Inlägg

Inlägg som flaxehytt har skrivit i forumet
Av flaxehytt
Skrivet av Ozzed:

Vad för problem? Jag har aldrig haft problem med uppslag eller timeouts/långa svarstider osv om det är det som åsyftas, men jag kanske bara haft tur.

Efter att ha hanterat X antal felanmälningar från Bahnhof kunder som har problem med att komma ut på internet (kan komma åt IP-adresser, men ej resolva hostnames) och så fort vi ber dom testa en annan DNS server så fungerar det igen, så är det tydligt att Bahnhofs DNS är trasig ibland... sen har vissa kunder tur och vissa otur.
Vår 3rd line har påpekat detta för Bahnhof flertalet gånger, om att de måste fixa sin DNS, men det händer inte mycket med det.
Däremot så är Bahnhof väldigt bra på andra saker. Ingen operatör är felfri.

Av flaxehytt
Skrivet av Ozzed:

Jag använder Bahnhofs DNS-servrar då de är några av fåtalet som inte är förgiftade. Visst, man kan tycka att polisens barnporrfilter är vettigt men det finns risk för ändamålsglidning, så av principiella skäl kör jag på en ren DNS.

Bahnhofs DNS-servrar är dock extremt kassa, tyvärr. Nu kanske inte du har upplevt några problem med dom, men många Bahnhof kunder som använder deras DNS har haft problem under en längre tid och så fort dom byter DNS-server så är det inga som helst problem längre.

Av flaxehytt

Rekommenderar Multiplay jag också Riktigt bra och stabila servrar, både för spel och voice.

Av flaxehytt

Kanske OTRS kan vara något? Använder det själv på jobbet, helpdesk support, för att hantera hundratals med ärenden dagligen i ungefär 70 olika avdelningar/köer. http://www.otrs.com/
Finns även en sida på Wikipedia om det: http://en.wikipedia.org/wiki/OTRS

Exakt hur det fungerar med konfiguration och driftsättning kan jag inte svara på då jag inte varit inblandad i just det.

Av flaxehytt

Sjukt bra jobbat, fungerar skit bra! Tack!

Av flaxehytt
Skrivet av Hucke:

Nej det går inte. Får du bara en IP-adress av Comhem så har denna redan gått till din Asusrouter.

Hm misstänkte det. Får införskaffa mig en switch och koppla den till ASUS routern och sen koppla in i den.
Tack så mycket för svaret!

Av flaxehytt

Koppla enhet till router utan NAT och en publik IP?

Jag har Comhem som leverantör och endast en publik IP-adress. Den medföljande routern har jag satt i bridge mode (stängt av NAT, DHCP osv) och kopplat den vidare till min ASUS RT-N66U som jag kör NAT på. Det finns ingen ledig port på min ASUS router och jag har ingen switch i närheten.
Här är en bild på hur det ser ut, kanske lite enklare att förstå.

http://i.imgur.com/qfC1lXk.png

Så det jag nu undrar är om det skulle fungera att koppla in ytterligare en enhet till den medföljande Comhem routern som körs i bridge mode? Eftersom jag bara har en IP-adress så vet jag inte hur det skulle fungera... kanske någon som har mer koll på detta?

Tack!

Av flaxehytt

Tomato by Shibby är helt klockren som många redan nämnt. Kört det i mer än 6 månader utan några som helst problem.
Det är rätt så basic att komma igång med det, men sen finns det ju massvis med avancerade inställningar och funktioner man kan pilla med om så önskas.

Av flaxehytt

Bara jag som tyckte det såg ganska tråkigt ut att montera datorer där?
Jag har ingenting emot montering av datorer och ett jobb som det skulle nog vara väldigt roligt, men alla montörer verkar ju sitta med hörlurar så det måste ju bli väldigt tråkigt i längden? Måste ju vara bra mycket roligare att arbeta om folk pratar med varandra och har roligt, för just nu verkar det ju vara extremt tråkigt.

Av flaxehytt
Skrivet av stanikz:

Tack ska du ha, men kommer detta att påverka mitt FPS i spelet? samt HZ på skärmen?

Nej det kommer inte påverka din FPS eller Hz. Det kommer dock påverka din ljusstyrka och färger i spelet eftersom den kommer använda de inställningar som du har inställt på grafikkortet och du kommer inte ha möjlighet att ändra exempelvis ljusstyrkan i spelet, utan du måste göra det via grafikkortets kontrollpanel, på skärmen eller med ett 3:e parts program.

Av flaxehytt

Anledningen till detta är för att CS:GO körs i fullscreen. Ändra i inställningarna till Windowed Borderless så kommer det fungera som du vill.

Av flaxehytt
Skrivet av Skrotnisse92:

Tack för tipset, blev ett köp och det levererar grymt med kabel. Vet ej om trådlösa men levererar verkligen 900+ åt båda hållen genom wan-lan

Var så lite så! Alltid skoj att kunna hjälpa till Eftersom den routern "bara" stödjer N-standarden så kommer du inte kunna få flera hundra mbps i hastighet över trådlöst eftersom du då behöver AC-standarden. Men den hastighet du får ut till trådlösa räcker nog och blir över för det man brukar använda trådlöst till

Av flaxehytt

När jag var på DH och tävlade satt vi i hall B (tror jag?)... det är rätt högljutt där också eftersom alla turneringar är där med kommentatorer och även musik emellanåt, men jag tror nog att D är värst på det området.
Jag skulle nog valt B eller C, men det kanske är för att jag gärna har lite lugn och ro runt mig D hallen känns lite väl mycket om man vill spela och ha skoj, känns så lökigt och överdrivet högljutt där.

Sen finns ju typ alla matställen, affärer och montrar i B hallen (om det nu var där vi satt... vi fick en plats tilldelad bara).

Av flaxehytt
Skrivet av Skrotnisse92:

Jag är lite liknande situation som mina kära 1gbit kolleger. Jag behöver en router, med trådlös funktion. Minst N standard. Throughtputen bör vara minst 7-800mbps upp och ned. Prisvärdhet är också ett plus. Inga krav på avancerade funktioner.

ASUS RT-N56U fyller dina krav rätt bra skulle jag säga. Sen kan du ju dessutom installera Merlin firmware för ännu bättre prestanda, stabilitet och funktioner.

Av flaxehytt

Bild från din egen router? Bilderna jag hittade på webbsidan är lite äldre, för där finns inte VPN-klient med i menyn, enbart VPN-server
http://files.rt-n56u.googlecode.com/git/pic/vpnsrv-042-en.png

Av flaxehytt
Skrivet av nejo:

Tittade där men hittade inget om VPN-klient?

Ganska sent svar där
Hm... jag hittar bara om VPN-server, så kanske inte finns något om en VPN-klient. Men det skadar ju inte för dig att testa och se själv? Merlin firmware är mycket bättre på alla punkter jämfört med Asus firmware.. så du bör installera Merlin oavsett om det finns en VPN-klient eller inte.

Av flaxehytt
Skrivet av torbear:

http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/tv-tillbehor/antenner-tillbehor/antennkablar/f-kablar/f-kabel-p39709

Något i den stilen får det vara då. Nu kommer jag aldrig ihåg om det är hona eller hane i väggen, men det är ju lätt för dig att kontrollera innan köp.

Denna kabel borde fungera utmärkt. Oftast brukar det vara hona i väggen och hane på båda sidor av kabeln, åtminstone de gånger jag vart med om

Av flaxehytt

Här är likadan som Eltarion länkade fast med svart bakgrund. Ser lite finare ut enligt mig
http://i.imgur.com/MWUr4XW.jpg

Av flaxehytt

Jag hade ett liknande problem för några år sedan där det visade sig att nätagget var kasst. Bytte nätagg och fungerade klockrent efter det. Men det kan lika gärna vara något strul med en hårddisk.

Av flaxehytt
Skrivet av miscann:

Tack, nån som vet om det är samma iso för vanliga (core) som pro? Så att slår man in sin core key så blir det core sedan och inte pro, eller fungerar pro iso bara för pro?

Den .iso jag länkade till är multiple versions, har för mig det innebär core -> pro. Du får alltså välja under installationen vilken du vill installera. Så har du core nyckel så är det den du installerar.