Inlägg

Inlägg som vaoen har skrivit i forumet
Av vaoen

@simbasang: Skulle rekommendera dig att använda regex(regular expressions) för att hantera dina strängar.
Finns ett webb baserat regex verktyg som du kan använda om du inte är bekant med regex sedan tidigare

Edit: Annars kan du använda "feys" lösning. Har inte kontrollerat den själv men den ser ut att fungera enligt din specifikation

Skrivet av Fey:

regex /([sz]anta|saint)\s*(maria?|mary)\s*$/i

Av vaoen

Om köpet faller igenom så vill jag bjuda 2500kr + frakt

Av vaoen

@Sambat: Jag tror att du kommer att bli nöjd med den datorn

Av vaoen
Skrivet av lord_vasagos:

Känns som onödigaste köpet ever då 7400an och 7600an är praktiskt taget samma cpu skillnaden är 400mhz

Skillnaden är större än 400 mhz. Den största skillnaden mellan de bägge processorerna är 800 mhz (stock). Vid maximal turbo så är skillnaden 700 mhz
i5-7400 ligger på 3 ghz stock, 3.5ghz i max turbo
i5-7600k ligger på 3.8ghz i stock, 4.2ghz i max turbo

Skrivet av lord_vasagos:

ska du uppdatera köp 7700/7700k men ditt grafikkort är så klent att det gör troligen inte ett skit

Det är ganska välkänt att CS GO skalar bra med högre cpu klockfrekvenser. Grafikkortet duger mer än väl för CS GO.

Skrivet av lord_vasagos:

utan snabbare gpu

Gpu skalningen i CS GO är välkänt dålig

Skrivet av lord_vasagos:

men cs kräver inte så mycket cpu

I denna video används 8700k och 1080ti. Cpu användning ligger på 80%+, gpu ligger på <60% (low settings, vilket förklarar låg gpu skalning)

Skrivet av lord_vasagos:

och kör man inte både gpu + cpu så är det enorm obalans i prestandan

Vad menar du med det?

Skrivet av lord_vasagos:

praktiskt taget samma cpu som 7400an där cpu "7600k" + grafik kanske tar runt 150wat eller så tillsammans

Datorn med i5-7400 drar uppskattningsvis 278 W

http://i68.tinypic.com/6zt4m0.png

Datorn med i5-7600k drar uppskattningsvis 302 W

http://i67.tinypic.com/ka0nyw.png

Av vaoen
Skrivet av lord_vasagos:

Lägga sig på en äldre chipset som inte har stöd för framtida uppgraderingar och spara någon hundring på en dyr dator

Prisskillnaden mellan 7700k och 8700k är 490kr, inklusive moderkort för 1114kr och en kylare för 400kr+ (En 212 evo var inte tillräcklig, en 8700k blir ganska varm). Så någon hundring blev helt plötsligt runt 2000 kr (20 hundringar).

Skrivet av lord_vasagos:

och samtidigt tappa 1/3 del av prestandan

Enligt vilken mätning?
techpowerup
Arstechnica
Sweclockers
TomsHardware

Skrivet av lord_vasagos:

för små pengar av vad en dator kostar är korkat och TS sa i första raden att hans bror skulle ärva äldre datorn så uppdatering verkar inte vara ett alternativ så min tankegång är rätt

TS verkar ha ändrat sig:

Skrivet av Sambat:

Skulle det fungera att köpa ett s.ka uppgraderingskit från inet och endast byta ut moderkort och processor?

Skrivet av Sambat:

Funderar nu på att klippa en i7 6700k. Kostar drygt 3 lax. Betydligt billigare än en helt ny dator. Vad tror ni?

//innan du skrev ditt inlägg

Skrivet av Sambat:

Det blev en i5 7600k som enligt recensioner ska vara bra för ändamålet, samt rätt billig.

Av vaoen

@Sambat: Jag skulle rekommendera antingen CPU-Z eller Speccy

Av vaoen
Skrivet av lord_vasagos:

Känns som tämligen värdelöst att köpa en highend dator till CS när i3 8100 + 1050ti håller riktigt bra fps sen tycker jag att det även är helt värdelöst att köpa 7700k när man får 8700k för ungefär samma pengar så ska man köpa highend är 8700k vettigaste valet och förstår inte varför man ens skulle överväga 7700k så går man mental är 8700k the shit

Nu är det inte en fråga om vad du tycker, snarare är frågan vilken cpu som är mest prisvärd/framtidssäker.
Du säger att man kan köpa en 7700k för ungefär samma pengar som en 8700k. Det skiljer lite drygt 450kr mellan de två processorerna. Problemet är att du inte kan använda en coffelake processor med ett kabylake moderkort. I och med det så måste ts även köpa ett helt nytt moderkort för att kunna uppgradera från 7400 till 8700k, vilket är en onödig kostnad då TS ville kunna spela CS med hög fps, inte spendera tusentals kronor på en uppgradering som inte kommer att vara värd investeringen.

Så just nu går jag "mental" över din tankegång och uppenbara ignorans.

Av vaoen

@Sambat: Då borde du bara behöva uppgradera din cpu. Skulle inte rekommendera grafikkort/minnes uppgradering då priserna har skjutit i taket det senaste året.

Av vaoen
Skrivet av Danmyr:

Går alldeles utmärkt, problemet är att gemene man sätter bitcoin i relation till en viss valuta ex: BTC/USD
Sen är USD och de flesta valutorna inget annat än en ren bluff, samma sak gäller även ädelmetaller som guld (finns inga reserver som täcker den mängd guld som handlas, same goes for USD).

Hmm, intressant. Jag förstår vad du försöker säga, men att ädelmetaller och statligt uppbackad valuta skulle vara någon slags "bluff" är helt fel. Så länge du kan byta din valuta mot annan valuta, varor och tjänster är valutan inte en bluff. Samma gäller för guld. Guld har ett värde både som tillgång och inom industrin.

Av vaoen
Skrivet av daneboi99:

Jag har en i5 6400 tyvärr ingen k modell men är det så jävla viktigt med överklockning man sabbar väl bara datorn då? bättre att ha datorn i sitt sinne fulla bruk? än att trimma sönder den så att den brinner upp typ

men ge mig för och nackdelar med detta och vad kan man uppgradera om man inte har en k modell?

Hej!

Att överklocka en dator i dagsläget är en relativt säker process då processorn "klockar" ner eller stänger av sig då den når en för hög temperatur. Det finns även en hel del andra säkerthets åtgärder i bios som t.ex förhindrar att du matar processorn med för mycket ström osv.. Trotts dessa säkerhetsåtgärder är överklockning aldrig en garanti och görs därför på egen risk. Intel erbjuder även en "överklocknings garanti" som du kan köpa till din processor.

Varför vill man då överklocka? Det finns många anledningar till varför man skulle vilja överklocka sin dator. I mitt fall så överklockade jag min dator för den extra prestandan och för att lära mig hur man går tillväga. Överklockning kan förkorta processorns livstid men om man köper ny processor var femte år så borde det inte vara några som helst problem.

Av vaoen

@Lennoz: Spelar 0 roll om skärmskyddet inte täcker hela skärmen. De skulle kunnat skicka ett skärmskydd på 1x1 cm och du skulle inte kunna få någon som helst form av ersättning enl deras garanti. Men du skulle säkert kunna stämma dem för falsk marknadsföring om de nu skickade ett skärmskydd som var 1x1 cm, men det var inte riktigt poängen.

Av vaoen
Skrivet av WoG:

16GB ram 0.o

Frågan är om spelet verkligen är så sjukt bra och häftigt som specifikationerna verkar, eller om de bara gör ett uselt jobb på att optimera?

150GB hårddisk o 16GB ram, känns ju märkligt. Speciellt med tanke på att det fungerar finfint på dagens konsoler.

Har aldrig sett så långa laddningstider som på PS4an utan SSD dock, tog över 3 minuter i en o samma laddningsskärm om man skulle "fast"-travela över hela kartan xD

Vart fick du 150 GB från? Om du syftar på ryktet som spreds i Augusti så var det som sagt ett rykte.

Av vaoen
Skrivet av zOlid:

@Mange43: Det är inga problem alls!

Tror dock om du ska köra samma bild på båda skärmarna (av någon anledning). Dvs inte en utökad bild utan en speglad.
Så blir det den lägsta av dom 2 skärmarnas upplösning som gäller! (Rätta mig om jag har fel, men är rätt säker på detta)

Det stämmer vad du säger. Värt att poängtera är att även bildfrekvensen (Hz) ändras på samma sätt till högsta gemensamma nämnare.

Av vaoen
Skrivet av uberpwnage:

Kanon! Ska ge det ett försök! 8GB krävdes det sa du?

Yes, 8 gb minimum.

Av vaoen

@uberpwnage: Filen ifråga måste du köra. Media creation tool hjälper dig att formatera och installera windows 10 på ditt usbminne.

Av vaoen

@uberpwnage: Din windows 10 nyckel är bunden till moderkortet på datorn du installerade windows 10 på. Det du behöver göra för att installera om windows 10 på samma dator med en ny hårddisk är att först ladda ner mediacreationtool. Sedan behöver du skaffa ett usbminne på minst 8gb som du använder för att skriva windows 10 filerna till. Du startar sedan om datorn och väljer att starta från usbminne, detta gör du ifrån bios inställningar. Efter det så följer du bara instruktionerna som visas på skärmen.

Av vaoen

@uberpwnage: Så du vill alltså överföra nyckeln från den ena datorn till den andra? Enligt följande artikel finns det ingen möjlighet att använda din win 7 nyckel som en win 10 nyckel på annan hårdvara "However, that free Windows 10 license you get as part of the upgrade process is tied to an individual PC. Even if you upgraded from a retail copy of Windows 7, 8, or 8.1, you won’t be given a retail copy of Windows 10. You just can’t move that free Windows 10 license to another PC. Now that the free Windows 10 upgrade offer is over, you’ll have to buy a new copy of Windows 10 if you want to move it to an entirely different PC.".

Av vaoen

Licensen du använt då du uppgraderade från win 7,8 eller 8.1 har blivit uppdaterad till en win 10 licens. Du kan därmed använda samma licens när du installerar win 10 på den andra datorn.

Av vaoen

Ja det kommer att fungera. Men som sagt så lämpar sig inte alla usb minnen sig för att använda som primär disk. En m.2 med 32 gb lagringsutrymme finns att köpa på conrad för 364 kr inkl frakt och skulle vara den bästa och billigaste lösningen för ditt problem.

Av vaoen
Skrivet av Starric:

Vad har du för laptop? Ibland finns det två lediga platser, ibland bara en då den andra stickan är fastlödd.

Min laptop