Inlägg

Inlägg som Lord Di Lego har skrivit i forumet
Av Lord Di Lego

OnePlus Nord 2 5G 12GB/256GB Blue Haze + Tillberhör

Hejsan!

Är nu ute efter att sälja en sprillans ny, helt oanvänd och rent av oöppnad och fortfarande förseglad OnePlus Nord 2 5G i färgen Blue Haze.
Medföljer gör även 3 olika s.k. 'bumper case' skal till telefonen och 1 par OnePlus Action Triggers för spelande.

Vann dem via en tävling arrangerad av OnePlus själva, men de har bara blivit liggandes. Så det är lika bra att ge alltihopa ett nytt hem istället.
Har därmed inget kvitto, men det ska inte vara något problem att använda garantin via deras webshop. 2 års garantitid. Fick den sista dagarna av Oktober.

För specifikationer, se t.ex.: https://www.inet.se/produkt/2000808/oneplus-nord-2-256gb-5g-s...

Avhämtning vore att föredra och kan ordnas i Gbg under den närmsta tiden. Frakt går givervis också bra, men då tillkommer fraktkostnaden på priset.

Betalning i Förskott, innan leverans. Kan ta alla de vanliga betalningsmetoderna och även Paypal om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av Lord Di Lego
Skrivet av kenzo15:

Är mitt bud fortfarande för lågt? kan även byta mot dator komponenter eller annat skoj om det är intressant.

Tjena, Kenzo. Ja, jag måste tyvärr be om betydligt närmre nypris i butik. Det är trots allt en helt ny och oöppnad telefon med garanti och extra tillbehör, så jag tycker att det är en rimlig måttstock trots allt. Billigaste på Prisjakt ligger för närvarande på 4.690:- för samma modell.

Av Lord Di Lego

Telefonen är fortfarande tillgänglig.

Det har skett prissänkningar i butik, så då är det inte mer än rätt att jag sänker priset jag också. Utgångspriset i annonsen är alltså inte längre aktuellt.

Av Lord Di Lego
Skrivet av longrange:

Lägsta pris på Prisjakt är 4344kr.
Jag bjuder 3300kr. Kan hämta på plats.

Hejsan, longrange. Tackar för budet.

Vad jag ser på Prisjakt så är det dock för 8/128GB versionen Den jag säljer är 12/256GB versionen, så den landar lite högre i pris.

Jag är definitivt villig att sänka priset lite om det sker någon prissänkning de kommande dagarna, hos någon tillförlitlig butik.
Samtidigt, med tanke på att den fortfarande är förseglad och oöppnad, plus kommer med extra tillbehör, så känner jag inte att det är mer än skäligt att priset hamnar någorlunda nära "nypris" i butik.

Av Lord Di Lego
Skrivet av kenzo15:

3 000 kr Köpes på plats i Göteborg. Finns kvitto?

Tack för intresset, men telefonen på egen hand går just nu för ca 5.000 nypris. Det inkluderar inte tillbehören som jag erbjuder. Så lite högre än så måste jag tyvärr be om

Telefonen vanns som sagt som ett pris i en tävling, så jag har inget kvitto. Däremot ska det inte vara några problem att bruka garantin via OnePlus webbshop, genom att använda serienumret.

Av Lord Di Lego

OnePlus Nord 2 5G 12GB/256GB + Tillberhör

Hejsan!

Är nu ute efter att sälja en sprillans ny, helt oanvänd och rent av oöppnad och fortfarande förseglad OnePlus Nord 2 5G i färgen Blue Haze.
Medföljer gör även 3 olika s.k. 'bumper case' skal till telefonen och 1 par OnePlus Action Triggers för spelande.

Vann dem via en tävling arrangerad av OnePlus själva, men de har bara blivit liggandes. Så det är lika bra att ge alltihopa ett nytt hem istället.

För specifikationer, se t.ex.: https://www.inet.se/produkt/2000808/oneplus-nord-2-256gb-5g-sierra-gray

2 års garantitid. Fick den sista dagarna av Oktober.

Avhämtning vore att föredra och kan ordnas i Gbg udner den närmsta tiden. Frakt går givervis också bra, men då tillkommer fraktkostnaden på priset.

Betalning: Förskott, innan leverans. Kan ta alla de vanliga betalningsmetoderna och även Paypal om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av Lord Di Lego

4200 + frakt

Av Lord Di Lego
Skrivet av mrqaffe:

De har troligen inte haft några direkt ben utan lödytor för de är väl inte hålmonterade och att välja kondenstorer med högrte spännigstålighet brukar gå bra elektriskt men de är ofta större så man bör kolla att de går att montera.
Så här kan anslutningarna ha sett ut från början.
https://n7f2x3w4.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/01/AFKV.jpg

Nej precis, det var såna "ben" som jag menade. Lödytor är väl en bättre beskrivning, så jag tar det med mig.

Så jag kan eventuellt köra på högre Volt, men måste ha minst samma UF?
Försöker googla i takt med att jag skriver och får feedback. Kanske bäst att skicka de ett mejl och se vad de rekommenderar.

Fick nyligen ett PM angående tråden där personen var osäker på ifall det skulle gå att fästa en sån här ytmonterad kondis ordentligt med bara en lödkolv och lite lödtenn. Är det något som någon annan här har några tankar om? Hur annars har de fått fast de till att börja med? (Eller, ja...kanske inte speciellt väl med facit i hand )

Av Lord Di Lego
Skrivet av D.:

Åldern gör ju att man kanske inte vill satsa alltför mycket på den. Skulle kunna söka efter nytt mk på t ex Ebay, men kostar nog antagligen mer än det är värt att lägga.

Precis min tanke. Har sökt lite grann efter ett nytt mk, och det är väl inte jättedyrt. Kanske uppemot 800-1k. Men med tanke på datorns ålder, samt att den undre chassipanelen (plast) har börjat falla lite i bitar på insidan så känns det tveksamt om det är värt att lägga. Annat vore om jag kunde väcka liv i den för bara några hundralappar.

Skrivet av Herr Kantarell:

Frågan är varför de lossnat? Dåligt lödtenn? Eller har de svällt så de "knuffat" loss sig själva.
Eller är det korrosion som frätt av benen. Elytar har en begränsad livslängd.

Skrivet av maweric:

Jag skulle nog köpa nya kondensatorer och löda dit.
Men har man inte provat löda förr så är det inte det lättaste att börja med något sånt här.

Skrivet av mrqaffe:

Frågan är varför de lossnat, om det är fel på nått annat så de blivit varma eller om det är dålig tillverkningskvalitet och i så fall om andra komponenter också är dåligt lödda.

Skrivet av pompa_kumla:

Har aldrig hört talas om en konding lossnat men men försökt löda dit den igen. Att våt kondensatorer svullnar dock är väldigt vanligt om det är av sämre kvalite.

Bra fråga, jag har ju onekligen fått väldigt många timmars användning av datorn. Så livslängd eller kanske dåligt lödda är väl inte omöjligt.
Visuellt ser jag inte att något skulle ha knuffat loss dem, de enda två gångerna jag har öppnat laptopen var just de här två gångerna och vardera gång var det alltså redan en av dem som var lös. De ser heller inte ut att ha svullnat.

Nu när Herr Kantarell nämnde benen så tog jag och tittade närmre, och benen är helt borta från undersidan av kondensatorn, det syns knappt några spår av dem kvar. Jag minns inte heller att jag skulle ha hittat några små metallben i chassit. Här är bilder på undersidan, det syns någon halv millimeter av vad som brukade vara ben.

https://i.imgur.com/9S5Sh7r.jpg

Ena kondensatorn rakt underifrån. Benen nästan helt försvunna.

https://imgur.com/B9J17Px.jpg

Underifrån, snett från sidan.

Redan där har den här tråden varit till hjälp, då jag inte visste säkert om det skulle vara några tydliga ben på dem. Nu förstår jag ju att jag isf får beställa nya om jag ska försöka löda.

Skrivet av Herr Kantarell:

Jag hade köpt nya likadana kondensatorer från elfa eller elektrokit och lött dit dem.
Kan löda åt dig om du vill

Väldigt sjysst av dig, Herr Kantarell. Jag hade difinitivt accepterat hjälpen, men det står att du är i Stockholm. Det blir väl lite väl långt att åka från Göteborg för en 10min lödning.
Är det någon i storgöteborg som kan tänka sig ställa upp kan jag definitivt skruva loss och ta med mk+ nya kondisar och komma förbi någon dag (förmodligen om några veckor), så slipper jag köpa ett lödkit bara för detta om inte annat.

Tack för tipsen! Det kanske får vänta i några veckor, men det lutar åt att jag testar sen. Om reglerna tillåter så kan jag uppdatera tråden sen, ifall någon i framtiden är i någon liknande situation.

Ps. Som jag förstår märkningen på ovansidan av kondisarna så är det 15UF 25V som gäller. Såna verkar inte finnas på elektrokit, det närmaste i storlek och 25V är på upp till 85C och enbart 10UF. Jag antar att det inte fungerar med lägre UF? Behöver det vara 25V på dem, eller kan det vara mer? (El är verkligen inte min grej )
Det finns också en som är 105C, 25V och 480UF, men den verkar vara dubbla storleken.

Av Lord Di Lego

@evil penguin: Tackar för svaret

Ja, det är väl mest pga timingen och att det känns som något som hade kunnat orsaka just detta. Annars har jag som sagt varken kunskapen eller verktygen för att försöka diagnosticera och fixa detta. Känner heller ingen som har det tyvärr.

Har frågar runt litegrann men det verkar svårt att hitta något ställe som gör något sånt. Har börjat fundera lite på om jag bara ska köpa en liten starterkit för lödande och försöka själv. Blir dock svårt att veta, ifall det inte fungerar, ifall det faktiskt är slutsatsen eller om det bara är jag som har gjort fel.

Vet du ifall det bara vore en liten droppe lödtenn på vardera två punkter under varje kondensator eller om det är mer avancerat än så? Är inte heller säker på hur jag skulle försöka få fast den där vänstra plastbiten därunder. Om lödtenn räcker för att få fast den eller om det ska till lite lite klister eller något... Hmm.

Av Lord Di Lego

Kondensatorer lossnade från moderkortet - Hjälp/Råd?

Hej SweClockers!

Jag har använt min trogna Asus N56VZ (3630QM + 650M) i en hel del år nu, men som titeln säger har den nu stött på ett ganska stort problem.

För sisådär 1,5 år sen började den plötsligt stängas av väldigt plötsligt i sällsynta situationer. Jag antog att det handlade om överhettning, då det i början mest hände när jag spelade. Med tiden märkte jag dock att det ibland knappast kunde ha varit överhettning.
När jag till slut öppnade den för att rengöra och lägga ny kylpasta upptäckte jag att en av två likadana kondensatorer (tydligen, efter lite googlande) som satt bredvid varandra hade lossnat. "Lödbenen" som satte fast den på moderkotet verkade ha gått av.

Men eftersom jag inte kan något om sånt och datorn fortfarande fungerade, så lämnade jag det som det var. Problemen med plötsliga avstängningar fortsatte dock, och kanske rent av blev värre, men det funkade.

Tills nu nyligen, då den plötsligt stängdes ner och sen inte visade några livstecken alls. Den går inte på, ingen power led, inget.
När jag öppnade den igen så såg jag att även kondensatorn bredvid hade lossnat på samma sätt. Jag kan bara anta att det är därför datorn inte ens startar längre...

https://i.imgur.com/snTqVug.jpg

I mitten. Vänstra, svarta plastbiten lossnade också med kondensatorn

https://i.imgur.com/rlEjbJ2.jpg

Bild på ena kondensatorn. De ser båda snarlika ut.

Jag hade gärna försökt löda fast de på nytt för att se om datorn börjar fungera igen. I bästa fall kan jag lätt sitta på den ett litet tag till. I värsta fall är den fortfarande död. Inget förlorat. Men som ni hör så kan jag inget om detta och behöver lite råd av de som kan.

1. Tror ni - är det sannolikt - att det är detta som är anledningen till att den är död?
2. Skulle det kunna vara så enkelt som jag tänker, att bara löda fast det på nytt och väcka liv i datorn igen?
3. Finns det något ställe i Gbg som man kan gå till med kretskortet + kondensatorerna och be dem göra detta för en rimlig peng? Det känns inte som något komplicerat eller tidskrävande för dem...

Av Lord Di Lego

@panpo98:

Tack för svaret. Det där med två garantier visste jag faktiskt inte om. Har öht lite svårt att förstå varför butiken inte erbjuder minst samma fabriksgaranti som tillverkaren, det är ju ändå tillverkaren som får lösa det.

Nåväl, jag fick faktiskt snabbt svar från LG Sveriges kundtjänst:

"Hej <Namn>

Tack för att ni kontaktat LG support.

Elgiganten kundtjänst har som tur är fel, vi har alltid 2 års garanti på TV och du har även 3 års reklamationsrätt som täcker produktionsfel.

"

Så då var det löst.

Av Lord Di Lego

Garantitid på ny TV?

Tja!

En bekant till mig beställde nyligen en LG 55UF840V från Elgiganten, men det går inte att hitta någon garantitid någonstans för den. Jag vet att det oftast är 1 år som gäller om det inte står någonstans, men det verkar i lägsta laget. Jag har för mig att man oftast ser större och dyrare LG-modeller, som den här, med iaf 2 eller 3 års garanti.

Han ringde iaf till Elgigantens kundtjänst och frågade och de sa 1 år, men jag tror som sagt att de utgår från det jag nämner här ovan. Jag tror inte de vet helt enkelt, eftersom det inte står någonstans på deras site. Är det någon som vet vad som brukar gälla för lite dyrare LG-modeller eller hur han kan bekräfta hur lång garantitiden är innan den levereras?

Tack på förhand.

Av Lord Di Lego
Skrivet av Jekean:

Sätt time outen på 1 min(lägsta i Windows?) och se till att stänga av indexeringen av diskarna samt andra aktiviteter som kan tänkas bidra till periodisk läsning av disken

Tack för svaret.

Jo, det är väl lite det jag gjort just nu, fast att jag lägger disken som offline också så att inget kan komma åt den. Fast som jag sa, det är inte optimalt för ibland spinner HDD:n upp ändå och time out:n i Power Options i Windows gäller för alla diskar, inklusive systemdisken. Jag vill ju egentligen bara ha kontroll över specifika diskenheter.
Finns det verkligen inget smidigare sätt att göra detta i varken Windows eller program från tredje part? :/

Av Lord Di Lego

Kontroll (På/Av) över interna hårddiskar

Tja!

Har nyligen köpt en ny laptop och passade på att trycka in en SSD som systemdisk. Jag valde dock att behålla HDD:n som lagringsdisk istället för den optiska enheten. Problemet är att HDDn är 7200RPM att ganska högljudd, och i stora delar av mitt användande så behöver jag inte HDD:n alls, så det är onödigt att ha den igång.

Så, det jag har letat efter men inte hittat än, är något enkelt och praktiskt sätt - i framförallt Windows (8) men också Linux - att kunna stänga av HDDn och hålla den avstängd tills att jag eventuellt aktiverar den igen. Är det någon som kan något fiffigt sätt att åstadkomma det här?

Jag har fokuserat först och främst på Windows än så länge och det närmaste jag har kommit är att använda Power Options i Windows för att bestämma hur länge diskarna kan vara inaktiva innan de stängs ner och sen i Disk Management sätta HDD:n i fråga som Offline, så att inget kan komma åt den (och därmed väcka den igen).
Det här funkar väl hyggligt än så länge, men lite då och då så spinner HDD:n upp igen av någon anledning, innan den stängs ner igen efter ca. 5 min. Så det är inte helt optimalt.

En bättre lösning skulle uppskattas.

Av Lord Di Lego

Har nyligen fått en beställning från Dustin, men däri fick jag bara en "Plocklista". Är det den som gäller som garantisedel/kvitto sen, eller?

Det står det mesta jag skulle förvänta mig på den angående beställningen, det som saknas är väl kanske betalningssätt och framförallt pris på sakerna.

Av Lord Di Lego

Snabb fråga till vem som helst som vet.

Gäller ångerköp/öppet köp även för produkterna i den här kampanjen? Det måste de väl göra, eller?

Av Lord Di Lego
Skrivet av inet.se:
Skrivet av Lord Di Lego:

Hej Inet!

Vad sägs om att göra en rejäl kampanj (~7-10%) på den här nu strax innan jul;
Asus N56VZ
Eller iaf under mellandagarna? Ni har ju en del i lager...

Priset har legat ganska still ett tag nu, och alla ligger störande nog på samma pris.

Har tipsat inköparna!

Bara för att jag skulle ha fel i mitt påstående att alla har samma pris, så har nu en andra konkurrent till er sänkt priset i stil med vad jag sa att jag ville se.
Så, om ni behövde någon mer motivation så har ni den nu.

Av Lord Di Lego

Hej!

Jag har suttit och väntat nu i vad som börjar kännas som en evighet på att ni eller någon annan ska göra en rejäl prissänkning (~6-10%) på de här; Asus N56VZ.

Ni har ju över 100st i lager, visst kan ni inkludera den i en ordentlig kampanj? Om inte nu sista dagarna inför jul, så iaf under mellandagarna...?
Är detta ens en möjlighet?

Mvh,
Mr. Väntar-på-att-någon-ska-berätta-för-prissättning-på-Asus-N56VZ-att-det-är-julsäsong

Av Lord Di Lego

Hej Inet!

Vad sägs om att göra en rejäl kampanj (~7-10%) på den här nu strax innan jul;
Asus N56VZ
Eller iaf under mellandagarna? Ni har ju en del i lager...

Priset har legat ganska still ett tag nu, och alla ligger störande nog på samma pris.