har nvidia kort och har en main skärm coh en ''tilläggsskärm'' i den brukar jag ha musikspelare rullandes medans jag spelar så jag ser vad som spelas mm. den blir inte svart för mig!

Av Meatwipe

av vad jag vet så har inga p55 bord ide anslutning

Av Meatwipe
Skrivet av Mercy1:

Går inte med ett 4670 & 5770 i CF. Två helt olika gpuer.
2st 4670 funkar däremot.

de kank funka i CF även ifall de är olika GPUer, tyvärr hittade jag inte en nyare tabell än denna Compatibility Charts men olika Gpuer är inget problem i CF, dock måste det va exact samma när vi snacakr sli. men sammanfattningsvis av vad jag har läs i tråden så håller jag med dom som säger att du bör skaffa ett 5770 så gör det och pröva då med att stoppa in din gamla 4670 i CF och se, annars köp ett till 5770 någon gång i snar framtid happy gaming

Av Meatwipe

hey, vart fick du tag på den bakgrundsbilden i hög upplösning :O?

Av Meatwipe

skillnaden finns ju där men om du märker den eller inte är nått man kan fundera över.
Minnerna från Misco har ju som tidigare sagt lite bättre timeings, CL8 vs CL9 men skillnaden där är fjantig.
Annars har ju dominator minnerna bättre kylning, och är därför kallare, men vare sig de spelar nån roll och hur mycket det är kan man ju också fråga sig.
Men jag vill tillägga att enligt min mening så är dominatorminnerna de snyggare minneerna.

Du får helt enkelt själv avgöra om lite bättre timeings, temps och snygghet är värt den där extra hundralappen.
Själv skulle jag ha tagit dem jag vill ha, om de beror på att man inbillat sig att man kommer ha nytta av hundralappen eller om man heldre vill ha de där finare siffrorna och kylarna på dominator minnerna är upp till dig

Av Meatwipe

blubb blubb blubb, varför en i7 920 när det finns nya fräna 930 ?

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Forze
Humm, kräver ju en 6pin strömkabel, så 8600 är ju ute ur bilden då det inte kräver det, 9600 kanske?

Har du någon aning om hur gammalt kortet är?

http://gizmodo.com/assets/resources/2007/04/GeForce_8600_GTS....

Av Meatwipe

Re: Damsuga datorn?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av poww_genius
Hejsan.

Min dator börjar bli rejält dammig, och jag har tänkt på det att dammsuga datorn. Går det? Eller blir det statisk elektricitet som pangar sönder alla kretsar som finns i datorn?

Sjävklart kommer jag inte att damsuga nära moderkortet och dess delar, utom runt om i chassit, botten osv. Sen dammsuga från kanske 1 meters håll.

Kommer detta funka?

Over 'n out /poww

damsuga från en meters avstånd ? hm, jag skulle jorda datorn och sätta på ett munstycke med borst på och va försiktig. inte va kretskort med själva munstycket heller utan suga på avstånd (ett par cm) och se upp för att den suger till, men det ska nog itne va en sån väldans fara så länge din damsugare inte sprutar gnistor ifrån sig. (den ska va jordad med föresten)

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrfisse
Testa ändå köra dina stickor en och en och testa sedan dina slots med en sticka du vet fungerar som den skall.

(Memtest)

testade båda stickorna var för sig nyss, en av dem krånglade lite men sen tillslut fick jag igång den, till och med 4,1 ghz klockingen! den stickan behövde bara ett hack högre VTT än den andra ( 1.2 istället för 1.75)

MEN JAG TROR JAG FANN LÖSNINGEN! jag hade ju stött på dethär problemet i samband med att jag flyttat om mitt graffa i de olika pci-e slottarna och stängt av och på dom lite om vartannat. nu satte jag på dem alla igen och så kom jag på vad hardweareguy hade sagt i dendär länken som en snubbe länkade innan, där han nämde nått om att det kan bli komflikter och trubbel med hur mkt ram som kan användas i och med att chipset drivrutinen kanske körs i 32 bitar. (jag har ju stängt på den chipset bundna pci-e slotten nu) och då kom jag på att ajg kanske borde se över chipset inställningarna i BIOS, jag gjorde detta och ändrade en iställning där: advanced chipset features > PCI express configuration > maximum payload size. den ändrade jag till 4096. och tjoff så funkar det :)! alla program (cpu-z, aktivitetshanterare och windows kontrollpanelen) ser 4 gb nu igen :)! odck står det PCI MMIO allocation 4gb to 2048 MB inne i memory configen än och jag tycker aktivitethanteraren delar upp minnet lite halvskummt...

aktivitetshanteraren :
fysikskt minne (MB)
totalt: 4087
cachelagrat: 792
tillgängligt: 2691
ledigt: 2020

(siffrorna hoppar lite så det kanske inte stämmer på siffran exakt)

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chimpen
Vad har ändrats sedan det fungerade? Ny biosversion t.ex.

ne... jag har uppdaterat till den nyaste för nån vecka sen. 59a tror jag den hette, och det funkade med den, det enda jag kan komma på som kan ha gjort det är att jag har hållit på och bytt plats på grattaf endel på sistonde för att pröva hur bra det funkar i 8x osv.
Sen har jag ju pillat lite med att få klockiningen att bli bättre men när jag märkte att detta skumma händeså resettade jag tom. cmos och gick igenom allt igen så jag är jävligt förbryllad över detta.... men imorgon så ska jag slå på alla pci-express slots igen med jumpersen och ta tillbaka min 4.1ghz klock som jag upplevde stabil och som jag hade när det funkade, sen ska jag också pröva ett gammalt bios då jag bara kan switcha över till det snabbt och enkelt. vi får se om det händer nått då annars får jag väll ropa på hjälp i denna tråden imorgon igen. =/

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mini-ryttge
En sticka har lagt av? testa att köra dom 1 och 1

men jag tror inte det för att jag kan ju få 2.87 att funka och stickorna är ju på 2gb vardera så... då borde ju båda iaf fungera! ...men jag ska testa dom en och en bara för att. vem vet en kanske bara funkar till hälften helt plötsligt

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
prova att gå in på msconfig och kika i bootfliken > avancerat.

mhm, där är alla värden icke förbockade (dvs gråa) eller så är rutorna tomma.

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av petabyte.se
grejen är att du ska ha memory remap enable för att kunna utnyttja allt om jag förstått rätt

Jag hänvisar till "Hardware guy" här på forumet, han tycks förklara varför du saknar ca 1GB, varför du inte fick 4GB från början däremot kan jag inte svara på
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=751...

men jag har ändrat runt lite och när jag har remap på så är det 2gb spikat enligt aktivitetshanteraren =/ =/ =/