Inlägg

Inlägg som Release har skrivit i forumet
Av Release

@elklazor: Tack det var snällt att du erbjuder, men jag kom till tals kring detta med en polare över öl och han smsade mig kl två igår natt att han kodat en server för tjänsten och strax ska ge sig på mobilappen.

@ alla andra som svarat: tack för de hjälpsamma tipsen om min relation, mina hörlurar, hustruns röstläge och alternativa lösningar med bland annat nerf-gevär och glödlamps-paket för 1600kr etc.

@ mods: Tack för modererandet och titel-uppdateringen. Jag ska i framtiden inte försöka vara rolig i titeln då det verkar leda till att posten inte läses i sin helhet.

Av Release
Skrivet av viktorslow:

Med den här;
https://github.com/50ButtonsEach/fliclib-windows

borde det inte vara supersvår kod för att få frugans nuna att titta fram när man klickar på knappen.

Snyggt, jättebra att utgå ifrån (och tack för att du läste hela frågeställningen haha)!

Av Release

Hm, med lite lego technic-byggande och en arduino-lösning skulle det kunna funka att rigga den på byrån i rummet. Vilken mjukvara skulle man vilja använda för en sådan trigger (höhö)?

Av Release
Skrivet av andra94:

@Release: Facebook i bakgrunden och sen får hon PM:a

Jag har tyvärr inte facebook, och det låter heller inte som en kul lösning

Av Release
Skrivet av ThisIsDansk:

Kanske dra en IFTTT från Flic till Twitter där du får upp en notis varje gång det specifika konton tweetar?

Det skulle kunna vara en idé, men för att det skulle funka behöver jag ett Twitter-konto vad? Har du något förslag på hur man skulle kunna skriva ett script som triggar en filöppning eller liknande på sagda notis?

Skrivet av Igelkott:

Kan man koppla in sig på spelchatten med en irc-klient?

Pubg är just nu det jag spelar mest, det har mig veterligen ingen spelchat. Möjligt att man skulle kunna koppla det till Discord och därigenom trigga ett event eller script i windows?

Av Release

Hur påkalla min uppmärksamhet visuellt från ett annat rum? Gärna en Flic-liknande lösning

Läs gärna hela frågeställningen innan du svarar

Min kära hustru störs inte av att jag spelar datorspel, som tur är, men hon är lite trött på att det är svårt att kontakta mig när jag sitter med hörlurar och pangar och inte hör henne ropa eller reagerar stressat för att det inte passar just denna sekund etc. då jag

1. spelar med relativt hög volym i mina öppna lurar för att höra fotsteg och annat i spelet och
2. har en tendens att zona rätt hårt när jag spelar så jag inte märker så mycket vad som händer i rummet runt mig.

Därför skulle jag vilja hitta ett bra sätt för henne att påkalla min uppmärksamhet visuellt från ett annat rum.

Till saken hör att jag fick en sån där Flic-knapp av jobbet för nåt jippo de hade för ett tag sedan, och jag har ännu inte hittat någon användning för den onödiga prylen. Ponera då om man kunde, med Flic-knappen trigga att en närbild på hennes ansikte poppar upp i fullskärm på min sekundära datorskärm med eller utan ljud, bredvid pubg eller vilket spel jag nu spelar för tillfället? Det skulle, på ett komiskt och svårignorerat sätt, göra mig uppmärksam på att hon vill mig något, utan att det direkt avbryter mig mitt i en eldstrid eller något.

Hur kan jag implementera ovan föreslagna lösning?

Alla förslag mottages tacksamt! Förutomförslag om:

  • öppna lurar, som jag redan har (och nämnt ovan)

  • andra uppmärksamhetspåkallare

  • att min fru ska ropa högre

Edit 1 & 2: förtydligade frågeställningen och problembeskrivningen.
Edit 3: Lade till disclaimer och undantag
Edit 4: alltså kom igen nu, läs hela fråga innan ni svarar, jag vill ha hjälp med den tekniska impementationen av min föreslagna lösning, inte förslag på andra lösningar som ni tycker passar in i vad ni skulle vilja ha, och heller inte att ni avfärdar min problematik och frågeställning. Jag ville ha igång en kreativ diskussion och brainstorming kring en ploj-problemlösning såhär lagom till semestern

Av Release

@Hipshot: det finns sim-kortsläsare som kan kopiera informationen till nya sim-kort, de flesta telia-butiker borde ha möjlighet att lösa det åt dig. Eller köp på Clas-Ohlson eller Kjell antar jag.

EDIT: Oj hoppsan jag såg just ditt senaste svar i tråden om ditt eget nummer: Har du haft samma sim-kort och aktivt använt numret knutet till sim-kortet de senaste 21 åren?

Av Release

@Dreijer & @Laars: Det där ser ut som cd-releasen av 10 000 days (som släpptes i april 2006). Jag baserar min teori på omslagets utseende och bredden på handleden som syns under det (annars har @Tachiyon imponerande breda underarmar youtube ). De två cirklarna i överkant är stereoskopiska linser som när man betraktar albumets konst genom dem ger en 3d-djupeffekt.

Om det ÄR en vinyl är det en bootleg, dock har jag bara sett en 10 000-days bootleg tidigare, och den är svart med röd text. 10 000 days fick aldrig någon officiell vinyl, och jag är osäker på om det förklarats varför någonstans. Det är minst fem år sedan jag hörde ryktas om att någon hade sett en testpressning hemma hos Danny Carey, men inget har släppts än.

Av Release

@Tachiyon: Välkommen till klubben, har du tur så släpper de nytt album redan i år! Det är vad ryktet (och bandmedlemmars twitter) säger i alla fall. Vi andra har fått vänta otåligt sedan 2006, då skivan du just köpt släpptes. Konserten på bananpiren samma år var helt magisk.

Av Release

@sweisdapro: aha, jag såg inget om dem i Sweclockers coverage av Computext 2018, därav min okunnighet. Tack för länken.

Av Release

@sweisdapro: Computex -16 och -17 visade de heatsink covers, men det är en plast/plåt-ram man monterar på kylflänsen och de säljs som tillbehör (dock inte i Sverige än). Såg att de säljs för ca 300kr+frakt på uk-Amazon bland annat.

Av Release
Skrivet av Dekkan:

Skulle inte noctua komma med "svarta" kylare? Undra när de hittar ut på marknaden.

Skrivet av Simonnice:

Det ska komma, men vet inte riktigt när. Spelar mindre roll för mig så orkade inte vänta :D.

Svarta "Chromax" och gråa "Redux" fläktarna är ute redan, oklart när/om de tänker färga sina kylflänsar.

Av Release

CPU kvar i sockel, för att som tidigare nämnt här undvika böjda/skadade pins.

Först torkar jag försiktigt med grovt papper, följt av ett par omgångar med Gripens Kemiskt Ren Bensin (finns överallt, inkluvise ica/coop) och något absorberande tills CPUn är helt spegelblank. jag försöker alltid undvika att gnugga med papper eller vad man nu använder att torka med, då jag (kanske i onödan?) är orolig att jag ska repa ytan och försämra värmeavledningen mellan CPU och kylare.

Av Release
Skrivet av frong:

Razer Firefly Chroma Hard Edt Musmatta
https://www.komplett.se/product/845110/gaming/gamingmoss-tang...

Nu: 149
Ord pris: 445
Nästa pris på Prisjakt: 445

Citat:

Erbjudandet gäller t.o.m. 31 december eller så länge lagret räcker!

Generöst tilltaget erbjudande, utgående modell eller?

Av Release

@LeVvE: Tack.

Av Release

Efter senaste uppdateringen började win10 cykla wallpapers på startup/logon screen, samt visa reklamlänkar på samma skärm (och ge en fråga om jag gillar/ogillar de wallpapers som cyklas). Nån som känner igen det här och vet hur man dödar det?

Av Release

@Anton89: Min trotjänare är en 24" Samsung från 2008 tror jag, gick från 21" CRT och saknade länge att kunna degauss:a bildröret. Skärmen har, (precis som min gamla Samsung serie 6-tv en gång i tiden) hjälpt till att värma upp min lägenhet om vintrarna. Får komma ihå att vrida upp elementen när jag väl pensionerar den.

Av Release

@Hasson39: Något liknande hände mig i Göteborg för ett par månader sedan, fick en "klisterlapsavi" med min närmaste butik angiven på klisterlappen. Paketet visade sig ligga på ett annat utlämningsställe ändå, en bit bort, och i den butiken menade de på att det här händer ofta. Tydligen har Postnord en ursprunglig försändelsekod och sedan satt en till på paketet när den sorterats eller hanterats av brevbärare (går inte ned i brevinkast men skickats som brev). Vilken av koderna på paketet som skannas är random, och det kan därför bli fel mellan avi och system. Det här är inte en ursäkt men en förklaring av vad som kan ha hänt, jag förstår inte riktigt hur postnord kan fortsätta hitta på fler sätt att göra fel hela tiden, det är nästan skrattretande.

Om du har postnords app kan du försöka se om det finns flera koder reggade med någon av dina uppgifter (om apple till exempel angivit e-post eller kontakt-telefon till dig för avisering), annars är det kontakta postnord och sedan Apple för att de ska reklamera frakthanteringen som gäller.

Av Release

@Anton89: Ah, 16:10, den förlorade ration. Jag gav till slut upp och kör min 16:10 som sekundär skärm, spelar på 1920x1080 istället.

Av Release
Skrivet av lilu:

Var med om exakt detta med ett GTX 970 som hade legat oanvänt väldigt länge. 82c och 100% fläkthastighet i spel. Fläktarna lät något fruktansvärt. Monterade av kylaren och såg att kylpastan var som cement. Efter byte av kylpasta låg den på max 69c med normal ljudnivå.

Gött, då går jag på den linjen och hoppas på att det är kylpastan som spökar.

Skrivet av Jalle64:

Låter bra att byta pasta på kortet. Mitt kort går aldrig över 70 C och idle ligger det runt 30 C.

Bor i trea i Småland?

Haha, nej, i Göteborg. Men jag gillar att diversifiera mitt språk.