Inlägg

Inlägg som teanox har skrivit i forumet
Av teanox

Manuell låda, ta kortet med det så får du framföra alla bilar och kanske sedan andra fordon med just manuell låda om du skulle få för dig att ta ytterligare behörigheter ^^

Bara för att automatiska lådor är vanligare så begränsar man ju sig rejält, tex vid köp av begagnade bilar är automat rätt mycket dyrare.

Av teanox

Inte inatt. Blir imorgon efter jobbet

Av teanox

Har du köpt tjänsten ska dem levereras, kan dem inte ska du få sänkt pris till vad du får ut. Annars är det kontraktsbrott från Ownits sida, så skulle som andra hört av mig och kolla läget. Ownit har inte deras rykte för inget Det löser sig OP.

Av teanox
Skrivet av Jackie_moon:

Oj, dålig förklaring ser jag. 4k Gaming. Vad det kostar spelar mindre roll. Bara det är bra värde

Prisjakt/swecs black friday - Dagliga deals sida skulle jag kolla på, allt vänta tills riktiga rean och inte bara lager tömning som det är nu. På fredag den 25 kommer du se att priser på en del förra/förrförra gen delar åker ner rejält för att få ut det sista ur lagren tills allt nytt kommer i december/2023

Av teanox
Skrivet av Swedishchef_90:

6750 för 5.7k på inet låter som bästa köp för dig om inget annat dyker upp nästa vecka 😊
https://www.inet.se/produkt/5412841/powercolor-radeon-rx-6750...
Eller
https://www.amazon.se/dp/B0B34M1YLW?ref_=cm_sw_r_apan_dp_XSPB...
5.2k+110kr frakt.

NR INFO var diskuterad igår i fynd tråden och de verkar legit men alltid svårare med garanti mot utlandet

Ska du köpa just nu ^ 6750, annars näst bästa är 6900 XT om det finns kvar. 9400kr på Inet, annars håll utkik för 6900 XT / 6950 på Black Friday ^^ Finns några kvar kommer dem sänkas rejält.

Av teanox

4k som kosta 4k eller för 4k skärm?

Av teanox

Köp ett B550 som har bios flashback som Fenris säger, sen kolla att det inte är en "budget" B550, Tomahawk serien kan jag rekommendera likaså Gaming+ som jag själv kör på min nuvarande. MSI har en hel del bra grejer, sen har Asus sina dyrare serier om du vill lägga mer, men skulle då rekommendera att köra X570 istället.

Av teanox

Du skulle kört större upplösning, 1440P/2k/4k 1440P Så försvinner grynigheten helt.

Av teanox

Hm... Min första egna dator hade något 300 - 400kr chassi från Jula.

Skönaste jag byggt i är just nu det jag använder själv: Ett Fractal Define R6, sjukt lätt att montera i. Lagom stort.

https://www.inet.se/produkt/6902898/fractal-design-define-r6-...

Av teanox
Skrivet av Fenrisulvfan:

Priset behöver ramla ner till max 799 dollar för att det ska vara intressant. Annars är 6900XT ett bättre köp.

7900XT / XTX är bättre köp överlag :/

Av teanox

Hur gammalt är din PSU? Skulle inte köra med en 650W med ett 3080 på ett par/flera år gammal PSU. 850+ skulle jag rekommendera så du inte ligger på 90 - 95% load under spikes, har tyvärr dödat mitt gamla 850 Platinum PSU genom spiked loads. Man vill inte ha döda delar alt en total död genom spike.

Av teanox

Prisjakt kanske? För fysiska prylar.

Av teanox
Skrivet av Newbizzle:

Litar på dina ord min vän! Då blir det och handla en hel dator då isf då jag lyckades sälja min nuvarande dator.

Har ett par vänner som jobbar inom sektorn, bara kolla Inet nu tex. Alla stora försäljare sitter och försöker bli av med lager, dem kommer dumpa ut RDNA2 på black friday för att dem nya korten visas idag

Av teanox

Vänta till black friday. Tro mig, kommer bli sjuk rea på tex Rdna2/Zen3 gen.

Av teanox
Skrivet av 1440p165:

Oj glömde nämna det.

har r5 3600 och blir begränsad i spel pga dålig enkeltrådad prestanda.

Motherkort: X570 auros pro

Tycker 5349 för 5800x3d är lite dyrt nu, var nära att köpa innan för 5049 men var mer inne på att byta till zen4 då.

Intel 13700K bör vara bättre överlag än 5800x3d tack vare att man får 8 e-kärnor med intel för bättre MT prestanda.

För rent spelande bör det vara ungefär samma dock.

Problemet är att jag behöver köpa nytt moderkort och istallera ifall jag väljer raptor lake.

Ska du bara "shifta" CPU ska du köpa en ny/alt begangad Ryzen 5000, 5900x skulle jag rekommendera om du ska ha det till produktivitet med. Sitter på en själv och den är overkill för det jag gör

Av teanox
Skrivet av Nikodemous:

Nä, jag tror att high-end korten kommer bli dyra som vanligt eftersom de köps av rena entusiaster. Däremot så undrar jag hur det blir med 4060 och 4070-serien. Många casual spelare kommer nog hålla i plånboken och kanske möjligtvis köpa bättre begagnat. Men detta är helt å hållet spekulationer baserat på hur jag själv kan tänka mig göra 😁

Personligen tror jag folk kommer hålla hårt i plånboken ja, allt annat har ju blivit väldigt dyrt så ja... Lyxvaror som nya GPUs etc kanske inte är det man prioriterar idag.

Av teanox
Skrivet av Swedishchef_90:

Flytande kväve. FLYTANDE. för att kunna ens få ut en kärna på 8Ghz, som sagt. Att överklocka en kärna på en CPU under LN är inte direkt imponerande, snarare bara för att feeda ego/fanboyism, hade dem kört den över 5.5 - 6ghz på luft/AIO/custom loop hade jag blivit imponerad för det är ju något som kan användas av normal användare/dagligt användande och inte enbart för tester.

Zen CPUs klockar också extremt med LN, men hur är det applicerbart till normalpersoner? det är det inte. Skulle vilja se ett stort IPC framsteg med mycket mer energieffektivitet men det lär de inte konkurera i tråkigt nog :/

Av teanox

Tar detta med 1000x gram salt, får se vad 3e parter ger i prestandatester istället. Intel har ju absolut inte varit igång med massa fusk/extremkylning för att kunna "prestera" på sina PR events tidigare... Skulle dem nämna lite mer hur det ligger till hade det vart bra.

Av teanox
Skrivet av Dinkefing:

Även de du köpt i butik?

Ja, som pluskund eller vad dem nu kallar det så sparas allt i deras system. Går jag in och dem scannar mitt körkort så finns precis allt som jag handlat dem fyra åren jag varit bonuskund?. Så låter extremt konstigt att dem inte skulle hitta ditt.

Av teanox

Det som spelar roll är kvalitén, pris och garanti. Bryr mig inte riktigt så mycket om märke mer om vad man får för pengarna.