Inlägg

Inlägg som Stefanp67 har skrivit i forumet
Av Stefanp67

Har för mig att k sprit (biltema) är isopropanol, kanske inte samma klass som apotekets isopropanol men bara en tiondel av literpriset. Fast rätta mig om jag har fel.

Av Stefanp67

Har köpt ganska många prylar från amazon.de kul att man snart kan handla från amazon.se

Av Stefanp67

Personligen skulle jag vilja ha konkurrerande halvledar/krets tillverkning i flera länder och kontinenter, om allt koncentreras till ett land kommer det bli problem förr eller senare. Billigt nu men dyrt senare.

Av Stefanp67

Såg att bakre täcklocket kan till S6 kan köpas för under en hundring på ebay med tätningar, tror jag beställer ett så kan jag ha S6:an som reserv nu när jag har torkat upp den och den fungerar igen

Av Stefanp67

Min Galaxy S6 dog efter en tvätt med diskmedel och vatten, bände bort (förstörde) bakre täckplattan och S6:an var full med vatten så den är inte längre vattentät - troligen pga att den föll i asfalten under en cykeltur i våras

Så efter mycket tvekande mellan S10e, S10 lite och A71 så blev det en A71 igår. Torkade ur S6:an så jag fick igång den och kunde överföra allt till A71:an med Smart Switch.

Har bara haft A71:an ett dygn än så länge men vad jag märkte direkt är att A71 är väldigt mycket rappare och snabbare än S6, menyerna bara blixtrar förbi och apparna startar blixtsnabbt.

Stor skärm också, det är en stor mobil jämfört med S6 med en bra och ljusstark skärm.

Sen var det 80% batteri kvar i A71:an idag trots uppgraderingar, backupåterställning, installation av appar och allmänt fipplande hela kvällen igår så den har bra mycket bättre batteritid än gamla S6:an.

Snabbladdning, 50% på 30 minuter.

Kameran har jag inte testat mer än några bilder men i ljusa miljöer ser bilderna iallafall ok ut. Bilder i mörka miljöer brukar ofta vara det som skiljer mellanklass från topp segmentet.

Ser när jag kollar routern att jag bara får upp A71 i typ 433 mbit men det räcker för mig, ser att sambons S8 går i åtminstone +866 mbit.

Det är ju en mellanklass så ingen trådlös laddning, EJ VATTENTÄT (men det var ju inte heller S6:an efter 5 år ), usb2 i en en usb c kontakt, pwm brightness styrning (ser själv inget flimmer alls), lite långsammare wifi än S-serien, gissar att kameran inte heller är av samma klass som S-serien.

Men riktigt bra batteritid, stor skärm (netflix går att se på medan s6:an hade för liten skärm), dolby atmos med hörlurar, snabb (som f-n också jmf med S6), gott om lagringsutrymme (128GB expanderbart till 640GB) en perfekt mobil för mig, ahhh just det, ser att det går att trycka in 2 sim-kort i den (får prova sambons sim kort och se hur det fungerar )

Av Stefanp67

På de äldre Asus routrarna tex RT-N66U var man tvungen att stänga av accelerationen för att schemaläggningen/föräldrakontrollen ska fungera bra. Kanske inte samma problem numera men du kan ju testa, har för mig att accelerationsinställningarna finns nånstans under LAN.

Av Stefanp67

När jag jobbade i Kiruna gruvan på 90 talet hade vi bälten typ bilbälten fast klart grövre snitt med 4 stålringar och stålspänne och när man gick på höga höjder typ 60-70 meter över marken på en stålbalk kunde man säkra sig med rep.

Kanske säkrare med klätterselar numera.

Av Stefanp67

Alt 2 liknar min skärm bäst, brukar ha 4 - 5 fönster uppe samtidigt (webbläsare, vm, andra appar) och ligger dom lite vid sidan av varandra går det fort klicka på och aktivera det fönster man vill till.

https://i.imgur.com/OGd6xD7.jpg

Av Stefanp67

C: Hynix PC601 512GB NVMe.
D: Samsung SSD850 Evo 1TB

Av Stefanp67

100% laptop, tredje 17" tummaren jag köpt, det viktigaste för mig som spelar, ser på film och bilder och arbetar med den är en bra skärm, minst 90% eller helst 100% srgb (100% srgb på senaste), 120Hz eller mer (144Hz just nu), ljusstark (>300 nits) och vida vinklar (ips). Sen en ok gpu har i min senaste dell laptop ett rtx2060 som är helt ok.

Av Stefanp67

För egen del var det när jag köpte ett xfx 8800gts 640mb i december 2006. Enorm prestanda för sin tid, tappade hakan första gången man körde 3dmark . Jag har för mig att 8800gts/gtx serien var ohotad åtminstone 2 år framåt.

https://i.imgur.com/i1cBGmJ.jpg

Av Stefanp67

Har en 512GB nvme ssd och en 1TB sata ssd i bärbara dell'en och spelen tar upp ganska mycket utrymme. C disken börjar bli full så har börjat installera på D disken.

254GB spel under C:\Games, 144GB ledigt av 457GB
63,6GB spel under D:\Games, 599GB ledigt av 931GB

Av Stefanp67

Googlade lite på Acer Aspire 3 och den verkar ha en tn-panel med ca 60% srgb täckning och kanske 500 i kontrast. Det går inte göra så mycket tyvärr, färgerna kommer alltid se lite "washed out" och kontrasten är heller inte den bästa.

https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-3-A315-51-i3-8130U-...

Har en Toshiba från 2012 med tn-panel och 75% srgb täckning och kanske 300 i kontrast och den är lika hemsk den också trots kalibrering etc, duger till word, excel men filmer och bilder ser ganska "washed out" och så fort man ändrar vinkel så ser allt ut som ett negativ

Det går kanske knåpa till en någorlunda inställning mha windows färgkalibrering och guiderna på www.lagom.nl.

Av Stefanp67

9/10 fast en fråga var en ren chansning som slog in så 8/10 borde det kanske vara

Av Stefanp67

När det blir för mycket skrikande gå ut med frun och sjung "stilla natt" med full volym mot grannen

Av Stefanp67

Faktiskt bra, fyllde i några luckor i min kunskap, gillade jämförelserna bäst speciellt färgtemp och hur det påverkar hur man uppfattar färger.

Skulle vara roligt med en video som trycker lite hårdare på jämförelser tex hur uppfattar vi bilden vid skiftande färgtemperaturer, gamma, gråskalor, felaktiga färger etc.

Sen hur åtgärdar vi detta enklast, tex kör själv med an i1 Display Pro etc och vad tjänar vi på en bild i Rec709/sRGB jämfört med allt åt h-e

Men överlag 10/10

-EDIT-

Sen en sak som är svår att förmedla är skillnaden på skärmar som klarar 60% srgb, 90% srgb, 100% srgb, minns en tidigare video från laxpudding hur en adobesrgbskärm visar bilderna översaturerade.

Sen är ju frågan hur får man fram budskapet till en som sitter vid en tex 60% srgb panel kanske det inte spelar någon rolleller gör det det?

Av Stefanp67

Minns när jag flyttade till en student 3:a i Umeå (Axtorpsvägen) för länge sen. Ostädat när jag kom så städade själv.

Sen skulle dom renovera köket efter några månader som var lite slitet och jag hade ganska höga förväntningar men fick inget datum när dom skulle komma.

En kväll kom jag hem och köket var målat i vitt rakt över affischer och allt annat jag hade satt upp, den firman som gjorde renoveringarna åt Bostaden måste ha tjänat rejält grova pengar

Av Stefanp67
Skrivet av anon321099:

Finns en konspirationsteori del på Flashback gå ditt!

Flashback suger, brukar kolla fb ibland om det är något brott i Västerbotten eller Norrbotten men annars verkar det mest vara nazister och "incels" där.

Han kanske råkade ut för en olycka, det är ju inte helt otänkbart, han kanske tappade något utanför staketet och föll av taket när han försökte hämta det.

Vi hade en galen olycka i Umeå för några år sen där en massa folk klättrade upp på taket till studentbostäderna under en studentfest och sen började det regna och taket blev så halt 4-5 pers gled av och föll till marken. Minns inte hur allvarligt skadade dom blev men 4-5 meters fallhöjd kan ge en hel del.

Av Stefanp67

Han dog, mest troligt på den nivån är mord, MSI är ett Taiwanesiskt bolag jag gissar att kineserna tröttnade.

Av Stefanp67

Jag tror det är jätteviktigt att EU håller sig på både de vetenskapliga och teknologiska framkanterna så bra att dom äntligen kommer igång även om jag tycker det är lite sent

Europa Battlecruiser:

https://i.imgur.com/i19qG9f.jpg