Inlägg

Inlägg som Dew87 har skrivit i forumet
Av Dew87
Skrivet av jonte234:

så lite som skärm för x kronor tråden eller vad den nu heter

Skickades från m.sweclockers.com

http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...
Något i stil med den tråden ja fast för stationära dator inköp istället.

Av Dew87

HDMI-HDMI kan överföra ljud. Jag trodde dock inte att en DVI->HDMI-adapter->HDMI kunde överföra ljud

Av Dew87

Jag tänkte att det kunde vara bra med ett köptips som en slags bas som folk som tänkt köpa en dator kan börja utgå från. Den skulle även kunna refereras till eller skippas helt men jag själv tror att det skulle kunna vara användbart. Angående att dela upp det i fler trådar ser jag väll inget direkt problem med mer än att det blir just fler trådar att hålla reda på.

Visst ska man kunna skriva ett inlägg också där man vill ha en ny dator för X kr som ska klara av just de här Y spelen och Z programmen. Svar på dessa inlägg kan då vara helt nya inköpslistor/kundvagnar från till exempel prisjakt eller någon butik eller så kanske man kan referera till just ett av baspaketen i första inlägget helt som det är eller med mindre förändringar.

Det jag är ute efter mest är väll att samla förfrågningar om köpråd i en/flera stor(a) tråd(ar) istället för att skapa en ny tråd för varje.

Kom som sagt var bara med ett förslag så feedbak och andra önskemål är varmt välkomna.

Av Dew87

Fast köptråd i forumet

Hej alla Sweclockers medlemmar!

Tycker att det skapas sjukt många nya forum trådar för nya datorköp som svämmar över forumsdelen och "Nytt i forumet" på startsidan.

Mitt förslag är då att ha en klistrad tråd i stil med inköpslistan för artikeln SweClockers sommardator 2011 införs, där första inlägget kontinuerligt uppdateras med ett par baspaket runt olika prisklasser (exempelvis: ca 10k, 7k-8k, ca 5k). Tråden bör då vara klistrad men inte låst för att medlemmar ska kunna ge feedback på upplägget/innehållet i första inlägget eller att rådfråga om just sitt köp av deras länkade inköpslistor beroende av behov med mera.

Då jag själv inte skulle vilja hålla i denna typen av tråd då jag snarare kollar upp hårdvaran mer innan köp än kontinuerligt, så undrar jag om det är någon annan medlem som känner för att ta ansvaret.

Av Dew87

Tror alla de korten du tog upp i första inlägget skulle fungera bra i CF eller SLI lösning och du skulle nog inte bli missnöjd prestanda mässigt med någon configuration. Du bör nog istället se över vilka funktioner du är intresserad av som AMD's Eyefinity, HD3D vs nvidias 3D Vision, CUDA, PhysX m.m för att bestämma från vilket läger korten ska komma från.

GTX 560Ti i SLI låter som ett bra val i mina öron om du skulle gå med nvidia. Om du istället går med AMD så vet jag inte vilket av 6870 eller 6950 i CF du bör gå med. Gissar på att detta inte kommer att uppgraderas senare så då bör du bestämma dig om du är villig att betala extra för att gå med det mer framtidssäkra 6950 CF eller om du tror att det klarar sig med 6870 CF.

EDIT: Angående vilken kylare så skulle åtminstone jag kolla på Asus DirectCU II. Verkar finnas många andra bra kyllösningar och kretskort från andra tillverkare också som MSI Hawk bland annat.

Av Dew87

Tycker du borde inhandla ett till Radeon HD6950 2GB om du nu har det som står i signaturen och köra de i CF. Angående vilken modell har jag ingen direkt koll på men Asus DirectCU II kylare verkar trevlig om du har bra chassi ventilation och gått om plats (Tar upp 3 kortsplatser).

Hade du annars tänkt att sälja av dig ditt grafikkort och gå helt på en ny lösning?

Av Dew87

Gick inte CF om SLI i de senaste Sweclockers testerna eller har det svängt igen?

Av Dew87

HP 530 skärmbug

Hej alla på Sweclockers!

Köpte en HP 530 Notebook till syrran för flera år sen vilket skärmen gick sönder i en hemlighetsstämplad händelse (syrran vägrar tala om eller så vet hon ej själv). Denna byttes dock ut mot en ny panel vilket jag inte har en aning om det var samma typ som originalet eller inte men det fungerade bra till en början. Efter ett tag så sänktes upplösningen och bildytan på skärmen från de tidigare 1440 x 900 till 1024 x 768, gissar på någon uppdatering men är dock ett mysterium det med nu mera.

Till frågan då så undrar jag om man på något sätt kan installera drivrutiner som inte har validerats av datortillverkaren på burken. Grafiken är ett Mobile Intel® 945GM och de senaste drivrutinerna upplagda på HP är från 2007-10-08 medan Intel har från något senare 2008-02-28. När jag försöker att installera det kommer ett fel meddelande upp att drivrutinen ej har validerats för datorn och att jag ska hämta från datortillverkaren istället. Någon som vet om man kan komma runt detta och installera de ändå?

Av Dew87
Skrivet av airhead:

Vilket Mini-ITX-kort har 4 PCI-expansionsplatser?

Den större lådan är för Micro-ATX vilket framgår i filmen. Förvirrande rubrik då man kan tro att båda låderna är för Mini-ITX

Av Dew87

En snabb google sökning så bör du kunna hitta flertalet program som kan återskapa bortagna/formaterade filer eller hela enheter. Har själv använt Power Data Recovery som i alla fall då var gratis att ladda ner och köra. Dock var mindre återställningar gratis medan större krävde att man skriver in licens som jag antar att man köper. Vet inte i ditt fall om du behöver licens eller inte.

Av Dew87

När kommer nästa krympning? Har inte kunnat hitta mer än att Nvidia tänkte lansera Kepler på 28 nm någon gång detta året enligt roadmaps från förra året.

Av Dew87

Väntar på att dessa ska hamna i netbooks. Verkar rimligt enligt mig då dessa också verkar dra lite ström

Av Dew87

Enligt specsen på hemsidan SilverStone Technology Co., Ltd - Designing Inspiration så får man in fullstora nätagg (ATX). De ska också kunna vara 140 mm långa så du kan få in ett Corsair AX 1200W 80+ GOLD om man så skulle vilja så jag ser inte problemet.

Av Dew87

Köper helst fysiska kopior av spelen och registrerar dessa på de speltjänster de erbjuder som steam och blizzards battle.net. På det sättet kan man välja hur man vill installera spelen med mera

Av Dew87

Tycker det beror på hur man reser med datorn alltså själva bäranordningen eller vad man skal kalla det som avgör om den känns bärbar eller släpbar. Min rekommendation är att skaffa sig en ryggsäck för datorn.

Av Dew87

Är det bara jag eller har det varit en nyhet där en optisk processor gjorts av glaskristaller eller något liknande för ett tag sen?

Av Dew87

Såg att det har skrivits om kompabilitets problem med minnen i denna tråden. Har nu själv råkat ut för det och när jag läser i moderkorts manualen så hittade jag en punkt för installation av minnen:

"Due to Intel spec definiton, X.M.P. DIMMs and DDR3-1600 are supported for one DIMM per channel only."

Om man utgår från detta så är det inte märket på minnena utan restriktionen som spökar. Detta är som sagt bara det som står men man vet aldrig. Är det någon som fått det att funka med 2 st DDR3-1600 i dual-channel på moderkortet Asus P7P55D Pro i artikeln.

Specsen på min dator är så gott som de i artikeln. Mest relevanta Asus P7P55D Pro och Corsair XMS3 DDR3 1600 MHz 4GB som i artikeln.