Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som teanox har skrivit i forumet
Av teanox

Defragmentera aldrig en SSD, M.2 etc. Behövs inte idag då dem är så snabba kontra mekaniska, låter mest som andra sagt tidigare: Windows ligger på den mekaniska HDDn som nu håller på att rasa samman och dö.

Kloning nej, installera windows rakt av på SSD och sedan kan han flytta över.

Sen köpa en eller två M.2 ssds om han inte har en redan, moderkortet som är länkat kommer med 2x slots för M.2 diskar.

Idag är SSD/M.2 så billiga att det är idiotiskt att köpa HDD sålänge du inte behöver 4+ diskar alt 4TB+. Han hade märkt en väldigt skillnad med en Pcie 4 M.2 i start/ladd tider kontra HDD/vanliga SSD.

https://www.inet.se/produkt/4302268/seagate-barracuda-q5-ssd-... tex kostar denna idag 1300kr, inte värt att hålla på mekaniska diskar längre.

Av teanox

Bara ta ditt blocket pris då och vara nöjd?... Inte så att Alienware skriker kvalité idag längre. Och den är använd, oavsett till vad är en laptop en laptop med mycket mycket mer som kan gå sönder som sedan blir DoA för en köpare. Och du borde räknat med direkt att grejerna skulle tappa värde, ingen jag vet/känner till köper en laptop för 40 - 50k, desktop däremot är lite annat då man faktiskt kan byta delar mer en RAM/SSD.

Lycka till OP, skulle tagit blocket om jag var du. Här på Swec lär du inte få dina dröm priser

Av teanox

Har du inte kablarna som andra här skrev som kommer med PSU/nätagget så mördar du ju datorn direkt... Ett under att det inte blivit riktigt stort fel och börjat brinna etc då det är helt fel ifall du INTE bytt kablarna o.O

Av teanox

Ifall fläkten i ditt agg lagt av/dött, varför inte köpa ett nytt aggregat istället OP? Låter... Väldigt riskabelt detta. Brandrisk etc första jag tänker.

Av teanox

Det finns ju redan för mindre företag/indie företag genom patreon etc etc... Det är som många andra skrivit, ett icke problem som "stor" företag försöker få till att så dem kan lönedumpa/få lönen betald på "donationer" och få skatteavskrifter kanske?.

Betala folk det dem är värda i LÖN, och SLUTA såga upp spel etc i delar för day 1 "DLC" etc etc, battlepass och annat skit som enbart är för att tjäna mer pengar.

Av teanox
Skrivet av str8forthakill:

Bluescreens i EVE Online pga en känd drivrutinsbugg som orsakar en minnesläcka i drivrutinen när Picture in Picture grafik visades (som att visa en 3d-modell av ett skepp eller öppna NES store) dödade AMD som grafikkort för min del fullständigt. Inte en bugg i Eve Online, utan en bugg i drivrutinerna som CCP försökt få AMD att fixa sedan 2019.

Kört EVE själv och aldrig varit ett problem, vet ej om det är RNDA3 som strular kanske.

Av teanox
Skrivet av rotkiv42:

kan ju alltid betala för att få custom dator byggd, typ något sånt när (ska väll erkänna att jag inte la jättemånga minuter på det så går säker att optimera lite mer)
https://www.inet.se/datorbygge/b1508908/liten-datorhttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1508908/liten-dator

Byt 16GB till 32GB så lär denna hålla ett bra tag.

Av teanox

Prisförslag.

Tjena Swec, tänkte kolla hur mycket man kan sälja min gamla rigg för som ett uppgraderingspaket.

Moderkort: Asus B550-F strix gaming.
Cpu: 5900x.
Ram: 4x8GB Samsung B-die, 3600mhz.
Kylare: Noctua NH-U14S.
Hårdisk: Kingston A2000 1TB M.2
Chassi: Fractal Design Define R6 Usb C vit.

Vad skulle man kunna ta för detta i paket pris?.

Av teanox
Skrivet av Alastor Moody:

Jo, jag gillar inte Telia alls. Blir nästan förbannad när jag hör att någon valt Telia frivilligt. Tråkigt om man har Telia som enda val dock vilket vissa har.

Mjo men vad ska man göra då liksom :/ Därav att jag förespråkar öppen konkurrens så man inte blir "tvingad"

Av teanox
Skrivet av Alastor Moody:

Telia har ockerpriser men jag skulle inte kalla dem idioter då de har många kunder som är villiga att betala.

Skulle jag byta bredband till Telia skulle min månadskostnad gå upp med 55 % för samma hastighet.

Mjo vi kallar det olika men ja, ockrare som Telia har jag inget för. Synd att man kan ha ett företag som äger hela landet och sedan tappa allt... Skulle aldrig rekommendera någon att ha Telia. Hade dem när vi var låsta med ADSL innan fiber men aldrig igen, skitdålig kundtjänst och brutalt dyrt för dålig kvalité.

Av teanox
Skrivet av MrWIB:

Det går att förhandla även med Telia, jag betalar inga överpriser, har snabb och stabil uppkoppling via dem med fiber och haft det i minst 15år. Konkurrenterna har inte riktigt kunnat matcha deras deal.
Har även mobil via Telia och hela familjen är väldigt nöjda, obegränsat surf osv för en rimlig summa.

Men du kanske har blivit utnyttjad av Telia på ett orättvist sätt?
Om de är dyra är det väl bara att skippa dem, vad är det som gör att de är idioter och värdelösa?

Edit:
Angående hårdare tider.
Ja det är klart man kollar mer efter röda lappar och är mer prismedveten, men tack och lov inga större förändringar i livsstil.
Lyckligt lottad där ...

Telia har haft denna mentalitet mot mig, grannar och familj: Vi har våra priser, vi är bäst i landet! Passar det ej stick :D" mm.... Bredband2, Bahnhof etc etc är 50 - 60% billigare med 0 bindningstid. Bye felia

Av teanox

Prisförslag.

Tjena Swec, vad skulle man kunna ta i pris för detta packet?.

Mobo: Asus Rog B550 F-gaming.
Ram: DDR4 Samsung Bdie 8x4 32GB.
CPU: 5900x.
Chassi: Fractal design Define R-6 usb C.

Prisförslag för ett sådant uppgraderingskit?

Av teanox

Skärmar.

2x hemma. En 27" huvudskärm och en 24" bredvid för surfing/tabs medans man tex spelar.

Av teanox
Skrivet av Dinkefing:

Oj du behover inte bli arg! Du skrev ju att du hade skaffat dem för 195 kr mån för 250/250mbit sen gick dealen ut och blev 385kr mån så tolkade jag det.

195 kr för 250/250 är en väldigt bra deal om man nu bor i hyres eller liknande. Bostadsrättsföreningar brukar oftast ha avtal där bredband ingår i avgiften eller kraftigt rabatterade priser.

Nappade du på ett erbjudande det för 300kr/mån? Telia tar 549 kr/mån för 100/100mbit och 599 kr/mån för 250/100mbit. Halebop som är i Telias koncern tar 419 kr/mån för 250/250mbit. Halebop är väldigt dyrt men Telias priser är vansinnes!

De körde inga BF-erbjudanden i mitt stadsnät.

Blev inte arg bara less att folk överlag idag inte läser ordentligt, nah Telia har ALLTID varit grovt överprisade därav att dem tappat monopol på nätet. Tvinga min hyresvärd att ta öppna nätet istället för att "låsa" alla till tex Telia, för dem suger som sagt. Hade ADSL innan från -18 till -22 när vi fick fiber, då hade jag Telia med 600kr/månad för "40/60" som snarare var 30/40mbit.

Telia ligger miltals efter, skitföretag som körts i botten av inkompetent ledning och blind/tondöva för marknadsutveckling, tex låta ALLA andra bolag ta sig in på fiber och fortsätta med sitt kopparnät way back till -06.

Av teanox
Skrivet av n0kturnal:

Bor också i hyres, har enbart möjlighet att ha bredband från Tele2. De tar 300kr/mån i ett år, därefter 540kr/mån.

Suger ordentligt, har öppenfiber här där jag bor. Bara kolla vilka som kör erbjudande så :/

Av teanox
Skrivet av Dinkefing:

Visa mig någonstans där Telia tar 385 kr för 250/250mbit. För de gör det inte såvida man inte bor i bostadsrättsförening som har ett unikt avtal med Telia. Telias normala pris för 250/250mbit ligger nästan på det dubbla.

Läs igen. LÄS IGEN. Telia tar INTE 385kr/månad. Telia är SNORDYRA, antar att det är svårt med läsförståelse..... Har kontrakt från BF som ligger på 195kr/månad, inte Felia.

Av teanox
Skrivet av Dinkefing:

Matpriserna är skyhöja och ökar hela tiden, likaså elpriserna främst från elnätsbolagen har ökat elnätspriserna mer än vanligt nu med det nya året. Extremt mycket högre hyror och avgifter. Mitt hyresbolag befinner sig i kris och de har redan höjt hyran långt över normen både detta år och nästa år. Bredbandspriserna främst inom stadsnätet har chockhöjts 50% i vissa fall och hastigheter, 100/100mbit kostar idag över 500 kr se Telia eller Tele2. Mobilpriserna också men inte i samma omfattning.

Hur ska man ta sig igenom detta? Känner att vardagen blir allt tuffare och det är svårt att få saker att gå ihop.

Bredband är absolut inte så dyrt, är enbart Telia som är snordyra för dem är... Idioter. Kör 1års kontrakt på blackfriday deals, betalar 195kr/månad i 12månader, sen 385kr för 250/250 fiber.

Bor i hyres själv och mitt bolag har inte gjort idiot investeringar/tagit för stora lån utan planerat smart med sin ekonomi. Det är oansvarigt att "tro" att lånen ska ligga på 1 - 1.5% ränta jämt.

Av teanox
Skrivet av taliz:

Mnja, terapi är nog för mig ett överspelat kapitel. Har nog träffat åtminstone 30-40 olika psykologer, psykiater, samtalsterapeuter, KBT-terapeuter etc etc runt om i landet i 20 års tid.
Provat säkert lika många olika mediciner. I slutänden kokar det ändå ner till att man själv måste göra någon förändring. Det finns ingen annan än du själv som kan lösa dina problem.

Ja, motivationen varierar helt klart. Tyvärr är det väldigt svårt med disciplin för mig. Särskilt när det är kallt och mörkt och allt känns meningslöst. När det där snackssuget kommer på kvällarna är det extremt svårt att stå emot. "Vad spelar det för roll" typ.
Men jag försöker iaf tvinga mig att träna några ggr i veckan oavsett. Ta dagliga promenader på förmiddagen när det är ljust etc.
Rör jag inte på mig blir jag typ självmordsbenägen.

Ifall du gått till 20x så borde du ju veta vad det bottnar i iallafall ^^ Hoppas det blir bra i slutändan.

Av teanox
Skrivet av taliz:

Well, även om jag lagt på mig mkt mer fett under hösten så har jag också lyckats bygga större muskler. När jag gnällde på gymmet fick jag kommentaren att jag blivit mkt biffigare.
Libido är samtidigt mkt mkt bättre så tror inte lågt testo är orsaken.
Nog mest psykiskt. Blir deppig när midjemåttet ökar och konditionen är sämre. 🤷‍♂️

Men nu försöker jag fokusera på att ha roligt istället. Spenderar några månader på Bali och tränar Bachata och dansar nästan varje dag. Sol och värme och trevliga människor tror/hoppas jag skall ge resultat.
Har hittat tillbaka till gymmet igen efter en månad också. Var magsjuk en vecka och gick ner 5kg. 😳

Skulle endå gå och titta på klinik med testo så du får ett svar, då kan ju hjärnan lugna ner sig lite.

Sen så kan jag rekommendera någon att snacka med, få någon att prata med som är neutral är otroligt skönt.

Av teanox
Skrivet av BobbyM:

Jag tycker att 15 timmar inte är så dumt och dessutom lagom mycket för att förlagen skall gilla det. Jag mixar mitt lyssnande mellan musik, poddar och ljudböcker och om man fick spara sina timmar till nästa månad så är jag rätt säker på att jag aldrig skulle ta slut på mina ljudbokstimmar.

Om ni tar slut på 15 timmars ljudbokslyssnande på några dagar är jag rätt övertygad om att ni inte är en lönsam ljudbokskund och då lämnar nog mer än gärna Spotify över er till någon annan. Kan tipsa om att lyssna på förlagspodden om ni vill förstå lite mer om hur förlagen tänker och lönsamhet runt ljudbokslyssnande.

Du ser det så, vi som tex lyssnar när vi jobbar/gymmar eller vad vi nu gör, kör slut direkt. Dem tappar en ENORM kundbas med det.