Inlägg

Inlägg som Jaxione har skrivit i forumet
Av Jaxione
Skrivet av adillboy:

Headsup till alla med ultrawide skärm, spelet stödjer ej 32:9 utan då får man black bars istället. Hittade en fix på reddit med hex editor men ej testat själv ännu. https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/166ry0x...

What? Vad är det för skit? Det får vi hoppas dom löser, annars kommer jag inte spela det.

Av Jaxione

Annonsen är avslutad

Av Jaxione

Hård budgivning men @MrBicce tog hem den till slut. Kontaktar dig via PM

Mvh J

Av Jaxione

Avslutar vid 18.00 ikväll med 15min antisnipe.

@p.lindblom leder på 5800kr+frakt

Av Jaxione

Bud noterade Inköpt 29maj 2020 på Inet.

Av Jaxione

Superfin LG 38 GL950G-B 38tums Ultrawide

Hej!

Säljer min LG 38GL950G-B 38 tums Ultrawide skärm. Köptes här på forumet för ett par veckor sedan och är i superfint skick utan döda pixlar, repor eller liknande. Skärmen säljes enbart pga att jag fick tag på den Alienware 38tums Ultrawide som jag letat efter i 6-7månader. Byter skärm enbart pga designen egentligen då jag kör en helvit setup 38 tums Ultrawide är perfekt storlek tycker jag, ger en kanonupplevelse!

Detta är modellen med gsync och det finns recensioner som nämner en högljudd fläkt som kyler gsync chippet. Men på denna skärmen är fläkten inte hörbar om man inte lägger örat mot utblåset på ovansidan, har aldrig hört den annars. Skärmen har också en ljustark rgb belysning på baksidan som ger en ambilight effekt med antingen fast sken eller olika effekter.

Kartong finns med allt emballage och det kan därför skickas, tar dock inget ansvar för vad posten hittar på.

Tänker att vi kör en kort budgivning och börjar på 4000kr. Reserverar mig för att sälja när jag vill, om jag vill och till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av Jaxione
Skrivet av Toivo83:

lite det jag misstänkte med att snålheten bedrar visheten.
Tanke på hur sällan man egentligen behöver byta.
Tex på min Q7 Max så är delarna räknade på ca 300h innan byte när man kollar i inställningar.
Och jag kör hela min bostad på inte ens 1h.

Ja det är nog så. Testade något kit från amazon men trotts att det fått 4.5stjärnor och typ 10k recensioner så lät min borste som en skördetröska Så köpte original och då var den tyst och fin igen. Dock är det så mycket ikke originalgrejer överallt att man knappt vet vad som är original

Av Jaxione
Skrivet av Toivo83:

Tjo.

Satt och klurade om någon som köpt t.ex från fyndiq https://fyndiq.se/produkt/for-xiaomi-roborock-q7-max-q7-plus-...

Hur kvaliten är.
Såg att det finns diverse olika kit på olika sajter och givetvis i olika prisklasser.

Te.x original borste , https://www.elgiganten.se/product/hem-hushall-tradgard/dammsu...

199kr medans ett helt kit med diverse för 270 på fyndiq.

Det är väldigt olika skulle jag säga. Alla ikke original huvudborstar har funkat men haft olika missljud så slutade med att jag köpte original. Men filter och sidoborstarna har funkat bra

Av Jaxione
Skrivet av NaaR:

Beror på vad man menar med att mjölka. Men i grund och botten handlar det om hur finansieringen ser ut, i synnerhet med mikrotransaktioner, lootlådor och dlc. Och det är fler än Blizzard som gör det, t.ex. EA (någon som minns Prothean DLC till ME3?)

Mitt mest spelade spel de senaste 5 åren är Monster Hunter World, där jag lagt över 700 timmar. Det är grindigt, bygger delvis på RNG i drops men inget centralt är monetariserat. Det är ren spelglädje och sen kommer ett hederligt expansionpack som ger en god påfyllnadsdos. Därtill får du uppdateringar med nya monster "gratis".

Det är enkelt att föreställa sig att Capcom skulle kunna ta betalt för de coolaste skinsen, släppa monster som DLC, lägga in lootlådor för loot, battlepass, öka grinden och skapa en shop för material... etc. Spelet har fortfarande lite grejs i shoppen, men det är inget av den centrala spelupplevelsen.

Heck i MH Rise pallade jag inte grinda lika mycket så jag installerade en charm-modifierare... Ingen bryr sig, spela på det sätt du tycker är kul.

Dota 2, samma sak. Du får rubbet gratis.

Ta ett spel som Cities Skylines som jag också spelat mycket. Där är finansieringen i huvudsak DLCs, men det känns inte mjölkigt utan just som en finansiering.

Diablo 4 sålde mycket, väldigt mycket. Blizzard hade inte behövt förstöra spelupplevelsen med kostnader för skins etc.

Som sagt, det jag skriver är inget kontroversiellt: gillar man inte något så ska man varken försvara det eller konsumera det. Jag förstår ju varför det är så.

Ja jag respekterar din åsikt. Välskrivet inlägg. Jag gillar inte loot lådor där det är "gambling" eller pay to win inblandat men däremot har jag inga problem att dom säljer skins och collectibles etc. Det är ju upp till var och en att köpa eller inte köpa.

Av Jaxione
Skrivet av 13ers3rk:

Overwatch 2 PvE läget var ett separat paket du var tvungen att betala för att få spela, som de sedan drog in på och vägrade refunda pengarna för det. Tror mig att det var ca $40 för att kunna spela det vid release, f2p spelare skulle inte kunna spela detta game mode.

Så folk handlade ett pack för $40 för att kunna köra PvE läget vid release som sedan sköts på om och om igen, när dom väl tillkännager att det spelläget inte blir av så vill folk ha tillbaka sina pengar (rimligt) men då packet såldes för längesedan är det inte längre möjligt och man har således blivit lurad på pengar.

Jag spelar inte skitspel men förstår att folk tar illa upp över det, och kan inte heller förstå folk som fortsätter stötta Blizzard.

Skrivet av Sarato:

Herregud. Det hade jag helt missat. Otroligt svinigt av dem.

Fast det där är ju en liten sanning med modifikation också. Det paketet innehöll ju coins, skins och battlepass. Sen förstår jag absolut besvikelsen eftersom många köpte Watchpoint paketet för att stötta för att få ett PVE läge. Men det stod ingenstans i Watchpoint paketet att man betalade för ett PVE läge.

Av Jaxione
Skrivet av lincoln:

Varför skriver du att hans åsikt inte stämmer? Det är *HANS* åsikt. Du kan gärna ändra *din* åsikt, men försök inte ogiltigförklara *andras* åsikter.

Jag håller för övrigt helt med @NaaR här - Har tidigare kört både Warcraft och Diablo, men när jag läser listan över 'features' på nyare Blizzard-spel, tappar jag intresset. Oavsett pris.

Skriver inte att hans åsikt inte stämmer. Var skriver jag det? Tycker bara folk tar i så fruktansvärt......

Försök gärna missförstå lite till när du ändå är igång.

Av Jaxione
Skrivet av Sarato:

Det finns fortfarande utvecklare som inte mjölkar sina kunder på alla deras pengar. Se bara på utvecklarna av Vampire Survivors eller Baldurs Gate 3.
Till och med Nintendo förtjänar cred för att så gott som alltid ge kompletta spelupplevelser utan att tvinga på folk season pass.

Jo det finns väl bättre och sämre företag. Men det är ju ingen som gör spel bara för det är lite kul, det går precis som med allt annat ut på att tjäna pengar.

Mvh J

Av Jaxione
Skrivet av NaaR:

Meh, jag tycker fan deras senaste släpp (de senaste 15 åren) varit rakt igenom skräp om jag ska vara ärlig. Något undantag här och där. Jag blev bränd med SC2 och D3 därefter lärde jag mig läxan: Jag köper inte deras produkter förrän de recenserats och jag kan se spelmekaniken.

D4, så fort jag såg level-scaling, itemsen, statsen, web-shoppen, battle pass, live service så visste jag att det inte är för mig. Det är helt okej för mig, Blizzard skickade vidare stafettpinnen för länge sedan, och andra företag tog över.

Edit:

Såg denna efter jag skrev min post. Exakt så här liksom:
https://www.youtube.com/watch?v=eG_SllpH9bA&t=5s&ab_channel=T...

Exakt så, man får vara försiktig med vilka spel man spelar. Vissa företag försöker mjölka en liksom genom att utnyttja svagheter i vårt psyke.

Haha du tror inte att alla gamingbolag försöker mjölka oss? Deras syfte är ju att få oss att spela deras spel så mycket som möjligt. Men om att det får dig att må bättre av att leva i tron att det bara är Blizzard så lev du i den världen

Av Jaxione
Skrivet av Bobiri:

Ändå har de cirka 70k spelare på steam i skrivande stund.

Det är lite detta jag menade med mitt förra inlägg. Folk sväljer det med hull och hår. Man ska bara vara lite hipp och hata lite först.

Av Jaxione
Skrivet av NaaR:

Tänka sig att man en gång i tiden var en Blizzard fanboy. Idag rör jag inte deras produkter ens om de är "gratis".

Så illa är det ju knappast. Folk överdriver något så fruktansvärt. Jag säger inte att dom alltid tagit rätt beslut men Blizzard har också blivit ett mobboffer som många tycker det är lite tufft att skriva saker om. Rimliga reaktioner finns knappt idag. Det är antingen svart eller vitt.

Av Jaxione

Ja jag fick chocken när jag började kika på en 5800X3D och såg att dom ligger på över 4000kr........idioti

Av Jaxione

AMD Ryzen 5800x 3D köpes

Hej!

Söker en AMD Ryzen 5800x 3D

Har ni en till salu så hör av er Har bra betyg här på forumet.

Mvh J

Läs hela annonsen här

Av Jaxione
Skrivet av Rouge of Darkness:

njae. bör väl kanske inte gå allt för långt från verkligheten utan försöka hålla sig iaf inom samma tiotal tum eller högre.

tippar att det även kan ha lite att göra med hävarms effekten och kommer yttre änden för långt från ionfästningen kan den ev får tillräckligt med hävarm för att inte orka hålla uppe den längre men då är det troligen med armen typ utsträckt så långt det går och skärmen vriden 90° längst ut så det sticker ut så mycket som möjligt vilket troligen inte är speciellt normal possitionering.

personligen föredrar jag skärmmontering med permanent inställning för i ärlighetens namn hur ofta possitionerar man om skärmen?
man typ ställer in den en gång och sen kommer man typ aldrig flytta den.

kör en sån här själv fast med mittenfästet och innerarmarna ej monterat till mina 2 27" skärmar.
https://www.komplett.se/product/1153431/datorutrustning/bilds...

borra även 3 hål i bordsfästet och drog i ett par skruv i bordsskivan då klämmfästet för sig självt kändes väldigt rekigt.

Har funderat lite och din ide med fast montering är inte dum alltså. För min del är det mer bordsytan jag vill åt plus att jag tycker stativet är fult. Så ska kika på en sån lösning tror jag

Av Jaxione

Jag är mest orolig för att monitorn ska woobla när man skriver eller gamear. Det är jag sjukt allergisk mot. Så vill han en stabil arm. Men tycker 3000kr+ som Ergotron HX kostar är i blodigaste laget för något att hänga upp skärmen på

Av Jaxione
Skrivet av Adnerhill:

Vet inte vilka som säljer Multibrackets längre, jag har denna https://products.multibrackets.com/en/desktop-display-mounts/... fast i vit och är otroligt nöjd Annars vet jag att Herman miller också har armar, vet dock ej pris på dom.

Är det bara vikten man behöver titta på då? För den är ju specad till max 32 tum tex.

Mvh J