Inlägg

Inlägg som Stefanp67 har skrivit i forumet
Av Stefanp67

Undervoltar mest nu för tiden men för 4-5 år sen var det överklockning som gällde

Av Stefanp67

Varmt hela veckan typ +24 +25 i skuggan och badtemp +25 fram till idag, nu +16 i skuggan och badtemp +23 dock varmt i solen (är en mil utanför Umeå vid en sjö).

Av Stefanp67

- Stationär från 2014, i7-4770k, GTX980, i förrådet med skärm, tg och mus, kan vara en bra reserv i nödfall
- Toshiba L855-10U bärbar från 2012, kopplad till teven i sovrummet med trådlöst tgb/touchpad
- HP Envy 17" bärbar från 2013, sambons dator
- Dell G7 17-7790 17" bärbar från 2020, min nuvarande dator

Ahh just,om det räknas som datorer:

- En AppleTV 4K i vardagsrummet
- En Samsung Galaxy Tab A platta (sambon pendlar)
- En Samsung Galaxy S6 mobil
- En Samsung Galaxy S8 mobil

Av Stefanp67
Skrivet av MisterTipp:

Jag vill säga upp mig från mitt sommarjobb, som inte alls var hur det var beskrivet. En sak som jag oroar mig för är dock att jag fick jobbet eftersom jag sa till min chef att jag kunde jobba hela perioden. Nu vill jag dock säga upp mig i förtid. Enligt mitt kontrakt regleras uppsägning av kollektivtalet, som ger mig rätt till fyra veckors uppsägningstid.
Min fråga är: vad är "mest bindande"? Kan jag begå kontraktsbrott genom att säga upp mig trots att jag sa att jag kunde arbeta? Eller har jag rätt att säga upp mig i enlighet med mitt kontrakt och kollektivavtal?

Jag skulle undvika säga upp mig men om du förklarar vad du tycker är fel kanske vi förstår och kan ge bättre råd.

Av Stefanp67

En Dell G7 17 - 7790 med i7-9750H, RTX2060 Max-Q, 16GB minne, 512GB nvme ssd och 1TB sata ssd och en toppenbra skärm med 100% srgb, 144Hz dock bara g-synk på extern skärm.

Har inte sett någon tearing alls ännu, trodde den slulle komma med den sämre 90% srgb panelen men den kom med den bättre chimei 8TV4Y - 173HCE, 380 nits och ingen kalibrering behövs

Kan nämna att fingeravtryckslskannern är ultrasnabb, tar en millisekund att logga in.

https://i.imgur.com/MavvXut.jpg

Av Stefanp67

Fram tills jag bytte från stationär till gaming laptop juni 2018 var det definitivt grafikkortet som byttes mest, 17 st grafikkort som jag kommer ihåg från ända från Voodoo 1 tiden sen kan det vara några fler

Av Stefanp67

Jag är nöjd med min Dell G7 17-7790, testade skärmen med min i1 Display Pro och 100% srgb, 380nits brighteness (fick sänka brightness 3 steg eller skaffa solglasögon) sen vet jag inte om jag har fått ett "golden sample" men färgtemp 6390K, gamma ok, dE <=1.5, behöver ingen kalibrering alls

Kalibreringsprogrammet rapporterar skärmen som Dell partno 8TV4Y, ChiMei 173HCE, har för mig att dom panelerna brukar sitta i AlienWare XPS serien

Dock är det processorkraft du behöver så gissar jag på Ryzen men se till att du får en ok panel inte dom här 60% srgb skräpet, färgerna kommer se urvattnade på dom.

Av Stefanp67

Köpte en Dell G7 17-7790 med bara en nvme 512GB ssd och funderade på hur jag skulle få in min Samsung 850 Evo 1TB ssd i den.

Vis mina erfarenheter av HP laptops googlade jag efter hårddiskvagga och kabel men hittade ingenting. Så jag öppnade den och där satt en tom hårddiskvagga med kabel och skruvar - bravo Dell

Men generellt minne och lagring kan uppgraderas.

Av Stefanp67

Ingen aning, kanske 50-75% av vad man kan köpa en för vad man kan köpa en nu. Är det icke nordisk tangentbord?

Av Stefanp67

Hmmm glid in lite lugnt på klockor och fråga henne vilka hon tycker är snygga

Har en tjejpolare som gillar stora monsterklockor alltså 45mm som är bredare än hennes handled sen gillar sambon smartklockor, själv gillar jag gamla dykarklockor typ Omega Seamaster 60-70 tals.

https://i.imgur.com/A9bOeym.jpg

Av Stefanp67

Mus och strömadapter så 2st nej 3st när jag gamear kopplar jag in hörlurarna

Av Stefanp67

Sambon har en Samsung Galaxy Tab A och hon brukar ladda ner serier från Netflix, Viaplay och Cmore till pendlingen varje fm och em, hon brukar hinna se ganska precis ett avsnitt innan hon är framme.

Av Stefanp67
Skrivet av tjobbo:

Härligt roligt att läsa om dina resultat! Håller med dig om snabbmat. Åt min första pizza för två dagar sedan, har varit utan pizza precis ett år! Förstår inte att jag kunde äta pizza så ofta förut, självklart var det gott men inte så gott som jag hade målat upp det i huvudet! Så pizza/snabbmat klarar jag mig utan.

Har faktiskt för första gången lyckats göra en riktigt god burgare, lika god som en lyxrestaurangburgare, hittade receptet i sambons receptsamling. Den kanske inte är supernyttig men förhoppningsvis bättre än snabbmat.

Burgare:

300g nötfärs
100g fläskfärs
1dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1-2 kryddmått svartpeppar

Dressing:

1.5 dl mager creme-fraiche
0.5 dl chilisås
1 msk hackad färsk basilika
1 msk hackad färsk dragon
Salt
Svartpeppar

Övrigt:

Bifftomat
Isbergssallad
Rödlök
Cheddarost (kan strykas)
Hambröd eller Ciabattabröd

Vi han tyvärr äta upp dom innan vi kom på att vi skulle fota dom

Av Stefanp67

Skjutsat sambon till hennes "girls only party", tagit fram en San Miguel och drömmer mig tillbaka till bungalowen vi var i för två och en halv månad sen

https://i.imgur.com/8rGVtKi.png

Av Stefanp67

Min gamla Toshiba Satellite L855-10U från 2012 är fortfarande kvar, har bytt batteri och kylpasta samt satt i en ssd och den har de senaste 5 åren gått som multimediadator under teven.

i7-3610QM och 8GB minne och tillräckligt med prestanda för Netflix, HD film, Office etc. Enda nackdelen är att skärmen bara har 1366x768 upplösning men med en extern skärm blir det ok.

Av Stefanp67

Kan meddela att försäkringsbolaget kontaktade mig idag och dom betalar fullvärdet minus 1500kr i självrisk av min Asus GL702VS nytt mk kostar visst +10000kr och sen är det nitat tgb så man måste beställa hela överdelen.

Kommer beställa en Dell G7 17-7790 i em (igen)

Otroligt, var på väg till Gimonäs återvinning för att kasta bort den, sen tjatade sambon om att ringa försäkringsbolaget ...

-UPPDAT-

Nu är Dell G7 17-7790 beställd (igen) fast den kraftigare med i7-9750 och GTX2060 och 144Hz gsync istället för i5-9300 och GTX1660Ti utan gsync

Av Stefanp67

Vägde +93kg 2016, ingen ork och kände mig allmänt dassig troligen pga av att all vikt satt på magen. Körde ett ryck 2016-2017 och gick ner till 86kg men sen kom kilona tillbaka igen under sommaren så 93+ kilo igen hösten 2017.

2018 upptäckte jag att jag hade ett extremt högt blodtryck alltså på typ stroke eller hjärtinfarkt inom 5 år nivån och nu blev jag riktigt rädd eftersom jag inte hade planerat att checka ut förrän en bra bit efter 100 (kan ju inte checka tidigt ut när släktingarna lever länge ).

Så jag började laga mat istället för halvfabrikat och träna mest gym. Våren/sommaren 2019 var jag nere i 77-78 kilo och har hållit den vikten sen dess, blodtrycket är även det ganska ok numera.

Tog ett lugnt racercykelpass idag utan att bli speciellt andfådd och det gick avsevärt snabbare enligt Strava än när jag tog ut mig till max för 2-3 år sen då med plus 16 kilo övervikt och extremt högt blodtryck, sen blev det ett joggingpass efter middan med sambon precis tillbaka.

Tänkte försöka komma ner till 76kg igen nu under sommaren. En kul grej när man har ätit mest hemlagat 2-3 år är att jag inte gillar snabbmat längre, sista snabbmaten var nog Max för över ett år sen och jag tyckte burgaren smakade horribelt dåligt, snabbmat nu är sushi eller så gör jag en egen burgare, dock kan det bli Texas Longhorn ibland, gillar deras biffar

Av Stefanp67
Skrivet av elp:

Visst är det väl fantastiskt med folk som återkopplar....?
*insert-sarcastic-smiley-here*

Precis inget svar.

Tänkte fara med Asus datorn till återvinningen i fm men då nämnde sambon att jag skulle kolla med försäkringsbolaget för säkerhets skull och det ser ut som detta kanske täcks av allrisken, dom skulle återkomma så jag får vänta och se.

Tur att det är 30 dagars öppet köp på Dell datorn som jag beställde.

- UPPDAT -

Har annullerat Dell G7 beställningen, nu väntar jag på att försäkringsbolaget återkommer, så får jag se om jag får tillbaka min Asus gl702vs reparerad eller om jag får pengar, blir det pengar beställer jag Dell G7 igen.

Av Stefanp67

Jag brukar efter varje rakning även raka armhålorna med rakapparatens trimmer. Brukar aldrig lukta svett även om jag blir svettig.

Ren kropp + svett luktar inte mycket eller alls.
Smutsig kropp + svett = usch.
Ren kropp + mycket kroppsbehåring kan lukta men inte säkert, sambon tycker jag luktar gott dag 1 men absolut inte dag 2 :D.
Smutsig kropp + mycket kroppsbehåring = katastrof.

Kör med barnängens barntvål, ingen parfym, med parfym nyser jag i princip hela dagen.

Av Stefanp67

Råkade spilla en öl över min bärbara gamingdator Asus GL702VS förra veckan och medan jag gick till köket för att hämta papper slocknade den. Plockat isär den och det är lite svart vid de pyttesmå kretsarna där man kopplar in strömadaptern.

Jag tror moderkortet om det inte kan repareras av en elektronikfirma och ev tangentbordet måste bytas men resten borde vara ok inklusive strömadaptern på 230W (kollat med multimeter).

Har plockat ur minnena (32GB) och diskarna (256GB nvme ssd + 1TB sata ssd) som jag tänkte trycka in i min nya Dell G7 17 - 7790 när den kommer.

Är detta något som kan vara av intresse?