Inlägg

Inlägg som Whippoorwill har skrivit i forumet
Av Whippoorwill

Machinarium ! och Limbo

Av Whippoorwill
Skrivet av ares93:

Om du har tillräckligt med tålamod kan du prova telefonaktiverining. I vissa fall funkar det inte via internet.

Vill bara varna att telefonaktiveringen är känt för att få folk att utvecka mordtendenser. Man får psykbryt av skiten och börjar slå ihjäl microsoftanställda med stekpannor och andra tillhyggen medans man visslar intron till Walker, Texas Ranger.

Det är isf olika. De gånger jag har ringt har de tvärtom varit både professionella och tillmötesgående och utan alltför långa telefonköer.

Av Whippoorwill
Skrivet av orig_rejser:

Efter ha klämt allt det klistrade och en hel del till börjar jag känna mig lite klarare.

Tänkte vattenkyla för att få ett tystare system, och som de flesta andra här, för att det är skoj

Har i dagsläget dator i sign, ett 7979 och en i7 3820, kör ingen överklockning på någon av dem, i framtiden kommer det nog råka hamna ett 7970 till där.
(nuvarande tdp fick jag till 380?)

I nuvarande stund har jag ett fd r4, får se hur mycket det kommer störa mig under bygget.

Min tanke är följande, reservoar och pump i 5,25" platserna, sedan en 2*120 30mm i toppen, från toppen går det till cpu, vidare till gpu för att sedan gå till en 2*120 45mm i fronten. ( radiator-->cpu-->gpu-->radiator-->pump+tank --> )

Detta i kombination med lågvarviga fläktar.

Problemet är om jag tänkte slänga in ett 7970 till... Borde jag då köra radiator-->cpu-->(ny 120mm rad i bak)-->gpu-->gpu-->radiator-->pump+tank -->goto 0

Är jag på rätt bana eller är det något som jag tänker helt fel?

Eftersom temperaturskillnaden i loopen är ganska marginell så spelar ordningen inte så stor roll för effektiviteten utan det mest handlar om det estetiska och hur ordnat och överskådligt slangarna går i chassit.

Av Whippoorwill
Skrivet av Freddemann:

Samsung, dom åker in till verkstaden för reklamationer/reparationer procentuellt mindre enligt senaste undersökningen jag läste.

Har själv också en S4, sjukt nöjd. Bara det att man får med 48gig extra dropbox gör det till en klar vinnare i mina ögon.

Min S4 var mycket mer ömtålig än min gamla S1:a. Ramen runt som ser ut att vara i metall är plast med folie och den gick sönder efter bara några dagar, och skärmen sprack när den gled ur fickan en decimeter när jag satt på marken.

de 48 extra Gigen till dropbox är väl inte permanent gissar jag. Man får dem ett år, sen får man pröjsa, det är ju så det funkar med utrymme på Dropbox.

Detta sagt så gillade jag S4:an starkt.

Av Whippoorwill

Brothers -A tale of two sons. Perfekt för Coop. Det är dock ganska lätt så när man kört igenom två-tre gånger så blir det inte så kul Men ser man det som en interaktiv film är det riktigt bra.

Av Whippoorwill
Skrivet av Regert:

OBS!

Kan det tänkas att man gör en CPU (om man för en stund inte tar med produktionsnod (nm), die size och sånt) där kärnorna är av olika storlek? Och drar lite olika lass beroende på vilka program och hur de körs?
Tex en hexa core som består av 2 större + 4 mindre kärnor där L2 cache är per kärna och sen en stor gemensam L3 cache.
1 stor kärna -> 2 MB cache/kärna
1 liten kärna -> 0.5 MB cache/kärna (som Vishera)
Totalt då 2 x 2 + 0.5 x 4 = 6 MB Cache. Och sen kanske 4 MB L3 på det.

Man skulle kunna tänka sig då att spelar man så körs spelet på de två stora, medan OS:et går på resterande, då blir det lite tydligare med hierarkin mellan kärnorna också.

Mest bara en idé som sagt.
Mvh
/Regert.

Bra tanke men jag kan tänka mig att det i praktiken blir svårt att få det effektivt. Redan nu är det ett generellt problem att det tar prestanda att distribuera processerna över olika kärnor, och ska du dessutom hålla koll på vilka processer som passar bäst till vilken typ av kärna så kommer du tappa ännu mer i overhead. Bara min reltivt okvalificerade gissning

Av Whippoorwill
Skrivet av Ten:

Undrar om någon vet ungefär vad som räknas som ett bra flöde i liter/h, deltat mitt upskattar jag det på 6-7c(ingen rums temp här) och jag har inget problem med att ha väldigt bra flöde men vill hitta en bra början på flödeskurvan när jag ställer in den och jag hittar inget konkret svar ligger nu på ca 58L/h med pumparna nerställda i idle då jag kör dem tempstyrda efter vattentempen.

Nånstans mellan 50 och 60 brukar jag ha och det är väl vad som rekommenderas för mitt system åtminstone, jag misstänker att jag kan sänka ytterligare men eftersom pumpen håller sig tyst ändå behövs det inte. Man kan testa sig fram att sänka flödet tills det börjar påverka deltat i nämnvärd utsträcking.

Av Whippoorwill
Skrivet av godspeed:

Tjena!
Väcker liv i en äldre tråd, pga ditt inlägg då jag är lite nyfiken på ditt agg, då FSP verkar ha lagt ner tillverkningen av sina xilenser agg:/
Detta Seasonic FL460 , kör du fortfarande det?

Har fundering att köpa det agget till min filserver, är dock lite orolig över om kraften räcker till, det borde det göra men har en Pentium G630 som förmodligen kommer bytas till en I3 med T och låg energiförbrukning, har 4gb ram plus och åtta diskar plus 4 120mm i lådan, och mus och tgb, det här torde räcka till och vara i överkant, eller hur?

Står i köptagen och tänker köra burken med passivt agg och kanske t o m stänga av fläktarna framför diskarna för att se hur temperaturerna påverkas men är mest orolig över nätagget i det läget, kommer dessutom sitta i ett FD R3 antagligen pga ljuddämpningen inte är särskilt bra i ett gammalt CM stacker 101

Hej , jag kör fortfarande med det och det är tyst och gör sitt jobb. En gång har burken fryst och startat om sen jag köpte agget och det kan ju vra vad som helst inklusive agget, men mycket mer troligt är att det är disken eller nån anna av komponenterna som är sex år gamla vid det här laget.

Jag är ingen expert på strömåtgång och dimensionering, men jag har svårt att tänka mig att det inte skulle räcka. Det är ju ett kvalitetsmärke så det ska ju klara att leverera bra även relativt nära maxbelastning

Av Whippoorwill
Skrivet av Ford Prefect:

Terrorister med lite bakom pannbenet använder inte okrypterad kommunikation över internet. Du behöver ju inte ens använda kryptering, det går att använda samma Webmail och föra kommunikation genom att bara skriva "drafts"...

glider lite OT , men även om du använder drafts så skickas ju trafiken mellan klienterna och webservern så det måste krypteras ändå, och mailservern är fortfarande lydande under de lagar vars land den står i och i molnsammanhang det land företaget hör till.

Skrivet av Campaigner:

Jag skulle absolut tro att alla nationer som KAN övervaka, GÖR det. Varför inte använda makten när man har den liksom?

Ja precis. Och man kan ju tillochmed säga att länder måste ha skydd och underrättelsetjänster och om man är en sådan myndighet och har möjlighet att inhämta information vore det närmast tjänstefel att inte utnyttja det.

Ansvaret därför blir för tjänsteföretag och användare att skydda sin egen integritet så att övervakningen blir så svår som möjligt.

Av Whippoorwill
Skrivet av ivanmedi:

Tror du inte att en elakartad, antidemokratisk regering skulle hitta på något som är betydligt värre än FRA?

OM en antidemokratisk elakartad regering tar makten så kan man ändra sitt beteende och föra demokratisk kamp i det fördolda, men det blir omöjligt om tillräckli data om en redan finns lagrad

Av Whippoorwill
Skrivet av zin:

Fast detta är redan aktuellt i vissa länder, varje gång du t.ex. drar ditt ICA kort för vissa varor så ser de precis vad du köper. Dessa uppgifter kan användas till att övervaka dina förbrukningsprodukter såsom toalettpapper, lotter eller vanlig mat. Sedan kan se säljas till företag som erbjuder t.ex. lotter, de har större chans att få dig som kund då du handlar lotter regelbundet. Annars har du ju lösningen på de flesta dörrar i Sverige, "Nej tack till reklam". Även kan du anmäla sig till spärregistret NIX, gäller dock inte för mobiltelefoner.

Just ICA-kortet är ett intressant exempel. ICA ville spara individuell köpinformation just för att ge riktad reklam baserad på tidigare köphistorik. Det sade datainspektionen nej till. Därför startade man ICA-bank , för att banker har rätt (och skyldighet) att spara individuell transaktionshistorik, och vips hade ICA det de behövde för att kunna personanpassa reklamen..

Av Whippoorwill
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Jag fattar inte varför alla ska gnälla om integritet hit och privatliv dit så fort ordet "avlyssning" eller "övervakning" förekommer.
Själv har jag ingenting alls emot att bli övervakad, avlyssnad och allt det där, jag vill att onda typer ska åka fast, och jag har inget att dölja.
I don't know about you men alla fall jag vill att bad guys ska åka fast, det eventuella lilla lilla obehaget av att bli övervakad (jag känner inte det obehaget dock) är ett litet pris för att få fast bad guys.

Skrivet av Krimsarn:

Jag kanske är naiv, men jag litar fortfarande på att staten och FRA, polisen, försvarsmakten etc. fattar rätt beslut och går att lita på.

Myndigheterna kanske är good guys just nu, eller åtminstone med goda intentioner, men om de lagrar en massa information och har färdiga lagar och teknisk infrastruktur så är det alltför frutansvärt lätt för en auktoritär regim ,invaderande makt eller inhemska antidemokratiska krafter som får makten, att utnyttja det och rensa ut all tänkbar opposition. Minns att Nazisterna kom till makten genom demokratiska val (åtminstone delvis).

Av Whippoorwill
Skrivet av d0b:

Har inte läst PDF'n du länkade, så de kanske har planer på att avgiftsbelägga även radioapparater(?), men i dagsläget så är radioapparater avgiftsbefriade (även fastän det heter TV och Radiolicens).

FM-sändningar, T-DAB (terrestial-digital audio broadcast) och T-DAB+ är alla tekniker för att föra över ljud i etern.

Man hade radioavgift till nån gång på 80-talet då man tog bot det för att minska adminstrationen. Tror inte man kommer återinföra det.

Av Whippoorwill
Skrivet av Marathonkillen:

http://www.idg.se/polopoly_fs/1.513096.1371551534!imageManage...

Där står det ordagrant:

"Vem som äger/tillhandahåller den avgiftspliktiga utrustningen som finns i X X hushåll har ingen betydelse. En dator som finns i ett hushåll kan inte anses vara arbetsgivarens egendom ..."

Nog svarar Radiotjänst i allra högsta grad i ämnet ägandet.

Åge

P.S. Redigeringen är tillägg av ordet "hushåll". D.S.

Ja, men det väsentliga i det stycke du själv citerat är första meningen och det är ju precis i enlighet med det jag säger. Andra meningen gäller tolkningen av egendom specifikt i hänseende av Radio- och TV-avgift men är egentligen överflödig i sammanhanget

Av Whippoorwill
Skrivet av Marathonkillen:

Ja, så skriver du.

Så här skrev jag:

Som du ser nämner jag inget om licenskostnaden eller skyldigheten att betala den. Jag ställer frågan om jag är tvungen att lämna ifrån mig min dator jag har i tjänsten, som enligt min mening arbetsgivaren äger, men som Radiotjänst inte anser de gör.

Åge

Jo, och jag svarar att Radiotjänst inte anser nåot om ägandet överhuvudtaget

Av Whippoorwill
Skrivet av Marathonkillen:

Hmmm .... du har nog inte läst vad jag skrivit helt korrekt......

Åge

Vad är det du menar då? Det jag säger är att Radiotjänst inte bryr sig om vem som äger mottagaren utan bara om hushållet har tillgång eller inte.

Av Whippoorwill
Skrivet av Marathonkillen:

För min del är det rätt intressant att läsa att Radiotjänst inte anser att den dator mitt företag lånat ut till mig, för att jag skall kunna utföra mitt arbete, inte ägs av arbetsgivaren bara för att den finns i mitt hem.

Om jag slutar min anställning, kan min arbetsgivare kräva den åter om nu arbetsgivaren inte äger den?

Åge

Det har ingenting alls med ägande att göra , även om den är utlånad av en kompis som själv betalar licens så är det enda som gäller huruvida hushållet har tillgång eller inte.

Av Whippoorwill
Skrivet av F.Fairlane:

För att kunna ta emot svt:s sändningar på nätet så måste du ha flashplayer installerat. Annars är datorn obrukbar som tv-mottagare. En obrukbar mottagare skall enligt lag ej vara licenspliktig.
Så egentligen så är det inte internetanslutningen som är mottagaren.
Denna lag är inte genomtänkt för fem öre.

Lagen suger och är ogenomtänkt men just de argumenten du tar upp håller inte. För det första handlar det om tv-sändningar generellt, inte bara SVTs och all streaming kräver inte Flash. Angående obrukbar mottagare så kunde man förut låta plombera en TV och skicka in intyget att mottagaren gjorts obrukbar, men sen 2006 så gäller det inte privathushåll, eller om man ska vara petig " lokaler avsedda för bostadsändamål".

Av Whippoorwill
Skrivet av Json_81:

Men, om man bara har en jobb-laptop och jobb-telefon behöver man inte betala, då går det på arbetsgivarens tv-licens.

Skrivet av WEBRUNNER:
Skrivet av SkalmanBC:

Här kommer artikeln som påvisar att det är ARBETSTAGAREN som skall betala avgiften för företagets dator om man använder sig av den hemma.

http://www.idg.se/2.1085/1.513090/ska-privatpersoner-betala-t...

Jag har mailkonverserat med Radiotjänst om detta och det beror på. När det är som i artikeln att man har en dator som är stationerad i hemmet räknas det så som de beskriver där, men om man har en laptop eller smartphone på jobbet som man ibland tar hem och arbetar på hemifrån så räknas utrustningen inte som hemmahörande och därmed inte avgiftspliktig i hushållet (men företaget ska ha betalat avgift enligt gällande bestämmelser).

I praktiken lär det innebära att om man använder datorn och mobilen på arbetsplatsen så behöver man inte betala avgift för att man också använder den hemma.

Av Whippoorwill
Skrivet av d0b:

Elektronik och vatten är inget problem då vatten inte leder ström. Däremot så finns det orenheter i vanligt kranvatten, och det leder ström.

Använder du destillerat vatten så är det bara att torka av och låta komponenterna torka ordentligt.

Men som övriga sagt, använd helst tryckluft (gör det med fördel utomhus så slipper du att få dammet överallt inomhus)

Att den lilla mängd salter som finns i kranvatten i en fuktad trasa skulle spela roll i sammanhanget låter klart långsökt. Det är ju inte tänkt att man ska doppa datorn i vattnet. Då är i så fall risken minst lika stor att det finns saltrester från tex tvättmedel eller liknande i trasan