Inlägg

Inlägg som Marcuselwinson har skrivit i forumet
Av Marcuselwinson

Sitter på lan och internet dog, hjälp!?

Tjena sweclockers, nu är det såhär. Sitter på lan med 2 polare och när vi helt plötsligt sitter och spelar så dör internet, det kommer en varningstriangel på internetanslutningen, det står då att dns servern inte svarar, har testat det mesta. Har nu tillsist testat att koppla nätverkssladden till bara modemet, men det fungerar inte det heller.. Någon som har en idé? Behöver verkligen hjälp!!

Av Marcuselwinson

Mja asså det är inte så svårt att förklara ett vanligt pipljud i datorn som piper hyfsat högt, det tar över fläktarna iaf. Jag har inte haft det förut. Det har kommit nu.

Av Marcuselwinson

Datorn piper av vissa spel?

Tjena sweclockers, jag har nu märkt att min dator ibland börjar PIPA som fan när jag sätter igång vissa spel, jag vet inte vad som är felet. Tror att det är en fläkt men som sagt jag är inte säker.. Hade varit grymt om ni vad det kan vara, om det kan vara något annat?

Av Marcuselwinson

CS 1.6 Aspect mode hjälp!

Tjena mitt problem är då att jag vill ha aspect mode i cs 1.6, jag har letat igenom catalyst control center men hittar ingenting, när jag försöker välja 4:3 mode på skärmen så går det inte att klicka in på den man ändrar wide/4:3 på. behöver er hjälp!

Av Marcuselwinson

Problem med datorn? hjälp!

Tjena, jag ska nu försöka förklara mitt problem lite mer specifikt. För ungefär 2 veckor sedan så köpte jag nya datordelar, det var ett moderkort, minnen och en processor.

Moderkort: Asus P8Z68-V LX
Minnen: Corsair 4x2 gb 1600mhz
Processor: Intel core i5 2500k

Ja allt gick fint från en början. När jag drog på lan och hade kopplat in min dator osv så tryckte jag på startknappen och inget händer. Jag tittar så att allt sitter i med strömsladd, nätagget påslaget och så men inget händer. Drog ut sladdarna till grafikkortet, stängde av nätaggregatet ett antal gånger fram o tillbaka sen starta datorn, jag fick då stänga av snabbt och koppla i grafikkortet igen. Starta den så gick det som det skulle.

Jag kom sedan på att det jag får göra för att starta den är. Nummer 1: Koppla ut grafikkortet. Nummer 2: Slå av nätaggregatet och vänta tills led-lampan på moderkortet sluta lysa. Nummer 3: Slå på nätaggregatet starta datorn. Nummer 4: Stänga av och koppla i grafikkortet och starta sedan. Jag förstår inte vad det är för problem och vart det kan sitta? När jag väl har datorn igång så går den som den ska, har haft igång den i ungefär 3 dagar nu utan problem.

Jag ska imorgon testa att koppla i mitt nätaggregat till mina gamla datordelar och se om det är det som är felet? Skulle behöva ett antal svar på vad det kan vara ? Kan det vara några lösa sladdar? tittat de flesta men kommer inte åt alla pga Noctua-NH D14. Jag testade även att bara slå av nätagget dra ut sladden och sedan sätta i sladden slå på nätagget och starta med grafikkortet i, och gissa vad? Det funkade. Så jag fattar då att problemet är när datorn har varit avstängd ett tag så måste jag göra den metoden med att dra ut grafikkortet osv för att få igång datorn. Behöver verkligen svar eftersom jag fortf har garanti på nästan allt i datorn. Jag kör även RAID-0 på 2 diskar och när jag gör metoden för att få igång datorn så byter den till AHCHI mode eller vad det heter i biosen, då jag får byta tillbaka till raid. TACKSAM FÖR SVAR!

Mina övriga delar.
Grafikkort: Asus Radeon HD 6950 1GB
Nätaggregat: Corsair TX950W

Av Marcuselwinson

Är mitt moderkort defekt?

Tjena sweclockers, lägger upp en ny tråd eftersom jag behöver svar och fick inga svar på min förra -.- Mitt problem är att när jag drar ut strömsladden eller stänger av nätagget och fixar grejer i datorn så startar inte datorn efteråt när jag kopplar in allt igen. När jag har fixat allt och sätter i strömkablen och startar nätagget och allt så vägrar datorn att starta fast leden på moderkortet lyser. Det jag får göra då är att koppla ut allt, dvs koppla ut grafikkortet dra ut alla usb kablar och allting och försöka starta den lite dåodå, tillsist så går den igång. Då får jag stänga av den koppla in grafikkort och allt och sen funkra det som det ska. Stänger jag av datorn och försöker starta den igen så startar den som vanligt, det är bara när jag drar ut strömsladden eller stänger av nätagget. Jag undrar vart felet sitter för det är ganska drygt. Jag har nytt moderkort, minnen och processor. Moderkort: P8Z68-V LX . Grafikkort: XFX Radeon HD 6950 1GB. Processor: Intel Core i5 2500k. Nätaggregat: Corsair 950w icke modulärt. Vet inte vad det heter exakt. Och sen har jag 8GB 1600mhz corsair minnen. Det kan även vara så att när jag får igång datorn igen så är biosen resettad -.-. Har jag haft raid mode och får igång den så står den helt plötsligt på AHCHI mode lr vad det heter. Undrar vad problemet är då jag fortf har garanti på det mesta. tacksam för svar!

Av Marcuselwinson

Så det är inte någt fel på processorn lr något liknande?

Av Marcuselwinson

Problem med att starta datorn?

Tjena sweclockers. Mitt problem är att när jag drar ut strömsladden eller stänger av nätagget och fixar grejer i datorn så startar inte datorn efteråt när jag kopplar in allt igen. När jag har fixat allt och sätter i strömkablen och startar nätagget och allt så vägrar datorn att starta fast leden på moderkortet lyser. Det jag får göra då är att koppla ut allt, dvs koppla ut grafikkortet dra ut alla usb kablar och allting och försöka starta den lite dåodå, tillsist så går den igång. Då får jag stänga av den koppla in grafikkort och allt och sen funkra det som det ska. Stänger jag av datorn och försöker starta den igen så startar den som vanligt, det är bara när jag drar ut strömsladden eller stänger av nätagget. Jag undrar vart felet sitter för det är ganska drygt. Jag har nytt moderkort, minnen och processor. Moderkort: P8Z68-V LX . Grafikkort: XFX Radeon HD 6950 1GB. Processor: Intel Core i5 2500k. Nätaggregat: Corsair 950w icke modulärt. Vet inte vad det heter exakt. Och sen har jag 8GB 1600mhz corsair minnen. Det kan även vara så att när jag får igång datorn igen så är biosen resettad -.-. Har jag haft raid mode och får igång den så står den helt plötsligt på AHCHI mode lr vad det heter. Undrar vad problemet är då jag fortf har garanti på det mesta. tacksam för svar!

Av Marcuselwinson

aha okej, ty

Av Marcuselwinson

Vad menar du med detta?

Av Marcuselwinson

Kan dessa kort köra crossfire!?

Tja sweclockers, jag använder ett XFX Radeon HD 6950 1GB och funderar nu på att köra crossfire, funderar på att köpa 1 till begagnat 6950 och undrar om man kan kombinera 1 gb och 2gb ? Svar uppskattas, hör även av er om ni har ett till salu för ett bra pris.

Av Marcuselwinson

Klocka Intel core i5 2500k hjälp.

tjena sweclockers, jag får då snart hem min intel core i5 2500k och ska då klocka den, kmr köra med en Noctua nh-d14 kylare på. Till den så har jag ett asus moderkort med chipset Z68. Så jag skulle behöva er hjälp, länka en bra guide lr vadsom. Kanske låter lite handikappat men ni hittar nog dessa grejer bättre än vad jag gör. skulle varit riktigt tacksam!

Av Marcuselwinson

Riktigt segt internet, fel på routern?

Tjena, allt började med att vi var ute på internet och helt random så sluta det fungera. Det står att det ska funka men vägrar att fungera, vi köpte då ny rotuer som heter: D-link DIR-635. EFter vi bytte till denna så blev det nästan värre, och att nu när vi laddar ner så laddar vi ner med 30-50kb/sec, förut låg det på 500/800 kb/sec. Och vi kör även med ett 8mb internet så. Jag undrar vad som kan vara problemet? Det jag mest vill ha reda på är vrf vi bara laddar ner med 30-50 kb/sec? För att när man ska ladda ner något så tar det ju verkligen ett år. Riktigt tacksam för svar. MVH Marcus.

Av Marcuselwinson

Något fel på nya routern? Riktigt seg nerladdning

Tjena, allt började med att vi var ute på internet och helt random så sluta det fungera. Det står att det ska funka men vägrar att fungera, vi köpte då ny rotuer som heter: D-link DIR-635. EFter vi bytte till denna så blev det nästan värre, och att nu när vi laddar ner så laddar vi ner med 30-50kb/sec, förut låg det på 500/800 kb/sec. Och vi kör även med ett 8mb internet så. Jag undrar vad som kan vara problemet? Det jag mest vill ha reda på är vrf vi bara laddar ner med 30-50 kb/sec? För att när man ska ladda ner något så tar det ju verkligen ett år. Riktigt tacksam för svar. MVH Marcus.

Av Marcuselwinson

MIna högtalare paj?

Tjena sweclockers mina kära högtalare Logitech Z-5500 som jag köpte för några år sen har dött , tror jag för när jag sätter i kontakterna osv så startar jag det så hör man att basen surrar lr så som ett åskmoln så blir det bara högre hela tiden sedan typ går den för högt och den låter inte mer, så den man höjjer ljudet på blir bara massa streck där, och undrar om detta är lätt att fixa lr om det inte går lr om jag förstört det helt o hållet ? , tack för svar!

MVH MARCUS!!

Av Marcuselwinson

Crossfire HjÄlp!

Tja jag har tänkt att köpa ett till grafikkort så man kan köra crossfire o dominera alla spel Jag har ett Asus Eah4870 Dk top 1GB men hittar ingen butik som har detta i lager , fett segt och undrar därför , går det att kombinera detta med ett XFX 4890 i crossfire ? , behöver hjälp snabbt ! , tack

Av Marcuselwinson

Amd Phenom 705e SKIT?

tjena jag har köpt en Noctua NH-D14 och har testat lite jag ligger på 30 grader load men när jag klockar den så när den kommer över 3 så stanna allt bara upp o jag får rsa cmos , är det processorn lr något jag missat på överklockningen ?

Behöver verkligen er hjälp!

Av Marcuselwinson

2 st 5770 blir ungefär som ett 5850 om inte lite bättre , men kanske inte lika stabilt

Av Marcuselwinson

Klocka min amd! hjälp!

Tjena jag har en amd Phenom 705e X3 2.5ghz , jag undrar bah om det är enkelt att klocka upp denna processor?

Av Marcuselwinson

haha okej