Inlägg

Inlägg som Tossen har skrivit i forumet
Av Tossen

Har du gjort en ominstallation av windows?

Av Tossen

Det är PROGRAM som hanterar format och inte hårdvara.

Av Tossen

Ser ut som om det är någon Deitel & Deitel bok från Prentice Hall, men det är bara en gissning.

Av Tossen

Det kommandot du är på jakt efter heter JOIN. Finns många olika varianter av JOIN, t.ex. OUTER och INNER.

För att få ihop informationen i dina två tabeller så kan man t.ex. använda join så här:

SELECT * FROM kategoritabell JOIN länktabell ON kategoriID = cID ORDER BY kategoriID

Sen är det bara att använda datat man fått ut

Av Tossen

Vad menar du? Vad vill du göra och varför vill du göra det?

Av Tossen

Jag vet att double är farligt att använda om man är intresserad av decimaler, tyvär så vet jag ej riktigt varför. Tror det beror på hur double hanterar operationer och lagring. Själv använder jag decimal när jag programmerar och vill ha ett decimaltal.

Någon som vet varför double kan ge decimalfel? Jag har endast varit med om decimalfel på 12:e-13:e decimalen, så det matematiska felet är inte så stort. Men är det fel så är det inte rätt

Av Tossen

Ett alternativ kan vara att renskriva anteckningarna på datorn efter föreläsningen någon gång. Väntar man inte allt för länge så finns ännu möjligheten att man vet vad som står även fast man inte kan läsa allt

När man renskriver så får man även en snabbrepetition.

Något som jag tycker är en dum idé är att störa resten av klassen genom att sitta och knappa på datorn. Plus att man har nog att tänka på under en föreläsning, så att frivilligt ge sig själv en pryl som distraherar vore bara dumt.

Utan att föröka banka in något så vill jag bara säga att man inte ska störa resten av klassen genom att skriva på en dator under föreläsningen
Visst, om det inte "knapprar" så är det antagligen inget störningsmoment.

Av Tossen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zapher
Har programmerat på min 14" iBook (PHP,SQL,HTML,JAVA,JAVASCRIPT etc) i snart ett halvår nu.
Mycket smidigare än ett "vanligt" tangentbord och det går mycket lättare att trycka rätt på t ex {} [] etc då de är på samma knappar. \|/ ligger också på samma knapp t ex

Ska köpa en Powerbook nu eftersom jag vuxit ur min iBook (behöver en stationär fast bärbar dator, då min PC inte används längre).
Köpa?

Låter bra. Just nu känns det dock som 14"aren blir lite väl stor

Kikat lite på PowerBook också, dock så kostar dom några tior till, speciellt om man vill ha dvdbrännare. Sen så är det frågan om man vill ha lite mer kraft eller lite längre batteritid.

Måste ta mig till någon stad eller person som har en iBook eller PowerBook man kan klämma lite på

Av Tossen

Tyst med dig mOREc! Inte snällt att göra mig sugen på en iBook

Av Tossen

Då verkar iBook som en stark kandidat i mitt laptop val

Zapher: Såg i din sign att du är programmerare och macfrälst, du har möjligtvis inte någon erfarenhet av programmering på iBook eller någon annan laptop med 12"-14" skärm? Programmering på ej arbetstid alltså, ligga i soffan och progga lite smått
Tänkte om det fungerar bra med programmering på en så pass liten skärm.

Av Tossen

Sitter här och funderar på att köpa en bärbar, man blir inte lite sugen på en iBook ska jag helt ärligt säga. Blir i så fall första gången jag skaffar en egen mac

Har visserligen spelat lite på en mac när jag var liten, en såndär "liten" flyttbar dator med inbyggd skärm. Vid -87 om jag inte minns fel

Frågan är bara hur det fungerar med Java på OS X, tänkte nämligen ha den till att programmera lite på. C och C++ vet jag att det inte blir något problem, men hur är det med J2SE och J2EE? Och räcker det med en 12" när man ska ligga i soffan och programmera?

Av Tossen

Active desktop kanske kan vara något? Inbyggt i windows om du undrar, sök i hjälpen så ska du nog hitta hur man gör.

Eftersom jag aldrig har använt mig av det så kan jag inte säga om det är bra eller ej, men förhoppningsvis kan någon annan här på forumet svara på det.

Av Tossen

Nej operativsystemen krockar inte, bara ett som kommer att startas.

Så ta och koppla in din hårddisk i en annan dator och gör en backup på allt du vill spara. Sen är det bara att installera moderkortet och göra en ominstallation av windows på din dator.

Av Tossen

Du får nog ta och precisera vad du menar med "terminal".

Av Tossen

Ett voodoo2 kort är ett 3d kort. Man måste alltså även ha ett 2d kort. Har du det?

Om du har det så är frågan om du har kopplat kabeln mellan 2d kortet och 3d kortet? Vid svar ja så måste vi få veta om det fungerar med enbart 2d kortet?

Av Tossen

Min lilla tumregel när det gäller köp av högtalare och förstärkare. Lägg ut ca 1-2ggr så mycket pengar på förstärkaren som på högtalarna.

[ironi]Vilket i ditt fall borde bli 200 till 400 kr. Eller fel av mig, måste dra av kostnaden för förstärkaren du fick med, säg 150kr. Priset på högtalarna blir då 50 kr, så 50-100 kr på en förstärkare borde vara lagom. Vilket betyder att den förstärkaren du fick med är bättre än du behöver då den är värd 150kr.[/ironi]

Precis som alla andra så undrar även jag om du är galen
Inte köpen man en fin förstärkare till ett par högtalare som inte ens är i närheten kvalitetsmässigt.

Mitt råd är att köpa någon billig förstärkare om du absolut vill ha en nu. Kan du tänka dig att vänta så är det bara att spara ihop tills du har så mycket pengar du vill lägga ut på högtalare och förstärkare.

Av Tossen

Även fast det är en ny dator som du säger så frågar jag: är installationen av windows ny?

Precis som många redan har frågat så undrar även jag om:
Du har rätt moderkortsdrivrutiner installerade?
Rätt grafikkortsdrivrutiner installerade?

Är du osäker på någon av mina frågor så bör du leta fram de drivrutiner du tror är rätt och sen göra en ominstallation av windows. När du installerar drivrutinerna så börja med de för moderkortet. Sen kan du installera drivrutinerna till grafikkortet.

Drivrutinerna hittar man oftast på tillverkarens webbsida.

Det är mitt tips, men förhoppningsvis finns det någon med bättre tips så du slipper göra en ominstallation.

Av Tossen

Vad har du för delar i datorn? Minne, grafikkort osv

Av Tossen

Enligt vad jag hört så är X850XT kortet bra mycket bättre val än 6800ultra. Har dock själv inte kunnat gjort något jämförandetest.

Av Tossen

Är det lika snabba minnen på båda?

Har för mig att jag såg något billigt sapphire kort, problemet var att det kortet hade något segare minne än vad övriga XL brukade ha.