Inlägg

Inlägg som teanox har skrivit i forumet
Av teanox

Har moderkortet pajat kan du väl köpa en platform som är lite nyare/ett annat moderkort med annan CPU men som kan använda dina minnen... Kontra du hittar något Annars kan man alltid köpa nya minnen, dem är inte dyra idag kontra resten ^^ andas ut OP

Av teanox

Hm... Ja tack för prisförslaget Moseby

Av teanox

Gaming dator - värderingshjälp

Som titeln säger, vad kan man ta för ett fractal design define R6, 5900x, Msi gaming+ B550, 4x8=32GB DDR4 3600Mhz B-die samsung och ett 6800 XT referense design limited, är 1 av 10000x som såldes.

Undrar om jag ska bygga en mindre burk och ställa den på skrivbordet för att få mer plats... Men vene. Bara sugen på prisförslag ^^

Av teanox
Skrivet av SuperDuperKillen:

Säljer du det på Tradera så lätt 5000+ (minus traderas kostnad då).

Hahaha nope, säljer bara på Swec inte på tradera ^^

Av teanox
Skrivet av Exydia:

Med tanke på att det idag går att få 6900 XT för 5500:- så kanske 4000:-?

Tyty, ja då vet jag vad jag kan förvänta mig i pris

Av teanox

Värde begagnat 6800 XT Referens?

Tjena Swec, har ett 6800 XT referens som jag undrar vad det kan idag vara värt i second hand sale, och har tankar på att upgradera det mvh/Teanox.

Av teanox
Skrivet av Casper_83:

Hmm, ringde nyss även till Tele 2.
Som sa att jag inte var låst till dem på något sätt utan det enda som jag behövde göra var att byta fiberanslutning (kalladenvadduvilldosan) mellan mitt modem och fiberkabeln.
Det skulle alltså nu mera vara öppet för alla utan Telias avgifter, som gör det dyrt i dag.
det blir iaf billigar i några år.

Billigaste enligt bredbandsval:

Anslutning

Bredband via fiber (LAN)

Hastighet

Upp till 100 Mbit/s ner (ladda ned filer)
Upp till 100 Mbit/s upp (ladda upp filer)

Datamängd

Obegränsad

Bindningstid

12 månader. Uppsägningstiden är en månad.

Router

Finns som tillval

Kostnad för bredband

Månad 1-3: 0 kr/mån
Därefter: 479 kr/mån
Startavgift: 0 kr

Sammanlagt

Totalt: 4 311 kr första året
Jämförpris: 359 kr/mån

Hade i Uppsala öppen fiber Bahnhof för 429kr månad för 500/500 och bytte till bredband2 250/250 för 195kr månad 12 månader bundet, det där låter som totalt lurendrejeri priser.

Av teanox

Ska inte vara ett problem alls, har en gen 1 sonos och en router med nyaste? wifi standard, bara köra dem ställer om sig till gamla standarder som matchar ifall det "nyaste" inte finns Router allltså.

Av teanox
Skrivet av UrgentAlert:

Då kanske det går i Openuniverse nät också då GlobalConnect köpte upp dem från Telenor.

Testa, alla brukar ha "inhouse" deals som den jag fick om du ringer och snackar, det är 200% värt det ^^

Av teanox
Skrivet av UrgentAlert:

Det var bra pris vilken av de öppna näten fick du det priset i?

Globalconnect här i Uppsala, ringde deras kundtjänst då deras självbeställning är död, man får alltid bättre deals av att ringa

Av teanox

Bredband2 gav mig 195kr i 12 månader bundet, för 250/250 fiber, slår dessa rätt hårt

Av teanox

Bredband2 har en ett års kampanj för nya kunder inom globalconnect, 195kr för 250/250 i 12 månader om du är ny kund/inte varit kund i 15 månader.

Bra tips

Av teanox

Alla jobb måste du ju "närvara" full tid för att få betalt fullt, det är det inget konstigt med. Tala med dem att du behöver mer att göra, sen om du inte får det chilla. Då är det din chef som får lösa det hela då det åligger dens bord: Hade samma situation, tills jag lärde mig chilla/ta de lungt efter man bad om mer jobb.

Av teanox

Nytt bredbandsavtal, förhoppningsvis får man ett som är mer en hälften så dyrt som det jag har på mitt nuvarande fiber. En fråga angående en pågående uppkoppling: Om man sagt upp ett kan man köpa ett på BF och sätta startdatum dagen efter eller får man ta dubbla fakturor som slut/start månad?

Av teanox

5700XT är samma gen som 1080Ti men den är från 2019, datorn är inte superny direkt. 5 - 6k max är den värd idag

Av teanox

Köp inte från den här svindlaren. Du kommer bli lurad, som David länka här ovan: personen bakom detta enskilda bolag ligger i tingsrätt för att ha blåst en annan snubbe på 38.000kr köp av ett seriöst bolag tex Inet, Komplett, Netonnet, Webhallen.

Scampriser är just det, scam. Kolla alla delar på prisjakt så ser du direkt hur priserna ligger i "riktiga" butiker, är du så snål att du inte har råd nu så spara mer... Ska du köpa av skumma bolag etc ber du att bli blåst.

Av teanox

Är inte AMD bättre överlag en Intel i dagens läge i laptop eller är java Intel lutat måhända?

Av teanox
Skrivet av dagas:

Minns Radeon HD 4870. Deras bästa GPU den generationen och kostade 299 dollar. Var väldigt bra dessutom. För att inte tala om 4850. Samma kärna och bara lite sämre minne. High end prestanda för 199 dollar.

Presterade typ som GTX 260 som kostade 449 dollar.

GTX 280 var visserligen bäst men var totalt ointresserad med sina 649 dollar.

Nvidia sänkte priset sen tex GTX 275 kostade 249 dollar och alltså betydligt mindre än 260 när den kom fast 275 var bättre men det var tack vare AMD satte press på dem. Annars hade de nog inte sänkt.

Så om det sätter press på priset så är jag på. Behöver inte kort som kostar 15-20k.

Minns dessa dagar jag med, känner samma sak. Behöver inte ett topp kort som kostar en tredjedel av min bil... Men ja, ser hellre att man kan uppgradera GPU för ett hyfsat pris och faktiskt få det för en hyfsad budget med ^^

Av teanox

Bara garva och gå. Han har pillat på saker han inte har kunskap om, och sabbat kortet. Eller så försöker han scamma dig på pengar. Ni är privatpersoner och han har inget att komma med, dra.

Av teanox
Skrivet av Scarabeo:

GTX 980 som han har nu är mycket mer strömtörstigt än 4070 så i det fallet känns det väldigt onödigt med ny PSU?

Har inte alls med strömmen att göra, har ju med ålder på PSU Delar åldras och ett PSU som använts mycket i flera år är inte alls lika starkt som ett nytt. Kan ju få spel och dra med sig ett par grejer i datorn, så jag resonerar