Inlägg

Inlägg som Whippoorwill har skrivit i forumet
Av Whippoorwill
Skrivet av ddaniel91:

Hej allesammans!

Jag anser mig vara mycket kunnig på Windows, men går ändå bet på detta. Det handlar om någon form av virus som jag fått i datorn som jag inte kan ta bort. Varken Bitdefender som jag använder som anti-virus eller Malwarebytes (!) verkar hitta det.

Viruset gör så att när jag går in på vissa hemsidor blir jag redirectad till "adobe.com" där den säger att min flash player är för gammal och ber mig att installera senaste versionen. Filen som kommer ner är såklart inte flash player utan något helt annat. Jag använder Chrome primärt och det är enbart däri problemet finns. Internet Explorer fungerar precis som vanligt. Jag har också försökt att reseta Chrome så att ingenting nytt som jag inte har godkänt finns kvar, men det hjälper enbart några minuter.

Några förslag på vad jag kan göra?

/Daniel

Ursäkta en dum fråga, men är du säker på att det inte är adobe.com du faktiskt blir redirectad till etc. och att problemet är att det blivit nåt knas med din flash extension för chrome? ÄR du säker på att filen som laddas ner är något skumt och inte nån legitim downloader?
Det som verkar extremt fishy nämligen enligt min erfarenhet är att ett så väldesignat virus som ingen bootande antimalware hittar eller går på ändå bara går på chrome och inte alla browsers.

Om du inte redan gjort det så tycker jag du ska ta och ladda ner filen du får för flash player och ladda upp den för undersökning hos tex http://www.virscan.org/ eller https://www.virustotal.com/ eller båda. Dessutom , om filen innehåller malware så kan du kanske få nån ledtråd till vad som ligger bakom och googla vidare hur du ska få bort det.

Om undersökningen visar att filen verkar harmlös skulle jag avinstallera chrome, starta om datorn, ladda ner och nyinstallera chrome och sen som första sak manuellt gå till adobe.com ( dubbelkolla att IP-adressen stämmer och gör reverse lookup etc så att du är stensäker på att du är hos riktiga adobe) och ladda ner och installera senaste flashplayer för chrome.

Av Whippoorwill
Skrivet av hoski:

Ja, för att dividera kills med antal deaths är ju för jävla krångligt? lol.

Nej inte direkt, men det skulle förmodligen bli något mindre folkus på K/D dels för att det visar att DICE signalerar att det är mindre intressant, och dels för att det är en annan mer omständlig sak att dividera än att bara kolla. Jag menade inte att man behöver vara einstein för att klura ut det, men det är lite för krångligt för de flesta att orka räkna ut i huvudet lika ofta som de kolla statsen gissar jag.
Man kan ju vara ännu mer radikal och helt enkelt inte spara matchresultaten så detaljerat utan låta folk fippla med det själva och default bara spara lagens resultat i matchhistoriken.

Av Whippoorwill

Jag har lirat BF sen 1942 beta utom BC2 och BF3 som jag hoppade över.
Jag tror att väldigt mycket av gnället i tråden här egentligen handlar om nostalgi, att man växer och tappar känslan av att tappa bort tiden i takt med att man blir mer vuxen och får mer saker i livet att lägga tiden på och ta ansvar för, plus att minnet förskönar, eller snarare det extremiserar. Gillade man det huvudsakligen kommer minnet av strulet att blekna.
Följaktligen minns jag 1942 med störst kärlek och BF2 ganska bra mer inte riktigt samma känsla men det betyder inte att jag tror de var bättre.

Unlocks i BF4 blir inte bättre och bättre och de man har från början är helt ok, kanske med undantag från snipern som är lite mesig, men man har i stort sett allt man behöver efter relativt få timmars spel, och det är definitivt inte bristande unlocks som ger underläge när man börjar spela, utan det är som vanligt kunskap om kartorna och att spela in sig på känslan i vapnen och fienden.

Jag har inte störts speciellt av buggar sen början även om jag kastades ut ibland första månaderna, jag har alltid valt lågping servrar om det har haft betydelse.

Ska jag klaga på två saker så är det att K/D står ut så tydligt i statsen, den borde man få räkna ut själv på något krångligare vis för nu är det väldigt många som skiter i teamplay och att vinna matcher och bara lever för sin K/D-penis.
Den andra saken just nu sen senaste patchen är att Killcam är buggig som fan. När man blir dödad står ett namn, ett vapen och en rödmarkerad snubbe/fordon och det enda jag tror stämmer är namnet , men inte ens det är jag inte säker på. Det är nästan aldrig som vare sig rätt vapen eller rätt fordon eller rätt snubbe visas.

I övrigt har jag köpt premium till fullpris och tycker det är värt. Allt snack om att det är för lite skill är trams, det är lika för alla och är man en squad och kör riktig teamplay är det det som har betydelse, och det som ska spela roll.

Av Whippoorwill
Skrivet av FatherOfThree:

Du har glömt bort att (avlopps-)vattnet skall renas i ett reningsverk med flockningskemikalier mm.

Motivera även gärna hur du tänker dig att färskvattenkylning skulle ge en minskad elförbrukning
(i sådan omfattning att miljöbelastningen påverkas)!
(Såvitt jag begriper används el för att pumpa fram vatten till vattentornen,
och spillvärmen som åtminstone under vinterhalvåret gör viss nytta, spolas ut i avloppet)

Fo3

Eftersom kylvattnet i princip är rent behövs inga ytterligare flockningskemikalier. De tillsätts för att binda föroreningar och inte i överskott.
Det är rimligt att anta att de storskaliga vattenpumparna har god verkningsgrad till skillnad från de små datorfläktarna där energieffektivitet knappast är prioriterat överhuvudtaget.
Det är riktigt att spillvärmen spolas ut och jag påstår inte att det nödvändigtvis är en miljövinst totalt, jag säger bara att beroende på omständigheter är det inte heller en självklar miljöbov.

Av Whippoorwill
Skrivet av Nauie:

Jodå, det tillsätts klor i vårt dricksvatten på flera av våra vattenverk.

Källa:
http://www.svensktvatten.se/Vattentjanster/Dricksvatten/For-d...

OK, låt mig omformulera då: Det tillsätts inte klor i sådana mängder att de är en märkbar miljöbelastning. I varje fall är det inte givet att den ökade vattenförbrukningen skulle vara en större miljöbelastning än den minskade elförbrukningen. Det beror på var i landet man bor och hur vattentillgången ser ut. Sverige har generellt sett god vattentillgång samtidigt som det till skillnad från el inte går att flytta från ställen med överflöd till ställen med sämre tillgång.

Av Whippoorwill
Skrivet av SmOOthy:

Ja, för drickbart klorerat kranvatten är en sådan given del av det naturliga kretsloppet så det sköter nog sig självt. En fruktansvärt dålig ide som har varit uppe förr.

I Sverige är kranvattnet inte klorerat så det är ingen miljöbelastning på det viset, däremot är det beroende på var i landet man är och varifrån dricksvattnet hämtas ett visst slöseri med grundvatten

Av Whippoorwill
Skrivet av Wasp:

men hallå vilken jävla bump

Jo det har du väl rätt i

Ojsan.. kollade inte på datum

Av Whippoorwill
Skrivet av Wasp:

Vad gör det för skillnad, han gav information om det. är någon intresserad av källa så är det bara klistra in hela skiten i google.

Det hör till god sed att ange att något är ett citat om det är det även om man inte anger källan

IP
Av Whippoorwill
Skrivet av Storanyman:

Okej ska göra det. Men om jag har det hur fixar jag så jag får för att lägga till en annan publik ip?

Du anger IP-adressen på det virtuella nätverkskortet när du i VMWare skapar och definierar din virtuella maskin, i samma skede som du anger den virtuella 'hårdvaran' dvs minne och disk och tillgång till USB etc.

Dessutom måste du som redan sagts sätta dig in i virtuell switching för att ange hur nättrafiken routas till de virtuella interfacen från det fysiska.

Ett tips om du inte är bekant med virtualisering sen tidigare är att börja med att installera tex virtualbox på din PC och öva på att skapa lite v-burkar.

IP
Av Whippoorwill
Skrivet av Storanyman:

Men publik ip också?

Ja förutsatt att du får tilldelat flera publika IP av din ISP förstås.

Av Whippoorwill

DDOSad kan man bli om ens IP är känd, men om man kan dölja den är man i princip säker. Att som privatperson skydda sig på annat sätt än att dölja IP är i stort sett omöjligt

IP
Av Whippoorwill

Det är inga problem för det går utmärkt att köra fler IP på samma interface

Av Whippoorwill

Två synpunkter:
1. Det går inte av en schematisk genomsnittsbild avgöra om något är en klon eller inte för ofta har det stor betydelse med materialval och små detaljer som inte syns och kanske även faktorer som inte påverkar slutresultatet prestandamässigt men tillverkningen etc. Dessutom måste många mått vara exakt lika för att kunna passa med andra standardkomponenter.

2. Ofta i komponentsammanhang har en stor del av kvalitet och kostnad inte att göra med tillverkning utan i kvalitetsgranskning och hur mycket avvikelser som tolereras respektive kastas. Alltså kan samma fabrik med samma utrustning göra både skit och topkvalitet.

Alla spekulationer i sammanhanget hänger än så länge bara på Razors rykte

Av Whippoorwill

Har också tagit kontakt via websidan

Av Whippoorwill

Intresseanmälan

Gammelgamer som gärna vill spela mer team och squad. Messar på websidan

Av Whippoorwill
Skrivet av flq:

Revives har oftast ingen betydelse om inte teamet spelar taktiskt (vilket dom aldrig gör på öppna servrar). Alla springer mest runt som yra höns och det är bara att spawna igen i närheten om man skulle dö. Är annat om man kör en squad som spelar ihop för o ta en cap o håller dom vid liv.

Det spelar väl roll även public eftersom det blir en ticket mer eller mindre för ena laget

Av Whippoorwill
Skrivet av htbtoma:

nej det tappar ingenting, det ska ALLTID funka annars tappar det hela vitsen. Däremot skulle jag vara helt för att du måste ladda upp 1-2 sek och inte kan instantressa folk, men att du kan försöka 3 ggr utan att personen i fråga blir ressad är helt jävla hjärndött.

Jo , det ska inte glappa som det gör nu så klart. Det stör jag mig också på. Det var tid och avstånd jag tänkte på. Och varför inte precision av något slag, fast det inte finns med nu.

Av Whippoorwill
Skrivet av Cuge:

Hej SweClockers!
Letar efter ett par nya in-ear lurar. Använder aldrig dessa egentligen men de är ett krav då jag börjat knäcka extra på en industri. Vanligtvis brukar jag lyssna på musik i mina B&W P7:er kopplat till en AMP+DAC kombo, så helst ska det vara bra ljudkvalitet i lurarna. De ska kunna klara av mycket olika genrer då jag lyssnar på både elektroniskt och klassisk musik. En sak jag oroar mig för är dock min öronvax-produktion. Producerar väldigt mycket av detta så vet inte riktigt hur jag ska lösa det.
Budget ~ 1000kr (helst under).

Tack på förhand!

Jag rekommenderar a-jays 5 med formgjutna silikonpluggar från nån hörselspecialist. Helt enastående och bekväma.

Av Whippoorwill

I Conquest tycker jag ibland att det händer för lite av att man har majoriteten av flaggorna. Det händer matcher då jag har varit övertygad om att ena laget skulle vinna stort eftersom de haft flera flaggor hela tiden men till min förvåning har andra laget vunnit ändå, antagligen på mycket fler kills. Det ska gå att vinna så också, men kanske mycket svårare än det verkar nu

Av Whippoorwill
Skrivet av NisseBrevslick:

Det här är en stor anledning till att jag inte ressar längre. Många av mina deaths har jag fått pga att jag försökt ressa folk. Nu ressar jag i princip bara squad mates och folk som jag vet ressar tillbaka. Man har oftast sån liten tid på sig att ressa någon så om man inte vill riskera att dö så är det oftast lika bra att låta bli det.

En annan anledning är också att det går mycket långsammare att ressa någon i BF4. I BF3 så kunde man byta till paddlarna snabbt dyka med en crouch mot någon, klicka, och direkt därefter byta tillbaks till vapnet. Nu måste man vänta på animationen istället innan man kan byta tillbaka.. omständigt.

Det tappar ju lite om det blir för lätt att ressa också. Det ska inte var jättelätt, men det ska fasen löna sig när man klarar det.