Inlägg

Inlägg som Enlightener har skrivit i forumet
Av Enlightener
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Mitt resultat: 8/10.

Fun fact angående fråga 5, första gången MSI-draken fick sitt namn "Lucky" var under ett LAN i Växjö kallat GATE. LANet var sponsrat av MSI och bilder togs med MSI-draken runt omkring i olika sammanhang. Där kom även en vän på namnet Lucky som då följde med bilderna. Dagen efter lade MSI upp dessa bilder på sina sociala medier utan cred och med namnet Lucky som följt med sedan dess.
OG Lucky bor hemma hos mig för närvarande.

Det där var riktigt rolig läsning och kuriosa jag definitivt inte hade någon aning om! Kul!

Av Enlightener
Skrivet av Antte:

Renegade Ops?

Riktigt kul spel för övrigt!

Av Enlightener

Utan att nämna vad jag tycker om spelen, men jag måste få säga att TV-serien ser grymt lovande ut!

Av Enlightener
Skrivet av Viceroy:

Är Bengt Alsterlind hedersgäst? Då kanske jag kommer ändå! 🤔

Duger det med en Bengt Alsterlind look a like-tävling?

Av Enlightener

Nu får ni visa att det inte är en slump att SweClockers har en värmländsk chefredaktör!

Skrivet av sniperbob:

Hallå eller. Tror att Bishop's Arms skulle passa bäst faktiskt.

Alla förslag mottages tacksamt! Jag har själv inte varit den flitigaste besökaren i Karlstads nattliv, så jag har inte jättemycket att tillföra på den fronten.

Skrivet av orginallinus:

Har hört att det kommer att regna rejält den dagen i Karlstad, så ta med ett paraply...

Vad menar du? Sola i Karlstad skiner alltid!

Av Enlightener
Skrivet av medbor:

En av dem

Karibien

Dold text

var ju en slamkrypare, de andra var inte lika illa. Din gissning på

Afrika

Dold text

får du nog förklara dock

Om man inte sätter ut en gissning alls hamnar man där som standard. Så ser du fler gissningar på den konstiga platsen är det oftast för att tiden tagit slut innan man gissat...

Jag var inne på rätt plats för slamkryparen till att börja med, men det var den jag ändrade mig på. Blev lurad av arkitekturen/ren dumhet.

Av Enlightener

Blev ett par svärord i mitt stilla sinne på den senaste. En missade jag timern på och svarade inte alls, och en annan tänkte jag rätt först, tvivlade och sedan ändrade mig till helt fel.

Av Enlightener

Måndag och dags för ny karta. Det blev ingen i fredags då jag satt och pillade på en egen SweClockers-karta för framtida bruk.

Idag kör vi kartan I Saw The Sign. Gissningsvis har den något med Ace of Base att göra... Eller skyltar.

I Saw The Sign 2 minuter

Lycka till!

Av Enlightener
Skrivet av dlq84:

Det är iaf lansering, hoppas att det kommer fort efter. Är i stort behov av en ny GPU.

PS. Får man ingen tack för tipset längre? ;).

Det får man.
Jag skickade ut några av oss på resande fot och därför missade vi att kolla tipsen innan artikeln gick ut.

Tack för tipset!

Av Enlightener
Skrivet av Pelegrino:

Det är rätt ofta man ser namnen på restauranger, butiker och barer som är lätta att googla och finns ofta gott om tid för det Det tar ju dock bort det roliga.

Det kanske förekommer, men jag har svårt att tro att det ens är någon som fuskat i alla kartor. Skulle vi misstänka fusk kan vi prova att sänka tidsbegränsningen, men då är det heller inte lika tillgängligt för nybörjare. Vi gör det ju för att det ska vara roligt.

Ett tips annars är att kolla t ex Cyklonens och Skyfires redogörelser för hur de kommit fram till sina gissningar. Väldigt kul och lärorikt att läsa hur de resonerat. Märks att alla spelar väldigt olika.

Den kartan du kommenterade på var förhållandevis "lätt" med många ganska tydliga ledtrådar till åtminstone vilken stad man befann sig i.

Av Enlightener
Skrivet av Enlightener:

Helt random karta den här gången. GeoBettr World - Replayable, en karta för de som är trötta på att hamna på ensliga vägar mitt ute i ingenstans.

GeoBettr World - Replayable 2 minuter

Lycka till!

Alltså ursäkta, men den här veckan valde chefredaktören en riktigt dålig karta! Skärpning till nästa gång!

(8 174 poäng för min del)

Av Enlightener

Helt random karta den här gången. GeoBettr World - Replayable, en karta för de som är trötta på att hamna på ensliga vägar mitt ute i ingenstans.

GeoBettr World - Replayable 2 minuter

Lycka till!

Av Enlightener

Då jag ska åka mellan städer idag tänkte jag att vi provar kartan An Urban World.
Inser att jag snart endera får ha en omröstning om kartor att ta som favorit i repris eller få tummen ur och göra egna kartor.

An Urban World 2 minuter

Lycka till!

(Kan även tipsa om FZ:s GeoGuessr-tråd för de som inte får nog här på SweClockers: FZ:s GeoGuessr-utmaning

Av Enlightener
Skrivet av MoNkeY-05:

Men hjälp vilket kul spel, detta har jag missat helt. Ska läsa på mig tidigare i tråden, är det en veckovis utmaning alltså?
Jag kan köra de bakåt för att lära mig, sen var det någon kostnadsfråga ovan, vad gäller där?

Välkommen till tråden och kul att du funnit ett nytt nöje!

Ingen kostnadsfråga för att komma åt innehållet. Du behöver dock registrera ett konto för att ta del av utmaningarna.
Så länge någon betalande medlem har skapat utmaningen kommer även gratisanvändarna åt det.

Lycka till!

Av Enlightener

För egen del var jag extremt förtjust i att Breath of the Wild samlade ihop alla tidslinjer i en gemensam historia och utspelas 10 000 år efter de andra spelen. Det gav mig en skön känsla av slutgiltighet. Nu verkar det här vara en ganska direkt uppföljare av Breath of the Wild, så de kan säkert bygga på loren på ett bra sätt, men jag kan ändå inte helt släppa tanken på att de kanske stökar till känslan för mig om de blir för vilda i historieberättandet.

Utöver det kändes trailern väldigt Breath of the Wild: Skyward Sword Edition.

Av Enlightener
Skrivet av improwise:

@Enlightener

Hur går det? Börjar känna mig lite som en fripassagerare med AdBlocker påslaget fortfarande

Det går framåt, sakta men säkert. Möten är inbokade och gemensam information kommer efter dessa möten.
Så snart behöver du inte gömma dig i livbåten längre... Eller är det planen för att komma med på Moderskeppet trots att biljetterna är slut?

Av Enlightener
Skrivet av Skyflyer:

19701 poäng.

På första gissningen så såg jag på reklamskyltarna att det stod Milton Keynes så då gissade jag i den staden och ledade upp arenan. 5000 poäng.

Andra gissningen fick jag lite hjärnsläpp. Tyckte först det såg ut som mellanöstern. Jag såg att det stod Indian school eller liknande och tänkte detta kan inte vara Indien. Så jag fortsatte längs med vägen tills jag såg Pakistan academy eller liknande och tänkte, aha, Pakistan och gissade i Islamabad! Vet inte hur jag fick den tanken när jag redan dismissat Indien men tiden tog slut innan jag kom på något bättre. 1152 poäng.

Tredje gissningen såg jag cyrilliska språket samt lite domännamn som slutade med .bg så då låste jag in Bulgarien. Jag såg även vägskylt till Grekland så jag tänkte att vi måste vara på södra delen av landet. Gissade till slut i Plovdiv vilket var fel stad men jag fick ändå 4728 poäng.

Fjärde gissningen såg jag bl.a. spanska språket samt domännamn som slutar på .es så jag gissade Spanien. Placerade nålen först i Madrid pga jag inte visste staden. Jag såg att stadion hette Reale Arena eller liknande så kanske Real Madrid men samtidigt så vet jag inte om de skulle döpa sin arena till Reale när laget heter Real. När det bara var ett par sekunder kvar så såg jag en vägskylt för San Sebastian men jag hann inte gissa innan tiden rann ut. 3839 poäng.

På sista gissningen såg jag Sheffield så jag satte min nål mitt i Sheffield. Letade runt på kartan men hittade aldrig riktiga arenan. 4982 poäng.

Dold text
Skrivet av cyklonen:

Kan ju skriva hur jag tänkte. Dolt.

1. Jag såg nästan direkt att det stod "Bletchley Park" på en blå skylt inne på arenan. Ett känt namn om man är intresserad av kryptering och knäckning av densamma. Tog mig inte lång tid att zooma in på kartan, sen bara söka runt lite för att hitta själva stadion, och sen orientera mig så jag kunde klicka på rätt ställe inne på arenan. 26 meter fel, 5000 poäng.

2. Direkt möts man av en skylt där det står "Al-Nasr" med våra bokstäver och arabiska. Så vi är i ett arabiskt land. Det såg ganska rikt ut, och när det sen stod att det var en indisk skola, antog jag att det var FAE eller ett angränsande land eftersom det är oerhört många från Indien och närliggande länder som arbetar där. Klickade i utkanten av Abu Dhabi men det var visst i Dubai. 123 km fel, 4558 poäng.

3. Kyrilliska tecken överallt, men tydligt ett EU-land eftersom regplåtarna på bilarna hade blå ruta på ena sidan. Bara Bulgarien uppfyllde de två kriterierna, och jag chansade på huvudstaden Sofia, men det var fel. 206 km fel, 4282 poäng.

4. Efter en snabb koll såg jag att arenan hette Reale, och att det stod San Sebastian på en skylt, så jag zoomade in på staden, letade upp arenan och stämde snabbt av var i förhållande till den stora vägkorsningen som startplatsen var. 11 meter fel, 5000 poäng.

5. Möts direkt av texten "Sheffield Wednesday - Hillsborough" (P3 Dokumentär har alldeles i dagarna släppt en radiodokumentär om läktarkatastrofen på Hillsborough-stadion 1989, där närmare 100 klämdes ihjäl), så bara att snabbt zooma in på den nordengelska industristaden, leta upp "Hillsborough" och sen se vilken väg på kartan som ledde till den blå gallergrinden vid startpunkten. 2 meter fel, 5000 poäng.

Dold text

Som jag sagt tidigare, alltid roligt att läsa hur ni kommer fram till era gissningar!

Skrivet av medbor:

Jag kräks nästan… enda jag faktist har varit vid (visserligen för 10 år sedan men ändå) gissade jag fel kontinent till slut ändå… jag skratta för mig själv, undrar om det inte kan vara den ändå, nej så kan det inte vara…

VAFAN!

Vilken otur! Men jag är glad att du delade med dig av detta snedsteg för att roa oss andra.

Av Enlightener
Skrivet av cyklonen:

23840. Rätt nöjd!

Snyggt! Fotbollsfan dessutom, eller?

Av Enlightener

Jag tillägnar dagens karta till @CrispVanDahl och väljer Football Stadiums of the World.

Football Stadiums of the World 2 minuter

Lycka till allihop!

Av Enlightener
Skrivet av RaZman:

Sällan man ser en "kärnfråga" så tondöv och city-fokuserad som subventionerad laddning av elfordon. Folk röstar på partier som saboterar Svensk energi, sätter sitt hopp i vindsnurror och tvingar folk till att planera vardagen efter när man har råd med el, om man har råd att ta en dusch eller om man ens har råd att ta bilen till jobbet - När man själv drabbas av att man behöver använda samma elnät till att köra 12km på full laddning med sin miljon-Tesla så ber man om subventionering. Att frågan ens togs med av Sweclockers är helt makalöst.

Intressant även att mandat finns för att göra någonting åt lootlådorna men att man hellre lovar att göra det nästa gång än att sätta igång direkt.

Skrivet av Zemlan:

Mycket bra skrivet, var min reaktion också när jag såg frågan. Instämmer 100%.

Frågan handlade ursprungligen om subventionering av el till fordon i kollektivtrafik, men vidgades sedan till att även inkludera bland annat transportfordon och personliga fordon. Det kanske inte ändrar era åsikter i frågan och det blev uppenbarligen lite hafsigt formulerat, men jag ville i alla fall formulera motiveringen till att frågan var med.

Subventionering av el till elfordon diskuteras när man letar incitament för att fler ska gå över till den sortens fordon. Frågan har dessutom dykt upp många gånger inom kollektivtrafiken där elpriserna kan göra att driftkostnader skenar hejdlöst för trafikbolag med elfordon i drift. Frågan är alltså aktuell och relevant till riksdagspartierna.

Vi menade inte på något sätt att Tesla-ägare i storstaden var utgångspunkten för frågan.