Inlägg

Inlägg som orjet har skrivit i forumet
Av orjet

Vanligaste användningsområdet för supraledare måste väl ändå vara MR-kameror? Såg inte att det nämndes.

Av orjet
Skrivet av Roger W:

Nja jag tror nog snarare det är som Chibariku är inne på att den är strypt till 65W förbrukning snarare än 70 grader celcius...
Och med den kylare du har så är det nog lika bra, dvs jag skulle inte ändra mer utan att byta kylare.
(och du gjorde rätt i att gå från det begränsade läget på 40W)

Ni hade rätt allihop Det var PL1 som var satt till 65W som begränsade. Verkar som de flesta arbetsstationer från DELL och HP har stock-kylare och är strypta.

Av orjet
Skrivet av Roger W:

De där "upplåsta" effektuttaget och temperaturerna du specar låter ju som nog till och med stockkylaren kan hantera någorlunda.

Men det är ju helt klart fortfarande nånting som håller igen: en helt lössläppt 12900 borde kunna dra bra mycket mer än 65W!
(fast då behöver du byta kylare )

Ja det är ju temperaturen som gör att den håller igen. Så fort den närmar sig 70ºC så sänker den frekvensen. Frågan är om det är någon nackdel med att låta den strypas av värme? I begränsat läge använder den 40W, och då kunde man ju lika gärna haft en billig CPU.

Av orjet
Skrivet av Swedishchef_90:

Vad tillverkare gör är att sätta den i strypt läge så det som ingår klarar av specsen.
Att låsa upp strömbudget är egentligen överklockning även fast man kan tycka annorlunda.

Prestandan är oftast för i9 inte värd det extra effektuttaget då du får (nu ger jag bara siffror ur minnet)
25% mer prestanda för dubbla effekten över ett test.

Kör man spel så spelar strömbudget mindre roll då man oftast använder enbart en mindre del av cpun medan håller man på med beräkningskraft så används hela cpun och då KAN en sänkt effektbudget göra så kalkylen rent ekonomiskt blir bättre

Jag kollade effektförbrukning samt temperaturer under körning av Cinebench för låst och upplåst läge.

Upplåst:
Single core 1938p, 75ºC, 51W
Multi core 16522p, 72ºC, 65W

Låst:
Single core 879p, 30ºC, 10W
Multi core 9699p, 50ºC, 40W

Är det någon fara för CPU:n att låta den begränsas av kyleffekten hos kylaren? Den verkar ju vara väldigt snabb på att reglera ner frekvenserna så fort den närmar sig 70ºC? 220% ökning på single och 170% på multicore gör ju att det känns löjligt att köra strypt läge. Hur kan man leverera en sådan här CPU med standardkylare?

Av orjet
Skrivet av Swedishchef_90:

Låter som du inte har öppen strömbudget, spontant. Men egentligen gör det ingen skillnad om du inte jobbar med massa cores hela tiden

Lyckades låsa upp den nu och då trottlade den av värme direkt. Det blev dock nästan en dubblering av prestanda i Cinebench. Känns konstigt att köpa en dyr processor och köra den i strypt läge. Vad är meningen med det?

Av orjet
Skrivet av Swedishchef_90:

Den är väl strypt? Omöjligt att din cpu enbart når 50c om du maxar den med 12900.
Kör prime95 eller cinbench
Dock har 12900 202W tdp
12900K har 241W

Jag jämförde mina resultat i Cinebench mot de som Sweclockers fick i sitt test av 12900, och de var tämligen lika. Antar att den är strypt i UEFI? Får luska fram lösenordet.

Av orjet

Stock-kylare på i9 12900

Jag beställde nyligen en dator utrustad med en i9 12900 i jobbet, och blev lite förvånad när jag såg att den var utrustad med en klen stock-kylare. Har testat att belasta den med cinebench i 20 minuter och den kommer inte över 50ºC och fläkten varvar inte ens upp. Hade förväntat mig att den skulle storkna efter 15 sekunder. Vad är det jag missar? Köpte nyligen en i5 13600 till grabben och valde den fetaste kylaren jag kunde hitta, då jag läst att många har problem med höga temperaturer. Är 12900 en väldigt sval CPU?

/Örjan

Av orjet
Skrivet av Roger W:

Nope, inte speciellt nära

Vi gör det lite lättare!
<Uppladdad bildlänk>

Ser ut som Technocop?

Av orjet
Skrivet av medbor:

Tror inte alls ett sådant verktyg är fulltäckande. Många servrar kör ju custom mjukvara eller ett företags egna produkter. Denna typ av verktyg analyserar kanske bara vanliga tjänster som apache webservrar eller letar efter andra kända produkter och versioner med kända fel

De kommer inte testa att injecta dålig kod på anslutningar som kräver inloggning eller andra saker heller...

Se detta som ett verktyg i en låda, ibland hjälper det, men man måste använda många verktyg för att slutföra ett specifikt jobb

Så den bara kollar om tjänsten finns? Jag trodde att verktyget försökte angripa servern som en hackare skulle gjort och se om den får något svar.

Av orjet
Skrivet av scienta:

Extensive på så vis att den testar mycket, men allt ingår i samma test. Mata skriptet med din adress så sköter den resten (Y)

Jag testade mot en server vi har på jobbet och fick svaret "Targets does not seem to be vulnerable". Lite senare kom ett mail från företaget bakom servern där de skrev att deras programvara har sårbarheten. Kan man inte lita på fullhunt log4j-scan, eller kan man anta att problemet inte finns trots leverantörens varning?

Av orjet

Användare: @iEightyNine
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Mobiltelefon Galaxy S7.

Positivt:

  • Bra Packad vara

  • Snabb kommunikation

  • Riktigt fint skick, precis som utlovat.

Negativt:

  • Inget!

Slutbetyg: 5/5

Av orjet
Skrivet av iEightyNine:

Tack för att du tog dig tid att leta upp annonsen! Jag har sänkt startbudet.

700 plus frakt?

Av orjet
Skrivet av e1m1:

Vill nog fortfarande hävda att det ser rätt verkligt ut jämfört med tidigare titlar, det hände väldigt mycket mer på ett par år förr

http://www.bestoldgames.net/img/ss/grand-prix-circuit/grand-prix-circuit-ss3.gif

Åh Grand Prix Circuit! Blev många timmar i det

Av orjet

Är detta något man kan få se som privatperson?

Av orjet
Skrivet av Mieriola:

Haken är att de är nycklar som är olagliga, eller blir olagliga när det säljs. Risken är att de inte funkar eller slutar fungera nån gång i framtiden.

Vill man dra det längre så kan man hävda att du som köpare finansierar brottslig verksamhet.

Tycker det konstiga här är att det sker helt öppet, av till synes seriösa företag. Är det nycklar som sålts till företag och sedan inte använts, eller vad rör det sig om tro?

Av orjet
Skrivet av Dece_Grillen:

Det blev från www.gamekeys.se , inte dom billigaste men hade bra omdömen och hade andra betalalternativ än bara betal/kreditkort vilket kändes som en bättre lösning. Fick mail med nyckeln inom 30 sekunder från köpet och dom fungerade utan problem

Tack för alla svar, får se om dom fungerar i längden, men för det priset kan dom sluta fungera när dom vill så får jag lösa det då isf

Inga nackdelar såhär långt eller? Hur kan det skilja sig så mycket i pris jämfört med tex inet? Bara måste ju vara någon hake?

/Örjan

Av orjet

Bjuder 1500 + frakt.

Av orjet

850 för op6! Vad menar tidigare budgivare med inkl frakt? Var det inte plus frakt som gällde?

Av orjet

@Shiprat: Fortfarande otänkbart att skicka?

/Örjan

Av orjet

Användare: @Frull3
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Mobiltelefon

Positivt:

  • Bra packad vara

  • Snabb kommunikation

  • Snabb leverans

  • Serviceinriktad när saker inte går som tänkt.

Negativt:

Slutbetyg: 5/5
Kan bara bli högsta betyg.