Inlägg

Inlägg som Jaxione har skrivit i forumet
Av Jaxione
Skrivet av muSashi:

Bli inte förvånad om du är avstängd nästa gång du loggar in på Inet, hände nämligen en annan Sweclockare, som hamnade i exakt samma situation som du.

Hur menar du nu? Skulle Inet stänga av TS pga detta??????

Av Jaxione

Hej!

Hur ta man bort en mod? Har testat att deleta modfoldern men den återskapas när jag startar spelet

Mvh J

Av Jaxione

Detta är den mest störande buggen jag har.

https://www.google.com/search?q=starfield+stutter+after+aimin...

Sjukt störigt. Började efter 18timmar men nu blir jag inte av med den, men glad jag inte är ensam iaf, finns mängder med trådar.

Av Jaxione
Skrivet av NeVroe:

Halloj!

Jag köpte ett RTX 3090 här på Sweclockers marknad vid en mycket snabb och smidig affär där jag fick med ett kvitto från Inet.

Tyvärr så visade det sig att grafikkortet var trasigt, delta mellan hotspot och avg temp var 25+ grader och hotspot låg på 105 grader vid spelande vilket resulterade i thermal throttle. Jag skapade därför ett serviceärende hos Inet med det kvitto som jag fick av säljaren och det var inga konstigheter. Informerade även direkt till Inet om att kortet var köpt begagnat och att jag inte var personen som stod på kvittot, detta var inga som helst problem och Inet skötte ärendet mycket smidigt.

Efter ett par veckor så hörde Inet av sig och sa att kortet blivit utdömt och att jag fick tillgodo så att jag kunde beställa ett nytt kort från dem vilket jag gjorde med lycka då jag kunde byta upp mig till ett RTX 4090 när jag la en mellanskillnad.

Detta var i mars i år, nu i fredags (8/9-23) ringde Inet upp mig och hävdar att kortet inte är köpt från dem utan från Komplett istället. De kräver att jag skickar tillbaka de kort som jag bytte uppe mig till och att de ska returnera det trasiga kortet till mig. Värt att tillägga är att Inet skickade deras interna serviceorder mellan dem och deras leverantör och de har haft denna informationen sedan 4/5-23.

Någon som har koll på vad som gäller här? Kan de verkligen kräva detta?

Jag kan ju tycka att Inet får stå för sitt misstag i detta läget, komma 7 månader efter med en sån här grej känns ju sådär. Dom har ju klantat sig och får stå för det tycker jag.

Av Jaxione
Skrivet av tjobbo:

Tror jag har gjort 3-4 mainstory missions, fastnat med sidestoryn för factionerna. Helt sjukt vad indragen man blir i berättelsen.

Tänk att man kan uppleva saker så annorlunda, tycker det är platt och tråkig dialog. Är ett par quests jag tyckt varit ok men inte många. Men det är ju inget spel som ska leva på sin story heller så gör mig inte så mycket.

Av Jaxione

Det är väldigt ojämnt i prestandan för mig med en 5600x,32GB 3600mhz ram och ett 3080. Har optimerat enligt youtubevideos och installerat DLSS modden. I Akila City och Atlantis tex så flaxxar det väldigt mycket upp och ner i fpsn och det är nästan mer störigt än att det är konstant lågt. Med tanke på vad man får grafikmässigt så borde det flyta mycket bättre. Iaf på Nvidia. Todd behöver nog jobba på sin ödmjukhet lite.

Av Jaxione

Gör jag fel eller är inredning av Penthouse osv skitdåligt? Är nästan omöjligt att få saker rakt eller intill en vägg eller liknande.

Av Jaxione
Skrivet av Pauls711:

Från Techpowerup
How to install the NVIDIA DLSS Mod for Starfield:
Download the StarfieldUpscaler archive. (download link)
Extract the archive into the Starfield folder.
Download the UpscalerBasePlugin archive. (download link)
Extract the PDPerfplugin.dll into mods/UpscalerBasePlugin folder.
Download the nvngx_dlss.dll file. (download link)
Extract the nvngx_dlss.dll into mods/UpscalerBasePlugin folder.
Launch the game and press END in the game to open the menu for the upscaler, and you can select DLSS.
You need to turn on FSR 2.2 in the game's settings, because this mod replaces FSR 2.2 with DLSS.
Play the game with DLSS.
Mvh Paul

Jag får stutter då och då med dlss modden som jag inte får utan så tycker inte den är någe vidare. Har ett gtx 3080

Av Jaxione
Skrivet av Avantasia:

Jag har kört några timmar nu via gamepass. Har 6700 xt. Jag tycker ändå det flyter rätt bra i 1080p oavsett fsr eller inte. Bara i staden jag märker att det dippar lite utan fsr. Märker mest att fps pendlar lite när jag har fps mätaren igång säg 50-110fps där vissa inomhusmiljöer ger högst. Annars 50-80 typ.(55-90 med fsr) Kör ultra med skuggor på high.

Spelet i övrigt, svårt att komma in i. Lite känns det som ett 2013 spel i 2023 skrud. Gubbarna är stela och interaktionen med npc m.m. är lite off. AIn är inte bra på fiender. Bara cirkulera runt en stolpe så kan man besegra vad som helst känns det som..

Trodde jag hade en grafikbugg ett tag men var visst lasern från min medföljare som var lite överallt.

Det känns lite krångligt o veta vad man ska göra, var man ska resa. Rymden känns som en kuliss. Grafiken är ju både riktigt snygg och samtidigt ibland stel o tråkig. Som en remaster av ett gammalt spel...

Samtidigt med ovanstående finns en nyfikenhet på vad som väntar framöver. Känslan finns att man efter ett tag om man lär sig all spelmekanik kanske man slukas in totalt. Men om det inte sker inom ett antal timmar finns risken att man tröttnar

Men efter ca 5 h känner jag,vad går spelet egentligen ut på?

Det är med stelheten på NPC och AIn på fiender är klassisk Bethesda. Är exakt likadant i både Skyrim och Fallout. Eftersom jag älskar både Skyrim och Fallout så har jag vant mig vid just detta

Av Jaxione

Jag gillar spelet men 7timmar in så måste jag säga att jag tycker questsen är platta och tråkiga. Massa mindre intressant dialog och ingen action.

Av Jaxione

Jag har ett lite störigt grafikfel med min 38tums ultrawide. I cinematics osv så får jag typ ett millimeterbrett område på varje kortsida av skärmen som visar något annat, som att något bakom lyser igenom. Så svårt att förklara. Gissar att det är en bugg i spelet då det bara är i Starfield.

Av Jaxione

Testade lite igår och fick mellan 40 och 100fps med en 5600X och ett 3080. Cpu var på 100% vid ett par tillfällen vilket jag tyckte var märkligt då jag spelar i 1440p. Borde vara GPU som tar stop inte CPU.

Var helt klart spelbart mesta tiden men i Atlantis så märktes den låga fpsn. Kollade på någon video med rekommenderade inställningar men tyckte inte det gjorde så mycket skillnad.

Mvh J

Av Jaxione

Användare: @Sapporun
Typ av affär: jag sålde
Tillvägagångssätt: Swish + Frakt
Produkt: Govee wall light

Positivt:

Allt kanon! Gör gärna affärer igen!

Negativt:

Inget.

Slutbetyg: 5/5 - rekommenderas verkligen.

Av Jaxione

Annonsen är avslutad

Av Jaxione

Är nöjd där. Ger det till 18.00 ikväll om ingen lägger 1500kr köp innan dess nu så har du vunnit @Sapporun

Av Jaxione
Skrivet av Kimkimone:

Jag gick i precis samma tankar som dig då jag satt på en 5600x.

Efter att ha läst på en hel del och lagt ner lite för mycket tid på youtube och kollat på jämförelser mellan 5600x, 5800X3D och 7800X3D landade det tillslut med en 7800X3D. Inte bara för att den extra prestandan 7800X3D gav över 5800X3D, det kändes helt enkelt bättre att veta att jag kommer förhoppningsvis kommer ha stöd för vad AMD nu än släpper iallafall 2 generationer till.

Max FPS'en ökade helt klart, men inte så mycket som man skulle kunna tro (spelar i 1440p) men vad jag märker framför allt är %-lowsen det är natt och dag.

Hade jag blivit lika nöjd om jag stannat på AM4 och tagit en 5800X3D, förmodligen.

Ja precis, det är dom där "lowsen" jag är ute efter. Jag har dock lagt många timmar på mitt bygge så är inte så sugen på att riva ut all igen och börja om Så är mest därför jag kikar på 5800x3D istället.

Av Jaxione
Skrivet av Alrik:

Själv fick jag tag i min för 2990, och slapp då byta allt annat. Då är det värt det.

Hade själv aldrig betalat fullpris för den om det betyder att jag ska vara ärlig.

Det är lite så jag känner också. Jag har en 5600X idag men jagar lite extra prestanda och är ute efter bättre 1% lows. Men för 4000kr är det inte värt det tycker jag så får väl avvakta till eventuell rea. För orkar inte byta mobo och allt och gå på 7800x 3d

Av Jaxione
Skrivet av Sapporun:

Är det 1000kr+f köp nu, eller bud från 1000kr+f?

Bud från 1000kr+frakt hade jag tänkt

Vi kan sätta köp nu på 1500kr

Av Jaxione

Hej!

Försöker få tag på en sån här till bra pris men har inte haft någon lycka än. Är det inte sjukt att dom ligger nästan lika högt som 7800X 3D i pris?

Av Jaxione

Govee Glide 3D Wall light, RGB väggbelysning 9+6 delar

Hej!

Säljer en Govee Glide 3D wall light RGB belysning som aldrig kom till användning. Den är öppnad men aldrig uppsatt och därför i nyskick. Det är som lysrör som man sätter på väggen eller taket eller vart man nu vill ha dom Detta är 3D modellen vilket innebär att man kan sätta den runt hörn osv. Här är en länk till produkten:

https://eu.govee.com/collections/wall-lights-panels/products/...

Nypriset är över 2000kr och den har varit out of stock väldigt länge så är svår att få tag på.

Vi börjar på 1000kr+frakt och kör en kort budgivning.

Mvh J

Läs hela annonsen här