Inlägg

Inlägg som Tossen har skrivit i forumet
Av Tossen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Josasp
I och för sig så får man ett 1gb usb minne för ~100kr så om det eventuellt går sönder så är det inte så stora pengar.

Ja visst kan man tänka så, men varför slösa på tid och material helt i onödan? Speciellt när det finns flera olika alternativ för installation av linux som just är gjort för USB minnen och liknande.

Av Tossen

Ett tips är att se till så din nya förstäkare kan ändra volymen i lagom steg via fjärren, om du nu ska byta alltså. Jag tycker inte att min rotel RA-03 klarar det, den tar lite för stora steg. Så det blir antingen för lågt eller för högt. För mig blir det alltså ändå att ändra volymen via ratten på förstärkaren. Något att tänka på.

Av Tossen

Tvivlar på att det skulle vara olagligt, men om man bryter mot någon paragraf i avtalet har jag ingen aning om.

Av Tossen

Kontrollera så du använder rätt HDMI ingång, precis som Skooglund skrev. Hade själv råkat koppla in min dator i fel ingång på min samsung r86, vilket resulterade i att jag inte kunde välja rätt upplösning, 1360*768. Fick bara välja 1280*720 eller vad det var. Men när jag satte den i den HDMI ingången som det var gjort för att ta in DVI signal från datorn så fungerade det klockrent på en gång!

Av Tossen

Mitt tips är att behålla ditt gamla kort eller lägga till lite pengar så du kommer upp några snäpp på ljudkortsstegen. Hur högt du måste gå vet jag tyvär inte då det enda X-Fi kort jag testat är mitt Elit Pro jag kör med just nu.

Att använda Crystalizer eller liknande ljudmodifierare anser jag inte vara någon bra idé eftersom ljudet aldrig kan bli bättre med dessa, bara annorlunda. Sen om det där annorlunda passar bättre för vissa personer är en helt annan sak.

Av Tossen

Man ska akta sig för att påstå att det låter sämre med optisk kabel, om man inte pratar om en specefik förstärkare. Men i så fall beror det antagligen på att förstärkarens DAC är sämre än den på judkortet man använder.

Off topic
Själv funderar jag på att köpa en extern DAC att koppla mellan datorn och min stereo. Har ingen digital ingång på min stereo då det är en vanlig Rotel 2-kanalare, som matar mina RS 6:or med ström. Sköna högtalare

Av Tossen

Jag håller med FullOner, det är ett kanonkort! Har snart haft mitt i 1 år, köpte det nytt. Brukar man spela så är det creative som gäller, spelar man inte så vet jag tyvär inte vilket kort som är bäst.

Jag kör själv med enbart drivrutinerna har jag för mig, micen ska man köra på mic2 för då slipper man använda mic-booster i windows. Vilket i sin tur gör så man låter bättre för de man pratar med.

Av Tossen

Först körde jag med en seagate 320GB som systemdisk i min burk, när jag bytte till en raptor 150GB så blev windows mycket snabbare. Ljudmässigt så hör jag den bara lite när den arbetar.

Jag har en E6600 cpu, 2 GB minne och en äldre chieftec dragon låda med ljuddämpning.

Observera att jag inte gjorde någon annan ändring än att sätta in raptorn, i övrigt så var det samma komponenter.

Av Tossen

Bulk är ofta bara kortet i en antistatpåse.

Det kortet du länkade till är ett likadant men lowprofile, har du en vanlig datorlåda ska du INTE ha lowprofile.

Av Tossen

Var jag i dina kläder så skulle jag köpt detta http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010087203

Valet föll på ett Audigy se eftersom jag tror att du spelar lite spel ibland, och då är ett kort från creative en defacto standard nästan. Att jag skulle köpt från dustinhome beror på att: de har bra priser, snabb leverans och bra service i övrigt.

Har dock inte själv testat det ljudkortet, men jag tror det är helt ok för pengarna.

Av Tossen

Har själv en raptor 150GB som systemdisk och den blev seg och lite konstig just vid uppstart, men efter en defrag så blev allt bra. Så glöm inte att kontrollera hur det ser ut med fragmenteringen om ni upplever skumma segheter ibland.

Av Tossen

Ja både Dali och B&W gör bra högtalare. Dock tycker jag att iaf Dali har lite dåligt med bas i sina modeller, gäller golvarna. Oavsett om det gäller nytt eller begagnat så tycker jag inte att man ska stirra sig blind på hifi-klubbens märken, för det finns så mycket mer.

Det bästa är nog att titta på begagnatsidorna lite då och då och se vad som händer där.

Av Tossen

Jag har ett par Sennheiser PC165USB och dom är väldigt bra. Tror de kostade 1100:- när jag köpte dom i höstas. Använder dom tillsammans med mitt X-fi Elite pro, kör alltså inte via USB som man också kan om man vill.

Sköna, bra ljud och bra mic.

Av Tossen

Dyrare varianter innehåller dyrare(läs bättre) komponenter. Ljudet blir helt enkelt bättre.

Av Tossen

Det som är viktigt när det gäller ljudprodukter är att provlyssna. Så att bara gå efter specifikationer är inte att föredra. Däremot så kan man gå efter tester och rekomendationer, men helst ska man provlyssna.

Av Tossen

http://www.bestsound.se/

http://www.audioreference.se/

http://www.ljudmakarn.se/default.asp

Vilket budget har du och vad vill du göra för pengarna? Surround?

Av Tossen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Enligt min ringa mening skiljer sej prestandan alltför lite för att det ska vara värt så mycket i pris..

Är många som tycker så och jag själv tyckte så för några år sen också, och det är inget fel med det. Olika personer är beredda att lägga olika mycket pengar på datorer.

Men man bör tänka på att alla delar gör sitt till för att få en så snabb dator som möjligt. Så jagar man prestanda så ska man ha en raptordisk till windows. Sitter man och tittar på nya grafikkort för tusentals kronor och mer minne för att datorn börjar kännas seg, då lurar man sig själv om man tror att en raptordisk inte är värt pengarna.

Men om man vill ha en billig dator och inte störs av att få vänta lite på den så ska man absolut inte köpa en raptor.

En raptor är helt enkelt väldigt snabb. Men precis som alla entusiastdelar så kostar de ofta lite mer och därför är de inte värda sina slantar för alla grupper.

Av Tossen

De små diskarna i den tråden är raptordiskar, de är gjorda för att vara just snabba och kostar därefter.

Något man också ser i den där listan är att alla diskar har 2 till 3 gånger så bra avarage read hastighet som din 20GB. Så när disken väl har hittat dit den skulle så går det bra mycket snabbare att läsa datat med en ny disk.

Man ska alltså använda en ny disk, för det lilla man tjänar på accesstiden sparar man snabbt in när man väl börjar läsa data från disken.

Av Tossen

Jag hänvisar till http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=65869...

Där ser man klart och tydligt att en normal modern disk inte har ca 10ms i accesstid.

Av Tossen

Om det är värt pengarna eller inte beror mer på vad man är för person än på hårdvaran och priset.

Själv tycker jag det var värt pengarna när jag köpte min raptor 150GB i höstas. Jag upplevde hela datorn som mycket rappare och så laddar spelen snabbare när de ligger på en egen disk.

Jag har raptorn som systemdisk och spelen ligger på en seagate 320GB disk.
Att det är snabbare med raptorn som systemdisk är helt säkert för innan så körde jag med seagaten som systemdisk och en annan äldre 120GB seagate som speldisk. Helt andra laddtider i BF2 och BF2142 som är de spel jag lirar, plus att windows är mycket rappare men det har jag redan nämt.

Men om du tycker det är värt det vet jag inte.