Inlägg

Inlägg som Enlightener har skrivit i forumet
Av Enlightener
Skrivet av Kalasis:

Solar Jetman till NES såklart!

Stämmer alldeles utmärkt!

Din tur!

Av Enlightener
Skrivet av TotalF:

Känner inte riktigt igen det från amigan men vissa element får mig att gissa Gravity?

Det är i det här fallet fel svar. Gissa vidare.

Av Enlightener

Trodde jag hade ett bra bidrag, men fann sedan att Motorhead från DICE varit med flera gånger redan...

Så det blir istället den här bilden:

Av Enlightener
Skrivet av tomas1976:

Så klart!
Bra jobbat.

Försöker ibland återuppliva min kärlek till de tidiga xcom-spelen inklusive apocalypse men ui:t har tyvärr inte åldrats så väl.
Strategibiten är fortfarande bättre än i de nya spelen men striderna är väldigt frustrerande.

Jag får ju erkänna att jag alltid varit otroligt förtjust i XCOM: Interceptor.

Av Enlightener
Skrivet av tomas1976:

Jag tillbringade lång tid i det spelet med att bara springa omkring och försöka fatta vad man egentligen skulle göra.

Då provar vi den här. Även om bilden är hårt beskuren misstänker jag att den plockas fort men det börjar bli svårt att komma på nya spel.

https://i.ibb.co/JFyhd5B/D9-FB257-B-7-C0-F-4-A06-AF7-B-BA65-DA425-EC1.jpg

Oh, det där är ett kul spel! Fortfarande ett av de absolut bästa XCOM-spelen.

XCOM: Terror from the Deep

Av Enlightener
Skrivet av tomas1976:

Ser ut som transformers till 64:an tycker jag.
Minns det som ett obegripligt spel

Skrivet av medbor:

Snyggt, verkar stämma bra

Det stämmer bra!

Snyggt jobbat! Pinnen är din @tomas1976

Av Enlightener

Ingen annan tog upp stafettpinnen, så jag slänger in ett bidrag.

Kanske lite suddigt och litet, men med tanke på de sjuka ledtrådarna ni tagit tidigare gör vi ett försök.

Av Enlightener
Skrivet av Enlightener:

Verkar som att de flesta, och även jag själv, tyckte det var roligt med lite tidspressade gissningar. Nu tänker jag dock göra precis tvärtom, och sätter en tidsbegränsning på 10 minuter.

Kartan heter Strangest official coverage, och är ett axplock av oväntade officiella streetview-positioner som är lite oväntade eller konstiga. Gissningsvis en svår karta, och även anledningen till den avslappande tidsbegränsningen.

Strangest official coverage - 10 minuter

Lycka till!

Den var svår...

Av Enlightener

Verkar som att de flesta, och även jag själv, tyckte det var roligt med lite tidspressade gissningar. Nu tänker jag dock göra precis tvärtom, och sätter en tidsbegränsning på 10 minuter.

Kartan heter Strangest official coverage, och är ett axplock av oväntade officiella streetview-positioner som är lite oväntade eller konstiga. Gissningsvis en svår karta, och även anledningen till den avslappande tidsbegränsningen.

Strangest official coverage - 10 minuter

Lycka till!

Av Enlightener

Ett förtydligande:

SweClockers vinterdator, och de tidigare sommardatorerna, är ett av de av våra koncept vi anser är viktigast att förvalta väl. Vi väljer ut ett, eller i det här fallet två, paket med komponenter vi anser vara prisvärda och ett bra köp. Att vi gör det tillsammans med en samarbetspartner är för att göra det lättare, framför allt för de som inte vill bygga ihop sina komponenter själva, samt ha en försäkran om tillgängligheten på komponenterna.

Eftersom det här är ett återkommande inslag som många uppskattar planerar vi alltid en hel del redaktionellt innehåll runt vinterdatorn, med videor, prestandatester, bilder och en längre artikel. Det här gör att produktionstiden kan bli ganska lång, och komponenterna måste väljas i ett tidigt skede då innehållet helt cirklar runt dessa.

Det som har uppkommit mest i diskussionen kring vinterdatorerna är grafikkorten. Det är svårt att säga emot att AMD-korten är väldigt prisvärda just nu, och självklart kan vi rekommendera dem. Däremot står vi för valen av RTX 3060 och RTX 3070. När komponenterna valdes ut var det fortfarande osäkert med tillgängligheten och faktiska priser hos återförsäljarna för AMD:s kort, vilket gjorde att de vare svårare att motivera. Sedan ska det även tilläggas att fler faktorer spelar in där Nvidia får en högre viktning för både sitt bättre ray tracing-stöd och snabbare drivrutinsuppdateringar*. (*Ja, AMD har absolut blivit bättre på drivrutiner och Nvidia har också sina brister, men det är fortfarande en bit kvar till Nvidias release-frekvens på sina Game Ready-drivrutiner.)
Dessa faktorer ger bara Nvidia bättre marginaler, det är så klart fortfarande pris/prestanda som är avgörande.

Även om den samlade prisvärdheten i ett paket är en stor faktor är vinterdatorn ändå en bra utgångspunkt om man vill köpa dator, men ändå byta komponenter. Köptips är (tyvärr) färskvara och för de som är mer bekväma med det rekommenderar vi alltid att man jämför olika komponentalternativ.
Vi kommer under veckan se över om komponentvalen i det här fallet långsiktigt har bäst prisvärdhet gentemot konkurrerande alternativ, och om det behövs uppdatera komponentlistan. Vår samarbetspartner, Komplett, kommer i sådant fall även uppdatera sina färdiga paket.

Av Enlightener

Idag är jag lite sadistisk inför helgen och tänkte köra något potentiellt skitsvårt (Med lite inspiration från diskussionerna om tidsbegränsningar också).

Vi spelar kartan Sverige med 20 sekunders tidsbegränsning. Så kolla snabbt var ni är och glöm inte att sätta ut markören innan tiden går ut!

Sverige - 20 sekunder

Lycka till och trevlig helg!

Av Enlightener
Skrivet av knutteman:

Kan meddela att jag köpte en ASUS TUF-AX5400 för 1390, fick hem den idag - det löste problemet! Nu har jag full täckning i hela hemmet. Är faktiskt lite förvånad, men tekniken har väl gått framåt - och D-link kanske inte är starkaste aktören.

Tack alla återigen!

Kul att höra!

Tekniken har definitivt gått framåt, och en bra WiFi 6-router (AX) är oftast en klar förbättring från både WiFi 5 och WiFi 4. Jag tror du kommer bli nöjd med routern och skulle du behöva större täckningsgrad så har även den AiMesh-funktionen för att ansluta ytterligare en ASUS-router som mesh-enhet.

Av Enlightener
Skrivet av cyklonen:

När det gäller såna platser tycker jag att tider runt 2-3 minuter funkar dåligt. Antingen då korta till 20-30 sekunder så man måste chansa snabbt på magkänsla och erfarenhet, eller lång till obegränsad tid så man har chans att ta sig nånstans där man kan komma närmare sanningen - det är svårt nog ändå att hamna mitt i prick eftersom man får "backtracka" från en identifierbar plats ut längs nån skogsväg eller liknande.

Jag håller nog med dig där. Har fegat lite och kört 1 - 3 minuter på kartorna. Känns som att det är dags att slänga in både 20 sekunder och 20 minuter snart.

Skrivet av CrispVanDahl:

9575 poäng är ju skamligt dåligt.
Man ska väl dock erkänna att man inte har full koll på ön utanför norra London typ.

Vi kan ju även köra en ny omgång fotbollsarenor så lär det nog gå bättre.

Av Enlightener
Skrivet av Pelegrino:

22,573

Herregud vad det här var mitt ute i ingenstans. Förutom sista.

Skrivet av cyklonen:

Mediokert resultat för min del. Verkligen bara en övning i att gissa plats baserat på naturtyp på de fyra första. Sista var ju lättare.

17 589 poäng. Man behöver inte vara långt fel för att tappa massvis med poäng på en så liten karta!

Jag får hålla med er. Känner ändå att kartan har potential för att vara rolig. Jag tror jag ändå hittade ledtrådar för vilken ände av riket man befann sig i på allihop, även om de sällan kunde säga mig exakt var i regionen vi befann oss.

Av Enlightener

Vill slå ett slag för följande serie.

Station Eleven på HBO Max.

Den här serien är antagligen en ganska kraftig vattendelare. Utspelar sig i området kring de Stora sjöarna, tänk Chicago och Michigan. Berättelsen, för det är verkligen fokus på berättandet, kretsar runt ett virusutbrott som dödar 99,9% av mänskligheten och några personers upplevelser kring utbrottet och 20 år framåt. Märk väl att det är en berättelse om människor mer än det är en effektsökande post-apokalyptisk sci-fi. Tänk er en mycket välspelad teaterpjäs med ett oväntat scenario i bakgrunden. Det är nog även seriens största nackdel. Den kan ibland bli lite väl teatralisk och långsam. Uppskattar man trots det en väldigt bra berättelse tycker jag absolut att den bör ses.

Av Enlightener
Skrivet av tJev:

Ahaha, måste vara lägsta poängen jag registrerat på över ett år! fantastiskt vad dålig jag är på UK

Det blir ju dessutom lite svårare eftersom poängen räknas annorlunda på kartor som har mindre yta. Krävs att man är riktigt nära för att komma över 4000 poäng.

Av Enlightener
Skrivet av AReal_Human:

Gick riktigt dåligt för mig, tydligen var

Wales Skottland och Skottland Wales...

Dold text

Jag slängde in dina platsangivelser i en spoiler tag istället...

Själv är jag hyfsat nöjd med mitt eget resultat, men var lite ute och cyklade på några stycken. Var någon av positionerna som jag tyckte var lite onödigt svår att hamna nära, men överlag ett ok resultat.

Av Enlightener

Vad kan vi om Storbritannien?

Idag provar vi kartan United Kingdom (Better Map). Jag tror det kan bli lite för lång tid med 3 minuter på denna karta, så vi kör de sedvanliga 2 minutrarna. Bara för att jag skrev det är väl kartan supersvår...

United Kingdom (Better Map) - 2 minuter

Lycka till!

Av Enlightener
Skrivet av Enviro:

https://www.youtube.com/watch?v=uLtkt8BonwM

Det är ju alltid lite hit or miss när det kommer till adaptioner av spel, men helt ärligt ser ju detta riktigt lovande ut.

Håller helt med! Trodde aldrig att jag skulle se fram emot en Last of Us-serie, men trailern ser faktiskt bra ut!

Av Enlightener
Skrivet av cyklonen:

Jag tror att folk behöver komma ihåg att detta är ett rykte. Om 5-6 veckor vet vi.

Absolut! Samtidigt är ändå responsen på dessa rykten ett tydligt tecken på att entusiasterna vill se en 16-kärning 3D-vcache-processor.

Fast å andra sidan är vi nog samma personer som gärna hade sett en 64-kärnig variant...