Inlägg

Inlägg som Release har skrivit i forumet
Av Release

Är det någon här som har svart bälte i Amazon.de och kan ge tips på om man vill surfa runt i butiken och bara se resultat som är oanvända produkter och säljs av Amazon själva?

Bakgrund till frågeställningen är att jag köpte en ssd från Amazon.de i veckan och känner att även om det är trevligt med en webbshop med så ofantligt stort utbud så är deras interfejs och sök/filtreringsfunktioner rätt kass. Svårt att få överblick och majoriteten av skärmytan används till reklam/rekommenderade "sökresultat" innan man får se några listor på faktiska sökresultat. De flesta produkter som visas är också kombinerade resultat som täcker priser för nytt, beggat, amazons, andra säljares etc. men bara visar det lägsta (alltså beggat från annan säljare, vilket för många inte är så relevant när det kommer till t.ex. lagringsmedia med begränsat antal skrivningar).

Av Release
Skrivet av martinot:

@Release: Låter inte bra. Hur stor skillnad är det mot ettan?

Ettan var väl inte känd för att ha fantastiska kontroller heller, men jag tror vi kanske ställer (eller borde ställa) högre krav nästan tio år senare.

Av Release
Skrivet av joewson:

Nej, det är inte bara du! Slutade spela efter 10 timmar. Synd att det inte gick att få pengarna tillbaka.

Jag köpte det i psn's butik, så 749kr (fysisk media kostade 579 som billigast på släppdatum) i sjön känns det som.

Skrivet av GuuFi:

Detta har även nämnts i nästan alla recensioner jag kollat, för mig är det oftast en dealbreaker och orsaken till att jag slängde Witcher 3 på hyllan i nästan ett år innan jag testade igen ( kontrollerna var katastrofala och i min mening ospelbart längre perioder ).

Men som vanligt så överröstas det av hype och beroende på vem som utvecklat spelet, fast kan inte påstå att något spel är färdigt när det släpps idag.

Om du inte köpt det än kan jag inte rekommendera köp. Jag klarar inte av att spela med så fruktansvärda kontroller, jag kanske är Fromsoft-skadad. En polare jämförde kontrollerna med GTA 5, men jag kan inte riktigt hålla med. Det är nästan lika dåliga kontroller i tredjeperson i GTA 5 som det är i RDR2, men i GTA uppvägs det av fantastisk fordonskontroll (som ändå känns som att det är det huvudsakliga spelmomentet). Hästkontrollerna uppväger inte gunplay i ett kobojsarspel. Det känns som att spelet aktivt motarbetar mig när jag spelar det här.

Av Release

Är jag ensam om att känna att RDR2s kontroller gör spelet på gränsen till ospelbart?
Jag har verkligen försökt tycka om det, men jag avslutar varje spelsession efter ca 30 min för att undvika att kasta handkontrollen i väggen eller teven av frustration.
Är det för att jag har en första-generations PS4 som det är input/action-lag på vad man än försöker göra, vare sig det handlar om att dra vapen, skjuta eller parkera en häst?

Av Release

@Leafo: Om du inte sett den än kan jag varmt rekommendera den Casshern-spelfilm som släpptes 2004. Det är en visuellt imponerande film där man verkligen fångat anime-känslan i spelfilm rejält. Jag ger inte speciellt mycket för storyn och dialogen, men bildspråket ger dig ögonblödningar långt efter att filmen är slut (på ett bra sätt).

Av Release
Av Release
Skrivet av SID 6.7:

Det tyckte jag också Bulova 96A187

Vad i? Det hade jag inte ens tänkt på förrän du skrev det! Hahaha Nu kommer jag gå och undra varför dom gjort så.

Skrivet av Starric:

Varför? Klocktradition. För att man vill ha fyra timmar med I, V resp X så det ser mer symmetriskt ut. Men för mig ser set som sagt fel ut iom att IIII inte är en romersk siffra som de andra, kanske bara är jag dock

Skickades från m.sweclockers.com

IIII är inte fel utan originalformen innan additiv och substraktiv annotering började användas, och en "rätt" eller vedertagen form dessa två stilar emellan har aldrig formaliserats. Romerska siffror har generellt sett inte använts för räkning utan annotering. Tittar ni på t.ex. Colliseum är portar och läktare annoterade med IIII och inte IV, liksom de flesta solur använt IIII. Räknar man med den sortens siffror skriver man till exempel ut åtta som "IIII V III" då "V"s ursprung motsvarar våra "gärdsgårds-tal", alltså när man drar ett diagonalt streck över samlade fyra streck för att markera fem (svårt att beskriva i ord, men för att visualisera: i film och serietidningar räknar till exempel fångar sina dagar på detta sätt genom att rista på cellväggen).

Men tillbaka till urtavlan, en ofta angiven motivation och/eller spekulation till varför man ofta använder det klassiska IIII istället för IV på en rund urtavla är för att ge estetisk balans till motsatt sidas VIII, alltså visuell "tyngd" och symmetri.

Av Release

@Raficzeqq: Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med en automatiserad lösning där den ena enhetens på/av-status styr output från ditt grafikkort, men i windows räcker det med att du trycker win+p och väljer primary only eller secondary only med ett mus- eller knapptryck när du vill switcha (du behöver alltså inte gå in på skärmegenskaper och skifta vilken som får vara primär skärm).

Av Release

@Darkie: Jag gillar hur du köper 6 liter för att smaka. Det borde vara precis tillräckligt med data för att kunna avgöra om du tycker om den eller inte.

Av Release
Skrivet av serdyllon:

I den stunden känns paketet på något vis alltid lite större, lite tyngre, lite hårdare än vad det sedan visar sig vara vid närmare anblick. Inte helt olikt en man som passerat 35.

Wow.

Av Release

@Alyze: ser det. Klicka på "Galleri" här ovanför och sedan kategorin "datorhörna" var det jag försökte hänvisa till.

Av Release

@Alyze: har du kollat här?

Av Release

@FatherOfThree: Som tillägg till trivian kan jag berätta att filmens japanska titel blev "Rebellion".

Av Release

@kirayatail: Från den här scenen antagligen, men jag kan inte minnas att den scenen var avgörande nog för att den skulle få betitla filmen...

Av Release
Skrivet av keyser:

En annan klassiker från Die Hard är när "Motherfucker" översätts med "Sumprunkare".

Upprörande ju, sumprunkare är ett hedervärt yrke, som till och med fått en porter uppkallad efter sig: Sumprunkarens Svarta Porter.

Skrivet av kirayatail:

Just översatta filmtitlar känns som en särskild sport i Sverige, som att översättarna tävlade i att åstadkomma så fyndiga och lökiga översättningar som möjligt.

Toppexempel: Superman III (1983) / Stålmannen går på en krypto-nit

Jag tror mitt toppexempel slår ditt (kanske inte i lökighet, men helt klart i absurditet):

Steve Martin's "My Blue Heaven", eller som den heter på svenska, "Hur jag lärde en FBI-agent att dansa Marengo".

Av Release

@ormey: Ok, bra poäng. Men då är det Bahnhof eller Ownit det ändå står mellan för mig då. Tack för klargörandet, jag kallar det bara operatörer.

Av Release
Skrivet av ormey:

Bara att byta om du inte är nöjd.

I det stora hela är det KO:n (ITUX i detta fall) som du bör ställa frågor om, då det är de som hanterar alla former av felärenden som skickas från kunderna.

Normalt sett vill du välja den ISP som också driver KO:n (ITUX), då de har störst chans att hjälpa dig på bästa/snabbaste sätt.

Eftersom jag bor i hyreslägenhet där nät-leverantören (vad är KO förkortning för?) blivit iTux så finns ingetn valmöjlighet, alltså har jag inte jämfört dem. Min fråga gäller huruvida det finns skillnader i hur iTux relation ser ut gentemot olika ISP.

Skrivet av frostfield:

Tänk på att Bahnhof tilldelar dig CGNAT'at ip, men det är bara att fylla i ett online-formulär så blir du direkt tilldelad ett publikt ip.

Kör själv Bahnhof på itux och det var mycket riktigt en del belastningsstörningar, men det var flera år sedan. Tycker att linan fungerar perfekt oavsett tid på dygnet.

Aight, jag hoppas på stabilitet i Linné-området och ska säga till om CG-NAT då. Tack för tipsen!

Skrivet av Gustav-P:

Själv tycker jag att ITUX är djävulens hantlangare. I min stad fick de för sig att flytta routrarna 9 mil bort, skapa några extra hopp och resultatet är en ping tid på >9 ms för att innan ha varit <4 ms.
Det är ju "lättare" och "effektivare" för dem som leverantör men inte för mig som kund.

Och då spelar det ingen roll vilken operatör som jag väljer då alla lirar i samma stadsnät och har samma förutsättningar...

Hoppas så starkt på att ITUX inte ska få förnyat förtroende när det blir dags för avtalsförhandling.

För övrigt.. grattis, fiber är najs

Tack, hoppas din situation förbättras.

Av Release
Skrivet av gonace:

Carrier-grade NAT (CGN) är ett sätt att designa ett nät hos peratörerna, på samma sätt som du gör hemma med en router för att få flera datorer att kunna använda samma externa ip-adress så kan operatörerna göra liknande, flera kunder delar samma externa ip-adress.

Det kan dock skapa endel problem, i alla fall enligt vad jag upplevt.

Ok, det är väl en fråga att ställa till operatören innan man signar upp sig då antar jag. Tack för klargörandet, jag var inte säker på hur det implementeras.

Skrivet av Molotov:

Set ska i regel inte vara nån skillnad.
Iaf inte på stadsnötet jag är anslutet till, jag har bahnhof som tjänsteleverantör och haft nu i 10år

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, men enligt din profil bor du i Norrbotten och jag letar info för iTux Göteborg.

Men med den knapphändiga info som verkar tillgänglig (samt er försäkran att det inte skiljer mellan operatörer) så är det väl bara att köra på Bahnhof med risk för att problem uppstår och sedan reklamera om tjänstens kvalitetsnivå inte når upp till det som utlovas.

Av Release
Skrivet av Mayth:

@Release:

Är väldigt lite skillnad mellan operatörer i ett stadsnät. Mesta problemen kommer i regel från stadsnätet.

Och så länge du undviker CG-NAT så kommer du nog inte ha några större problem oavsett operatör.

Ok, är du säker på det? I några klagotrådar här har jag sett klagomål från Bahnhof-kunder som menar på att de har routing-problem och throttlad hastighet på kvällar när andra operatörer i samma nät inte har det. Det kan såklart vara påhitt sprungna ur frustration med dritstörningar, men det hade ändå varit intressant att hitta jämförelser på något annat än pris kring operatörerna. Stadsnätetsleverantören har jag ingen valfrihet med.

Jag vet inte vad CG-NAT är riktigt, har det inte med ipv4... typ att skapa sub-ips under en samlingsaddress för att spara in på ipv4-addresseringar? Jag har inte så bra koll på det, hur påverkar CG-NAT användning av streamingtjänster och datorspelande?

Av Release

Fått iTux-fiber, finns någon statistik på driftkvalitet mellan operatörerna?

Hej,

Har precis fått iTux-fiber indraget i lägenheten i Göteborg och tänkte skifta över till det från ComHems kabelnät. Men när det kommer till val av operatör hittar jag väldigt lite relevant information för vilken jag skall välja. Priserna skiljer väldigt lite, servicekvaliteten och driftsäkerheten är viktigare för mig. Bahnhof hade varit ett självskrivet val ur nät-politiskt perspektiv men jag har läst oroväckande många klagomål här på Sweclockers om deras servicenivåer gällande hastighet och stabilitet i Göteborg i år.

Mina första försök till googling för att hitta statistik, jämförelser och rating/kundnöjdhet mellan iTux-operatörer i Göteborg har inte gett några resultat, bara priser som jämförs vad jag kan hitta.

Min fråga om hjälp gäller alltså om någon här har länkar till jämförelser mellan operatörerna som kan leverera bredband i iTux fiber i Göteborg?

Edit: alternativt, kanske någon med fiber från iTux i Göteborg kan dela med sig av om de haft stabilt och snabbt bredband från någon av operatörerna det senaste året, med bra ping och hastigheter?