Inlägg

Inlägg som Haxk har skrivit i forumet
Av Haxk

ja, då missar Microsoft den viktiga julhandeln i alla fall vilket borde ge Sony med sin PS4 en stor fördel om de släpper sin konsol innan december. Min fråga är bara vad tänkte Microsoft med: en stor power brick (AC adapter) till konsolen igen likt som det var på xbox360. Jag hoppas och tror inte att Sony kommer att ha det på sin PS4 då det inte fanns på PS3 vilket gör att konsolen ser snyggare ut på tv bänken.

Min slutsats är att jag kommer att köpa en PS4 först och så får vi se hur det blir med en xbox one i framtiden.

Av Haxk

Den finns på windows start menu 8 också. Jag tycker personligen att start menu 8 är den bästa startknappen man kan ha till windows 8, då den typ ser lika dan ut som den i 7:an gjorde och att man kan få den på svenska, samt att den också kan få en att gå snabbt till metro gränssnittet.

http://download.cnet.com/Start-Menu-8/3000-2072_4-75852660.ht... start menu 8 är gratis och har ingen reklam på sig.

Av Haxk

Det ska blir roligt att få se när ni har installerat in alla komponenterna in i detta magnifika chassi

Av Haxk
Av Haxk
Av Haxk
Skrivet av Slutbossen:

Nej enklast är att, som jag, använda en IPAC-2. Till den kopplar du knappar och joystick. IPAC-2 är en produkt som Ultimarc säljer. Den tolkar input och gör om till knapptryckningar. Datorn (pi) ser den som ett tangentbord.

okej, tack för ett snabbt svar. Det såg ut att vara så avancerat så.

Av Haxk

Man ska göra en sådan, fast med nya processorer: I3,I5, I7 och I7 extreme

Av Haxk

Hur gjorde du för att få joysticken och knapparna att fungera? Programmering???

Av Haxk
Skrivet av Skinpop:

1. Konsolen lanseras inte förrän i höst, det är ganska långt tills dess, de vill kanske inte spela alla sina kort utan hålla på en del info för nya pr-jippon.

2. Nej det är ingen fördel p ådet sätt du beskriver, både PS4 och nya xbox är i princip SOCs dvs allt ligger på ett och samma chip, med unifierat minne, massa custom hårdvara osv. Yields för dessa är extremt låga i början, att ändra på konsolens arkitektur kommer inte hända. Utvecklare behöver en låst spec för att kunna arbeta med release-spel. Det som kan ändras är möjligen lite mer RAM och kanske större hårddisk. Vi vet dock redan vad som kommer finnas i nästa xbox, 8 gig DDR3 minne, GG.

3. Det har antagligen en marknadsföringsstrategi, det här bygger upp hype. På E3 lär vi få pris+hårdvaran samt fler spel. Det håller hypemaskinen igång. Om det är effektiv marknadsföring eller ej återstår att se.

Alla vet att den bästa hypen är att göra som Apple. Först att berätta hur storslagna de är och att de har lyssnat på kunderna bla. bla. bla. Sen när de har presenterat och visat produkten för hela världen, så avslutar de med att säga. Vet ni vad det finaste är med den här produkten: " Den går redan i dag att beställa och få ute i handeln" och alla bara fan vad nice.

Av Haxk

Jag provade surface RT i går inne på mediamarkt och jag kan säga att det känns som ett gediget bygge. Surface RT är snabb, smidig och har snygga tangentbord,samt är prefekt att ha vid t.ex. skolarbeten om man bara behöver office. Deras tangentbord/covers är helt okej, men ska man ha ett bra tangentbord då måste man ha type cover, då touch cover har fruktansvärt dålig respons tid och när man skriver så blir det nästan alltid fel.

Det man ska tänka på om man funderar på att köpa en surface pro istället är att den är dyrare, väger mer, har större skärm och kan installera alla "windows program". Länk till video om denna surface: http://www.youtube.com/watch?v=gMUQM2RTj4w

Det som jag tycker faller på windows RT är deras dåliga utbud av appar på windows marketplace och att man inte kan ha någon annan webbläsare än internet explorer, vilket jag tycker är synd. Jag hoppas på att google chrome ska bygga en webbläsare till Surface RT, men så som det ser ut nu är det väldigt osäkert om de kommer att göra det. Länk till video om surface RT: http://www.youtube.com/watch?v=FZB3mm7Egeo

Länk till Surface RT med pris i svensk butik: http://www.mediamarkt.se/mcs/product/MICROSOFT-Surface-med-Wi...

Är ni inne i en elektronik affär så tycker jag att ni ska prova Surface RT, då ni kanske har en annan syn på den än mig.

Av Haxk

Jag hörde rykten om att PS4 skulle kosta runt 300 dollar, men det tycker jag låter alldeles för lite. Med tanke på hur mycket ps3:an kostade när den kom ut över 5k var det va?

Av Haxk

Jag har att säga tre saker:

1. Varför presentera Playstation 4, men att inte visa upp hur konsolen ser ut?

2. Nu har microsft en stor fördel när de ska släppa xbox720, då de vet vilka komponenter och funktioner PS4 kommer att ha.

3. Ingen vetskap om priset ännu på konsolen och varför inte presentera allting på E3 till sommaren när det gäller PS4?

Av Haxk

behöver man ha något antivirusprogram när man kör linux/ubuntu?? Skulle ni våga betala era räkningar på en dator med linux/ubuntu?

Av Haxk
Skrivet av Marcusk:

Detta. Testa att byta till "Apple som arbetsgivare" så har du nog mycket större chans för ett bra svar.

okej vi kör på din rubrik tack för svar. Det uppskattas

Av Haxk

apple g4 cube

Av Haxk

Apple som arbetsgivare

Tja! Är det någon här inne i forumet som jobbar på en apple store i Sverige, det vill säga i butiken i täby eller i malmö. Det skulle vara roligt för en datorentusiast som mig själv med flera få reda på vad ni tycker om eran arbetsplats i stort och hur det är att ha företaget apple som arbetsgivare.

Tack på förhand från en datorentusiast när det gäller apples datorer och produkter, samt teknik i stort.

Av Haxk

Yay retina. Pris macbook air 13" 2012 256GB minne, pris: runt 14k och med retina lär det nog bli 17-18k. Det är bra skärmar retina, men det gör så att apples datorer kostar en förmögenhet tillslut. De är dyra nu också, men inte fullt så dyra och varför än air då, när man kan köpa en pro eller imac 27"

Av Haxk

Ja, visst är Apples datorer snygga, men det sker inga revolutioner designmässigt. Den nya MacBook pron med retina skärm ser nästan precis likadan ut som de utan retina fast att den är tunnare. Det känns inte som att Johnathan ive får fria tyglar, vilket kan vara synd emellanåt

Av Haxk
Skrivet av ronnylov:

Måste vara riktiga skräpdatorer om de inte ens har inbyggd nätverksport...

Skojar du eller? En ultrabook är för tunn för att kunna ha ett nätverksuttag på sig, därför så krävs det ett externt.

Av Haxk

Nej inga sladdar mer än laddaren följer med. En displayport kabel till hdmi kan jag rekommendera.