Inlägg

Inlägg som Dew87 har skrivit i forumet
Av Dew87
Av Dew87

Kör 7-zip till Windows

Av Dew87
Av Dew87
Skrivet av Dew87:

Är Microsoft Defender samma som Windows Security som kommer med Windows 10 för mig? Jag har sett Microsoft Defender som del av Microsoft 365 numera.

Hittade detta https://support.microsoft.com/en-us/topic/getting-started-wit...

Citat:

What's the difference between Microsoft Defender and Windows Defender, Windows Security, or Windows Defender Firewall?

Microsoft Defender is a security app that helps people and families stay safer online with malware protection, web protection, real-time security notifications, and security tips. Microsoft Defender is included in a Microsoft 365 Family or Personal subscription and works on your phone (Android or iOS), PC, and Mac.

Windows Security, formerly known as Windows Defender Security Center, is an app built into Windows 10 or 11 that helps keep your PC more secure. It includes Microsoft Defender Antivirus, an antivirus tool that helps protect you against viruses, ransomware, and other malware.

For more information, see Stay protected with Windows Security.

Windows Defender Firewall is firewall software built into Windows that controls which network traffic is allowed, or blocked, from passing to or from your computer across the network. Windows Defender Firewall is on by default.

Jag tror jag såg Microsoft Defender i Microsoft 365 först runt Februari i år då jag skulle installera om Microsoft office. Tror det är det som används i artikeln??

Av Dew87
Av Dew87

Är Microsoft Defender samma som Windows Security som kommer med Windows 10 för mig? Jag har sett Microsoft Defender som del av Microsoft 365 numera.

Av Dew87
Av Dew87
Av Dew87
Av Dew87

Foobar2000 och MPC-HC

Av Dew87
Av Dew87

Aktiverar så gott som alltid XMP eller D.O.C.P på alla datorer jag sätter ihop. Ändrar ibland även inställningar för ökad spänningsreglering för de mobo och CPU där den är strypt.

Tidigare riktig överklockning jag testat var en AMD Phenom II 965 upp några hundra MHz och en Intel i5 760 upp till 3,8GHz.

Av Dew87
Av Dew87
Skrivet av tam44:

Hej!

Jag studerar andra året på civilingenjörsprogrammet i datateknik på chalmers och har lagt märke till att visa av mina klasskamrater verkar tycka att det är tråkigt med programmering/datateknik och fuskar eller gör endast det minimala för att klara kurserna. Jag undrar vad er erfarenhet är av sådana personer och hur deras beteende kan påverka deras karriär och fortsatta skolgång.

Vidare undrar jag vad jag kan säga till mina klasskamrater när de frågar om att få tillgång till hela min koden till en labb eller liknande. Det känns inte rätt att ge dem hela lösningen, men jag vill heller vara den tråkiga. Har ni några tips på hur jag kan hantera denna typ av situationer på ett professionellt sätt?

Vill du inte dela med dig av hela/delar av din lösning så ska du stå upp och säga det. Det kan leda till problem som plagiat som andra skriver. Om de inte kopierar lösningen rakt av utan gör sin egen med inpiration från din lösning så borde det vara ok dock. Att studera färdiga lösningar för ett problem är också ett sätt att lära sig på.

Vidare hur deras framtid kommer att se ut kan ingen svara på. Jag har flera tidigare klasskamrater som under högstadiet/gymnasiet verkat skoltrötta och mindre engagerade göra en helomvändning och studera seriöst senare i livet på högskola/universitet för att få ett bra jobb de trivs med. Till exempel så var det en klasskamrat på gymnasiet som ofta satte sig brevid mig på prov och kollade på mina svarsenkätter som jag lagt undan under provets gång. Det var inget jag brydde mig om utan jag satt och gjorde mitt. Klasskamraten jobbar idag för ett annat företag som CNC-programmerare och har skrivit program för maskiner som jag kör på jobbet idag.

Av Dew87

Kör FX File Explorer och kopplar upp mig mot min Linux server via SFTP eller lokalt via SAMBA om jag behöver hämta eller skicka filer från telefonen.

Av Dew87

Sista frågan var bäst

Av Dew87

Tur för Nvidia att det kommit ett nytt användningsområde som omsätter massor av deras hårdvara nu när dess användning för kryptobrytning gått ner. Antar att det kan fortsätta hålla upp priset på grafikkort för Nvidia samt AMD. Håller dock med Nvidia i deras uttalande om nyttan av AI jämfört mot kryptobrytning så det är väll något positivt.

Av Dew87
Av Dew87
Av Dew87