Inlägg

Inlägg som Whippoorwill har skrivit i forumet
Av Whippoorwill

Tre krascher hittills. Inbillar jag mig eller springer man snabbare nu efter patchen? Kändes lite som gamlöa stumfilmer att allt gick onaturligt snabbt.

Av Whippoorwill

Solklart är det gamla disken

Av Whippoorwill

finns SFTP som kör krypterat också

Av Whippoorwill
Skrivet av Karaff:

Körde i flera år med samma vatten i min slinga utan bekymmer:

kranvatten + grön bilglykol (kanske 10-20%)

Behöver inte vara så komplicerat.

Sant, men det beror mycket på var du bor, på vattnets hårdhet, dvs kalkhalt, och på hur fräscha vattenledningsrörern är etc.

Av Whippoorwill

Batterivatten, destillerat vatten och avjoniserat vatten är i praktiken likvärdigt /samma sak.
Det är det du behöver och somliga kör med bara det. Du kan addera något som är alghämmande som tex vanlig glykol. Om du kör med två metaller i loopen som jag gör , tex koppar i blocken och radiator och behållare i aluminium så behöver du också korrosionshämmare. Det finns som koncentrat från de som säljer vattenkylningstillbehör.

Av Whippoorwill

Kan det vara så att det blir slut på IP-adresser? Får du IP lokal IP från routern eller relayas den från ISP:n?
Testa att kolla vad fruns dator får för IP-adress, koppla ner den, sätt den adressen som fast adress på din dator och se om det funkar då. Det är ingen permanent lösning men fungerar det då så är det sannolikt att DHCPn har slut på IP-adresser att dela ut.

Av Whippoorwill

Kanontråd! jag som hoppade trean för att jag väntade länge med att köpa ny gamingrigg har känt mig rätt lost i vapnens användning och bara utnyttjat en bråkdel. Vad är bästa tutorial eller 'manual' som rekommenderas?

Av Whippoorwill
Skrivet av Xudam:

Och vad kan det sättet vara då ?

Varför skulle jag bullshitta om min dyselexi ?
Rätt vanligt att folk har det i olika grader, vissa har mer än andra..

http://skipinput.com/ Det här är något som folk på dyslexiforum rekommenderar varandra. Vet inte hur bra det funkar.
Om det läser upp och inte är automatiserat kan det nog funka men annars är de ju gjorda just för att de inte ska kunna automatiseras.

Omvägen som vissa spammare och harvesters kör med är att de plockar hela captchan och kopierar den till en annan sida som de antingen har hackat eller en sida som de lurar folk till med löfte om chans att vinna nåt eller gratisporr eller rabatt eller whatever och för att komma vidare måste man lösa en captcha vilken alltså kopieras tillbaka. Kort sagt , man lurar någon annan att lösa ens captcha

Av Whippoorwill
Skrivet av Xudam:

Och vad kan det sättet vara då ?

Varför skulle jag bullshitta om min dyselexi ?
Rätt vanligt att folk har det i olika grader, vissa har mer än andra..

Sorry, jag läste på lite och ber om ursäkt. Jag trodde inte dyslexi gav problem på just det viset utan trodde det var en dålig ursäkt att få hjälp med bot eller crawler

Av Whippoorwill
Skrivet av Xudam:

Finns det några gratis program som automatiskt löser captchas ?
Har dyslexi, så får lite problem att lösa dem =/

http://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA

Tror du bullshittar. Vitsen med captchas är att de inte ska gå att automatisera. Det finns ett sätt, en omväg, men det är inte etiskt och oftast inte lagligt

EDIT
Sorry. Jag har läst på lite och det verkar vara ett vanligt problem just fördyslektiker. Baklagar misstron

Av Whippoorwill
Skrivet av dannesthlm:

Förstår inte hur dom skulle kunna banna på en MAC-adress. Dom kan aldrig få fram vilken MAC-adress någon har via en webbsida, eftersom kommunkation sker via flera servrar/led, så får dom bara tillgång till MAC-adressen på senaste serverinstansen. Vet någon hur man får tillgång till MAC via webbservern, så kan ni gärna posta det isåfall om ni orkar, har inte googlat det, resonerar bara lite logiskt.

Ett traditionellt program, t ex något fildelningsprogram skulle däremot kunna skicka MAC-adressen, så att en banning isåfall skulle fungera i det fallet.

Beträffande TOR (som är ett alternativ för att maskera IP-adresser) får jag följande länk som första sökträff när jag googlar "install tor windows"...

https://www.torproject.org/docs/tor-doc-windows.html.en

MAC-bytet var inte för banningen utan för att Telias DHCP reserverar IP till MAC-adress och för att få ny IP så vill man byta MAC

Av Whippoorwill
Skrivet av tobababy:

Dåligt att medic healar för att den healade personen kan dö igen?

Eller dåligt att sen bf3 så verkar max…

1 av 100 spelare slänga ut ammo pack eller medic pack
1 av 100 spelare lasermarkera mål
1 av 100 spelare skjuta ner lasermarkerade mål
1 av 100 squad leaders markera vilken flagga som är target
1 av 100 spelare följa squad leaderns order
och minst 99 av 100 spelare vill spela på servrar med Metro, fast respawn och high tickets.

Jag vet vilket jag tycker är värst

Ang flopp eller ej så har jag ingen åsikt. Vissa saker upplever jag som förbättringar, tex spawn-cam. Vissa saker saknar jag fortfarande, tex möjlighet att som squad leader sätta way points, och "normal" med regen health etc borde fortfarande byta namn till "arcade"...

Jag håller med i princip.
Fast det där är ju inte i nån större grad egenskaper hos spelet utan hur man spelar , indirekt iofs genom vilken typ av spelare spelet drar till sig. Nu i betan är det många som testar utan att samla ihop och lira med folk de känner, det är många nyfikna som inte kan alla finesserna du räknar upp och som kanske struntar i det just nu för att de är mer intresserade att lära sig nyheterna och känslan i vapnen etc

Av Whippoorwill
Skrivet av nissea1:

Tack så mycket för hjälpen! uppskattas mycket!

JAg skulle absolut köra med managerbara APs och en WiFi controller som kan skjuta ut config på nya APs om nån blir trasig eller man behöver utöka , samt som underlättar kanalplanering som också kan behöva ändras dynamiskt allteftersom annan WiFi installeras i grannfastigheter.
Naturligtvis trådbundna länkar mellan byggnaderna.

Av Whippoorwill

Det har flutit på klockrent tidigare dar men idag började det bugga. Försökte med lite unlockade vapen. Stingern lyckades bara låsa en gång av tio typ. När jag körde med den nya assaultpuffran och dog så var jag tvungen att köra escape och gå tillbaka igen för att komma till kartan och välja spawnpoint. Det kanske inte är en bugg utan bara att jag är inkompentent noob men jag har inte lyckats använda defibrillatorn än heller.

Av Whippoorwill

Ett grymt snyggt spel som verkligen kommer till sin rätt med högupplöst grafik och bra graffa är Brothers -a tale of two sons. Det är som en interaktiv film och skrivet av en filmregissör (svenske Josef Fares).
Nackdelen är att det är ganska kort och inte särskilt svårt men det gör ingenting när det är bra (men totalt linjär) story och det är ganska billigt.

Edit: Jag ser att det faktiskt är PEGI16 men det är ganska missvisande.
Anledningen är förmodligen att Protagonisternas mor dör i introt och att en karaktär man inte vill det också dör i slutet av spelet. Det är enda anledningen till att jag inte ger spelet till min femårige systerson annars vore det helt idealiskt.
Man använder inga vapen i hela spelet.
Om dina föräldrar vill protestera för att det är PEGI16 så be dem kolla in spelet på youtube - hela spelet finns upplagt där såklart.. De kommer garanterat inte ha några invändningar när de sett , men kolla inte själv för det skulle sabba e stor del av spelupplevelsen

Av Whippoorwill
Skrivet av arision:

men Thomson högtalarna har väl 8ohm eller är det bara förstärkaren ? + subwoofern har 4ohm (deltaco)

som sagt kan jag ju inte med det här

Jo det är korrekt och det är högtalarna som har impedans. Förstärkaren har visserligen rent tekniskt en inre impedans som är ett mått på hur hårt den klarar att belastas innan den kortsluts men det är inte det måttet som anges.

Det jag menar (om inte Zacke68 lyckas övertyga mig om motsatsen) är att du alltid kan ansluta högre impedans på högtalarna än vad förstärkaren är specad att klara utan att du riskerar att skada utrustningen . Det som händer dock är att den elektriska effekten blir mindre ( P= U^2 /R) så en trolig följd är att du måste vrida upp volymen för att få samma ljudeffekt som före bytet

Av Whippoorwill
Skrivet av arision:

Hur menar du att jag kan ersätta ?!

Jo det jag menade var att du behåller subwoofern/mittenheten i Deltaco-systemet men istället för orginalsatelliterna (småhögtalarna alltså ) så kopplar du dit Thomsonhögtalarna

Här föärklaras mer om impedans förresten:
http://www.sweclockers.com/forum/77-ljud/1049256-en-fraga-ang...

Skrivet av Zacke68:

Helt galet. nu är ju det där inga värstinggrejor, MEN är högtalarna för lättdrivna kan steget gå sönder för det..

Du borde rimligen inte kunna skada förstärkaren med för hög impedans så länge den arbetar med spänningsnivåer och inte strömnivåer.

Av Whippoorwill

Det folk sagt ovan stämmer men det du möjligen kan göra är att ersätta satelliterna i Deltacopaketet med Thomsonhögtalarna för i princip kan man alltid ersätta lågohmigare högtalare med högohmigare, för högohmiga är lättdrivna dvs de behöver mindre ström och riskerar inte att belasta förstärkaren mer än den tål.
Om det kommer att låta bättre däremot är inte säkert.

Edit: (Eftersom ingen hittills svarat på din fråga om impedans: Enkelt uttryckt är det detsamma som växelströmsresistans och den är ofta frekvensberoende, vilket man använder sig av när man konstruerar analoga filter)

Av Whippoorwill
Skrivet av Potrovski:

Är dessvärre rädd för att Half-Life 3 blir samma sak som Colonial Marines och Duke Nukem Forever om det någonsin kommer.

Skrivet av Homer_S1:

HL3 eller Half-Life Episode 3 som det nog kommer heta blir säkert en repris på Duke Nukem...

/Homer_S

Vad det än blir kommer det inte bli en repris på Duke Nukem.
DN var inte banbrytande på något annat än den hårdkokta karaktären och lite bajskorvar och poledance. Det var småfräckt då, men utan story eller något annat så blir det inte bättre än så. Duke Nukem forever är såvitt jag vet (jag har inte spelat det) en så bra uppföljare det går utifrån förutsättningarna, det är bara det att konceptet är hopplöst förlegat och inte längre roligt och det som var lite fräckt på sin tid känns bara billigt och pubertalt nu.

Om HL3 alls blir av kommer det garanterat ha en tillräckligt bra story. Det kanske inte kommer att vara banbrytande som 1:an och 2:an men det kommer säkerligen tillfredställa alla oss som följt Gordon Freemans äventyr hittills.

Av Whippoorwill

Jag lirar om Baldur's Gate då och då.
Black Mesa var också ett kärt återseende, fast det är en remake så inte riktigt samma sak